De EU schept op met de grootste reddingsactie ooit en Marc Rutte is blij met zijn resultaat!!! Maar nu al blijkt dat er verwarring is of er

109 0f 159 Miljard daarvoor op tafel gepraat zijn. Zie onderstaand NOS-bericht. Daarbij komt een artikel van  Mathijs Bouman in Z24
waaruit blijkt dat met 750 Miljard euro voor het noodfonds ook nog niet heeft. Och wat maken een paar miljard van anderen nu uit? De
Belastingbetaler zal het straks wel moeten opbrengen. Hoe raken we in hemelsnaam uit die EUSSR?

 

NOS:Verwarring over Grieks steunbedrag

De Nederlandse overheid en de Europese Commissie spreken elkaar tegen over de omvang van het nieuwe steunpakket voor Griekenland.

Volgens het Ministerie van Financiën gaat het om een bedrag van 109 miljard euro, waarvan 50 miljard euro afkomstig is van banken en andere financiële instellingen.

Volgens de Europese Commissie dragen de overheden 109 miljard euro bij en komt daar nog eens 50 miljard bij van de private instellingen.

De Nederlandsche Bank weet het niet: “Wij zijn ook benieuwd hoe het nu zit”, zegt een woordvoerder van DNB. De Europese Centrale Bank verwijst naar de Europese Commissie

Z24: Noodplan heeft een gat van 750 Miljard euro

Eerste hulp en intensive care

Met al deze nieuwe bevoegdheden verandert het [noodfonds] EFSF fundamenteel van karakter. Was het eerst een soort mortuarium
voor failliete eurolanden, nu is het een ziekenhuis, met eerste hulp en intensive care.
Wie zich een beetje zwak voelt kan er al langs voor een vitamineshot. De dokters van het EFSF staan altijd paraat.
Helaas moeten ze dat doen met het budget van een lijkenhuis. Er ontbreekt in het akkoord van donderdag een financiële paragraaf.
Nu heeft het EFSF met moeite de beschikking over 750 miljard euro. Daar kan het noodfonds niet geloofwaardig de nieuwe taken mee uitvoeren. Daar schrik je de speculanten niet mee af.

De Europese politici moeten de leencapaciteit van het EFSF verdubbelen. Er moet zeker 750 miljard bij.
De garanties van landen als Duitsland en Nederland moeten omhoog. Pas dan is de overdracht van kredietwaardigheid van noord naar zuid echt een feit.

Daarnaast nog de schertst dat van dat geld 50 miljard uit de “particuliere sector” komt.
Bedenk dat de meeste NL banken overheidsbanken zijn, dus “bezit” van de burgers. Als die geld kwijt raken, raken dus de burgers dat kwijt.

En dat ditzelfde ook geldt voor de bedragen die pensioenfondsen vrijwillig moeten betalen zal ook wel duidelijk zijn.
ALLES wordt door de burgers/belastingbetalers betaald!

En dat alles is dannog maar “peanuts” in verhouding tot de grotere macht die de blije EU-politici nu naar zich toe getrokken hebben!
EN de gevolgen die u in de toekomst daarvan zult ervaren.

Het probleem met euro wordt wel vooruitgeschoven maar is nog lang niet opgelost!
En u ziet hoe het gebruikt wordt om de macht van de politici te vergroten. Ten koste van uw vrijheid!
Hoe komen we in hemelsnaam uit die EUSSR?

6 REACTIES

 1. Gulden weer herinvoeren, tegen een koers van 1: 2,50 dan hebben we gelijk het verlies van de wazige wisseltruc van Gerrit Zalm bij de invoering, weer terug (De gulden is tien procent te goedkoop omgeruild bij de invoering= Burger verlies, 3 TRILjard (da’s 3 duizend Miljard!)Euro.

  Per direct uit de Europese Unie en geen cent meer naar Brussel.
  Deze besparing uitgeven aan ouderen en zorg, waardoor deze 6 miljard weer 3 miljard (ongeveer 50%) aan belastingen opbrengt en dus voor de Nederlanders ruim 9 miljard waard is.

  Schengen door de plee en de grenscontroles weer invoeren. Schept een paar duizend banen en geeft ons weer inzage wie er waar en wanneer in ons land is.

  Teken de petitie, Nederland uit de Euro op

  http://petities.nl/petitie/nederland-uit-eu

  Hopend op een zelfstandige en soevereine toekomst
  Gegroet, Adam Onesto

  P.E. Middelkamp [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Robert [4] reageerde op deze reactie.
  Burnitall [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Adam Onesto [1]:
  Eeen deel van de petitie:

  Wij willen uit de EU

  JA

  Wij eisen dat de miljarden die nu in EU-problemen worden gepompt, in onderwijs, zorg, huizenmarkt, immigratieproblemen, leger, etc. worden geïnvesteerd.

  NEEN, NEEN, NEEN.

  Wij willen Nederland sterk maken voor de tijd dat de EU in elkaar stort.

  JA, JA.

  Wij willen geen deel uitmaken van die instorting!
  NEE tegen EU!!
  NEE Tegen Dictatuur!!
  JA voor een STERKER en zelfstandig Nederland!!
  JA voor een toekomst voor onze (klein)kinderen!!

  –ZIE HET NEEN!
  Dat is de reden dat veel libertariërs 9waaronder ik) die petitie niet zullen tekenen.

  Kan er niet een duidelijker meer consequente petitie komen?

 3. @Adam Onesto [1]: Adam, 3triljard heb je daar een berekening van, lijkt me nogal veel. En wat betreft die andere rekensom, dat werkt zo niet. Je trapt in de val die veel politici zetten, namelijk dat belastingheffing welvaart oplevert. Want als dat zo is, waarom reken je in je voorbeeld dan niet met 100% belasting, dan wordt de 6 miljard ineens 12 miljard.

 4. @Adam Onesto [1]: Het probleem van de Euro is dat het overgrote deel van de nederlands bevolking geen idee heeft wat de waarde van de gulden was. GEwoon eenvoorbeeldje. Station Amsterdam Sloterdijk. Snackbar Smullers. Patatje zonder € 1,85. Rekenen we de euro even terug dan kom je tot de conclusie dat een voor ongeveer 80 gram geschilde en gefrituurde aardappel in eens fl 4.07 neergeteld wordt. No way dat er nu (vanuit gaand dat de euro niet ingevoerd zou zijn) FL 4.07 op de prijslijst zou staan. Geen hond zou dat patat kopen. Dit kun je doorvoeren naar alle prijzen in je supermarkt. Is de prijs die gevraagd wordt het produkt waard…Nee nee nee. driewerf nee. Die wissel truk die je aan geeft is veel te laag. Die moet minstens 1:3 of nog hoger

 5. Ik geloof niet (meer) in petities.
  Zelfs ‘democratische’ verkiezingsuitslagen doen ze mee wat ze willen (cfr recente ontwikkelingen in België, referendum Ierland, ..)
  Het zal moeten komen van de demo’s van de Griekse bevolking, of een groeiend EU sceptisisme onder de meerderheid van politieke partijen. Dit laatste is helaas een proces van lange termijn.
  Feit is wel dat alles snel kan gaan ook.. dat is met de meeste crisisen zo dacht ik, een versnellende spiraal.

Comments are closed.