Die onafhankelijke rating agencies wijzen te veel op de werkelijke toestanden! En dat klopt vaak niet met wat die politici wensen. En bovendien horen de burgers ook nog hoe de echte toestanden zijn!

.

.

,

Rating agencies: Day zijn toch maar brandmelders. Het is toch zinloos, als er brand is, de brandmelder uit te schakelen en hem verantwoordelijk te stellen voor de brand.
Laten we blij zijn dat we brandmelders hebben.  (Hans-Werner Sinn)

Schuldkwijtschelding heeft natuurlijk ook het negatief effect dat andere landen zich niet meer zo inspannen.  (Angela Merkel)

 

(Van onze Duitse Vrienden)

8 REACTIES

 1. Er zijn er drie en ze liggen allemaal in Amerika. Amerika wordt nog steeds zeer positief gewaardeerd, terwijl we weten, dat ze op de Weimartoer geslagen zijn. Ratingagency’s adviseerden positief over allerlei rommelproducten, dus met het onafhankelijk advies of zelfs de rookmeldersfunctie valt het wel mee. Ik heb nog nooit een rookmelder gezien, die vond, dat hij zijn baasje maar niet moest lastigvallen met een vervelende brand. Dus aan banden leggen die troep.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Hoc Voluerunt [4]:

  ” Als zo’n agency zijn geld krijgt op eerlijke wijze..”

  Hoe en door wie worden die nu betaald?
  Ik dacht vrijwillig door banken, verzekeringen, investeerders, e.d. die belang hebben bij dergelijke beoordelingen.

 3. Ze willen er vanaf omdat de cijfers elke keer een spaak in het wiel van de Euro politici zijn.

  “Als het de Euro-fielen niet aanstaat, dan negeren ze het gewoon (referenda van vijf landen) of ze verdraaien het domweg (grondwet/verdrag van Lissabon).”

  Cijfers liegen niet en Rating buro’s dus ook niet, want die baseren hun conclusies pur sang op cijfers die de waarheid weergeven.
  Maar Politici liegen zo ongeveer per defenitie.

  Laten Nederland zo snel mogelijk uit de pleuro-unie stappen.
  Het kost ons nu al 60 miljard euro per jaar maar ze willen in Brussel naast meer zeggenschap natuurlijk ook meer geld. Lekker solidair.

  Er is niet een cijfefer dat Liegt ze zijn exact, eerlijk en transparant.
  Maar dat kan ik van Politici niet zeggen.

 4. @homan roden [1]:

  Ik wil je graag meehelpen. Ik wil een nieuwe partij oprichten die de naam Nederland Weer Leuk, NWL, gaat dragen en die zijn naam eer aan wil doen.

  Een paar ideeen.

  Per direct uit de Pleuropese Unie, geen knaak meer naar Brussel
  Herinvoering Gulden en grenscontrole weer terug.
  Kwartje van Kok terug (Alleen al uit respect voor de burgers!)
  Stoppen met het JSF project.
  Meer geld voor ouderen en de zwakkere
  De overheid moet snijden in eigen vlees. Dwz. privileges, wachtgeldregelingen en meer dan de Balkenende norm weg belasten. De overheid mag geen miljarden meer uitgeven aan “Adviseurs en Adviesburo’s” maar moet veel nauwer samenwerken met de Universiteiten en daar bonusjes geven.

  En zo heb ik nog wel twintig andere ideeen die Nederland in elk geval weer leuk maken, al zou het hele land alsnog, net als de rest van Europa, in de afgrond glijden.

  Laten we samen een partij opzetten, maar ik moet het helaas van een afstand doen, want ik woon en leef in Cambodja. Ben in 2006 gevlucht uit de EUSSR.

  Laat wat van je horen en wie weet kunnen we onze krachten bundelen en meer mensen enthousiast maken voor het beeindigen van de financiele samenwerking in Europa.

  Groet Adam

 5. Homan Roden; Komt mij bekend voor, iemand die werkte als buschaufeur in Roden had deze gedachte ook wel, maar deed er niks mee.

Comments are closed.