Ik, een libertarisch denkend persoon, schrijf dit artikel met een alu hoedje op. Vervuld van wantrouwen richting overheid. Ik verzin eens een keer iets en ga helemaal los. Fantasie in de overdrive. Wat ik in dit artikel schrijf raakt kant nog wal en kan alleen aan een zieke individualistisch denkende geest ontspruiten.

Nacht is gevallen in Arizona. Ik bevind me in het ruwe grensgebied met Mexico in de buurt van Nogales. Buiten Rio Rico om precies te zijn. Ik ben lid van Bortac, een elite organisatie die jaagt op criminelen. Mijn naam is Brian, Brian Terry. Ik ben een ex marinier die aan de bloedige grens met Mexico zijn werk doet. Vannacht ben ik op jacht naar een stel bandieten die illegale immigranten overvallen. De wetbacks die denken eindelijk het onveilige Mexico achter de rug te hebben worden te vaak in het ruige grensgebied alsnog overvallen. Vannacht besluipen we die daders en gaan we ze te grazen nemen. Ik loop in een hinderlaag. Ik bevind me in kruisvuur van automatische wapens. Ik heb geen schijn van kans, de automatische geweren rukken me uiteen. De metaalsmaak van bloed in mijn mond is het laatste wat ik bewust ervaar.

Een paar jaar eerder heeft het bureau voor alcohol, tabak en vuurwapens een programma opgestart. Een programma dat criminelen voorziet van zware wapens. Een aantal grote vuurwapenhandelaren in Phoenix is bij deze operatie betrokken. Ze moeten niet meer zo kritisch zijn als voorheen. Gewoon wat flexibeler opereren. Gedurende de komende maanden leveren ze ten minste 2500 vuurwapens aan stro mannen. Het gaat hier om het betere ijzerwaar. Automatische geweren, in ieder geval 30 stuks .50 scherpschuttersgeweren, dat soort werk. De handelaren geven de serienummers meteen door aan het bureau ATF en de nummers worden in een database opgeslagen.

De bedoeling was dat de vuurwapens Mexico bereikten en dat betekende dat de stro mannen en de smokkelaars bewust met rust gelaten werden. De gedachte was dat men mensen in Mexico van de drugs kartels voor deze smokkel zou kunnen oppakken en niet alleen de katvangers die de wapens kochten. Het programma was succesvol. Tenminste voor zover het om de smokkelfase ging. Veel wapens bereikten Mexico. Door de database kon de effectiviteit worden nagegaan. De gesmokkelde wapens werden inderdaad gebruikt voor spraakmakende misdaden, ontvoeringen, en zelfs het neerschieten van een militaire helicopter. En zorgden ervoor dat Brian Terry geen schijn van kans had, want ook hij werd met de doorgelaten wapens van dit ATF programma genaamd “fast and furious” doodgeschoten.

Een aantal ATF medewerkers hadden problemen met deze strategie, en wezen erop dat dit tegen richtlijnen was. Ze werden overruled. Uiteindelijk heeft de dood van Brian Terry deze zaak aan het licht gebracht en wordt het opgepakt in Washington.

Tot zover mijn hersenspinsels. Te lang in het zonnetje gezeten. Niet gek zo’n zaterdagmiddagfantasie. Even googlen of er misschien toch een kern van waarheid in zit. Ik zie dat het verhaal intussen op Wikipedia staat. Dat een senator zich ermee bezig heeft gehouden. Dat er hoorzittingen zijn geweest. Dat deze droom dus toch feit is. Het bureau ATF dat toeziet op naleving van wapenwetten waardoor bepaalde wapens niet of lastig beschikbaar zijn voor de burger heeft bewust een paar duizend van deze wapens door laten leveren aan de meest bloedige criminele groeperingen die er momenteel zijn, de Mexicaanse drugskartels.

Nawoord: Ik wil de VS niet zwart maken. Zij hebben tenminste een gekozen president. En een echte grondwet. Toch is de waarheid vaak verrassender dan gedacht. Op Vrijspreker proberen we feiten te brengen. Kritisch. Dit is dus toch zo’n feit. Helaas is dit de waarheid. Blijf svp kritisch en geloof niet alles wat in de MSM staat. En wellicht hebben die libertariers het soms toch bij het juiste eind…….

4 REACTIES

 1. het lijkt wel op een organisatie die ik ken, die jouw veiligheid op het oog heeft en je daarom pertinent verbied wapens te bezitten om jezelf te verdedigen. ALs ze dan wel een wapenvergunning afgeven, dan is het aan iemand die in een kliniek voor mentale patienten is opgenomen vanwege zelfmoordplannen.

  Rien [4] reageerde op deze reactie.

 2. Het is een circeltje waarin we verkeren.Het probleem ligt niet bij de wapenhandelaren,als het gaat om het drugsprobleem,of immigratie.Een zoveelste drogreden om macht naar zich toe te trekken.Waar het op neerkomt wat de overheid wilt,is de bevolking ontwapenen.Dan zijn het net zulke lamme schapen als wij in het europa.

  Als we eerst bv de wiet/hash zouden legaliseren,we ook geen drugsbende’s hadden gecreeerd.Als dan ook nog eens een socialistischer systeem,of een echte democratie waar iedereen mee kon groeien in bv mexico/zuid-amerika,het amerika ook niet zoveel immigranten had gekent.
  Zolang dit niet gebeurt,het een circel blijft.En het nooit opgelost zal worden,wat ook niet het doel is.Wel de macht centraliseren en een schijndemocratie creeeren.

 3. @pcrs [1]: “ALs ze dan wel een wapenvergunning afgeven, dan is het aan iemand die in een kliniek voor mentale patienten is opgenomen vanwege zelfmoordplannen.”

  Ik denk dat er 40.000+ mensen zijn in Nederland die je dit niet in dank afnemen….

Comments are closed.