De NL-overheid heeft voor de NL-burgers veel nadeel en kosten opgeleverd. Door bedrog, inclusief eedbreuk van de koningin,

bezegeld door het Verraad van Lissabon, is het land steeds verder in de EU-poel gezonken.

 

De miljarden belastinggeld die als contributie aan de EU betaald worden is daarvan nog het minst erge.
De grote hoeveelheid regels, voorschriften en wetten zijn al erger.
De deelname aan oorlogen in Irak, Afghanistan en Libië komen daar nog bij.

Maar door het deelnemen aan de “euro” is ook Nederland intensief betrokken geraakt bij de financiële crises die nu in de wereld heerst.

Daardoor wordt Nederlandse belastingbetalers gedwongen mee te betalen met vele miljarden om landen als Griekenland en dergelijke te “redden”.

Daarbij doen de Nederlandse politici dan ook nog de meest waanzinnige voorstellen zoals geld voor die redding te halen uit de pensioenfondsen.
Terwijl die niet eens geld hebben om de normale pensioenen uit te betalen!!
Kun je het je nog gekker voorstellen?

Maar na vele keren vele uren vergaderen hebben ze nog geen goede oplossing.

En nu komt een nog groter gevaar!
Er verschijnen nu steeds meer politieke kreten die zeggen dat de problemen niet opgelost kunnen worden omdat de afzonderlijke landen nog te veel eigen macht hebben.

Dat moet ophouden en de macht van de EU-commissie moet vergroot worden in een echte EU_regering.
Die kan dan krachtig centraal de oplossingen beslissen, en landen als Nederland, en andere, gewoon aanzeggen wat ze moeten doen en wat ze moeten betalen.
Dan is ook het laatste restje Nederlandse soevereiniteit verdwenen.

Is dit te voorkomen?
Moeilijk. Een zeer groot deel van de Nederlanders is gaan stemmen en heeft daardoor hun mandaat aan die huidige politici gegeven. Die hebben er “zelf voor gekozen”.
Degenen die vrij gebleven zijn, en die niet zijn gaan stemmen, hebben dat niet gedaan maar die zijn zwaar in de minderheid.

Wat kunnen die doen om die machtsconcentratie te voorkomen?
Wie heeft daarvoor ideeën?

Het minimum wat iedereen kan doen, is trachten te begrijpen wat er gebeurt, wat de nare consequenties worden, en NU zoveel mogelijk anderen Daar ook van te overtuigen. Verwijs ze maar naar relevante artikelen op de Vrijspreker!!

13 REACTIES

 1. @Pteranodon [1]:
  Je hebt gelijk. Er heerst een mentaliteit dat bij elk probleem de overheid ingeschakeld moet worden om het op te lossen.
  Voor een deel komt dit doordat overheden dat zelf promoten en elk probleem naar zich toetrekken om “op te lossen”.

  Nieuwe persoonlijke initiatieven worden daardoor ontmoedigd, en dat is steeds sterker geworden.

  En dat zou doorbroken moeten worden!

 2. De Jager is duidelijk: Griekenland had geen euroland mogen worden

  Tja nu het kalf aan het verzuipen is komt de waarheid boven tafel. Jammer dat het ruim 10 jaar te laat is. Dit geintje gaat ons nog heel erg veel geld kosten. Ik ben ervan overtuigd dat de miljarden die in Griekenland gepompt zijn en nog worden, nooit meer terugkomen. Jan Kees de Jager kan vertellen wat hij wil, maar ik geloof geen enkel woord meer van hem en de andere zichzelf deskundige ministers noemende. Het zijn allemaal zachte heelmeesters die rottende wonden achterlaten.

  Ik hoop, tegen beter weten in, dat ze Griekenland zo snel mogelijk laten verzuipen en dat ze uit de EURO gegooid worden. Beter ten hele gekeerd dan ten halve gedwaald.

  Romee [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. “Het absurde beleid van de NL-overheid”

  Hoe snel is de titel geschiedenis?

  En wat krijgen we er voor terug?

  Een overheid die nog verder van de Nederlandse bevolking af staat, dan de huidige!
  Een overheid wat een afspiegeling is van het aantal inwoners van de niet meer bestaande landen.

  Bijna elke inwoner stemt immers op iemand die hij kan verstaan.
  Het wordt een songfestival-verkiezing.

  Misschien ben ik wel wat voorbarig, want van democratie is in het huidige EU niet eens sprake.
  Dit moet je nog maar afwachten.
  Het is immers niet eens democratisch tot stand gekomen.

  Op naar de volgende titel.

  Het absurde beleid van de songfestival-overheid.

 4. Wat mij op deze in mijn ogen voortreffelijke site regelmatig verbaast is de naieve visie op geld !
  Geld jarenlang denken te bezitten (zie de nederlandse spaar en pensioendrift) en niet realiseren dat het schulden zijn die een ander moet maken in andere gebieden – en dus toezeggingen in de tijd – en dat systeem als een soort van slavernij door de wereld transporteren en nu ?

  Komt er nu eindelijk een eind aan deze apartheidswaanzin die door de nederlandse boekhoudmentaliteit en autistische instelling kan worden verklaard ?

  Dat is hetgeen ik voor deze keer even kwijt wilde en, ik hoop van harte dat de islam (en andere culturen ten tijde van dit integratieproces) ten aanzien van deze decadentie (inclusief de doorgeslagen homo-extravagantie) ons als autochtoontjes tot de orde gaan roepen. Een beetje tegenwicht om de balans te herstellen kan geen kwaad, zo dunkt me.

  Lineaire zekerheden zijn een idee fix op basis van een piramidespel.
  Laten we het gaan normaliseren en de meest angstige mens met een hypotheek van 30 jaar in psychiatrische inrichting opbergen 🙂

  So be it !

  yge visser [7] reageerde op deze reactie.

 5. @yge visser [6]:
  Ik was nog even bezig te herstellen, maar goed.

  1 ding er nog aan toevoegen:

  Het model der statistiek en kansberekening is een prachtig verzonnen maar zeer discutabel systeem dat in ons land en binnen onze wetenschap wordt toegepast alsof het waardevolle resultaten zou kunnen opleveren; niets is minder waar. Het is een systeem dat – als je er goed tegenaan kijkt – enkel een degeneratief proces voedt.
  Ik begrijp mensen met teveel onderwijs soms niet. Ze hebben toch geleerd om slimmer te worden ?

 6. @Maserati Teun [3]:

  “Ik hoop, tegen beter weten in, dat ze Griekenland zo snel mogelijk laten verzuipen en dat ze uit de EURO gegooid worden…….”.

  Ik geloof niet dat dat een wijze aanpak is.
  Is het niet verstandiger om er een rationele commerciële aanpak op los te laten:
  –Constateer dat het nu fout gaat
  –Zowel Griekse burger als de Nederlandse zijn door hun politici bedrogen.
  –Stel dat het lukt burgers uit beide landen dit te laten inzien.
  –Dan is de weg open voor de Grieken/ Nederlanders om uit elkaar te gaan en kunnen ze beide op hun eigen manier in vrijheid weer proberen wat van hun toekomst te maken.

 7. Wat we allemaal weten, behalve de opportunistische regeringsleden, is dat we never nooit aan die klote EU hadden moeten beginnen. Ons NEE is door een Balkenende overruled. Toen hadden we en masse de straat op moeten gaan vanwege dit verraad. Bovendien had Bea aangeklaagd moeten worden vanwege haar handtekening (hoogverraad). Als wij Nl-volk nu nog steeds niet willen zien dat dit allemaal een vooropgezet plan was/is om iedereen aan de armoede te helpen (verdelen van welvaart in de EU) via de bailouts dan moet het ook maar zo gebeuren. Het was ooit de natte droom van Hitler en aangezien het (bij sommigen bekende) verleden is het toch ervan gekomen. Van een economische EU naar een politieke EUSSR. Nog even en dan explodeert de EU.

 8. Een van de problemen is het geringe bevattingsvermogen van de parlementsleden. Deze hebben immers geen kaas gegeten van economie.
  Hugo van Reijen

 9. Wat zijn we allemaal toch verstandig. Alleen domme mensen zien wat er aan de hand is.
  Alle landen maken massaal schulden, deze kunnen ze nooit of te nimmer op een normale manier aflossen. Dit loopt bij alle landen verkeerd. Ja Griekenland als eerste. Hoe dom kun je zijn om te denken dat andere landen beter zijn. Westerse landen zijn enorm rijk denk aan eten, huisvesting en kennis. Dat is rijkdom. Niet die facade van uitzuigers die via het gemanipuleerde geldsysteem zich willen verrijken. Deze mensen zien normaal werkende mensen alleen maar als slaaf.
  Advies van een domme mens. Stem niet. Probeer elke mens als een gelijke te zien. Ook zonder geld is leven mogelijk en geeft meer gezondheid en rijkdom.
  Wie er zich in verdiept ziet dat ons geld niet meer waard is als het papier waar het op gedrukt is. Houd hier rekening mee en je zult leren wat echte rijkdom is. Bijvoorbeeld een Grieks leven.

  Groetjes Locky

Comments are closed.