Ja, hoe vrij bent u nog?

Wat denk u na het lezen van onderstaand Telegraafbericht?

Debat afgeblazen uit angst voor extremisme

AMSTERDAM –  In Amsterdam-West wordt een debat over de vrijheid van meningsuiting afgeblazen vanwege de angst dat het de aandacht van linkse, rechtse en moslimextremisten trekt.

 

“Wij willen geen geschreeuw tussen extreme partijen”, aldus de zegsvrouw van het stadsdeel tegen AT5. Onder andere het extreemrechtse Voorpost en Indymedia schonken de afgelopen dagen veel aandacht aan het debat. Ook de radicale moslimorganisatie Hizb-ut-Tahrir wilde meedoen aan het debat.

Het debat, dat donderdag plaats zou vinden in de Nieuwe Liefde, maakt deel uit van een reeks discussies onder de noemer Vrij West: Debatten tussen buurtbewoners en ondernemers over de vrijheid of het gebrek daaraan op straat.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10186086/__Debat_afgeblazen_uit_angst__.html?sn=binnenland

5 REACTIES

 1. @frank [1]: Heel simpel: het belang van het handhaven van de openbare orde wordt hier hoger gewaardeerd dan vrijheid van meningsuiting en debat. Als dat gebeurt ben je niet langer vrij.

 2. Tja, definieer het als ‘geschreeuw tussen extreme partijen’ en het kan verboden worden. Per definitie is debatteren volgens mij geschreeuw tussen extreme meningen, dat dat met enige stemverheffing gaat is mogelijk.

  Het bovenliggend patroon is echter veel gevaarlijker; omdat het geschreeuw zou kunnen worden doen we het maar niet, omdat het een terrorist zou kunnen zijn zetten we hem/haar maar achter tralies, omdat de mogelijkheid op een ongeluk er is zullen we de snelheid beperken, omdat de mogelijkheid bestaat in 3 kwartier een hoop mensen iets aan te doen beginnen we maar een oorlog.

  Omdat de meeste mensen liggend in bed sterven, moeten we maar staande gaan slapen?

  Madness!

  Overheden op de vlucht voor aansprakelijkheid, dat is wat we zien gebeuren volgens mij, ook in dit voorbeeld.
  Burnitall [4] reageerde op deze reactie.

 3. Kennelijk was het plan voor het debat dus wel héél erg vrij. Zodanig vrij dat het mogelijkerwijs als een rode lap op de stier werkt voor allerlei vijanden van de vrijheid. Dus het waren op z’n minst wel goede bedoelingen. Ja toch?

Comments are closed.