Onafhankelijkheidsdag? Echt? Waarom het vertrek van een imperium vieren voor het creëren  van een ander imperium?[HTML1]

 

 

8 REACTIES

 1. Dank je, heel interessant en belangrijk facet.
  Toch denk ik dat de stap van een grotere collectiviteit
  (UK) naar een kleinere (US 1776) meestal een stap in de goede richting is.
  Dit is dan nog onafhankelijk hoe die kleinere zich gaat ontwikkelen.

  Zo bvb lijkt het geweldig om er in te slagen om “Nederland” weer onafhankelijk van de “EU” te maken.
  Lijkt nu een (moeilijke) haalbare stap.

  Een stap om alle provincies nu onafhankelijk te maken of zelfs ieder individu, lijkt nog een te grote stap.
  Maar omdat dat wel de richting/doel is, zou een plan/advies betreffende HOE dat te doen, wel heel nuttig zijn.

 2. Het filmpje laat bij mij een indruk achter alsof er 1 pitje van statisme wordt achtergelaten, en dat van daaruit het statisme weer kan groeien. Net alsof er een wrat maar half is weggesneden en weer terugkomt of zelfs verder uitbreidt.

 3. Alsof ze het altijd bij 1% belasting hadden gehouden als Engeland de baas was gebleven.

  Zouden wij hier nu zitten keuvelen over het vrijheidsideaal als Amerika zich nooit had gevormd naar de Declaration of Independence en Bill of Rights? Het is niet onmogelijk, maar ik durf het te betwijfelen. Amerika heeft als enige land laten zien wat er mogelijk is als je mensen (relatief) vrij laat.

  Ja, het is tragisch wat er gebeurd is met de indianen. Ja, het is tragisch dat de slaven destijds niet die onvervreemdbare rechten hadden. En ja, het is tragisch dat de kleinste overheid is uitgegroeid tot de allergrootste ooit. Dat doet echter niets af aan al het goede dat Amerika gebracht heeft.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [4]: Hoe meer mensen er van te overtuigen dat we minder (of geen) staat moeten krijgen?

  Daarvoor is het al te laat. Er hangen te veel mensen aan de drip van de overheid. Die zullen nooit overtuigt kunnen worden zolang de drip druppeld. De democratische weg is daarmee voorgoed dicht.
  Niets minder dan een echt hele diepe crisis kan de overheid verkleinen.

 5. Ik vraag me wel af wat er gebeurt na een echt diepe crisis. De overheid wordt misschien noodgedwongen verkleind omdat ze niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen, maar wat daarna? De meeste mensen zullen het zien als het falen van het kapitalisme, net zoals ze de huidige economische malaise ook al als een crisis van het kapitalisme zien. Ik denk dat het heel belangrijk is deze misvatting bij zoveel mogelijk mensen weg te nemen. Hier is tenminste nog winst te boeken omdat het op dit gebied bij veel mensen gewoon een gebrek aan kennis betreft.

  Hoe je al die cultuur-Marxistische waanzin die in de gemiddelde geest ronddwaalt kan verdrijven weet ik niet. De krankzinnigheid ervan zou eigenlijk zonneklaar moeten zijn, dus wat kun je dan nog? Ik ga in ieder geval geen discussies meer aan op dit vlak, omdat het bij mij te veel minachting voor de ander opwekt en ik niet iemand wil worden die bijna iedereen een enorme schoft vindt.

 6. @Matt [3]:

  Zouden wij hier nu zitten keuvelen over het vrijheidsideaal als Amerika zich nooit had gevormd naar de Declaration of Independence en Bill of Rights?

  @Hub Jongen [4]:
  <

  Ik zou al heel blij zijn als we in Nederland een grondwet zouden krijgen zoals de Declaration of Independence.
  Met de kennis van nu ZOU dan terug of afglijden misschien voorkomen kunnen worden.

  Sorry, nee. nee. dubbelnee.

  De founding fathers waren briljante genieën. Wij denken dat wel eens eventjes fijn na te doen? Met onze door staatsgoelags gemuteerde breinen?
  We mogen denk ik qua breinfrisheid (niet hun bedenkelijke moraal die ze erop na hielden, maar dat terzijde) nog niet hun veters strikken. Ook deze genieën hadden dit ontketende beest gezien en waren overtuigd van het inperken..

  ..en ze hadden ongelijk.

  De enige reden dus waarom we nu wederom moeten praten over vrijheid is omdat de founding fathers hebben gefaald in te zien dat een vod papier hun niet zou helpen om een schepping van een nieuw imperium tegen te gaan.

  Zij hadden de perfecte kans om een staatloze maatschappij te stichten. Dan hadden we nu niet in deze zooi gezeten, maar zaten we allang op Mars met onze privéraketten. In plaats daarvan legden ze de kiem voor dit brutale regime waardoor het hele kankergezwel opnieuw zijn werk kon doen.
  Het heeft een kleine honderd jaar geduurd voordat het beest zich had vrijgemaakt van het vodje papier. Daar willen we nu weer mee akkoord gaan?
  Liever weer een kleine honderd jaren vrij zijn om onze achterkleinkinderen weer met dezelfde zooi als tegenwoordig op te zadelen?
  Hetzelfde riedeltje, dat we al kennen sinds de romeinse tijd, weer moeten herhalen?
  Leren we nu nooit?

  Wegsnijden dus dat kankergezwel. Niet trimmen, Wegsnijden!! Wegsnijden, dat millenniaoude menselijke potentieverwoestende instituut uit de bronstijd.
  Andre NI [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Liberty 5-3000 [7]:

  “De founding fathers waren briljante genieën.”

  Voor zover ik het op dit moment kan beoordelen, waren deze mensen samenzweerders. Een overheidsloze maatschappij hadden deze vrijmetselaars volgens mij niet in gedachten. Leuk voer voor een artikel.

Comments are closed.