20 REACTIES

 1. Krijg toch altijd kriebels als ik dit hoor. Maar meer van koop goud, goud gaat het hem zijn KOOPKOOP.

  Dus als de zooi inelkaar stort, kom jij bij iemand aan met nep goud en hoe gaat die persoon het dan in jezus naam zien of het nep of echt is?.

  Sorry dat ik het zeg maar ik geloof dus echt niet dat goud je redding zal zijn. Gewoon een gevoel van me en het systeem zal wel weer iets anders in de plaats ervoor hebben voordat jij je goud kan gebruiken.

  Max [6] reageerde op deze reactie.
  offthegrid [6] reageerde op deze reactie.

 2. Misschien i.p.v. goud zou men ook cocaïne of heroïne kunnen kopen, voor zover ik lees en hoor levert dat altijd een gegarandeerde winst op en vooral de upper class is er dol op,…Advocaten, rechters en andere hoge ambtsdrager zitten er vol van.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 3. Degene die nu in de meest vreemde producten beleggen in de hoop daarmee het grote onheil te kunnen afwenden handelen m.i., zeker op dit moment, vaak uit angst en iedereen weet toch dat angst een hele slechte raadgever is.

  Wie wel mee wil doen moet er op zijn minst voor zorgen dat hij iets begrijpt van charts en duidelijk weet hoe een markt kan reageren. Voor degene die het werkelijk allemaal worst is en mee wil doen en graag plaats neemt in het strijdgewoel zou ik adviseren om vooral gevaceerd aan te kopen.
  Nico de Geit [5] reageerde op deze reactie.

 4. @IIS [4]:

  IIS, voor mij is het meer spreiding. Ik kreeg weer een hele vracht euro’s binnen en die ruil ik voor een deel om tegen aandelen.

  Ik hou een mix aan van onroerend goed, valuta en aandelen, en dat moet een beetje in balans blijven.

  Als de Gouden Dinar of een andere gouden munt in Nederland regulier verhandeld werd zou ik zeker een deel van mijn euro’s omzetten in die munten.

  Hier een mooi muntje uit China: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/05/04/ook-chinezen-hebben-de-smaak-van-goud-te-pakken/

  offthegrid [6] reageerde op deze reactie.

 5. @drfunk [1]: @Max [6]: Goud is heel simpel te testen met een goedkoop setje (toetssteen en koningswater, bijvoorbeeld). Je kunt hiermee meteen zien hoe zuiver het is.

  Een van de duizenden voorbeelden:
  http://www.youtube.com/watch?v=Oo55xMOgOho

  En wanneer je goud koopt van bedrijven als Perth Mint en Umicore, ben je verzekerd van echt en puur goud en zilver. En twijfel je? Dan even testen.

  @Nico de Geit [5]: Nico, ik weet niet wat je precies wilt, maar kijk eens op:
  https://www.amsterdamgold.nl/index.asp
  en
  https://www.doijerkalff.nl/

  En zo zijn er meer, dit zijn maar 2 voorbeelden waar ik heel goede ervaringen mee heb. Goud en zilver in baren en munten.

  Nico de Geit [8] reageerde op deze reactie.
  Andre [9] reageerde op deze reactie.

 6. @offthegrid [7]:

  ‘Nico, ik weet niet wat je precies wilt, maar kijk eens op:’

  ‘Bij orders boven € 11.000 goud zijn wij verplicht een kopie van uw geldig legitimatiebewijs te administreren Als in uw bestelling de € 11.000,- grens wordt overschreden, vragen wij u een jpg- of pdf-bestand met legitimatie aan te leveren. Dit betekent overigens níet dat alle informatie standaard met de Belastingdienst wordt gedeeld’.

  Interessant. Ik heb nog wat munten die ik wil verkopen.

  offthegrid [10] reageerde op deze reactie.

 7. Ik denk dat Amerika aanstuurt op een nieuwe wereldmunt, men laat de eigen saldi exploderen en devalueert ’s werelds belangrijkste valuta. Omwisselkoers zal ongeveer zo zijn: voor 3 tot 5 euro krijgt men 1 worlddollar.

  pcrs [14] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [13]: Ik denk ook dat men daar op aanstuurt. De vraag is of mensen het accepteren, nadat ze net genaaid zijn met de vorige fiat munt.
  Ze zullen het ongetwijfeld afdwingen, maar er is een grens aan wat ze met dwang kunnen bereiken.
  Het verhaal wordt denk ik: De vorige munten zijn geflopt, omdat er geen wereld munt was. Dan krijg je een wereldmunt en als die ook dreigt te floppen, komt dat omdat er geen wereldregering is, met wereldleger en wereldbelastingdienst.
  Model naar de EU zeg maar: ‘politieke unie’, blauwe vlaggen met gelukkig lachende mensen er onder.

  Andre [15] reageerde op deze reactie.

 9. @Andre [15]: Iedereen die denkt een kans te maken op een heersers positie in dit clubje. Het vreemde aan heersers is dat ondanks dat ze weten dat er afvallers zijn op weg naar de top, ze zelf altijd denken een prominente rol te spelen in het nieuw te vormen machtsapparaat. Hoort bij de megalomanie denk ik.

 10. Het kan wel zijn dat goud weer zakt, maar als de dollar ook blijft zakken tov de euro, blijft goud in euro redelijk stabiel.

  Naar mijn gevoel zal de goudprijs in euro de komende maanden erg afhangen van de euro-dollar koers. Komende donderdag voor de EU en begin augustus voor de VS kunnen wel eens 2 knooppunten zijn voor onze toekomst.

  IIS [20] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.