neplegerVrijspreker: Yupeng Deng, een Chinese immigrant in de VS, wordt 3 jaar in een kooi opgesloten omdat hij een ‘nepleger’ had opgericht. Inschrijfgeld voor het leger was 350$ met een jaarlijkse bijdrage van 120$. Een hogere rang was te verkrijgen voor meer geld. Voor hun contributie kregen de deelnemers een uniform en hielden ze echte parades.Yupeng Deng noemde zichzelf de opperste commandant, maar volgens de openbare aanklager was hij de opperste oplichter.

Opperdienaar: Schandalig, de opperste commandant was goed opweg de militaire tak op van de Partij van de Slavernij op poten te zetten. Dit is een ernstige tegenslag. Wat is dat voor onzin om de opperste commandant op te sluiten, gaan ze die mensen die Napoleontische veldslagen in kledendracht naspelen ook allemaal opsluiten?

Vrijspreker: Maar een nepleger, gaat dat niet wat ver?

Opperdienaar: Nepleger, nepleger? Zie je dat dorpje daar?

Vrijspreker: Nee, ik zie geen dorpje

Opperdienaar: Precies, dat hebben ze helemaal van de kaart geveegd, is dat het werk van een nepleger?

Vrijspreker: Dat is inderdaad niet mis. Het is trouwens erg in de mode om de automatische voordelen van een hoge rang zijn uit te buiten. In Oudenbosch trad Anton de B. in het (sprookjes) huwelijk met Tara Elliot. Hij had zijn naam veranderd in Anthonie van Wilderoden d’Aragon en zichzelf de neptitels baron en hertog aangemeten.

Opperdienaar: Hoezo neptitels? Wanneer is iets een neptitel en wanneer een echter titel?

Vrijspreker: Ik vind alle titels neptitels, het is maar net hoeveel militaire kracht je onder je commando hebt om iemand anders zijn titel tot nep te kunnen verklaren. Maar hoe moet het nu verder met de Partij van de Slavernij?

Opperdienaar: Allereerst moeten er fondsen geworven worden om een nieuw leger op te bouwen. Ik denk dat ik een gokje ga wagen om dat geld bij elkaar te krijgen. Ik voel dat het geluk er aan zit te komen. Laat ik daarvoor een gokinstellingen van de overheid nemen:de staatsloterij. Die hebben namelijk geen winstoogmerk, dus dan heb je meer kans dat je wint. Bij de overheid maken mensen zich zorgen over de mentale, geestelijke en spirituele stabiliteit van de gokker en dragen ze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat hij niet in verslaving vervalt. Bij de overheid hebben ze namelijk een hekel aan hordes armlastige zwakkeren die totaal afhankelijk worden gemaakt. Bedrijven daarintegen moeten winst maken van hun graaiende aandeelhouders, dus die geven de gokkers een heel magere winstkans om zo de bedrijfswint te verhogen.

HouseEdgesVariousCasinovsStateLotteries

Vrijspreker: Hmmm, succes ermee dan maar

Opperdienaar: Dank je wel, ik voel dat het gaat lukken

 

6 REACTIES

 1. Het lijkt erop dat Yupeng Deng wel degelijk mensen misleidde door hen te laten denken dat zij deel uitmaakten van het officiële Amerikaanse leger (U.S. Army). Daarbij liet hij tevens zijn rekruten (immigranten) weten dat zij door in dienst te treden ook uiteindelijk burgerrechten zouden verwerven.

  Als hij zich had beperkt tot het oprichten van een eigen militie was er geen enkel probleem geweest.

  http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2011/06/supreme-commander-of-phony-army-unit-that-recruited-chinese-nationals-pleads.html

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 2. Het lijkt erop dat Yupeng Deng wel degelijk mensen misleidde door hen te laten denken dat zij deel uitmaakten van het officiële Amerikaanse leger (U.S. Army). Daarbij liet hij tevens zijn rekruten (immigranten) weten dat zij door in dienst te treden ook uiteindelijk burgerrechten zouden verwerven.

  Als hij zich had beperkt tot het oprichten van een eigen militie was er geen enkel probleem geweest.

  http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2011/06/supreme-commander-of-phony-army-unit-that-recruited-chinese-nationals-pleads.html

  Liberty 5-3000 [3] reageerde op deze reactie.

 3. Leuk verhaal. Mag ik dit thema gebruiken als kort verhaal op mijn blog van korte fictieverhalen-die-niet-zo-fictief-zijn? Ik zal het niet letterlijk vertalen. Thanks, LP

Comments are closed.