Politici streven er altijd na om hun macht en invloed te vergroten. In tegenstelling tot libertariers, die helemaal geen macht over andere mensen willen en alle menselijke handelingen doen plaats vinden op basis van vrijwilligheid.

Dat wil niet zeggen dat politici ook allemaal dom zijn. Sommigen weten heel goed wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Een voorbeeld bleek uit een plaatje met tekst van Hermann Goering.

Goering was de Reich-Marshall van Adolf Hitler, die precies wist waar hij mee bezig was:

Natuurlijk wil de gewone man geen oorlog, maar het zo dat de leiders van een land het beleid bepalen, en het is altijd een eenvoudige zaak om het volk mee te krijgen. Of het nu een democratie of een fascistisch dictatorschap, of een parlement of een communistisch dictatorschap betreft. Stem of geen stem, het volk kan altijd achter de wil van de leiders gebracht worden.

Dat is gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is hen vertellen dat ze aangevallen worden en veroordeel de pacifisten dat zij gebrek aan vaderlandsliefde hebben en het land in gevaar brengen. Het werkt hetzelfde in elk land.””

Voorbeelden van een dergelijk beleid zien we de laatste jaren in overvloed:

–Nederlanders zijn de EU ingeluisd.
–Het Verraad van Lissabon is hen opgedrongen, net als de euro.
–Oorlog voeren in Afghanistan en Libië gaan gewoon door. Onder andere naam natuurlijk.
–en Recent: Blijf belastinggeld gooien in de Griekse put. Niet doen is vreselijk veel erger!!!

 

.

19 REACTIES

 1. Nog een mooie, ik heb natuurlijk geen idee of het waar is maar in der Untergang heb je ook een mooi fragment waarin volgens mij Goebbels loopt te bekvechten met een vrouw (de zijne of eva braun) waarin zij iets vraagt over overgave om de inwoners van berlijn te sparen. Zegt Goebbels: het volk heeft voor ons gestemd en wij willen oorlog! Het volk heeft het zo gewild!

  Edit: op IMDB gevonden.
  I feel no sympathy. I repeat, I feel no sympathy! The German people chose their fate. That may surprise some people. Don’t fool yourself. We didn’t force the German people. They gave us a mandate, and now their little throats are being cut!

 2. De schuldigen zaten en zitten(nog steeds) in het Europese Parlement(MEP).De dames/heren hadden, in ieder geval vanaf 1992 kunnen/moeten weten(het artikel van de Griekse “klokkeluider” Takis Fotopoulos,onderbouwd door een rits van referten vnl uit Griekse bron,lezend)dat er in dat land iets wel HEEL erg mis was,en waar de MEP (mogelijk zelfs willens en wetens)de ogen voor sloten.Hun wegkijken,ogen en oren willen(mogelijk zelfs MOETEN )sluiten voor al deze signalen heeft geleid tot honderden miljarden wat de Europese(dus ook de Nederlandse)belastingbetalet nu diep in de buidel moet tasten.

  Hero [3] reageerde op deze reactie.
  Aequitas [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Siem [2]:

  Goede text Meneer Jongen.
  Prima reactie van Siem.

  Een en ander betreft niet alleen Griekenland. Maar ook Italië, Portugal en Spanje. En eveneens Romenië.

  Euro is volgens de Barroso een ‘Empire’; doelt hij zeker op
  das IV Reich ?

  Iemand ooit iets geweten over het verband tussen de Thule vereniging (Association) waar Göering Lid van was en Hitler tot macht bracht en de huidige Europese Leiders ?

  http://t.co/UeoI9Cp

  http://t.co/9KoqfPj

  Of een en ander de waar is en of deze videos de werkelijkheid
  weergeven, kan ik niet zeggen.

  Maar het bekijken van deze beiden video’s is alleszins de moeite waard.

 4. @Hero [3]: ” Persoonlijk financieel aansprakelijk stellen van volksvertegenwoordigers bij overschrijding van budgetten bij grote projecten of bij bewijsbaar falen ”

  En raad nu eens wie die regels zouden moeten opstellen..Dat gaat dus niet werken. Daarbij heeft het onozele stemvee op ze gestemd, dus zijn ze niet meer verantwoordelijk, dus hebben ze een volmacht van het volk..Ook als je niet mee wilt doen met de zogenaamde democratie…

  Aequitas [16] reageerde op deze reactie.

 5. Verdeel en heers
  Zolang we elkaar afmaken verandert er niets
  25 juli 2011
  Door Arjan Plantinga

  http://zonnewind.be/terrorisme/noorwegen/anders-behring-breivik-links-rechts.shtml

  In lang vervlogen tijden toen productiemiddelen nog in handen waren van gewone mensen, van schoenmakers, bakkers, meubelmakers en smeden, was de tweedeling simpel: arm (de meerderheid) tegen rijk (een heel kleine minderheid).

  Voor de Macht (rijk) was dat een gevaarlijke situatie, want al hun onderdanen waren tegen hen en koesterden een diepe haat voor de uitzuigers in het koninklijk paleis. Die kon meestal eenvoudig gekanaliseerd worden met het voeren van oorlogen en het verspreiden van angst door de kerk. Maar van zodra het economisch minder goed ging rolden er koppen – meestal rijke koppen.

  Nu is het anders. De productiemiddelen zijn in handen van het kapitaal en Jan met de Pet is afgedaald tot een economische lijfeigene die zonder werkplek niet veel meer bezit dan de nagel waarmee hij aan zijn gat krabt. Mensen weten diep van binnen wel dat alle ellende in deze wereld de schuld is van het Grote Geld, hun politieke maîtresses en de schandknapen van het journaille, maar achten zich machteloos tegen de schijndemocratieën die hen een vals gevoel van vrijheid en macht moet geven. Aangewakkerd door de staatsmedia, de entertainmentindustrie en psychopathische wonderoliekramers als Geert Wilders, Bart De Wever en Siv Jensen worden de plebejers op uiterst geraffineerde wijze tegen elkaar opgezet. In plaats van omhoog te schoppen en de ijskoude uitbeenders, die vanuit hun ivoren torens aan de touwtjes trekken, aan hun hooivorken te spietsen, maakt het klootjesvolk elkaar af. Oogkleppen op en hakken maar.

  Een enkeling heeft door wat er speelt maar wordt weggehoond, uitgelachen en soms zelfs vervolgd, maar de meerderheid – murw gebeukt door een leugenachtig schoolsysteem, levensbedreigende vaccinaties en volkomen corrupte nieuwsmedia in een hersendodende consumptiemaatschappij – kan nog slechts primair reageren op de eerste de beste bron van ergernis die hij tegenkomt. En dat is helaas nooit de CEO van een investeringsbank met meerdere miljarden euro’s achter zijn naam. Lloyd Blankfein zie je niet bij C1000 of Colruyt.

  De moskee en de vrouw met de hoofddoek zijn voor rechts wel zichtbaar. De onverdraagzaamheid en volksvijandige politiek van liberalen en conservatieven is gemakkelijk te identificeren voor links. Het over meerdere generaties uitgesmeerde spel van de poppenspelers is echter minder eenvoudig te ontleden, en dus gaan links en rechts elkaar met toenemend enthousiasme te lijf terwijl ver boven hun hoofd wetten gemaakt worden die hen met een angstaanjagend tempo terugschoppen naar de 19e eeuw van grootgrondbezit en werkweken van 100 uur – voor iedereen van zes jaar en ouder.

  De hallucinante slachtpartij in Noorwegen van afgelopen vrijdag is ‘slechts’ de laatste uitwas van dit spel. Overheden, veiligheidsdiensten en andere loopjongens denken ondertussen hardop na over maatregelen om dergelijke nachtmerries te voorkomen, maar dat is pure huichelarij. Gebeurtenissen als de massamoord van Manchurian Candidate Anders Breivik spelen de huidige machthebbers volledig in de kaart. Het veiligheidsapparaat – sinds 11/9/2001 enorm in omvang toegenomen – ontleent zijn bestaansrecht aan terroristen als Breivik, politici zien het als een versterking van hun illegale machtspositie die door deze actie nog steviger dichtgetimmerd zal worden en de psychopaten onder het tandeloze werkvolk genieten simpelweg van zoveel nodeloos bloedvergieten. Tegenstanders zijn nu eenmaal geen mensen in de wereld anno 2011.

  Pas wanneer de burger inziet dat zowel de PvdA-stemmer als zij die denken dat de PVV hun belangen zal behartigen, dat de trouwe CD&V’er, NVA’er of Groen!-stemmer allemaal slachtoffer zijn van een en dezelfde allesvernietigende ideologie is er kans dat er iets zal veranderen. Maar hoe ver zijn we van dat moment verwijderd? Ver! Mensen hebben een mening en baseren die mening helaas nog steeds grotendeels op wat ze op straat zien en voorgekauwd krijgen van de coke snuivende hoernalisten van onze kranten, tijdschriften, radio en TV. Niemand kijkt verder, want de werkelijkheid achter de horizon is voor het gros van de mensen te angstaanjagend.

  Leve het libertarisme

  Igor [8] reageerde op deze reactie.

 6. beste Hub,
  “Politici streven er altijd na om hun macht en invloed te vergroten. In tegenstelling tot libertariers, die helemaal geen macht over andere mensen willen en alle menselijke handelingen doen plaats vinden op basis van vrijwilligheid.”

  Een nobel streven maar hoe kom je van de politici af zonder macht over de politici uit te oefenen?

  Reteip [10] reageerde op deze reactie.

 7. @leo [6]:
  Leo bedankt voor je reactie, na het lezen van dat soort stukjes weet ik weer waarom is zo graag op de vrijspreker kijk/reageer.
  Sterker nog als meer mensen hier inzien dat niet “buitenlanders” “linkse mensen” of “mileu-freaks” de kern van het probleem vormen dat komt er binnenkort een dag dat ik mijzelf met trots libertarier zal noemen.

  leo [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Igor [7]: Een nobel streven maar hoe kom je van de politici af zonder macht over de politici uit te oefenen?

  Dat is idd een heikel punt. Anders Breivik schreef ook in zijn manifest (vrije interpretatie): hoe kun je de moslims in het midden oosten houden als westerse maatschappij, wanneer je tolerantie en vrijgevigheid inplant in de mensen? De moslims schuwen geweld namelijk niet. En wanneer een vd 2 partijen geweld afzweert, dan zal die altijd het onderspit delven.

  Politici bestaan bij gratie van een geweldsmonopolie. Hoe deze te doorbreken? Dat kan helaas alleen met geweld. Is m.i. ook een van de grote struikelblokken van libertarisme.
  Igor [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Reteip [10]:
  Ik wil hier niet pleiten voor de islam, of wat voor geloof dan ook, geloof blokkeert een deel van het brein en kan met name voor jonge kinderen schadelijk zijn.

  Maar…

  Ik vraag me af hoeveel moslims ken jij dan wel niet?
  Ben je wel op de hoogte van het feit dat de islam net als het christendom veel verschillende stromingen heeft?

  Natuurlijk begrijp ik wat je bedoelt maar ik denk dat het gebruik van geweld maar voor een zeer beperkt deel te maken heeft met het geloof. Gelovigen zijn hoogstens makkelijker te beïnvloeden.

  Molukkers zijn in mijn ervaring ook vaak erg agressief, wellicht dat de oudere molukkers terecht boos zijn op de nederlandse regering maar dat heeft niks te maken met de agressie die ik van molukkers heb gezien en ervaren, en op wikipedia staat:
  De religies die het meest aangehangen worden door “Molukkers in Nederland zijn het protestants-christelijke geloof, en in mindere mate de islam.”
  Het is dus hoogstwaarschijnlijk niet de islam waardoor molukkers vaak als agressief worden ervaren.

  Conclussie: mensen uit een ander land hebben vaak andere gebruiken en omgangsvormen, sommige hiervan zijn in hier onacceptabel en zijn niet verenigbaar met onze eigen gebruiken en omgangsvormen. Wij hoeven niet tolerant te zijn ten op zichtte van deze praktijken maar ik denk dat het ook mogelijk is om hier iets tegen te doen zonder de grote groep allochtonen (al dan niet moslims) die geen ongewenst gedrag vertoond te vervreemden van onze samenleving. Apartheid bied geen toekomst
  lees aub reactie nr 6
  praat gewoon eens met een collega van buitenlandse afkomst, Hassen met de pet is niet agressiever dan Jan met de pet, als we echt wat willen veranderen in de wereld hebben we “iedereen” nodig die zelf kan nadenken.

 10. De Molukkers zijn best aardige mensen en zijn door de overheid alleen belazerd toen zij hier in Nederland terug kwamen en hebben altijd de overheid gediend in Indonesie toen de Nederland daar de baas speelde, maar het meestal stront voor dank! Mij speel je geen fabeltjes op mijn mouw!

  Burnitall [13] reageerde op deze reactie.

 11. @K.Lavrijsen [12]: Je maakt hier een denkfout.

  De Molukkers zijn nooit in nederland geweest, maar leefden op de eilandenreeks de molukken. Deze Molukkers werden als bondgenoten gezien en mochten naar Nederland komen. Zij worden dan ook gezien als de eerste allochtonen. Doordat ze nooit hier waren geweest, konden ze dus ook niet TERUGKEREN. Dat is een heel verschil.

 12. Komt de klap en hoeveel zitten de NL banken erin, moeten we al vast contant geld gaan halen!!!!! Als dit komt dan dan is het net domino. Wel spannend en wederom is de straf voor iedereen!! Dat is jammer.

  Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakt de komende dagen bekend wat het gaat doen als de staatsschuld dinsdag het wettelijk plafond bereikt. Dan kan besloten worden om betalingen uit te stellen.

  Een woordvoerder van het Witte Huis kon gisteravond nog niet zeggen of bijvoorbeeld sociale uitkeringen dan voorrang krijgen voor de rente en aflossing van staatsleningen. Beide opties kunnen erg slecht uitpakken. Het uitstellen van miljoenen uitkeringen ligt gevoelig en is bovendien lastig, omdat die overboekingen zijn geautomatiseerd. Te laat aflossen van staatsleningen tast de kredietwaardigheid van de VS aan, wat leidt tot hogere rente.

  De overheid krijgt in augustus wel geld binnen van belastingbetalingen (172 miljard dollar, ofwel 120 miljard euro). Maar dat is ongeveer de helft van de 306 miljard dollar (213 miljard euro) die nodig zijn voor alle lonen en rekeningen. Zo moeten de VS volgende week woensdag 23 miljard dollar (16 miljard euro) betalen aan uitkeringen voor gepensioneerden. De dag erop is 90 miljard dollar (63 miljard euro) nodig voor rente en aflossingen op staatsleningen.

  Goudvoorraad
  President Barack Obama wil daarom dringend extra geld lenen, maar dat stuit op bezwaren van de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Die eist aanzienlijke bezuinigingen.
  Een alternatief is dat de overheid snel bezittingen verkoopt, zoals een deel van de goudvoorraad of pakketten met hypotheken. Dat levert waarschijnlijk niet genoeg op om het lange tijd uit te zingen.

  Republikeinen hebben voorgesteld enkele overheidsdiensten te sluiten: dat bespaart lonen van ambtenaren. Maar minister van Financiën Timothy Geithner heeft dat idee onwerkbaar genoemd.
  Een idee was ook dat de Federal Reserve op eigen houtje geld leent om de overheidsschulden te betalen. De centrale banken vinden dat ze daartoe niet bevoegd zijn, bleek bij overleg vrijdag.

  Hub Jongen [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Burnitall [5]:

  Leo, wat er gaat gebeuren zijn 2 dingen:

  1. – Niemand mag meer een wapen bezitten en iedereen kan iedereen bij de politie aangeven als zijn agressief en dus gevaarlijk, zodat er door de overheid reeds bij voorbaat allerlei maatregelen tegen deze ‘agressieve’ persoon kan worden ondernomen.

  2. – Er komt meer veiligheidscontrolle dmv. electronisch frequenties. Deze beschermingsmethode heeft ook meer lugubere kant. Zie H.A.A.R.P.

  3. – En daarna mag iedereen aan de chip. Omdat alles, uw paspoort, uw betaalkaart, uw kortingskaartje bij de super, uw mobile, uw pc. uw auto, de beveiliging van de een chip en high or low frequency waves.

  En dan zitten we mes z’n allen, – ieder voor zich – in z’n eigen gevangenis.

 14. ze zijn verdomd slim, maar niet op een intellectuele manier, maar op een gevoelsmatige, bijna instinctmatige manier. Het zijn experts in het uitbuiten van menselijke zwakheden en het manipuleren daarvan. Dit hebben ze niet in een klasje geleerd, maar in de school van het leven die hun opvoeding was. Het werd ze gedemonstreerd en ze deden het na.

 15. @Siem [15]:

  “… moeten we al vast contant geld gaan halen!!!!…”

  Even los van misschien veel belangrijker zaken even een herinnering dat de Vrijspreker al maanden geleden heeft aanbevolen om zo mogelijk voor enkele weken cash van de bank in huis te halen.
  Het kan een eerste probleem opvangen en je wat tijd geven.

 16. Dit slaat de hamer op de spijker!!!!!!!! Steeds minder mensen werken voor de rest. Tot de klap komt.

  Door Syp Wynia

  Italië en Spanje betalen weer net zoveel rente voor hun staatsschulden als voorafgaand aan de Eurotop van een week geleden. Die top loste dus niets op. Sterker nog: die maakte het erger, door een al te comfortabele schuldhulpverlening in het leven te roepen. Inmiddels heeft ook Cyprus zich aangesloten bij het rijtje probleemlanden

  Cyprus, met zijn communistische president, is de volgende probleemkandidaat
  De eurocrisis is terug van nooit weggeweest. Nog maar een week geleden kwamen de leiders van de eurozone opgewekt uit hun spoedoverleg. Die bijeenkomst was belegd omdat geldverstrekkers steeds hogere rentes vroegen voor de torenhoge Italiaanse staatsschuld.

  Maar gisteren moest Italiaanse staat weer net zoveel rente (bijna 6 procent) betalen voor nieuwe staatsleningen als voorafgaand aan de eurotop.

  Minilandje
  Die Eurotop, waar premier Mark Rutte en de andere leiders van de zestien eurolanden zo opgewekt en opgelucht vandaan kwamen, heeft dus helemaal niet geholpen. Na Griekenland, Ierland en Portugal en de probleemkandidaten Italië en Spanje heeft zich nu bovendien ook Cyprus als volgende probleemkandidaat gemeld.

  Het minilandje – met een communistische president – heeft net als Ierland verhoudingsgewijs een veel te grote financiële sector met te veel belangen in het feitelijk failliete Griekenland, en verkeert bovendien in een politieke crisis.

  De belangrijkste aanleiding voor de hoge prijs die voor de Italiaanse staatsschuld wordt gevraagd, is dat geldvertrekkers aannemen dat Italië de komende jaren onvoldoende gaat saneren en hervormen. Dat wantrouwen is terecht. Al was het maar omdat achtereenvolgende Italiaanse regeringen voornamelijk cosmetisch saneerden.

  Op eigen houtje
  Maar dat is niet het enige. De euro-leiders spraken een week geleden af dat Griekenland en andere probleemlanden vanaf nu nauwelijks meer hoeven te betalen dan Duitsland voor zijn eigen leningen op de markt betaalt. Die hulpfondsen mogen bovendien op eigen houtje geld uitlenen aan probleemlanden, nog voordat de problemen uit de hand lopen.

  Dat is natuurlijk de kat op het spek binden. Waarom zou een land als Italië over zijn staatsschuld van 1.900 miljard euro vrijwillig bijna 6 procent rente betalen als bij Europa’s schuldhulpverleningsbank maar 3,5 procent betaald hoeft te worden? Zo’n hulpbank biedt een premie voor wanbeleid. En dus zal Italië wederom niet saneren en hervormen. Bij wanbeleid wordt het land zelfs beloond.

  Economen noemen dat moral hazard: de gedragseffecten die optreden als mensen – of, in dit geval, landen – worden geholpen. Wie geholpen wordt, doet minder moeite om op eigen benen te staan, omdat de ervaring leert dat ‘ie toch wel weer wordt geholpen. Afhankelijkheid leidt tot voortgezette afhankelijkheid.

  Gevaar
  Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat bovendien het gevaar bestaat dat de instellingen die leven van de afhankelijkheid de hulpstroom willen continueren. Dat gebeurde in ons eigen uitkeringenland, dat gebeurt met de ontwikkelingshulp en dat gebeurt in Europa.

  De Europese Commissie en het Europees Parlement juichten eerder al bij de gedachte dat de eurocrisis tot meer Europa leidt. Er zijn nu hulpfondsen in het leven geroepen die toegevoegd kunnen worden aan het rijtje bureaucratieën dat uit eigenbelang voortgaat om Europa’s hulpsysteem in stand te houden en te laten uitdijen.

  Daar gaan we dus heen, na die zo bejubelde eurotop: een Europese verzorgingsstaat voor landen, banken en burgers die afhankelijk worden en zich afhankelijk gedragen, verzorgd door instituties die er van leven. En betaald door een minderheid die niet alleen zichzelf redt maar ook geacht wordt anderen blijvend te redden. Tot de wal het schip keert, natuurlijk.

  Het begint er toch op te lijken, VS en EU aan de Boemel, hoor al maanden niks van onze Beatrix (Argentinie???), Rutte op vakantie, KJdeJ weg.

Comments are closed.