Amerika heeft een “schuldenprobleem”! Net als Griekenland, Portugal, Ierland, …Nederland, en alle andere westerse landen.

Al die landen hebben meer schuld dan vermogen. Schulden die ze “nooit” netjes kunnen terugbetalen. Om de beurt komen die landen in het nauw en in het  nieuws, zij het door een verschillende aanleiding. Vorige week vooral Griekenland, nu Amerika doordat daar een officieel “schuldplafond” gehanteerd wordt.

De Republikeinen en de Democraten verschillen van mening hoe dit op te lossen. Beide partijen denken al aan de presidentsverkiezingen die in 2012 weer moeten plaats vinden en waar nu al gewerkt wordt om meer stemmen te krijgen.

Het probleem wordt verduidelijkt door Ron Paul, die als lid van Republikeinse partij tegen het voorstel van die partij is. En ook tegen dat van de Democraten.

Deze video van Ron Paul verklaart het duidelijk:  http://youtu.be/sEP8cQF-QC4

Ron Paul: If Debt Is the Problem, Why Do You Want More of It?

Friday, July 29, 2011 – by RonPaul2008dotcom

In this non-telepromted address to the US Congress, Rep. Ron Paul succinctly lays out the true nature of America’s economic problems and why raising the debt ceiling is foolish and will solve nothing.

Dr. Paul began his address as follows, ” Mr. Speaker, the Congress is concerned about the debt. The people are concerned about the debt. The markets are concerned about the debt. The world is concerned about the debt.”

Dr. Paul continues stating, “To increase the national debt is just another type of default and that is what we are going through. We are engaged in a very difficult and bad way of defaulting and that is through the destruction of the currency. Today we have an inflation rate of 9% and that is defaulting. So if a government can default and print money, if they can get a 50% inflation rate over time, then they can cut that debt in half. That is the goal. That is what’s happening. And that is very, very serious. …

“Just in these last 3 years the dollar has been devalued 50% against gold. … So we are defaulting. … I see the only solution is to cut spending. Now the reason we don’t cut spending is because one side loves entitlements and the other side loves war. … This default won’t be because we won’t send out the checks. We will send out the checks. It will be defaulted on because people will get their money back or their social security checks and it won’t buy anything. That is much much worse than facing the fact that we not raise the debt limit and work our way out of this.”

Geplakt uit <http://www.thedailybell.com/2740/Ron-Paul-If-Debt-Is-the-Problem-Why-Do-You-Want-More-of-It>

6 REACTIES

 1. Meer schuld is meer bestedingsruimte voor de politici. En politici hebben een zeer nare eigenschap: zij maken al het beschikbare geld (of in dit geval schuld/bestedingsruimte) op. Het USA kredietplafond is tussen 2001 en 2011 in tien stappen verhoogd van 6 biljoen dollar naar 14,5 biljoen dollar (Nederlandse biljoenen, ofwel Amerikaanse triljoenen).

  Dus in 10 jaar tijd 2,4 keer meer schuld (bestedingsruimte) gecreëerd met als resultaat? Geld op, krediet op, nog meer schuld moeten maken.

  Nee nee, het is mij nog niet echt duidelijk waarom wi overheden nodig hebben. Het zijn nu niet bepaald de meest morele mensen die dergelijke functies bekleden en het het beste met ons voor hebben.

  Soannende tijden, dat wel.

 2. Ik vraag me het volgende weleens af.
  Als er landen zijn die schulden ààn elkaar hebben zouden die dan niet onderhands verrekend kunnen worden?
  Voorbeeld, Nederland heeft schulden in Amerika en Amerika schulden in nederland.
  We kunnen dan die schulden tegen elkaar wegstrepen zodat het land met de minste schulden geen schuld meer heeft en het andere land daardoor zijn schuld verminderd.
  Goed idee?
  Economen kom er maar in.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. De hongaarse premier ruikt nu ook westers bloed: te veel schulden.

  http://www.realdeal.hu/20110725/hungarian-pm-says-collapse-of-western-economies-unavoidable-crisis-to-lead-to-new-epoch-of-statedriven-growth

  Hij heeft gelijk, het Westen begint zijn voorsprong kwijt te raken. Er is ‘darwinistisch gezien’ geen enkele reden waarom een IQ100 Chinees 10 keer zo weinig zou moeten verdienen als een IQ100 westerling als hij de productiviteit van laatstgenoemde hedonist benadert.

  We moeten ons maar eens gaan voorbereiden op de komende grote klap.

  – onze mensen gaan voorbereiden op pakweg een halvering van het inkomen
  – geen fiat currencies meer accepteren, maar de facto barter trade, oftewel evenwicht in handelsstromen tussen de grote handelsblokken
  – volledig afscheid van de linkse ‘humanitaire’ politiek van het afgelopen 50 jaar a la Willy Brandt en prins Claus. Controlled demolition van het ministerie van ‘ontwikkelingssamenwerking’. Geen cadeautjes meer. Iedereen eigen broek ophouden.
  – Radikaal afschaffen asielpolitiek. Softe repatriering. Afschaffen derde wereld huwelijksmigratie.
  – Alle aandacht besteden aan het vernieuwen van onze energiebasis. Zoveel mogelijk lokale productie.
  Armin [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Ron Paul Fan [5]: Nieta leeln het westen, maar ook Japan en China zijn op grote schaal geld aan het drukken via schuldenopbouw.

  Probleem is dat je dan permanent bezig bent het rendement op je eigen investeringen te verlagen. Immers al die schulden onttrekken enorme hoeveelheden geld uit de samenleving. En de overheid geeft het grotendeels uit voor consumptief gedrag.

  En minder investeringen, geeft minder groei op de toekomst.

  En op een gegeven moment ben je enkel nog aan het werken voor de rente.

Comments are closed.