Het is interessant te zien hoe de EU-politici geniaal steeds weer nieuwe draaien weten te vinden om de euro te redden en de euro-zone in stand te houden.

Interessant om te zien hoe onze voorspellingen uitkomen, maar ook om nog meer inzicht te krijgen in hoe de politieke zwendel werkt.
We hebben op de Vrijspreker al gewezen op de misdadige bedoelingen van Jan-Kees de Jager die o.a. de pensioenfondsen wil dwingen om mee te betalen aan de redding van Griekenland. Daarbij nog steeds afvragend of dat zo wel kan, en of de rechters daar aan te pas moeten komen.

Eerst zou het verplicht zijn, toen  moest het wel “vrijwillig” en op dit moment is het weer gedwongen.

De Jager ontkent:- Er is geen sprake van een koerswijziging bij Nederland rond de bijdrage die de private sector zou moeten leveren aan de financiële hulp aan Griekenland. Minister Jan Kees de Jager (Financiën) zei dat vrijdag na afloop van de ministerraad.

Volgens De Jager heeft hij in de Tweede Kamer al eerder gezegd dat er sprake is van ,,een papieren vrijwilligheid”.

We vroegen ons al eerder af hoe “vrijwillig” vrijwillig hier is.
Nu weten we het: Het is een “papieren vrijwilligheid”.
Deze uitdrukking stond nog niet in Van Dale!!!

Maandag/dinsdag vergaderen de EU-ministers van financiën al weer over de euro. Benieuwd wat dat weer oplevert.

Omdat ook Portugal in de euro-gevarenzone zit, heeft Jean-Claude Trichet, directeur van de ECB al geregeld dat er makkelijker geld van de ECB (van u dus)  naar Portugal kan gaan.

De Chinese ambassadeur bij de EU, Song Zhe,  heeft openlijk meegedeeld dat Griekenland ondanks de nu komende EU-12 miljard euro, toch wel failliet zal gaan. De fundamentele problemen worden immers niet opgelost.

Parallel aan dit geritsel speelt een lopend onderzoek bij het hoge constitutionele Hof van Duitsland betreffende de strijdigheid van de hulp aan Griekenland met het Verraad van Lissabon!

Jammer dat die lieden zoveel tijd nodig hebben om dat te onderzoeken.
Spannend zou zijn als ze (net als schrijver dezes) tot de conclusie komen dat die hulp onrechtmatig is.
Welke draai verzinnen de politici dan weer?

8 REACTIES

 1. Eén munteenheid met tig bazen.
  Tig kapiteins op de Teutanic gaat nooit werken.

 2. “Financially, for nearly four years, the ultimate cataclysm was always just round the corner. It always arrived, and there was always an even worse one on its way – again, and again, and again.”

  Uit het boek “When money dies”, beschrijft Weimar Duitsland in van 1919 -1923

 3. De EU is vooral een “nooit meer oorlog” project, die met name door de vrijhandelszone gedragen moet worden. De rest is bijzaak.

  Eerder zijn de regels uit de EU verdragen al overtreden (nood breekt wet) en je kunt verwachten dat de EU dat opnieuw doet.

  Het enige waar men consequent in is, is (de perceptie) “in het belang van de EU” is goed, “tegen het belang van de EU” is slecht.

  Mijn verwachting is dat ondanks alle reddingspogingen de markten zullen springen en daarmee ook de overheden. Wat daarna gebeurt kun je een hoop ideeën over hebben, maar het is echt niet te zeggen. Als de EU valt, valt daarna China en daarna Brazilië. Even los van de USA dus. Ik weet niet of India en Rusland betere kaarten hebben.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [4]: Zo zie je maar, het is niet helemaal gelukt.

  Dat “nooit meer oorlog” zal vooral slaan op de onderlinge verhoudingen tussen Frankrijk en Duitsland.

Comments are closed.