“In het hele land worden ‘kroegspionnen’ ingezet om jongeren onder de zestien op heterdaad te betrappen met alcohol. De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) speuren cafés of discotheken af naar jeugdige overtreders.

De lik-op-stukBoa’s mogen jongeren beboeten en direct overdragen aan de politie. De ambtenaren bezoeken onaangekondigd kroegen, discotheken en feesttenten om jongeren te traceren die vanwege hun leeftijd geen alcohol mogen drinken.”

Bron: Telegraaf

Het zoveelste staaltje terreur door een op hol geslagen overheid. Nu gaan we geweld initiëren tegen mensen beneden een bepaalde leeftijdsgrens om een absurde regel, die wederom niet universeel wordt toegepast. Dus gaan deze criminele handlangers van de staat ter plekke, met de lange regenjas aan, controleren of een persoon, die om 23.59 en 59 seconden nog geen 16 jaar is, een glas “lichte” alcohol nuttigt. 1 minuut later en het bier mag rijkelijk vloeien van deze zelfde agressor. Dan precies 2 jaren later om 23.59 en 59 seconden kan deze persoon net voor zijn 18e verjaardag er een glaasje jenever bij gieten om deze een minuut later te kunnen nuttigen.

First they came for the communists,
and I didn’t speak out because I wasn’t a communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn’t speak out because I wasn’t a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn’t speak out because I wasn’t a Jew.

Then they came for me
and there was no one left to speak out for me.

Martin Niemöller (1892–1984)12 REACTIES

 1. In de kroeg gewoon het volgende afspreken: een paar halfnaakte sloeries of breezersletjes in compromitterende poses en hevig zoenend met dat boa-tuig laten aanklampen. Hoe meer het op een smerige orgie lijkt, hoe beter. Natuurlijk veelvuldig gefotografeerd en gefilmd door de overige kroeggasten. Deze foto’s en filmpjes openbaar maken waar maar kan, liefst ook bij politiebureau’s en als het even kan bij “moeder de vrouw” van dat boa-tuig.

  “Men” filmt en fotografeert de eerzame burgers ook voortdurend, dus zullen ze er zelf ook niet vies van zijn om ook eens op “film” te staan. Schandaalchantage op grote schaal, zou dat niet geweldig zijn?

  Kijken hoe lang het goed gaat. Het zal dan wachten zijn op een foto- en filmverbod in uitgaansgelegenheden.

  Nederlanders: “bedankt” dat jullie naar de stembus zijn gegaan en het systeem in stand hebben gehouden.

  Liberty 5-3000 [2] reageerde op deze reactie.

 2. @offthegrid [1]:
  Ik zie dit op een Belgische alcohol faq site:

  Waarom beginnen jongeren best niet te vroeg met alcohol?

  De leeftijd waarop jongeren alcohol beginnen te drinken is al langer laag (gemiddeld vaak rond 12 jaar), maar de laatste tijd blijkt dat ze ook steeds jonger regelmatig alcohol beginnen te drinken.

  Raar hè? Het is ook moeilijk te begrijpen als je blind bent voor dwang en het initiëren van geweld. Daar reageren mensen namelijk heel recalcitrant op. Het zijn net mensen, die mensen die wij alcohol onthouden.
  In de jaren 80 werd ook wel gedronken door jeugd, want op je 14e vind je jezelf al heel volwassen. Ik weet nog uit eigen ervaring dat de exchange-studenten uit landen waar deze wetten al bestonden zich helemaal lens zopen.
  Toen wist ik al dat als “volwassenen” deze regeltjes ook hier zouden invoeren dat ze hetzelfde resultaat zouden oogsten.
  Het ontbreken van universaliteit, de denigrerende toon en het met geweld afdwingen zorgt namelijk voor de problemen, niet de beschikbaarheid van alcohol.
  Maar eenmaal de regels geïmplementeerd worden deze veranderingen nooit meer geëvalueerd.
  Nee hoor. Zoals immer met overheidsingrijpen, stellen de resultaten somber. Oplossing: Nog meer wapens inzetten.
  Die ene revolver extra zou namelijk misschien net die gouden zijn die het gecreëerde allemaal zal oplossen.
  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 3. Misschien kunnen ze nog wat Oost Duitsers zo aan een baan helpen.
  Wat ook helpt is om dit soort en andere controleurs te vragen of ze zelf het nut van deze controles inzien. En als ze daar ja op antwoorden, of ze dat dan eerst eens bij hun familie op een verjaardagsfeestje willen gaan uitleggen.

 4. Zou wel een leuk baantje zijn. Als je zo onopvallend mogelijk een kroeg bezoekt dan valt het het minst op met een biertje erbij.
  Ik zie een overheid er op een of andere manier voor aan om aparte ambtenaren te sturen: eentje voor leeftijdscontrole, en eentje voor het rookverbod.

  offthegrid [6] reageerde op deze reactie.

 5. nog meer restricties op de vrijheid.

  ordnung muss sein, leve de boa restrictor!

 6. En aan de overkant een spion, die de spion controleert. En als die het niet goed doet op zijn DDR’s neerknallen. Dan doe je het goed. Niet dat halfbakken socialisme van hier.

 7. Musikindustrie Teil 15 Alkohol

  http://www.youtube.com/watch?v=NRb5Ly1gaqY

  Alcohol in the Media

  http://www.youtube.com/watch?v=8Oh2zoXbANc

  Als je deze generatie eens goed bekijkt en ziet welke prikkels er op los worden gelaten snap ik het wel.

  Er is in Nederland maar een politieke partij aan de macht nl. PRO partij.

  P(robleem )

  R(eactie)

  O(plossing).

  Jahhhh…het O-tje , je mot de massa een beetje melken he !

  Joah….en daar hebben we de Our Tube der Unie voor.

  Hoe werkt een drugs-dealer ook al weer ?

  Gratis till you are hooked….en dan de prijs omhoog , goh die gekke overheid toch.

 8. @Liberty 5-3000 [2]: Ik ken iemand die naar Costa Rica ging en daar stikte het van de Amerikaanse jongeren die daar wel mochten drinken en thuis niet en dit dan ook overvloedig deden.

  Kennelijk hebben deze mini onderdanen niet het idee dat de dwang van de overheid in hun voordeel werkt. Het lijkt me overigens niet verstandig om zo jong aan de alcohol te gaan, maar als diezelfde overheid zich een ongeluk graait, worden hun goede adviezen ook niet geloofd.

  Het lijkt me ook dat als je toekomst totaal verkocht is in een enorm schuldenparadijs, waar jij als jongere alleen nog aan moet afbetalen, totdat de grote eindslachtpartij gaat plaatsvinden waarin je je leven moet geven, dat coma zuipen je beste alternatief lijkt. En diegenen die hun toekomst verbrast hebben zich maar afvragen waarom jongeren zo ongemotiveerd zijn.

  Net als de luchthaven betasting een magneet voor allerlei pedofielen en perverselingen is, verwacht ik dat de kroegstasi een functie wordt waar alcoholisten hun weg in zullen vinden. Door de belastingbetaler betaald in de kroeg zitten. Voor sommigen een acceptabel baantje.
  Liberty 5-3000 [11] reageerde op deze reactie.

 9. @pcrs [10]:

  Het lijkt me ook dat als je toekomst totaal verkocht is in een enorm schuldenparadijs, waar jij als jongere alleen nog aan moet afbetalen, totdat de grote eindslachtpartij gaat plaatsvinden waarin je je leven moet geven, dat coma zuipen je beste alternatief lijkt. En diegenen die hun toekomst verbrast hebben zich maar afvragen waarom jongeren zo ongemotiveerd zijn.

  Of om er weer eens een mooie metafoor tegenaan te gooien.
  De slaperige oudere kikkers in het steeds warmer wordende water van de kookpan, die zich langzaam hebben aangepast aan de toenemende hitte in het water, vinden het vreemd dat de jonge dikkopjes, die in het water worden gegooid, moeite schijnen te hebben met het zich aanpassen aan de gegeven situatie.

 10. Dingen worden interessant, wanneer je ze verbiedt, maar dat schijnt de overheid nog steeds niet te begrijpen. Doe niet spastisch over alcohol en de belangstelling zal volledig normaliseren, zoals ook jeugdigen geen interesse hebben in het dragen van een stropdas.

Comments are closed.