RED: Het blijkt steeds weer dat ook gewaardeerde inzenders niet immuun zijn voor het collectivistische virus “WIJ”. De lezers hoeven zich dus wat dat betreft niet aangesproken te voelen. Ze zullen de bedoeling toch wel begrijpen!

In 1963 zei de directeur van de Nederlandse Bank, dhr Holtrop al, dat een land wat zijn eigen valuta afschaft, ook zijn eigen soevereiniteit afschaft. In 1963! Da’s bijna 50 jaar geleden en toen was dit al gemeengoed voor economen.
Brussel wil onze macht, onze zeggenschap en onze individualiteit afbouwen en de Nederlanders in het keurslijf van de  Verenigde Staten van Europesa drukken. Ze doen dit zeer langzaam, haast ongemerkt,  maar zeer doeltreffend. De oude Romeinen wisten al dat je gif langzaam moet toedienen. Als  volgzame kudde dieren hobbelen we achter de besluiten aan die Brussel neemt, met de gedachte dat het allemaal wel niet zo’n vaart zal lopen. Maar dat is helaas niet het geval! Invoering van de Euro, was de eerste stap.

Hoe verder het EU-monster oprukt, hoe minder wij te zeggen hebben en hoe minder kracht we in de schaal kunnen leggen, als we het eens een keer ergens niet mee eens zouden zijn (ze willen ons het veto recht ook afnemen.) De Euro is daarbij een belangrijk werktuig omdat de ECB het beleid bepaalt en Nederland  niet meer zelfstandig is omdat we onze  Gulden in 2001 al afgestaan hebben.

Niemand schijnt zich echt voor Europa te interesseren. Bij de eerste verkiezingen nam nog geen dertig procent van alle Nederlanders de moeite om te gaan stemmen. Hierop hadden ze in Brussel stilletjes gerekend. Ze brengen het  ongemerkt, maar  op een goede dag zijn we allemaal de klos en is iedere burger monddood gemaakt door de verdragen. Inmiddels zijn er al zes referenda door Brussel in de prullenbak gegooid en compleet genegeerd omdat de uitkomst niet pro Europa was, dus DEMOCRATISCH is Brussel absoluut niet.

BEZINT EER GE BEGINT en laat uw stem horen en protesteer tegen dit gevaarlijke dictatoriale machtsblok in Europa, wat het leven van u en uw kinderen gigantisch gaat veranderen en dan niet op een positieve manier. Ze maken u bang en melden dat stoppen met de Euro, economische zelfmoord zou zijn, maar dat is nergens op gebasseerd. Denkt u dat de rest van Europa ons gas en onze produkten niet meer wil  omdat ze nu weer in Guldens af moeten rekenen? Ik dacht het niet.

Als het IMF en de ECB hun zin krijgen en uiteindelijk alle landen van een lening hebben voorzien, dan wordt de nood van de een, het probleem van de ander en dat is precies wat deze instellingen willen. Zij handelen in schulden en die zijn er dan genoeg gemaakt, om nog jaren lang stevig in het zadel te blijven zitten en hele bevolkingsgroepen uit te melken onder het motto dat ze de schulden van hun (voor)ouders nog steeds terug moeten betalen en dus fors moeten bezuinigen om te kunnen blijven betalen.

Laten wij ervoor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen  geen slaven van de ECB , het IMF , Brussel en andere financiele instellingen worden en per direct stoppen met deze waanzin. De Gulden weer terug, stoppen met de bijdrage aan Brussel.  We kunnen alle fraude in 1 klap oplossen door simpelweg geen geld meer bij te dragen. Gaat er geen geld rond, dan kan er ook geen geld verdwijnen of verkwist worden!  Schengen in de prullenbak en gewoon de grenscontroles weer instellen. Iedereen is welkom in Nederland, maar we willen wel graag weten wie er in ons land is. Alleen met onze eigen Gulden blijven we een autonoom en zelfstandig land, met de Euro zijn we een provincie van Brussel die overgeleverd is aan de grillen van de groot-waanzin graaiers. Dus willen we weer zelfbestuur, dan MOETEN we de Gulden weer invoeren.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Neem alstublieft even de moeite en teken de petitie “Nederland uit de EU”.  Laat uw stem horen en steun deze gedachte op:
http://petities.nl/petitie/nederland-uit-eu

Samen denken en samen werken prima, maar niet door één valuta, samen bloeden en betalen voor het mismanagement van de bankiers en de politici van de  27 leden.

Ingezonden door Adam Onesto

———————-
Red: De euro omwisselen (koers) tegen gulden zal nooit voldoende zijn. De nieuwe gulden blijft dan besmet met blauwe lucht. Dit invoeren zou gepaard moeten gaan met invoering van iets als gouden standaard. Mogelijk kunnen lezers dit nog verder uitwerken?
Ook de vraag of die nieuwe munt wel “gulden” genoemd moet worden.

21 REACTIES

 1. laat mij eens het sprookje “uitkotsen”.

  Om te beginnen, vraag eerst Europese subsidie om de kosten van gratis busvervoer te regelen naar Brussel. Laat de toestroom van betogers uit de ons omringende landen massaal afzakken naar deze meest verderfelijke plaats op de wereld mn de Noorderwijk. Ik hoop echt dat ze met honderdduizenden arriveren om hun ongenoegen te uiten. (voor het gemak liggen de geplaveide kasseitjes ter plaatse die als werpartikel richting EU, als bestemming gegooid kan worden)

  Bezie eens het immobilisme van een land als België :
  Eeuwig politiek gepalaver en besluitloosheid, regeringsvorming met 8 partijen… zelfs een nieuw cordon sanitair niet uitgesloten.
  ja-stemmers en verraad van Vlaams correcte politici of de meestbetaalde postjes/ eigenbelangen tvv het kunst (kitch)object B.
  BHV-dossier en corridor door faciliteiten gemeenten. Geen toepassing van het grondwettelijk vonnis om te splitsen.
  Tranferts van jaarlijks 10-15 miljard Euro van Vl naar Wallobrux
  Monopolisme (staatsaandeelhouderschap), hoogste belastingen, duurste internet, electriciteit, gas, olie van Europa. Laagste werknemerspensioenen, extra belastingen en heffingen en vooral ongebreidelde controles op vanalles en nog wat…
  Dit is het topje van de ijsberg maar…
  Dit is ook Belgisch !!!
  …en leidraad voor Europese visionairen en globalisten.

  En nu terug naar boven scrollen… betreft uw subsidieaanvraag voor (gratis) busvervoer… want u komt toch ook ?

 2. @P.E. Middelkamp [1]: De goud standaard die op een normale weg via vraag en aanbod, zonder de overheid, de goud en zilver prijs te worden bepaald. De overheid zorgt alleen voor de garantie en eerlijkheid onder deze markt verhoudingen soepel en eerlijk verloopt met voorledige transparantie.

 3. @keuleniscool [4]:

  Veel te danken aan de EU? Dat klopt, we hebben veel te vullen gaten en ellende van andere landen erbij gekregen, daar mogen we vanaf nu ons mee bezighouden en verdwijnen onze door de overheid geroofde euro’s naar voor ons feitelijk totaal vreemde landen.

  Waarom heeft men ons bij de invoering van de EUro nooit duidelijk uitgelegd dat wij de schulden en andere ellende zouden kunnen verwachten als landen er (bewust) met de pet naar zouden gooien? Gemaakte afspraken over begrotingstekorten bleken totaal waardeloos,…alsof men dat voor de tijd niet wist dat zoiets zou kunnen gebeuren.

  Waarom liet men ons de zonnige zijde van de EUro zien en niet de schaduwzijde?

  Waarom moest de EU zo nodig het Amerikaanse model (EU = USA, kan ik simpel bewijzen) volgen van schulden maken tot ver voorbij het plafond?

  Waarom moesten de uitgaven van landen omhoog en de schulden dieper worden dan dat men ooit eerder had gezien?

  Al deze zaken heeft de euro niet sterker gemaakt, maar juist zwakker en rammelt deze munt daardoor aan alle kanten.

 4. @Hub Jongen [6]:

  Al meer dan 60 jaar geen oorlog hier? De EU is bezig met een inhaalslag daar, op Arabische bodem, dat zien mensen gemakshalve over het hoofd.

 5. Als ik zie dat het CDA, de PVV en VVD gul de gevende miljardenhand reiken, dan mag men toch nooit meer zeggen dat deze partijen rechts of liberaal zijn, maar toch heel duidelijk links socialistische dieven en doorschuivers zijn die klaarstaan voor buitenlandse uitvreters.

  Evert [21] reageerde op deze reactie.

 6. De EU bestaat al ruim 60 jaar .
  In het begin waren het Frankrijk , Duitsland Italië België ,Nederland en Luxemburg , als EGKS en nadien EEG en nu is dat de EU .
  Als voorloper is er de Benelux = België , Nederland en Luxemburg , opgericht September 1944 als Douane unie .

  Dank zij de EU , is de welvaart in Nederland nooit zo hoog geweest .
  Natuurlijk zijn er steeds pessimisten die alles willen verdraaien , maar toch …
  Uiteraard is niet alles perfect ,
  want democratie is de minst slechte vorm van bestuur !
  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 7. Toevallig woon ik in Europa ,
  en daar is in de geschiedenis NOOIT 1 generatie geen oorlog geweest.
  Dank zij de EU en NATO al 3 generaties ,
  is HIER GEEN oorlog !
  Oorlog was de ergste ,,natuur,,ramp die mogelijk was .
  Enkel door dat hier geen oorlog meer is ,
  heeft de EU zijn bestaans- recht .
  Maar de EU doet VEEL meer .
  Uiteraard moeten we opletten en kritisch zijn en blijven .

  WW DH [13] reageerde op deze reactie.
  J.H [17] reageerde op deze reactie.

 8. Als u het @keuleniscool [12]:

  Als u het zo vreedzaam vindt met een EU van 60 jaar geleden, die nog niet zo machtig was als nu, dan kan ik daar nog wel een beetje in komen. Als u dit aan de EU toeschrijft, dan kon dit blijkbaar ook met een EU die nog niet zo ver doorgeschoten was als nu. Wat dat betreft ben ik het dus wel met u eens.

 9. Premier Mark Rutte zei na de top dat Athene 109 miljard euro tegemoet kan zien tot 2014, inclusief 50 miljard van de private sector. De Europese Commissie telt die 50 miljard echter bij de 109 miljard op en komt zo uit op zo’n 160 miljard. Ook de overige eurolanden lijken dat te doen.

  Volgens de woordvoerder van Rutte is er sprake van een misverstand. De Europese Commissie zou bedragen meetellen die pas na 2014 worden uitgekeerd. Bronnen in Brussel spreken dat tegen.

  Och, 50.000 mensen een miljoen, 500.000 mensen een ton of 5.000.000 mensen tienduizend euro, het zijn maar getallen, het is maar bijzaak, een slordigheidje, een klein mensenverstand….Nee, in de EU heeft men de zaken goed op orde en pakt men de zaken op hoog amateuristische wijze aan.

 10. @keuleniscool [10]:

  “De EU bestaat al ruim 60 jaar .
  In het begin waren het Frankrijk , Duitsland Italië België ,Nederland en Luxemburg , als EGKS en nadien EEG en nu is dat de EU .”

  Al die instellingen vóór de EU waren puur ECONOMISCHE afspraken. Grenzen weg is nuttig.
  Met de EU kwam een POLITIEKE unie en zelfs tegen de afspraken van die unie wordt de NL-belastingbetaler opgescheept met allerlei kosten en regelingen. En de (niet gekozen) dictatuur van Brussel maakt hier de dienst uit.

  Vertel nu eens welk voordeel ik heb gehad van die EU dat zonder die EU onmogelijk geweest zou zijn.

  En kom dan niet aan met oorlog. Nederland is nog nooit in zoveel oorlogen betrokken geweest als sinds de EU. Ook in Europa, Servië, Balkan.

  P.E. Middelkamp [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen [15]: Helemaal mee eens, men verwart nu “vrede” zelfs al met “oorlog”.
  Een studie uit de jaren twintig van de vorige eeuw van het Carnegie Foundation for Peace kwam met de conclusie, dat om vrede te bereiken je eerst een oorlog moest beginnen.
  De zogenaamde “vrede” die wij menen hier nu te ervaren, is alleen maar bereikt door het “exporteren van de oorlog”.

 12. Wat een populistische onzin !
  En wat een ongefundeerde beledigingen !
  Ik ben altijd ondernemer geweest .
  Ik praat over de EU en niet over dat deel van Europa ,dat er buiten ligt .
  We moeten eens met lees-les beginnen !

  Dijk [20] reageerde op deze reactie.

 13. @keuleniscool [18]:
  “Toevallig woon ik in Europa ,
  en daar is in de geschiedenis NOOIT 1 generatie geen oorlog geweest.”

  In deze zin is “daar” een verwijswoord dat slaat op “Europa”. Lees-les genoeg voor u?

  Beter is het uw fout toe te geven en te corrigeren in plaats van het op een denigrerende manier op anderen af te schuiven.

  Dat maakt overigens voor de discussie niet uit. Kunt u mij uitleggen wat het morele verschil is tussen oorlogen binnen de EU, en oorlogen buiten de EU? Waarom haalt de EU haar bestaansrecht uit het verplaatsen van een oorlog van werelddeel A naar werelddeel B?

  Tevens zou ik graag een onderbouwing zien van uw stelling dat de Euro een van de sterkste munten ter wereld is (of überhaupt sterk, punt.). Kunt u daarnaast even uitleggen waarom u denkt in relatieve sterkte in plaats van absolute sterkte. Relatieve sterkte is namelijk geen criterium van juistheid.

  Overigens leuk dat u zegt “Uiteraard moeten we opletten en kritisch zijn en blijven.”, maar even daarvoor de mensen die dat doen afschrijft als “pessimisten die alles willen verdraaien”.

 14. @IIS [9]:

  Benieuwd wat je rechts en links vind, goed en slecht?
  Je klinkt als een VVD-er, al het slechte komt van links is daar de gedachte. VVD is een partij die hoge drempels wil opwerpen voor het hoger onderwijs en museums. Terwijl links (SP) juist het hoger onderwijs toegangelijk wil houden, maar je moet uiteindelijk wel zelf je diploma halen. En museums zijn leuk er leerzaam. Zo was ik laatst in het Science museum in Londen. Waar je allerlei proefjes kon doen en dingen kon zien over de onwikkelingen in de behandeling van zieken.
  De SP is de meest liberale partij van Nederland, niet alleen opkomen voor je eigen vrijheid maar ook van die van anderen.

  @Ontopic
  Ik ben het deels met het stuk eens.
  Er word zeker soevereiniteit van ons afgepakt,
  niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat europa wordt gerund
  door voornamelijk neoliberalen (zowel links als rechts).
  Op sommige punten moet je wel samenwerken als landen, wat de criminelen werken ook samen over de grensen heen.
  Beter een klein en wendbaar europa dan een groot en log europa.

Comments are closed.