De politiek en het politieke systeem maken dat veel mensen zich belazerd voelen, en politici gaan gewoon hun eigen weg zonder aan de inwoners te denken. En dat is verkeerd. Ook hebben ze de inwoners met zware lasten opgezadeld door EU er door te drukken en nu moeten ze weer miljarden steun geven aan andere landen, en aan de inwoners wordt niets gevraagd, maar automatisch worden die wel zwaarder belast in een periode dat het al erg moeilijk is om je staande te houden.

 

 
Daarom ligt alle schuld bij alle politici die de burgers vaak een rad voor ogen draaien en daar de rekening neerleggen. Dat die man in Noorwegen doorslaat is ook een gevolg van onvrede voor het gevolgde beleid van de politiek. Elkaar ook nog onderling de schuld geven als politieke vertegenwoordigers is gewoon belachelijk. Zorg beter voor de belangen van de inwoners, en niet alleen voor financiële instellingen en andere landen, dan zullen er ook minder nare gedachten bij enkele personen kunnen ontstaan.

Er is een Vrijheid van meningsuiting, en als jij dat ook doet door jouw mening uit te dragen, dan ben je niet aansprakelijk voor wat anderen doen.  Als u de democratie steunt en extreme mensen uit die hoek gaan rare dingen doen, dan bent u daar niet volledig voor aansprakelijk. Het gaat om het denken en doen van andere mensen, daar kan niemand anders verantwoordelijk voor zijn.  Het is wel  een gevolg van de democratie en de politiek waar deze extremist in Noorwegen zich aan stoort.

Waarom gaan Cohen en andere linkse politici Wilders dan aansprakelijk stellen? Cohen en andere politici zitten zelf ook bij een groep die deze man in Noorwegen verafschuwt, en hem juist aanzette tot extreme dadendrang. Zijn drang kwam niet doordat hij Wilders als gelijkdenkende zag, maar zijn afkeer voor de politiek in het algemeen.

Als iedereen zich nu eens realiseerde wat de reden was dat deze man doorsloeg. Hij had persoonlijk een afkeer voor Links, de Democratie en Islamieten. Stel dat U ook openlijk een afkeer tegen deze groepen uitspreekt, bent u dan ook mede aansprakelijk als anderen dat in geweld omzetten?

Je kunt en mag ergens kritiek op hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat je schuldig bent aan moord als een willekeurig iemand, die dezelfde mening heeft  iemand gaat vermoorden. Voor wat anderen denken en doen is niemand anders verantwoordelijk voor, alleen de persoon zelf.

Stel ; ik stem op Wilders en Wilders schiet het hele Binnenhof overhoop…ben ik dan ook schuldig. Dan zou ik deze vraag met een vraag beantwoorden: ik stem op Cohen, en Cohen schiet het hele binnenhof overhoop, ben ik dan ook schuldig.?

 

Nu stem ik op een bepaalde partij, en dat gaat verkeerd doordat ze dingen doen waar ik het niet mee eens ben, zoals vredesmissies. Dan voel ik mij niet schuldig maar ben wel teleurgesteld. Helaas gebeurt het te vaak dat politici niet luisteren naar de inwoners en daarom zijn er zoveel ontevreden mensen en kan dat nare toestanden geven. Of het waar is of niet, politiek brengt in sommige gevallen bij mensen het slechte naar boven en dat in een tijd dat de inwoners eigenlijk de handen ineen zouden moeten slaan.

Beschuldigingen als ; Wilders is niet schuldig in juridische zin. Maar de jongen is een geestverwant die hij nu als een hete aardappel laat vallen. Antwoord, als mijn ( beste ) vriend mensen vermoordt, laat ik hem ook vallen. Je kan aan de buitenkant van iemand niet zien of hij gaat schieten, en is het ook wel allemaal waar wat deze Noorse moordenaar schrijft en vertelt??  ( Oei, oei nu krijg ik het etiket complotteur opgeplakt.)

Milieu extremisten en activisten zijn vaak links georiënteerd en hebben daar nauwe contacten, en toch distantiëren deze politieke partijen zich daarvan, en vinden niet dat ze mede aansprakelijk zijn. Waarom beschuldigen ze Wilders nu dan wel, terwijl het soms vergelijkbare situaties zijn. Het lijkt er op dat politici gevangen zitten in een soort spinnenweb en daardoor te verlamd zijn om nog na te kunnen denken over de gevolgen van hun beleid voor de inwoners: daarom zou je het web moeten verwijderen en politici naar huis sturen.

Ingezonden door Reiny

5 REACTIES

 1. Ik zou de laatste regel hebben willen afsluiten met; niet goedschiks, dan meer kwaadschiks hetgeen direct de vraag opwerpt; wanneer is geweld (tegen een overheid of delen hieruit) moreel verdedigbaar? Wanneer stel je vast dat praten toch geen zin meer heeft? …Wanneer is democratie geen democratie meer?

  Ik bedoel, we zijn op het punt aangekomen waarbij de Nederlandse regering verworden is tot een marketing tool van het politburo in Brussel. En in Brussel hoef je niet te zijn als het gaat om inspraak.

  Deze hele Noorse discussie is in dit opzicht een non-issue. Er zou helemaal geen discussie gevoerd hoeven worden over het (vredelievend) uiten van meningen en de gevolgen hiervan. Ook vrijheid heeft een prijs.

  Ik heb veel meer het gevoel dat de verhitte gemoederen gebruikt wordt om in het geniep de volgende stap naar de fascistische-EU-heilstaat te zetten

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @TGVW [1]:
  “…..gebruikt wordt om in het geniep de volgende stap naar de fascistische-EU-heilstaat te zetten.”

  Dit is nu inderdaad al an de gang.
  Vanuit de geliefde EU wordt er al aan gewerkt:
  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,776985,00.html

  “…Wanneer is democratie geen democratie meer?”
  Afhankelijk van de definitie. In Nederland geschiedt in ieder geval niet de wil van de meerderheid.
  Nog ervan afgezien of dat moreel juist zou zijn.

  “wanneer is geweld (tegen een overheid of delen hieruit) moreel verdedigbaar?”
  Moeilijke vraag.
  Wanneer zijn alle andere (geweldloze) middelen/ pogingen uitgeput?
  Hoe lang duurt het niet eer er 1000 mensen gaan staan achter een petitie voor controle van onze goudvoorraad? (nu 883).

 3. vrijheid van mening in Nederland is absolute onzin, we leven gewoon in een linkse dictatuur. Als je een mening hebt die niet links is dan schieten ze je gewoon af.
  En 24 uur per dag linkse propaganda ovr je heen krijgen op de TV, ik verlang terug naar de tijd van een avondje gezellige TV kijken ..

 4. Het loopt uit de hand in London. Opstanden nu in 11 wijken, politie machteloos. Een en ander is overgeslagen naar Birmingham, andere steden kunnen mogelijk volgen. Cameron breekt vakantie af:

  http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/0,1518,779086,00.html

  Het zal wel niet lang meer duren totdat er muren gaan verrijzen tussen de verschillende stadsdelen ten einde de diverse ethnische goeperingen van elkaar te scheiden.

  Ben benieuwd wanneer Breivik voorgedragen gaat worden voor de Nobelprijs vs vrede. 😉

Comments are closed.