Een van de mysteries  van de euro-soap is  de aanmaak van nieuwe biljetten in de nationale munteenheden.

Als ik reporter   was,   zou ik  de Presidenten van Centrale banken  die  ik  interviewde als eerste vraag  stellen,  of zij het verantwoord zouden vinden, als een land nog geen nieuwe biljetten op de plank zou hebben liggen.

Naar mijn persoonlijke inschatting zal langzamerhand ieder land  wel een aantal nieuwe biljetten gereed hebben. De reden is simpel.

Kan een kleine oplage postzegels desnoods in enkele  dagen  tijds  ontworpen, gedrukt en geperforeerd worden, met papiergeld is zo iets onmogelijk. Het gehele proces neemt geruime   tijd in beslag.

Dus in een paniek is het  onmogelijk om stante pede nieuwe  biljetten in omloop te brengen, als met de productie niet geruime tijd van te voren aangevangen is.

Daarom  vermoed ik, dat alles netjes  klaar ligt. Geen enkel land wil openlijk over deze zaken spreken   en dat is tevens de reden, waarom voor het drukken van deze oplagen geen tenders uitgegaan zijn.

Maar ik ben uiterst benieuwd om straks een lijst te zien met de data , waarop de verschillende landen tot aanmaak overgegaan zijn.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Mogelijk wordt de nieuwe valuta slechts giraal ingevoerd. De roverheid is helemaal niet geinteresseerd in contant geld.

 2. @Hugo.
  Ik vermoed dus ook dat het, of al klaar ligt of met de voorbereidingen bezig zijn.

  Time will tell

 3. Ja ja na al die knoflooklanden komt het opper knoflookland Frankrijk, die kunnen nog amper de ambtenaren betalen. Wat een achterbaks volk is dat toch ook.

  Ter vermaak:http://www.geennieuws.com/2010/05/griekse-lening-geen-probleem-wij-verdienen-er-aan/

  betreft artikel van ca een jaar geleden aangaande de bedriegelijke/misleidende uitspraak van Dhr. Olli Rehn, verantwoordelijke te Brussel voor economische EU zaken, (nb onlangs gepapagaaid door De Jager….) dat we zouden verdienen aan de extra Griekse leningen….

  NB. Ook Frankrijk heeft inmiddels van de financiële markten een Baa1 rating gekregen…
  Dit is dus de werkelijke reden van het Duitsland/Frankrijk conclaaf:
  Zie: http://www.geennieuws.com/2011/07/euro-crisis-en-nu-komt-frankrijk-eraan/

  Het gaat niet om 109 miljard, niet om 159 miljard maar om 109 miljard private sector en 106 miljard bankensector = TOTAAL 215 miljard!!!!!
  Bovendien niet enkel hulp in 2012 maar hulp tot 2020…….

  We worden nu dus permanent op z’n Grieks genomen.

  Rutte heeft dit alles blijkbaar niet begrepen of bewust verzwegen!!!!! Liegen en bedriegen daar draait het om binnen de EU.

  De Spaanse mars van Madrid naar Brussel komt op 17 september aan, hoop op miljoenen. Wat een continent, om te schamen en dan kunnen er nog niet eens een paar fabrieken worden neergezet in afrika voor ontzilting van zee water en het binnenland in te pompen voor vreten. Wat een slappe hap 30 jaar verdoemenis.

Comments are closed.