In aanloop van de westerse bombardementen op Libische doelen vond een waar media circus plaats waarbij de MSM op basis van geruchten berichtte over een aanstaande volkerenmoord in Libië. Als we niet zouden helpen zouden de rebellen worden verslagen en daarna afgemaakt.

Op dit moment speelt er een veel spannender verhaal waarover de MSM nog nauwelijks verhalen. Ik baseer me op een artikel van de New York Times. Het gaat over de Syrische stad Hama. Hama, zo verhaalt de New York Times, heeft zichzelf bevrijd. De veiligheids troepen hebben de stad verlaten. Net zoals enkele decennia eerder. Toen stuurde de vader van de huidige leider zijn troepen de rebellerende stad in, na eerst met bommenwerpers de stad te hebben gebombardeerd. De verovering en daarop volgende standrechtelijke executies hebben tussen de 10 duizend en 30 duizend slachtoffers gemaakt.

De geschiedenis herhaalt zich. Hama is weer eens door haar eigen burgers bevrijd. De MSM hebben zich nooit druk gemaakt over Hama. De linkse pers vond de afgelopen decennia misstanden in Israël vele malen interessanter. Ook nu wordt Hama genegeerd. Alhoewel het een verhaal is met veel potentie. Het is een strijd van goed tegen kwaad. Een stad die zichzelf nu bestuurt zonder ten onder te gaan in chaos. Een stad die aan de genade is overgeleverd van een harde dictator. Die ieder moment de opdracht kan geven de stad te bombarderen. Een stad waar anders dan in Tunesië en Egypte, voor zover er daar al sprake van een revolutie was, de revolutie nog niet gestolen is. Een stad die de Nato en de EU niet nodig had voor zijn bevrijding.

Een voorbehoud moet ik wel bij dit verhaal maken. Onafhankelijke berichtgeving uit Syrië is lastig en het zou kunnen zijn dat de NYT en ik het fout hebben. Als je op youtube zoekt zie je genoeg filmpjes. En de nodige verhalen. Maar het verhaal van de NYT als zodanig zie ik niet geheel bevestigd. De MSM hebben zich echter niets aangetrokken van onzekerheden in berichtgeving toen het ging over de aanstaande volkerenmoord in Libië, dat werd toen wel als een feit gepresenteerd. De vraag is natuurlijk waarom.

3 REACTIES

 1. Ooggetuigen in Syrië spreken berichtgeving Reuters en Al Jazeera tegen

  De mainstream media (MSM) bericht over grote onrust in Syrië. Ooggetuigen ter plaatse spreken de berichtgeving tegen. Reuters bericht over een massale anti-overheids-demonstratie met meer dan 50.000 deelnemers en rellen. Ter plaatse is er door ooggetuigen niets te zien. Een demonstratie met 50.000 demonstranten kun je toch niet over het hoofd zien? Hoe is het mogelijk dat alleen Reuters de demonstratie waarneemt?

  Regelmatig worden door Reuters of Al Jazeera beelden getoond en dan wordt er bij verteld dat het Damascus is. Maar een Libanees weet het verschil tussen Damascus en Libanon, en de mensen in de buurlanden van Syrië zien er anders uit en gaan anders gekleed dan in Syrië. De getoonde beelden zijn gemaakt in Egypte, Jemen of zijn soms jaren geleden gemaakt in Irak.

  Ook komen er regelmatig in Irak opgeleide terroristen Syrië binnen. Ze hebben wapens van Amerikaanse makelij en sommigen hebben grote hoeveelheden geld bij zich. Een flink aantal meestal ongewapende Syrische politie-agenten kwam om door een confrontatie met de terroristen.

  Volledig artikel in het Engels: ‘Western media lie about Syria – eyewitness reports’ http://rt.com/news/syria-lies-interview/

 2. De VS bouwt troepen op in de Zwarte Zee en Polen:

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/04/de-vs-bouwt-troepen-op-in-de-zwarte-zee-en-polen/

  Georgië beweert dat een Georgische militaire basis de NAVO-status bezit, NAVO-landen oefenen daar/ bouwen troepen op:

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/07/15/navo-oefent-in-georgie/

  Rusland heeft een marinebasis in Syrië. Rusland is superieur in de Zwarte Zee-regio. De elite in Washington/Tel Aviv is het in de bol geslagen. Die elite beheert de westerse massa-media. Het overgrote deel van de bevolking hangt aan het MSM-infuus. Hebben die bastaards in 2008 niet begrepen waar de Russische grens loopt, moet er nog meer bloed vloeien?

  Meer op: http://english.pravda.ru/world/
  en: http://rt.com/news/

Comments are closed.