26 REACTIES

 1. Het gaat in het algemeen niet zo best met sub-Saharianen in Westerse landen. De Amerikaanse gevangenissen puilen uit. In Londen breken ze de boel af, en in Nederland hebben bijvoorbeeld Antillianen over het algemeen ook zo hun problemen.

  – Niet allemaal, maar in het algemeen –

  Misschien kunnen ze speciale wijken, dorpen of steden inrichten waar ze fijn met elkaar kunnen leven. En dan bedoel ik niet de getto’s of kansenwijken die bakken belastinggeld kosten.

 2. Ik vind het nuttig om bij deze video de zelfde reactie te plaatsen als die bij het voorgaande artikel:

  Hier een link voor een uitstekend artikel dat goed verklaart hoe jarenlange indoctrinatie een generatie heeft voortgebracht van amorale, on-opgeleide, subsidie-afhankelijke, verdierlijkte jongeren.

  Een beetje lang, maar meer dan de moeite waard:

  Years of liberal dogma have spawned a generation of amoral, uneducated, welfare dependent, brutalised youngsters
  By Max Hastings
  ZIE: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2024284/UK-riots-2011-Liberal-dogma-spawned-generation-brutalised-youths.html

 3. Zo! Die dude zegt waar het op slaat. In NL zie je hetzelfde met niet nader te specificeren allochtonen die al vluchtend (na een diefstal) door een automobilist (= slachtoffer diefstal) onder een plak rubber van 20×5 gedrukt wordt. De veroorzaker vd situatie is zielig en degene die voor zijn/haar rechten opkomt is vooral de lul.
  Man, hoe erger de misdaad hoe minder celstraf je per euro gestolen goed krijgt. Kijk naar bernie madoff, die kreeg een jaar cel per miljard dollar wat ie gejat heeft 😆 Voor zo’n straf zou ik GRAAG een miljard verduisteren!

 4. Lang leve het neo-liberalisme: een samenleving vol met egoisten! Sinds mijn afstuderen aan de universiteit werk ik nu eens bij de ene reorganisatie, dan weer bij de andere. Intensieve menshouderijen zijn het. Met als resultaat dat ik na 20 jaar dienstverband inmiddels meer dan 10 werkgevers versleten heb. Bestaansrecht schijn je niet meer te hebben tegenwoordig. Uitkeringen waar je premie voor betaald hebt worden je gewoon geweigerd. Je solliciteert je suf, maar fatsoenlijk werk enigszins passend bij je opleiding en werkervaring is er niet. Je bent te duur en wordt vervangen door een pas afgestudeerde die hetzelfde werk doet voor 1000 euro minder per maand en die wordt er ook uitgeknikkerd als ie 40 is. Kijk ons eens slim bezig zijn met elkaar.

  Concureren met oost-europeanen kan ik niet. Die werken voor 800 euro per maand en gaan huiswaarts waar het leven veel goedkoper dan hier.

  Ook mijn vrouw, vrienden en kennissen moeten steeds harder werken en zien door wisseling van werkgevers omdat hun jaarcontracten weer eens aflopen hun salaris alleen maar dalen, als ze al aan de bak komen. Velen geven het op.

  Aan de top wordt fraude beloond en worden slecht functionerende bedrijven via bailouts overeind gehouden. De EU sluist geld van hardwerkende burgers door naar knoflooklanden die op de pof door willen leven.

  Mijn kinderen zijn beiden academisch gevormd maar maken geen schijn van kans op een baantje. Overal kloppen ze op gesloten deuren en worden door de politiek en samenleving weggezet als uitvreters als ze om bijstand aankloppen omdat ze na 600 sollicitaties nog nergens mee mogen doen.

  Waar zijn we in godsnaam mee bezig?

  vrijeradikaal [6] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [11] reageerde op deze reactie.

 5. Van de roverheid is niets te verwachten, dus we moeten zelf iets opzetten door ons autochtonen goed te verenigen om ons daar tegen te verweren door het voortrekken en discrimineren van de roverheid! Verdeel en heers is de spreuk van onze roverheid!

 6. Ik wil met mijn betoog slechts aangeven dat ik kotsmisselijk wordt van mannetjes zoals in bovenstaand filmpje. Niet dat ik de plunderingen in Engeland goedkeur, maar vraag je eens af wie dit soort mensen nu eigenlijk gefabriceerd hebben. Ik geloof in beginsel dat het merendeel van de mensen best bereid is om te werken voor hun bestaan. Maar als je dat onmogelijk wordt gemaakt, je aan alle kanten afgeknepen, uitgebuit of genegeerd wordt, jij niet mee mag doen en je als klap op de vuurpijl ook nog geetiquetteerd wordt als asociale uitvreter, dan kan ik me goed voorstellen dat je op den duur gewoon neemt wat je toekomt. Hoe onethisch dat misschien ook is. Dat doet de top immers ook, zo laten ze ons al jaren zien. Ik kwam ergens anders op deze site een link tegen naar een amerikaanse cabaretier die het aardig verwoordt: http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

  Zolang de top of de elite zo je wilt niet inziet dat ze dit allemaal aan zichzelf te danken hebben en er niets verandert en er steeds meer mensen aan de kant geschoven worden zal het klimaat alleen maar slechter worden en breekt hier binnenkort ook de pleuris uit. Dan kun je wel al die rioters als moraalridder beschimpen zoals hier in dat filmpje gebeurt, maar vraag je eens af, waar dit soort mensen nu eigenlijk vandaan komen.

  Nico de Geit [11] reageerde op deze reactie.

 7. Ik praat het niet goed maar het Engels gezegde ” the fish rots from the head first” lijktme hier ook van toepassing. Bovendien : Veel van die kids zijn compleet asociaal maar wat verwacht je ook van een kind dat opgegroeid is in een totaal ontwricht gezin waar hij nog nooit iemand heeft zien werken voor zijn geld…

  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.

 8. @Acadeem [9]:

  ‘maar vraag je eens af wie dit soort mensen nu eigenlijk gefabriceerd hebben’

  Het gaat meestal om sub-Saharianen die in het Westen hun geluk zochten, hetgeen op een teleurstelling uitliep.

  Logisch: als het de bedoeling was geweest dat de mens gelukkig zou zijn waren we het al lang geweest.

  ‘dan kan ik me goed voorstellen dat je op den duur gewoon neemt wat je toekomt’

  Je mag niet iets nemen dat van een ander is, waar een ander hard voor heeft gewerkt.

  Productie = consumptie

  @Hub Jongen [7]:

  ‘Kun jij en je kinderen iets produceren waarvoor iemand anders wil betalen?’

  Juist ja, daar gaat het om. Welvaart maak je uiteindelijk zelf. Als Robinson Crusoë op zijn reet was blijven zitten was hij omgekomen.

  @Acadeem [5]:

  ‘Concureren met oost-europeanen kan ik niet’.

  Die lui spreken niet eens Nederlands, hetgeen je bij veel werkzaamheden nodig hebt. Om over dipolma’s nog maar te zwijgen. Je moet natuurlijk wel iets kunnen waar vraag naar is.

  Ik heb de laatste jaren te veel werk aangetrokken en ga veel minder werken, iets minder verdienen, veel minder belasting betalen en iets minder overhouden. Zowel de belastingdruk als het gebrek aan beleggingsmogelijkheden hebben tot dit besluit geleid.

 9. Man shot dead and officer injured

  A man shot dead by police in north London was a passenger in a minicab stopped during a planned operation, the police watchdog has said.

  Officers stopped the car in Ferry Lane, Tottenham, on Thursday to carry out an arrest when the 29-year-old man, named locally as Mark Duggan, was shot.

  Three shots were fired. A bullet was found lodged in a police radio.

  A police officer was also injured in the incident, the Independent Police Complaints Commission (IPCC) said.

  The injured officer has since been discharged from hospital.

  The incident took place in Tottenham Hale at about 18:15 BST and Mr Duggan died at the scene.

  Duggan heeft klaarblijkelijk niet geschoten, er zijn in totaal meerdere kogels afgevuurd, alle drie dus door de politie. De man is gewoon ge-executeerd.

  Voor wat betreft het plunderen; ik vind het niets anders dan de banken en regeringen doen. Euro’s en dollars bijdrukken maken is ook een vorm van plunderen.

  Bottom line in dit ene voorbeeld; de politie is er om mensen voor het gerecht te slepen, niet om ze te executeren. Ook niet als je denkt dat hij wapens heeft of een terrorist is.

 10. @ Acadeem

  Je bent zelf verantwoordelijk voor je leven. De verwachting dat je na een ‘goede’ opleiding als vanzelf een ‘goede’ baan zult krijgen en houden is een illusie. Als je zoiets wilt moet je in Cuba gaan wonen.

  Steeds meer hoog-opgeleiden zullen erachter komen dat de maatschappij niet op ze zit te wachten.

  Life is a struggle

 11. @ Nico de Geit,

  Wat u doet is wensdromen van een utopische wereld, precies hetgeen politici al decennia doen. Open uw ogen en zie waar dergelijk ideologisch gedachtengoed in de praktijk toe leidt.

  Of het nu Socialisme, Communisme, Liberalisme of Libertanisme betreft. Ze leiden uiteindelijk allemaal nergens toe. Het ene gedachtengoed heeft als uitgangspunt dat iedereen gelijk is, terwijl we allemaal verschillend en uniek zijn. Het andere gedachtengoed predikt de ultieme vrijheid voor iedereen en onderlinge concurrentie tot je erbij neervalt en vergeet voor het gemak dat er mensen zijn die om wat voor reden dan ook gewoon niet mee kunnen komen in een dergelijke ratrace.

  Je kunt niet van elk mens een zelfstandig ondernemer maken.

 12. addendum @ Nico de Geit

  “De verwachting dat je na een ‘goede’ opleiding als vanzelf een ‘goede’ baan zult krijgen en houden is een illusie.”

  Citeert u mij ook even waar ik dat heb aangegeven of daar van uit ga. Leg mij alstublieft geen woorden in de mond die ik niet gezegd heb om uw eigen verhaal kracht bij te zetten. Dat is niet erg fatsoenlijk en getuigt van weinig respect.

  Nico de Geit [20] reageerde op deze reactie.

 13. “De verwachting dat je na een ‘goede’ opleiding als vanzelf een ‘goede’ baan zult krijgen en houden is een illusie.”

  De verwachting, dat je kunt doen, alsof er geen onderklasse bestaat, is dan ook een illusie.

 14. @Eddie Willers [10]:

  : Veel van die kids zijn compleet asociaal maar wat verwacht je ook van een kind dat opgegroeid is in een totaal ontwricht gezin waar hij nog nooit iemand heeft zien werken voor zijn geld…

  Ja of zich door het leven moet slaan met 20 baantjes.

  Huisje kopen is duur he !

 15. @Acadeem [15]:

  ‘Citeert u mij ook even waar ik dat heb aangegeven of daar van uit ga. Leg mij alstublieft geen woorden in de mond die ik niet gezegd heb om uw eigen verhaal kracht bij te zetten. Dat is niet erg fatsoenlijk en getuigt van weinig respect’.

  Jij beklaagt je dat je ondanks je academische opleiding en werkervaring geen werk kunt vinden.

  Quote: ‘Je solliciteert je suf, maar fatsoenlijk werk enigszins passend bij je opleiding en werkervaring is er niet’.

  Er is dus wel werk, maar dat past niet bij je opleiding en werkervaring. Ligt dat aan jou of aan de wereld? Dat de wereld niet deugt, dat is al zo’n oude klaagzang.

  Acadeem [22] reageerde op deze reactie.

 16. Wat ik mis in het filmpje en bij de meeste reacties is de etnische kant van het verhaal. Het gaat vooral om mensen van onder de Sahara. Ook in de MSM blijft dat onderbelicht.

  De politie is niet in staat de ongeregeldheden de kop in te drukken. Dat moet de (blanke) bevolking blijkbaar zelf doen. David Cameron over het optreden van de blanke bevolking: ’this is the way these problems should be solved’.

  Waar dient de politie dan nog voor? De politici halen mensen uit de derde wereld, de bevolking mag de rotzooi opruimen, maar niet structureel.

  Voor de mensen die het optreden van de blanke bevolking gemist hebben hier twee filmpjes: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/08/10/britten-ondernemen-zelf-actie-tegen-plunderaars/

 17. @Nico de Geit [20]:

  Ga voor de lol eens solliciteren op een MBO-baan als je academisch gevormd bent en 20 jaar ervaring hebt op dat niveau. Ik heb dat talloze malen gedaan maar wordt niet aangenomen omdat ik overgekwafiliceerd zou zijn en binnen no-time weer doorsolliciteer op een andere functie. Zo denken werkgevers en dan moeten ze weer diezelfde baan zien op te vullen. Ook al wil ik, ik krijg zo’n baan gewoon niet. Dat is de realiteit.

  Nico de Geit [23] reageerde op deze reactie.

 18. @Acadeem [22]:

  Ik ben blij dat ik niet in jouw schoenen sta. Ik ben ondernemer en ik kies ervoor veel kleine opdrachtgevers te hebben. Grote opdrachtgevers zijn mij te veeleisend. Werkgevers zijn voor hun personeel grote almachtige opdrachtgevers.

  Als een grote opdrachtgever weg valt ontstaat er een groot gat, valt een kleintje weg dan ontstaat er een klein gat.

 19. “Gezien het goede voorbeeld zoals recent gesteld in Libië, is het logisch dat de rebellen, die hun grieven hebben geuit tegen de gevestigde orde door brandstichting en plundering in de helft van Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk snel hun eigen ambassade moet worden gegeven en moeten worden verklaard tot de legitieme regering van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

  David Cameron en de koningin moet hun macht onmiddellijk opgeven nu hun gezag zo duidelijk en terecht is ondermijnd.

  De acties door de politie om de rebellen te verspreiden, komen neer op een internationale oorlogsmisdaad en mandateert een onmiddellijke humanitaire interventie door de NAVO.

  Als Cameron en de koningin niet aftreden en de rebellen niet erkennen als de legitieme regering, zullen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen op stand-by worden gebracht om een No Fly Zone af te dwingen over Groot-Brittannië.

  Er zijn ook rapporten in omloop dat de NAVO de minister-president en zijn hele familie tot doelwit van executie zullen maken als hij weigert Londen te verlaten.

  De rebellen die proberen om zich te bevrijden van een corrupt regime door plundering van winkels moeten worden omarmd, geprezen, en ondersteund door de internationale gemeenschap.”

  “Cameron should step down, recognize the Rioters as UK’s Legitimate Government!”

  http://www.mathaba.net/news/?x=627937

  Nico de Geit [25] reageerde op deze reactie.

 20. @Charles [24]:

  ‘David Cameron en de koningin moet hun macht onmiddellijk opgeven nu hun gezag zo duidelijk en terecht is ondermijnd’.

  Ook zou het in lijn zijn met de gebeurtenissen in Libië om de buitenlandse tegoeden van Camerom, Queen Elizabeth en het VK alvast te bevriezen om ze daarna aan de rechtmatige eigenaren te geven: het volk in de vorm van de nieuwe Britse regering, thans aangeduid als ‘plundereraars’.

  Cameron en Queem Elizabeth gaan door met het geweld tegen ongewapende burgers. In Libië is dat reden tot precisie bombardementen op regeringsfunctionarissen.

  Ik zou raar staan te kijken als het nog echt zou gebeuren ook.

 21. ‘Iran ready to send Human Rights examiners to UK to investigate violence’

  A senior Iranian lawmaker says Iran’s Majlis (parliament) is ready to send a group of human rights rapporteurs to the UK to investigate human rights violations in the country.

  Deputy head of Iran’s Majlis National Security and Foreign Policy Commission Hossein Ebrahimi made the comment in an interview with Fars news agency on Tuesday.

  He referred to the large arrests of British protesters angry over the killing of a black man by the police and said, Iran’s Majlis urges the British government and the UK embassy in Tehran to facilitate the visit without making false excuses.

  Ebrahimi said that the group of rapporteurs intend to interview political detainees and to give a report to international bodies on the treatment received by the protesters.

  The unrest in the UK erupted on Saturday when a few hundred people gathered outside a police station in Tottenham to protest against the fatal shooting of Mark Duggan on Thursday.

  The protesters also set a bus and buildings on fire on High Road and broke many shop windows.

  Turmoil is now threatening to sweep across all of Britain as the mayhem and looting has also spread to the central city of Birmingham, the western city of Bristol, the northwestern city of Liverpool, and south London neighborhood of Brixton.

  Police said they have arrested more than 200 people since the unrest began.

  Iran’s Foreign Ministry Spokesman Ramin Mehmanparast also called on the British police to exercise restraint against protesters.

  Mehmanparast asked the British government to start dialogue with the protesters and to listen to their demands in order to calm the situation down.

  He also asked independent human rights organizations to investigate the killing in order to protect the civil rights and civil liberties.

Comments are closed.