Als je spullen gestolen worden, wil je natuurlijk dat de boeven gepakt worden. Dus richt je preventief een camera op je kluis. En warempel: daar lopen ze dan. Vereeuwigd op video. De boeven. Met jouw kluis. De politie is echter te druk bezig met flitsen, parkeerboetes, ehh… Nuttige dingen. Dus zet je het filmpje op internet. Gevolg: minimaal (!) 25.ooo euro boete.

Het overkwam Reginus Knegt, directeur van verzorgingshuis Herfstzon in het Twentse Goor. Hij zette de boeven op Youtube. Voor hij het wist kreeg hij een brief van het College bescherming persoonsgegevens. Cbp-waakhond Kohnstamm wil namelijk dat de privacy van de boeven beschermd wordt. En daarmee collaboreert hij dus openlijk met de boeven zelf.

Gelukkig voor Reginus bleef het bij een waarschuwing, maar helaas voor de rest van het hardwerkende volk: de wet die collaborateur Kohnstamm het recht geeft boetes uit te delen is er binnenkort doorheen. En die liegen er niet om: 25.000 euro voor de gewone man, Neelie Kroes-achtige boetes voor grotere partijen.

Wie met zijn pootjes van andermans spullen afblijft, hoeft ook niet bang te zijn dat hij live op internet staat. Nu wordt het slachtoffer zwaarder gestraft dan de misdadiger. Die in de praktijk nooit wordt gepakt. De wereld op z’n kop. Misschien moet ik me ook maar om laten scholen tot boef. Of tot politicus. Voor zover er verschillen zijn.

13 REACTIES

 1. 25000 euro boete gaat naar?
  De crimineel?
  Nee, 25000 euro boete gaat naar de staat!
  Kluis leeg, tel daar de boete bij op.
  De roverheid zij een zij met criminelen.
  Leuker kunnen ze het niet maken!

 2. Misschien een bordje aan de deur/het raam hangen: Door het betreden van deze woning gaat U akkoord met de mogelijke publicatie van Uw persoonsgegevens.

 3. Het grote probleem in ‘ons’ rechtssyteem is, dat men ervan uitgaat, dat de dader zijn misdrijf MOET plegen, terwijl de gewone burger vindt, dat de misdadiger er best van kan af zien. Voor de hardwerkende, eerlijke burger verandert er echter niets, dus ik begrijp de koude drukte niet en die Kohnstam mag eens zijn mond spoelen, wanneer hij roept, dat de privacy van de boef geschonden is. Wat met de privacy van de huisbezitter en winkelier? Zijn dat gestudeerde mensen?

  Daarnaast stond er een berichtje op http://www.nu.nl, dat de dader niet herkenbaar is. 17 keer was een dader niet te herkennen en één keer wel en toch werd hij vrijgesproken. Het lijkt wel, alsof ze de misdaad niet willen oplossen.

 4. Citaat van PCRS uit Hugo’s GOUD artikel:

  Dan is goed en slecht ook wat ze dicteren in hun wetboeken, dan is een oorlog rechtvaardig als ze dat zeggen, dan is groen rood als ze dat dicteren en boven beneden.
  succes ermee.

  Inderdaad.

 5. Hoogste tijd dat “libertariers” leren om samen te werken en Saul Alinsky’s principes te gebruiken om tot een vrije(re) samenleving te komen.

 6. “Het lijkt wel, alsof ze de misdaad niet willen oplossen.”

  Het kost geld en middelen om misdaad op te lossen. Wel eens gehoord van targets voor het oplossen van diefstallen?

  Het wachten is op een particuliere organisatie (ex)recercheurs die uw filmpje bekijken en de boeven pakken. Gefinancierd door ondernemers die willen dat er iemand komt als ze bellen EN door verzekeraars die willen dat de spullen terug komen (is goedkoper dan steeds uitkeren).

  Ditzelfde speelt in de grensstreek met ladingdiefstallen. Ik herinner me een zaak waarbij het transportbedrijf ook scherpe beelden had en zelfs buitenlandse nummerplaten van de boeven die ’s nachts hun hele hal leeghaalden. De zaak werd niet eens opgepakt. Uiteindelijk bemoeide de verzekeraar zich ermee en kwam het in de media.

  Igor [10] reageerde op deze reactie.

 7. Zou Kohnstamm misschien van gedachte veranderen wanneer er regelmatig bij hem werd ingebroken ?

  Ik zou benieuwd zijn hoe lang hij dat vol hield.

 8. Het verbaast me ook, hoe makkelijk het argument “eigen rechter spelen” door het CPB gebruikt wordt. Daar is helemaal geen sprake van! Men vraagt om uit te kijken naar bepaalde figuren, omdat ze mogelijk meer weten van een overval. Bovendien zou Opsporing Verzocht dan ook moeten stoppen, of geldt de vrijheid van meningsuiting alleen voor journalisten?

 9. Het is verbazend dat voor politici anno 2011 nog steeds geen vooropleiding verplicht is dit in tegenstelling van een interieur verzorgster echter een interieur verzorgster heeft meer rede dan politici

  Jhon ( is verbaast) !

 10. Voor winkeliers is er nog een eenvoudiger manier om winkeldiefstallen tegen te gaan. De dader zet n.l. zich zelf te kijk voor alle winkelt publiek. Doormiddel van een sluis systeem na de kassa te installeren en ook bij de ingang, zodat de potentiële winkeldief niet via de ingang kan ontsnappen.(als je deze van minimaal 9mm lexaan maakt is deze ook nog eens kogelwerend) Tevens is met dit systeem ook veel stook kosten te besparen in de winter. Dit is veel effectiever dan nu met die elektronische poortjes. De kassabon werkt dan als een eenmalige passeer pasje en als je daar niets koopt dan zal je toch bij de kassa een eenmalige passeert pasje moeten halen. Dit klinkt misschien onlogische, maar je als iedere winkel dit systeem zou hanteren, weet je niet beter meer en dan loopt de winkeldiefstallen drastische terug. Dit systeem zou ook voor woningen kunnen gemaakt worden.

  Alex [13] reageerde op deze reactie.

 11. Nu gaat onze regering collaboreren met de boeven zouden wij nu onze regering op moeten sluiten in plaats van de boeven?

 12. @Qvic [11]: Dan komt een stichting die beweerd dat je de beweegruimte van mensen beperkt en wordt er 25000 euro boete opgelegd.

  Niks mag dat werkt. Alle macht en zelfbeschikking wil de overheid behouden en de burgers moeten totaal afhankelijk worden, dit is hun doel.

Comments are closed.