Stefan Molyneux, gastheer van Freedomain Radio, is bij Adam Kokesh op Adam Versus the Man om te praten over de rellen in Engeland en de implicaties die deze hebben voor de rest van de westerse wereld.[HTML1]

 

 

 

 

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

5 REACTIES

 1. Het is toch wel erg zuur en ironisch, dat de socialisten die al 4 decennia aan de macht zijn en het “maatschappelijk middenveld” volledig domineren, juist de onderklasse altijd wil helpen ten koste van alles. En als dank daarvoor blijken ze massieve plunderingen en brandstichtingen geoogst te hebben. Vandaar de weinig overtuigende reactie van Labour Tony Blair toen Cameron terecht de rellen weet aan maatschappelijk verval. De ironie is, zoals Molyneux ook al suggereerde, dat pappen en nathouden van de ene groep (“Tokki’s” e.d.) ten koste van de andere (“Henk en Ingrid” of Jan Modaal zo je wil), die steeds meer geschoffeerd en uitgemolken wordt, dat dit alleen maar heeft geleid to meer extremisme, geweld, onvrijheid en individuele ontsporing in onze samenleving.

  Hoe komen we ooit uit deze negatieve spiraal van “demografie van geweld?” Het is geen kwestie van systeemfouten (hoewel het systeem dingen kan verergeren). Het zit in de harten van mensen. Als zij bijvoorbeeld corrupt zijn, is er geen enkel waterdicht systeem om deze corruptie te stoppen. En als mensen willen plunderen of moorden, kunnen nog geen 10.000 m.e.’ers hen uiteindelijk stoppen. Dat is ook het beangstigende van anarchie.

  Ron Paul Fan [2] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [3] reageerde op deze reactie.
  Ugh [4] reageerde op deze reactie.

 2. @gijs van meeteren [1]: Hoe komen we ooit uit deze negatieve spiraal van “demografie van geweld?”

  Door herprogrammeren van de geesten, weg van het cultureel neo-marxisme van de Frankfurter Schule, middels het internet, een proces wat nu in volle gang is. In vrijwel alle westerse media zijn de lezerscommentaren overwegend rechts, lijnrecht tegenover die van de journalisten.

  En daarna natuurlijk een ‘hollandse lente’.

  Het kan alleen na een SHTF exercitie, een Watergeuzen 2.0, en een ver-Honeckerisering van een groot deel van onze politici en journaille.

  Uit de problemen geraken via het stemhokje, daarvoor is het vrees ik te laat. Het wachten is nu op het moment dat ‘onze eigen’ boefjes op strooptocht gaat en ethnisch gaan winkelen. Met het verschuiven van de demografie, het paard van Troje is immers nu binnen, zal de maatschappelijke temperatuur steeds verder oplopen tot het kookpunt is bereikt.

  Ach een bekend Oostenrijks politicus zei het al: “Jede Generation braucht ihren Krieg”.

  Timber!

 3. @gijs van meeteren [1]:

  Als mensen willen plunderen en moorden zou het heel onverstandig zijn om een monopolie in het leven te roepen die de alleenheerschappij heeft in het initieren van geweld. Waar denk je dat dan die mensen die willen plunderen en moorden naartoe zullen gaan? Juist. Daar dus.
  Zie het moorden en het plunderen van Irak, libie, afghanistan et cetera.
  Anarchie betekent niets anders dan het besef dat mensen tot gruwelijke dingen in staat zijn als er een disallocatie is in macht. Geen 1 heerser, maar 16 miljoen heersers (in nl gebied dan). Balance of power.

 4. @gijs van meeteren [1]:

  Je hebt het niet over anarchie.

  Je hebt het over het gevolg van een etatisme dat uiteindelijk zijn valse beloftes niet meer kan nakomen.

  De enige oplossing is dat een monopolie op geweld niet langer de macht heeft eigendommen te stelen en op basis daarvan valse beloftes te doen o.a. via openbaar onderwijs.

  Daarbij komt bovendien dat in een werkelijk vrije samenleving iedereen het recht heeft zichzelf en zijn eigendommen te verdedigen.
  En ook zouden er organisaties zijn die zich met bescherming en recht bezig zouden houden, maar die in tegenstelling tot de overheid niet het recht zouden hebben om mensen tot iets te DWINGEN, waardoor er geen gehersenspoelde gewelddadige apen zouden zijn die denken dat ze iets verschuldigd is.

  Wat je zag in Engeland was niet “anarchie”.
  Wat je zag was een soort mini-revolte van het proletariaat.

  Liberty 5-3000 [5] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.