Vrijspreker: U wilt graag een boek van John Perkins bespreken waar u nogal van onder de indruk was. “De confessie van een economische huurmoordenaar” Wat doet een economische huurmoordenaar?

Opperdienaar: Het is altijd goed je theoretische kennis af en toe weer eens op te frissen over hoe bijvoorbeeld IMF en de wereldbank hun invloed uitbreiden. De economische huurmoordenaar heeft 3 niveaus van opereren.

 1. Je gaat naar de Opperdienaar van een achtergebleven belastingboerderij toe (zeg Durkadurkastan) waar grondstoffen zijn die je graag wilt hebben, hoewel dit laatste niet noodzakelijk is. Op je reis neem je een aantal economen mee die moeilijke woorden kunnen verzinnen als ‘quantative easing’, die diploma’s hebben van toonaangevende universiteiten en die weten dat ze veel te veel verdienen voor de onzin die ze uitkramen (nobelprijswinnaar economie Paul Krugman wil de economische crisis oplossen door een valse melding van een invasie door buitenaardse wezens). Het is iig belangrijk dat ze weten dat ze in de vrije markt slechts een fractie van het geld zouden verdienen dat ze bij jou binnenharken.
  Je doet de Opperdienaar van Durkadurkastan een voorstel voor de bouw van een stuwdam in zijn land door een bedrijf dat ook meedoet. Je economen voorspellen hem enorme rendementen die de rente op de lening die je ook verstrekt ver overstijgen. Je legt zijn adviseurs vooraf goed in de watten en maakt verhulde insinuaties aan deze Opperdienaar dat hij toch niet wil dat Durkadurkastan het achterlijke gat blijft dat het momenteel is. In het contract komt wel een clausule dat als het rendement van de stuwdam onverwacht tegenvalt, alle grondstoffen van Durkadurkastan aan de verstrekkers van de lening toevallen.

Vrijspreker: Ik voel hem al aankomen. Na de bouw van de stuwdam, blijkt dat Durkadurkastan geen rivier heeft, waarna de grondstoffen clausule in werking treedt. U zei ook dat de grondstoffen niet perse noodzakelijk zijn, hoe zit dat?

Opperdienaar: Het is natuurlijk mooi meegenomen als je er wat uitsleept, maar het belangrijkste in het hele verhaal is je eigen belastingbetaler. Vaak kun je dit soort projecten financieren door je eigen belastingslaven uit te persen (ontwikkelingshulp). In je eigen belastingboerderij kun je namelijk niet zo gemakkelijk onzinnige dingen van inferieure kwaliteit voor een veel te hoge prijs bouwen, zonder dat het in de gaten loopt. Niemand gaat echter kijken in Durkadurkastan. Als je van de Irakoorlog kijkt wat de totale kosten van de olie zijn als je de kosten van de bezetting meerekent, kun je beter olijfolie eerste persing kopen. Het punt is echter dat de kosten voor de bezetting kunnen worden afgewenteld op de eigen belastingslaaf. Zonder dat punt is geen invasie rendabel.

Vrijspreker: Wat gebeurt er als de Opperdienaar van Durkadurkastan weigert verder samen te werken en tot in lengte van dagen schuldslaaf te zijn?

Opperdienaar: Dan treedt punt 2 in werking. De zogenaamde jakhalzen worden op hem afgestuurd van geheime diensten die proberen deze Opperdienaar te liquideren. Hier moet je even een draai maken. De Opperdienaar onderdrukt nu opeens meedogenloos de vrijheidswens van zijn eigen bevolking, waar je voorheen nog vrolijk met hem stond handen te schudden.

Kadhaffi en Sarkozy

Sadam met Brezinski

Rumsfeld met Saddam Hussein

Beatrix en Mubarrak

pelosi-assad

 

 

 

 

Vrijspreker: Altijd een beetje ongemakkelijk moment, maar niet onoverkomelijk

Opperdienaar: Precies, hij begon opeens heel raar te doen, het kwam uit het niets. Z’n vrije wil speelde op, zoiets. Altijd belangrijk de onderdaan te laten denken dat veranderingen geen enkele geschiedenis of aanwijsbare oorzaak in de realiteit hebben. Je wilt niet dat hij bepaalde patronen gaat herkennen.

Vrijspreker: Als dat dan ook niet lukt met die jakhalzen, omdat hij te goed beveiligd is, of te veel dubbelgangers gebruikt?

Opperdienaar: Dan treedt stap 3 in werking en gaat het leger er in met een invasie. Dit is niet vaak nodig. Schuld werkt bijna altijd effectief, dus zorg dat je altijd de exclusieve controle houdt over de geldcreatie.

Vrijspreker: Maar Merkel gaf laatst aan dat ze wilde dat de onderdaan meer ging sparen.

Opperdienaar: Als ze voor meer sparen zou zijn, dan zou haar eigen organisatie, de overheid, dat ook doen. Die gaat echter verder in de schulden. Punt is dat idealiter als jij wilt lenen (omdat je financiële instellingen zou goed als failliet zijn), je iemand anders zo gek moet zien te krijgen te sparen. Anders moet je al dat geld uit het niets creëren en dan krijg je inflatie, waardoor je er niet zo veel voor kunt kopen.

Vrijspreker: Maar dit 3 stappen plan is alleen voor apenlandjes, toch?

Opperdienaar: uhhhh, deze principes werken universeel op mensen, dus ook op de eigen bevolking. Zo verklaarde de Belgische minister van financiën, u weet wel die minister van het België zonder regering, dat de crisis nu net zo erg is als die van 2008 en deze aangewend moet worden voor verdere europese integratie en maakten Sarkozy en Merkel hun plannen voor een europese regering bekend nu duidelijk is geworden dat de zwakke broeders hun schulden niet terug kunnen betalen. De nederlandse roverheid gaf aan bereid te zijn meer macht over te dragen aan ‘Brussel’.

Vrijspreker: Staat er nog  stap 3 invasie op de agenda?

Opperdienaar: Libië is natuurlijk net geweest en dat leverde 30 miljard op (6 dagen begrotingstekort) en bij totale verovering nog meer, ‘path to Persia‘ heeft nog wat landen te gaan, maar het lijkt de laatste tijd wel of Chavez zich tekort gedaan voelt. Hij pikt alle goud industrie in zijn territorium in en eist 99 ton goud terug, dat is ondergebracht bij JPMorgan, Barclays en de bank of Nova Scoatia. Een recente inventarisatie liet zien dat JPMorgan een totale voorraad van 10.6 ton heeft.

Vrijspreker: Genoeg spektakel dus?

Opperdienaar: Zeker, verder komt na de constructie industrie lobby ook altijd de boerenlobby aan bod (bij de onvermijdelijke hongersnood) en daarna de wapenlobby (bij de onvermijdelijke oorlog), maar dat kan misschien een andere keer besproken worden.

17 REACTIES

 1. die oproepen tot meer Europese integratie vanwege de (zelf gecreerde) crisis doen me denken aan die uitspraak ‘ never let a good crisis go to waste’

  het lijkt wel of politici altijd goed zitten. Heads, we win. Tails, you loose.

 2. Alles in het geheim: De Fed heeft in het geheim 1,2 Triljoen $ leningen aan banken gegeven.

  Dank U, zei de Rabobank
  Dank U, zei de ING
  Dank U, zei de ABN/AMRO
  Dank U, zei Aegon.

  Leningen voor failliete bedrijven. Niemand weet ervan.

  Als U hier nog geld heeft staan is het U eigen schuld. Er zijn geen pillen tegen domheid.

  http://www.bloomberg.com/news/2011-08-21/wall-street-aristocracy-got-1-2-trillion-in-fed-s-secret-loans.html

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 3. Citaat:In je eigen belastingboerderij kun je namelijk niet zo gemakkelijk onzinnige dingen van inferieure kwaliteit voor een veel te hoge prijs bouwen, zonder dat het in de gaten loopt.

  Nou ik kan nog wel enkele financiële miskleunen in Nederland noemen hoor!

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Johan Alphons [3]: De pers is nu zo onder controle, dat het steeds eenvoudiger wordt om ook in eigen land bijv. wegen continu opgebroken te laten en gebouwen te slopen die nog prima functioneren om van belastinggeld contracten uit te delen die het moeten fixen. Een instortend sport stadion kijkt ook niemand meer van op.
  In Durkadurkastan kraait er echter helemaal geen haan naar.

  @Nico de Geit [4]: Ik las wat andere getallen, maar wie weet, zijn die fout. Iig, pak de popcorn erbij, dit wordt spektakel.

  Nico de Geit [8] reageerde op deze reactie.

 5. Oh..ja en op de OeRTL hoeren-kast buisje was ook nog even het duistere Amnesty International aanwezig ,een organisatie die in mijn kleine dorpje wordt uitgebaat door de Odd Fellows organisatie.

  Ik raad aan om eens je neus te steken in dit soort organisatie’s …..

  Ooit heb ik eens een discussie gehad met een aanhanger hiervan , en ik kan je zeggen : achter deze clubjes gaat meer schuil dan je in eerste instantie zou denken.

  En jij gelooft dat je niet in een bananen republiek leeft.

 6. @pcrs [5]:

  ‘dit wordt spektakel’

  Ik zond vorige week een artikel hierover naar Hub:

  Venezuela eist goud terug van westerse landen

  De Venezolaanse President Hugo Chavez gaat ‘s lands buitenlandse valuta en goud elders opslaan ‘als voorbeeld voor andere landen’. Chavez: ‘het mondiale kapitalisme is zinkende, waaronder de economieën van de VS en Europa’. Venezuela is een van de landen met de grootste goudvoorraden ter wereld welke momenteel liggen opgeslagen in Zwitserland, het VK, Frankrijk en de VS. Het goud en de buitenlandse valuta worden na terugkeer en controle op echtheid voortaan opgeslagen in Rusland, China en Brazilië.

  Venezuela kocht onlangs voor acht miljard dollar wapens, vier miljard in China en vier miljard in Rusland. President Hugo Chavez: ‘Met de grootste oliereserves ter wereld hebben we een sterk leger nodig om ons te verdedigen tegen buitenlandse agressie. Kijk wat er gebeurt in Libië en Syrië’. Chavez beschuldigt de VS en haar bondgenoten ervan olie-rijke landen aan te vallen. Chavez bedankt ‘zuster Rusland’ voor de wapens welke deze week geleverd werden.

  Door Nico de Geit

  Opslag goud: http://en.rian.ru/world/20110818/165881068.html
  Chavez bedankt ‘zuster Rusland’: http://en.rian.ru/world/20110818/165886309.html
  Betaling wapenleveranties: http://online.wsj.com/article/BT-CO-20110811-720424.html

  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.
  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron Paul Fan [11]:

  ‘Maar of je door de scanner komt?’

  Het zijn munten, en ik neem altijd munten mee in mijn portemonee. Tot een waarde van 15000 euro per reizende groep, dus niet per persoon, schijnt het vrijgesteld te zijn. Zie jij het verschil tussen een Krugerrand en een twee euro-munt onder de scanner?

  Het voordeel van munten is dat ze makkelijk deelbaar zijn. Ik ga in Bangkok niet met een kilo goud op stap, eerst maar een kwart ounce omwisselen en kijken hoe het gaat.

 8. @pcrs [13]:

  ‘Ik vraag me ook af wat hij met die wapens gaat doen. Hij kan ze moeilijk aan zijn onderdanen geven en deze blijven bestelen’.

  “President Hugo Chavez: ‘Met de grootste oliereserves ter wereld hebben we een sterk leger nodig om ons te verdedigen tegen buitenlandse agressie. Kijk wat er gebeurt in Libië en Syrië’. Chavez beschuldigt de VS en haar bondgenoten ervan olie-rijke landen aan te vallen”.

  Chavez is bang dat ze bij hem invallen.

  Chavez spreekt regelmatig met poetin.

  Kim Jong II, de leider van de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK) brengt met zijn trein een bezoek aan Rusland. Afgelopen zaterdag werd hij ontvangen door een afvaardiging van de Russische president Medvedev en bezocht een waterkrachtcentrale. Kim maakt een rondreis met zijn gepantserde trein door Rusland en zal halverwege de week een ontmoeting hebben met Medvedev.

  Kim bezocht Rusland twee maal eerder. In 2001 reisde hij met zijn trein van Wladiwostok via Moskou naar St. Petersburg. Zijn tweede bezoek duurde vier dagen en vond in 2002 plaats.https://nicodegeit.wordpress.com/2011/08/22/leider-noord-korea-bezoekt-rusland/

  Chinese en Russische leiders zijn het erover eens: de verhoudingen tussen beide giganten zijn nog nooit zo goed geweest. Recent kwamen ze bij elkaar om de ontwikkelingen in de wereld te bespreken. Filmpje RT: https://nicodegeit.wordpress.com/2011/08/22/verhouding-rusland-china-uitstekend/

  Lees ook: https://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/04/de-vs-bouwt-troepen-op-in-de-zwarte-zee-en-polen/

  https://nicodegeit.wordpress.com/2011/07/15/navo-oefent-in-georgie/
  Ron Paul Fan [15] reageerde op deze reactie.
  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico de Geit [14]: Chinese en Russische leiders zijn het erover eens: de verhoudingen tussen beide giganten zijn nog nooit zo goed geweest.

  Een paar jaar geleden hebben ze zelfs gemeenschappelijk militaire oefeningen gehouden. Ze zijn het eens in het streven om de rol van de dollar terug te dringen. En ik moet nog zien of ze werkeloos zullen toezien als de VS gaan proberen Iran in elkaar te tremmen. WO3 zal waarschijnlijk beginnen rondom Iran. China kan het zich gewoon niet permitteren om een van zijn voornaamste energie-leveranciers ook nog eens in handen te laten vallen van de Grote Satan.

  Maar het tij begint zich op alle fronten te keren tegen de Amerikaanse hegemonie:

  – de rol van de $ als wereldmunt onder zware druk
  – de ontmaskering van 9/11
  – dreiging van economische collapse in de VS zelf
  – raciale spanningen in de VS
  – interne druk van isolationisten

  Verder hebben we al gezien dat zodra de Amerikanen boots on the ground hebben ze militair een papieren tijger blijken te zijn, al zijn ze voorlopig nog onoverwinnelijk in directe confrontatie met legers van andere staten. Maar partizanen, daar kunnen ze niet tegen.

  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico de Geit [14]: Ik begrijp dat hij bang is, maar ik vroeg me af: aan wie deelt hij die wapens uit? In ‘zijn eigen land’ houdt hij ook graag alle macht in handen. Iemand die niets te vrezen heeft, zou de wapens onder de bevolking verspreiden, zodat aanvallers van alle kanten bestookt worden. Maar dat is denk ik iets waar Chavez heel lang mee gaat wachten.
  @Ron Paul Fan [15]:
  Path to Persia eindigt idd in Iran. Het ligt allemaal aardig op schema. Syrie gaat er ook wel aan en de rest van Sudan waarschijnlijk ook, hoewel ze waarschijnlijk niet direct interesse hebben in iets anders dan Zuid Sudan.
  Ik verwacht wel dat de laatsten in het rijtje zich wel wat beter gaan indekken. Dat hele: ‘we blokkeren jullie geld en geven het aan rebellen’, doet misschien wel een bankrunnetje ontstaan op westerse banken. Iedereen die gevaar loopt:en dat is uiteindelijk ook de westerse onderdaan, zal zijn geld er weg gaan halen.

  Nico de Geit [17] reageerde op deze reactie.

 11. @pcrs [16]:

  ‘we blokkeren jullie geld en geven het aan rebellen’

  Het zit mij ook niet lekker. Het heeft mij al doen besluiten geen rekening in Zwitserland te openen. Het vertrouwen in banken en overheden is zoek.

Comments are closed.