Het lijkt wel of de hele wereld in brand staat! Niet alleen economisch, maar ook financieel, militair, en het ergste moreel.

Dit is niet veroorzaakt door een enkele financiële blunder of door een enkele machtsbeluste dictator.

Het is veroorzaakt door decennialange blunders op brede fronten in de maatschappij: Veelal veroorzaakt door machtswellustige politici die gebruik konden maken van hebzuchtige onderdanen.

 

Een artikel op Drudge report: “Economic Uncertainty Leading to Global Unrest”  versterkt dit idee. Het artikel noemt de problemen in Amerika, Europa (Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje Italië en Cyprus) en uiteraard de recente terreurrellen in Engeland, de Filipijnen, Syrië, en China.

En dan hebben ze het niet eens over Afghanistan, Pakistan, Irak, en Iran. En de problemen, oorlogen en hongersnoden in Noord Afrika. En ook zullen we hier nog wel veel vergeten in deze opsomming.

Belangrijk is om niet in paniek te vallen. Wel nuttig is om over de oorzaken na te denken.

Het overgrote deel van de oorzaken komt voort uit de politiek. Enerzijds de politici die meer macht willen hebben, en anderzijds burgers en bedrijven die graag gebruik maken van de voordelen die de politici hen kunnen verschaffen.

Om dit toe te passen hebben politici veel gebruik gemaakt van geld drukken om de leuke dingen te kunnen betalen. Dit is langzamerhand op zulk een grote schaal gebeurd dat het nu knijp loopt. Nu moet er “bezuinigd” worden, en de enige manier die politici daarvoor kennen is belasting verhoging en minder subsidies.

Mensen die gewend zijn aan het brood en spelen van overheden vinden dat niet leuk. Jarenlang hebben ze geleerd, gezien, dat overheden hun zin krijgen door middel van geweld. En dat gaan ze dan zelf ook maar toepassen om hun ontevredenheid te uiten.

Daar overheen komt dan nog dat de protesteerders ook nog eens de verkeerde eisen stellen om hun doeleinden te verwezenlijken. Bij voorbeeld de in het hier genoemde artikel “verhoging minimumloon”, zal de problemen alleen maar vergroten.

De ideale oplossing is nog niet in zicht. Dat zal nog een hele tijd duren.  Het geweld van terroristen is geen oplossing. Maar ook de ontwikkelingen die de politici nu nastreven id dat niet. Zij willen een grotere centrale macht. Zowel in Amerika als in de EU wordt daaraan gewerkt, en het lijkt alsof ze daar vorderingen mee maken. Tot gevolg: minder vrijheid voor de burgers.

Ondertussen kunnen libertariërs proberen meer (en beter?) over te brengen dat voor een betere economie, VRIJHEID de belangrijkste factor is.
Ende despereert niet!!

28 REACTIES

 1. Zo ver ik heb begrepen zijn de Vrijheidsstrijders in Londen bezig met het samenstellen van een Overgangsregering. De Vrijheidsstrijders eisen het aftreden van David Cameron die met harde hand de Vrijheidsstrijders aan het onderdrukken is.

  Zo ver ik heb begrepen is het optreden van David Cameron ook zwaar veroordeeld in de VN ledenvergadering en gaan er stemmen op om een Opbouwmissie te organiseren zodat de Vrijheidsstrijders er niet meer alleen voor staan.

  De VN is reeds bezig met het opbouwen van een armada in het Engelse Kanaal. Met de slogan: ” Onze Vrijheid is jullie Vrijheid” heeft oud-minister Zalm verklaard dat hij graag een Nationale Bank wenst samen te stellen en er gaan reeds stemmen op om de tegoeden van Engeland te bevriezen.

  De VN heeft reeds het bestuur van de olie-gigant Britisch Petrol overgenomen en is op zoek naar een Vrijheidsbestuur, gezocht wordt in de gelederen van Shell.

  Reikitalia [2] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [11] reageerde op deze reactie.
  pcrs [14] reageerde op deze reactie.
  maup [25] reageerde op deze reactie.

 2. Wellicht de allergrootste factor in het bedoelde mondiale proces is wel de gigantische mentale herprogrammerings-operatie die gaande is als gevolg van het internet. De diverse lente’s in het MO zijn ondenkbaar zonder de beschikbaarheid van sociale media en mobiele telefoons en email. Er gaan nu overal ter wereld ‘lente’s’ uitbreken. En de grootste verliezers zullen diegenen zijn die nu nog de touwtjes in handen hebben. Het internet gaat zorgen voor totale transparantie en dat is slecht nieuws voor diegenen die de macht in handen hebben op basis van verhalen die totnutoe werden gedistribueerd via de MSM.

  Het hoeven trouwens niet per se mooie lente’s te worden.

  Charles [6] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [8] reageerde op deze reactie.

 3. Het natuurlijk gemakkelijk om alle “schuld” maar op de overheden te stapelen. Maar dat zou fout zijn. De mensen die de overheid vormen zijn ook deel van de samenleving. Zeker in de westerse democratieën. Als dusdanig kunnen zij zich dan ook niet onttrekken aan de “geest des tijds”.
  Waarmee ik wil zeggen dat de overheid zoiets is als het topje van de ijsberg. De hele samenleving zit er onder en duwt dit topje naar boven. De hele samenleving is dan ook (mede)schuldig aan wat er gaande is.
  We krijgen wat we verdient hebben. En als ons dat niet bevalt, dan hadden we maar iets anders moeten doen.
  Het is nu te laat om een andere uitkomst te verkrijgen. We zullen hier door heen moeten.
  Het is te hopen dat er genoeg zelf-educatie middels het internet verbreid wordt zodat we een soortgelijke crisis over ca 50-100 jaar kunnen vermeiden.

 4. @Ron Paul Fan [3]:

  De MSM heeft haar werk ook bij jou weer goed gedaan he ?!
  Tja toevallig hebben de opsatndelingen in het Oosten een Nationale bank opgericht, hebben het geld van Libie ingepikt….en hebben ze al leningen afgesloten. Maar let wel er zijn zelfs mensen die denken dat het vrijheidsstrijders zijn….omdat de NAVO te authentieke regering bombardeert !

  Het Oosten met zijn zogenaamde opstandelingen wordt in het kapitalistische harnas gehesen, met een Nationale bank die geld gaat uitlenen aan de nieuwe regeringen en over 50 jaar zitten zij ook met torenhoge schulden bij banken die de burgers aldaar moeten gaan betalen.

  Het Westen is al in handen van de bankdieten en nu volgt het Oosten.

 5. @Ron Paul Fan [3]:

  De diverse lente’s in het MO zijn ondenkbaar zonder de beschikbaarheid van sociale media en mobiele telefoons en email.

  Leuk ding he….dat ARPA -net ( lees. internet )wat staat voor Advanced Research Project of America.

  Zou het niet eerder zoiets kunnen zijn :De diverse lente’s in het MO zijn ondenkbaar zonder de beschikbaarheid van FINANCIELE middelen , welke worden voorzien door ???????? ( leuke vraag he !).

  Dus even resumeren , men heeft nodig :

  1- Geld.
  2- Organisatie.
  3- Inlichtingen en kennis.
  4- Een organisatie die een hoge penetratie heeft in de samenleving , en kan opereren vanuit “het onzichtbare”.

  Het beste is natuurlijk een organisatie met een sterk militair karakter ( d.w.z. rangorde), maar natuurlijk bevolkt door burgers c.q. uniformloze civilisten.

  Zo zijn die beroemde studenten rellen eind jaren 60 echt niet zo spontaan ontstaan als wel eens wordt beweerd.

  Zeker als je een van die beroemde leiders nl. Daniel Cohen-Bendit eens nader onder de loep zou nemen , oh ja die snaak sluipt nu rond in het euro-politburo.

  Kijk het gros van die stenenkijlers snapt geen ruk van wat ze doen….in werkelijkheid bereiken ze 100% het tegengestelde van wat ze denken te bereiken.

  Maar er functioneerd een kleine ( onzichtbare ) kern in die ( door de MSM bewust ) volledig buiten beeld wordt gehouden.

  Groetjes.

 6. @Markus [9]:

  RESISTANCE becomes duty!!!

  Maar altijd het gezond verstand laten prevaleren.

  Dus niet in de val trappen die wagenwijd openstaat , en daarom moeten vrijheidslievende mensen zich nimmer laten verleiden tot geweld…nimmer.

  Want dan heb je hoe dan ook de opinie tegen van de “grote kudde”die voo de vorming van hun mening volledig afhankelijk zijn van MSM.

  En de MSM staat weer volledig onder controle van juist diegene welke ook verantwoordelijk zijn voor het scheppen van deze rotzooi.

  Zij zijn een en dezelfde .

  Geloof je mij niet ?

  Wie waren de organisators van de z.g. “bruine terreur” in de Weimarrepubliek , kort voor de machtsovername van ene A. Hitler ?

  Nou ?

  Juist : Onkel Adolfs bruingehemde ” sportverrein ” in hoogsteigen persoontje , compleet met ruime geldelijke steun van duitse ( ook Nederlandse !!!)groot industrieelen ( w.o. Shell en Chase Manhattan Bank en o.a. H. Ford ).

  Doel : trap zoveel rotzooi dat de mensen op hun knieen zullen smeken om een sterke leider , die oh zo toevallig net beschikbaar is.

  En onze zeer aanbidwaardige Dr. Josef Goebels zorgde voor een wel zeer knap georkestreerde media omlijsting.

  En je weet sommige groepen hanteren het credo : als het een keer heeft gewerkt , nou dan zal het de tweede keer ook wel gaan….en een paar doden : ach het doel heiligt de middelen…niet dan ?….toch !

  Markus [22] reageerde op deze reactie.

 7. @Charles [1]: De Libische roverheid heeft al verklaard dat de aanvallen van de Britse schurk Cameron op zijn eigen bevolking onacceptabel zijn en heeft de VN veiligheidsraaad gevraagd om ingrijpen.

 8. @Hub Jongen [15]:

  Children in Belfast grow up with the walls around them. The region has officially been at peace since 1997, but tensions — and the physical barriers — remain.

  and the physical barriers — remain.

  Ja Huub triest….maar ik wil hier wel een ding over opmerken : naar mijn idee zijn deze grenzen gebouwd door dezelfde die mij nu ( met attentie op NU) gaan vertellen dat ik ze neer moet halen.

  Weet je … leef ik zo langzamerhand in een “bevels-democratie” ?

  Zo ja wil ik dit graag horen…zo niet ook.

  Ron Paul Fan [17] reageerde op deze reactie.

 9. @vrijeradikaal [16]: Children in Belfast grow up with the walls around them. The region has officially been at peace since 1997, but tensions — and the physical barriers — remain.

  En dan hebben we het over muren tussen blanke Ierse katholieken en blanke Ierse protestanten, dwz 2 smaken van eenzelfde geloof en dat in de twintigste eeuw!

  Welk idioot heeft ooit bedacht dat grote groepen blanke Nederlanders mixen met grote groepen Arabische moslims ooit zou kunnen leiden tot een gezellige grote teaparty??!!

  Vlamingen en Walen willen niet met elkaar, Tsjechen en Slovaken niet, Kroaten en Serviers niet, Israelisch en Palestijnen niet, Hutu’s en Tutsi’s niet, Turken en Koerden, Irakese Kurden, Sunis en Shiiten niet… wie in godsnaam wel!? Hoe crimineel moet je wel niet zijn om zo’n sadistisch concept uit te denken en te propageren.

  vrijdenker [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico de Geit [13]: Daar heb je het begin van het zoveelste ethnische conflict, dat met het ineenstorten van de economie steeds scherpere vormen gaat aannemen. Maak je borst maar nat.

 11. @Ron Paul Fan [17]:

  En dan hebben we het over muren tussen blanke Ierse katholieken en blanke Ierse protestanten, dwz 2 smaken van eenzelfde geloof en dat in de twintigste eeuw!

  dwz 2 smaken van eenzelfde geloof en dat in de twintigste eeuw!

  Nee…zoals ik soms al eerder probeer uit te leggen :

  Voor Katholieken geld het woord van de Paus ( of Papa ).

  En de Gereformeerde zegt : Neen dank u Rome , ik ben het lezen machtig , en ik heb uw interpetatie van de schrift niet nodig.

  Dat maak ik zelf wel uit.

 12. @ Wel nuttig is om over de oorzaken na te denken…

  Dan zal ik ook eens een reden aangeven:

  De gorilla en de bruine beer. Optisch zijn ze vrijwel gelijk, maar niet helemaal. Beide hebben ze immers een hoofd (kop), neus, oren, mond (muil), armen, benen (poten), lopen rechtop en delen dezelfde enkele primaire drang: overleven. Deze primaire (oer)drang vinden we terug bij alle(!) levende wezens op aarde. Zonder deze drang zal de levensvorm immers uitsterven. Leven is daarom niet anders dan overleven; twee verschillende woorden met identieke betekenis. Oh ja, verschillen zijn er natuurlijk ook. De een is doorgaans zwart en de ander bruin.

  De wolf en de jakhals. Optisch zijn ze vrijwel gelijk, maar niet helemaal. Beide hebben ze immers een kop, neus, oren, muil, voorpoten, achterpoten, hebben een staart en delen dezelfde enkele primaire drang: overleven. Verschillen zijn er ook De paartijd van wolven in Scandinavië duurt van februari tot april, maar die van Europese jakhalzen van april tot eind juni.

  De mens en de Gorilla. Optisch zijn ze vrijwel gelijk, maar niet helemaal. Beide hebben ze immers een hoofd, neus, oren, mond, armen, benen, lopen rechtop en delen dezelfde enkele primaire drang: overleven. Verschillen zijn er ook. De een noemt zichzelf slimmer en de ander dommer.

  Degene die het slimst is moordt de ander uit. De slimmerik heeft er zelfs een woord voor bedacht: genocide. Maar omdat de ander dommer is en daardoor het woord genocide niet kan begrijpen en/of verstaan verliest het woord alle betekenis indien het de dommerik betreft.

  De oplettende lezer begrijpt wellicht al waar ik naar toe wil: de mens is een dier en niet anders!

  Het verschil met andere dieren? De mens heeft een hoger IQ. Hij is slimmer. Maar maakt die slimheid de mens ook gelukkiger? Vrijer?

  De mens heeft door zijn superieure IQ bijna al zijn natuurlijke vijanden weten te overwinnen. Dus nee, de mens kent geen angst meer voor hongerige wolven, tijgers, leeuwen en wat al niet meer. De mens jaagt ze immers gewoon een kogel door de kop bij enig gevaar. Maar de mens heeft er door al zijn slimheid wel weer een nog grotere vijand voor teruggekregen: de andere mens, ook wel medemens genoemd. En doordat onze aardkloot door steeds maar meer mensen wordt bevolkt komen er dientengevolge ook steeds maar meer levensgevaarlijke vijanden bij.

  Als een roofdier een oude en verzwakte bizon uit een kudde plukt en verorbert, dan malen zus- en broer- bizon daar niet of nauwelijks om. Als een roofdier een jong en zwak bizonnetje uit een kudde plukt en verorbert, dan laat moeder- bizon daar geen traan om. Roofdieren weg, problemen weg. Tja, zo’n bizon is tamelijk simpel van geest, hij eet er de volgende dag geen graspolletje meer of minder om.

  Maar hoe anders is dat bij de hoogst intelligente mens. Zodra een mensenkind wordt vermoord onder de ogen van familie… Na de woede volgt een immense pijn en een onbeschrijfbaar verdriet. Een verdriet zo groot dat het levenslang door de directe familie zal worden meegedragen. En dan gaat de mens nadenken. Er moet toch een reden voor zoveel barbaarsheid zijn?

  Maar omdat de mens geen verklaring kan vinden gaat hij er een verzinnen. Hij begeeft zich op het pad van de paranormaliteit. Hij bedenkt God, Boeddha, “De Profeet”, UFO’s, helderziendheid, telekinese en dicht magische krachten toe aan mineralen en edelstenen. Uiteindelijk bedenkt de mens met zijn hoge IQ dat er een leven na de dood moet zijn. Dat moét wel, want dit leven gun je toch geen hond?

  Maar als de mens overtuigd is van het ontbreken van een “meer”, van een “ afterlife”, waarom zal hij dan een kansarm leven in het hier en- nu accepteren?

  Om de kwaliteit van het leven van de kansrijken te bevestigen en te consolideren?

  vrijdenker [21] reageerde op deze reactie.

 13. @Sander [20]:

  Maar omdat de mens geen verklaring kan vinden gaat hij er een verzinnen. Hij begeeft zich op het pad van de paranormaliteit. Hij bedenkt God, Boeddha, “De Profeet”, UFO’s, helderziendheid, telekinese en dicht magische krachten toe aan mineralen en edelstenen. Uiteindelijk bedenkt de mens met zijn hoge IQ dat er een leven na de dood moet zijn. Dat moét wel, want dit leven gun je toch geen hond?

  Of denkt dat hij zelf goddelijke krachten bezit .

  Maar omdat de mens geen verklaring kan vinden gaat hij er een verzinnen.

  Juist….iedere keer klapt hij met zijn smoel op een muur….wij zijn geen goden.

  En daar ik nog nooit heb gehoord dat deze positie vacant is , ben ik ook niet voornemens er naar te solliciteren.

  De groeten ik vind het wel best zo.

  Maar er schijnt een groepering rond te hangen die zo vol is van zichzelf dat vroeger of later , de zaken zullen worden rechtgezet.

  Manno a manno = arm tegen arm.

 14. @vrijeradikaal [12]:
  Beste vrijeradikaal, heb de 13 satanische bloedlijnen van Robin de Ruiter gelezen, maar ook de Kebra Nagast (boek der Koningen) en heb iemand in m’n hart (Jezus) die alleen al met z’n woorden van liefde tot op de dag van vandaag slechte mensen woedend maakt!!
  Maar toch bedankt voor Uw wijze woorden en empatie.
  One Love, One Jah, One Destiny. Haile Selassie I.
  Markus

 15. @Nico de Geit [23]:

  Daar gaat het niet om.

  Hier gaat het over :Maar er schijnt een groepering rond te hangen die zo vol is van zichzelf dat vroeger of later , de zaken zullen worden rechtgezet.

  Bestudeer bijv. de KABAlah en je zal begrijpen waar ik op doel.

Comments are closed.