Die oplossing is: “Merkozy”! Merkel en Sarkozy hebben een afspraakje voor aanstaande dinsdag, en dan wordt alles opgelost!

Politici en ook economen uit diverse Eurolanden hebben al laten merken dat ze smachtend op het resultaat van dit afspraakje zitten te wachten.

Zo ook Rutte-de Jager die regelmatig communiceren dat er in de EU meer controle en meer discipline afgedwongen moet worden.

 

Zo publiceert professor Jam Luiten van Zanden vanochtend in Z24: “De enige uitweg uit de schuldencrisis van de euro is het gecentraliseerd bundelen van risico’s van eurolanden.” En dat kan dan door “gezamenlijke uitgifte van staatsschulden”.

De Europese Centrale Bank, ECB, doet het al gewoon. Die verstrekt al Euro-obligaties en samen met het Europese noodfonds kan de president van de ECB, Jean-Claude Trichet, zo een eigen beleid voeren. De presidenten van de EU en de EU-commissie, Rompuy en Rarroso,  staan al te popelen om meer controles in te stellen.

De Italiaanse minister van financiën,  Giulio Tremonti,  is het er ook al mee eens en verklaart dat “Eurobonds zouden de crisis voorkomen hebben, en er is nu fundamentele behoefte aan een sterkere consolidatie van de EU-financiën”.

Kan er enige hoop zijn op weerstand om een beetje “Nederlandse soevereiniteit” te redden?

Wie zou die weerstand moeten leveren?

Van de politici hoeft niemand een oplossing te verwachten. Jan Kees heeft die al gerustgesteld door te vertellen dat Nederland niets te verliezen heeft, “want wij hebben zelf al een strenger beleid met meer controles. En andere oplossingen zoals bvb het uit elkaar vallen van de euro en/of de EU is veel erger”.

Oplossing door het “Nederlandse volk”? Zelfs al begint een meerderheid in te zien dat die EU en de euro niet brengen wat is voorgespiegeld, dan nog is bijna niemand bereid tot actie.

Oplossing door de libertariërs? Zelfs al zit daar de kennis van de oplossing, dan is hun aantal nu nog veel te klein. Dat aantal is wel groeiende, maar om echt invloed te hebben, moet dit aantal eerst verveelvoudigen.

Het enige zinvolle wat libertariërs nu kunnen doen, is werken aan het verbreiden van hun morele filosofie van individuele vrijheid voor een maatschappij waarin ieder mens weer recht heeft op zijn eigen leven en eigendom.

Op de zeer korte termijn is het wachten op Merkozy, aanstaande dinsdag, die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uw persoonlijke vrijheid weer verder zullen verminderen.

———————————————————————————-
De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.
———————————————————————————–

Plaatje “Merkel-Sarkozy”uit Der Spiegel.

5 REACTIES

 1. Heb de chip al besteld voor in mijn arm. En bij de bestelling van die barcode in mijn nek, heb ik een mix van groen en geel gevraagd. Hoop dat het mooi staat.

  Had al zeker 2 NWO berichtjes verwacht!?. Het is zeker weekend.

  Maar even alle gekheid op een eurobond stokje.
  Wat ik al eerder zei ook dit euro gebeuren zal stoppen. Just a matter of time.
  Mensen zijn nog niet zover gepushed, moet wel zeggen dat het erop lijkt in een versnelling te zitten. Gaan die gekkies van die Maya’s dalijk nog gelijk hebben?.

  Who knows. Weet alleen dat die eurofielen, wel heel goed bezig zijn met het graven van hun figuurlijke graf.
  Ik hoor om mij heen alleen maar negative geluiden over Europa en al het gebeuren.

  Wat zal het volgend prestige projectje worden?.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Drfunk83 [1]:
  “Had al zeker 2 NWO berichtjes verwacht!?. Het is zeker weekend.”

  OK, maar serieus, is er iets dat daar aanleiding toe zou geven? Of gewoon “I told you so”?

  “niets zo gemakkelijk als vanaf de zijlijn roepen dat het allemaal kudt is….”

  Daarin heb je gelijk.
  Maar het blootleggen van de principiële, basis-oorzaken is wel een stukje moeilijker!

  Drfunk83 [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [3]:

  Ik doe niet aan een i told you so, Want ik weet niks.

  Dit hele gebeuren is wat er al zo vaak word gezegt een Stap naar een Drittes Reich. Alleen in een modern jasje en een wat sluwer manier!. En wat meer maloten aan het roer, wat ook weer gelijk het hele project weer naar de k*t helpt.

  En vanaf de zijlijn roepen tja, misschien kan je weinig meer dan dat?. Ingrijpen op een veld vol met G team spelers is niet altijd te doen 🙂

  Zijn wij als mensheid wel instaat om een hoger bewustwording te bereiken?.

  Einsteintje gaat denk ik toch ooit gelijk krijgen. De laatste oorlog word met stokken en stenen uitgevochten!.

Comments are closed.