Laat ik, bij dit misschien gevoelige onderwerp, duidelijk voorop stellen dat ik niets tegen homo’s, lesbiennes, of voetballers heb. Zij hebben allemaal het recht op hun eigen leven. En zolang zij dat ook respecteren voor alle andere mensen, mogen ze zelf bepalen wat ze met hun leven en eigendom doen.

Als libertariër zet ik echter wel een heel groot vraagteken bij de bemoeienis van de overheid met deze mensen. De overheid hoort zich daar niet mee te bemoeien en er zeker geen belastinggeld aan te besteden. Net als bij iedere andere groepering.

 

Deze opmerking komt voort uit een nieuwsbericht van de Nederlandse rijksoverheid.

Zie hieronder, of klik de link

Enkele opmerkingen betreffende het overheidsbericht:
—Acties van ministers, staatssecretarissen, burgemeesters enz. enz.
—Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveld :” Met een financiële bijdrage én  inhoudelijke ondersteuning aan het platform draag ik mijn steentje bij om dit initiatief tot een succes te maken omdat het helemaal past in het huidige kabinetsbeleid én bij de internationale voortrekkersrol die Nederland heeft op het gebied van homo-emancipatie.'”

—Er volgt een lange opsomming van allerlei overheidsinstanties die erbij betrokken zijn, en
—Aantallen buitenlandse gasten zijn uitgenodigd.

Prachtig feestje. Maar wat kost dit alles bij elkaar opgeteld? Alles te financieren uit belastinggeld!

Nogmaals:
Iedereen mag feestjes en platforms bouwen, maar het is helemaal fout om andere mensen te dwingen om er aan te betalen.

———————————————-

Nieuwsbericht van de regering | 06-08-2011

Dutch Government Pride Platform gelanceerd door minister Van Bijsterveldt

Na de Canal Parade op zaterdag 6 augustus is in Amsterdam het ‘Dutch Government Pride Platform’ gelanceerd door minister Marja van Bijsterveldt.

In dit platform hebben lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) werkzaam bij de overheid zich op eigen initiatief verenigd om emancipatie op de overheidswerkvloer sterk te bevorderen. Nederland is het eerste land ter wereld dat een dergelijk platform binnen de overheid opricht.

Homo-emancipatie
Minister Van Bijsterveldt: ‘Iedereen moet veilig uit de kast kunnen komen, ook op de werkvloer, ook bij de overheid. Ik juich dit initiatief dan ook van harte toe. Nergens ter wereld trekken ambtenaren zo intensief met elkaar op om een veilig klimaat te realiseren voor collega’s die (nog) niet voor hun seksuele geaardheid durven uit te komen.  Met een financiële bijdrage én  inhoudelijke ondersteuning aan het platform draag ik mijn steentje bij om dit initiatief tot een succes te maken omdat het helemaal past in het huidige kabinetsbeleid én bij de internationale voortrekkersrol die Nederland heeft op het gebied van homo-emancipatie.’

Samenwerkingsverband
Dutch Government Pride Platform is een samenwerkingsverband van roze personeelsnetwerken werkzaam bij de ministeries van Defensie, Veiligheid & Justitie (Politie), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, het UWV, de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) én de homo-hetero-alliantie Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht-vakbond AFMP/FNV. Het doel vanDutch Government Pride Platform is dat zoveel mogelijk roze personeelsnetwerken van de overheid zich bij het platform aansluiten.

Internationale gasten
Om dit unieke initiatief onder de aandacht te brengen van andere landen waren er tijdens de lancering van het Dutch Government Pride Platform ook internationale gasten aanwezig zoals de Amerikaanse ex-militair en activist luitenant Dan Choi, Russisch trendsettende en invloedrijke fotoblogger Ilya Varlamov, Europarlementariërs Sophie in ’t Veld, Marije Cornelissen, Wim van de Camp en mensenrechtenverdediger Boris Dittrich van Human Rights Watch. Ook waren politiekorpsen uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Ierland, Groot-Brittannië en Nederland present.

7 REACTIES

 1. Dutch Government Pride Platform

  Leuke naam. Wat zou het betekenen? De laatste keer dat ik in Engeland was heb ik echter nergens een “Hare Majesteit’s Overheid Trots Platform” gezien.

  Wat bezielt dit soort malloten toch om alles in abominabel Engels te noemen? Aangepraat taal-minderwaardigheids-gevoel? Werd mij vroeger ook aangepraat door ‘progressieve’ leraren. Heb er alleen weinig aan over gehouden, behalve een hoop minachting voor dit soort leraren.

  Voor de rest: wat is er nieuw? Het is oude koek dat politici zich liever bezig houden met moraal (zij het selectief) dan met echte problemen in de samenleving. Bijvoorbeeld plunderende bankiers.

  Over moraal gesproken. Hier een mooie beschouwing van de moraal der politici: http://blogs.telegraph.co.uk/news/peteroborne/100100708/the-moral-decay-of-our-society-is-as-bad-at-the-top-as-the-bottom/ (zelf vertalen)

  En hier een link over bovenstaand verhaal
  http://www.lulu.com/product/file-download/in-de-naam-van-de-vrouw-de-homo-en-de-allochtoon/1691622?productTrackingContext=search_results/search_shelf/center/2

 2. P.S.

  Bezuinigen anno 2011 is:
  – Kredietpafond verhogen
  – Nog meer lenen en uitgeven

  In dagelijkse taal:
  – Je Visa kaart belasten tot het kredietmaximum
  – Als de Visa rekening komt, een American Express kaart aanvragen (heeft geen limiet) en daarmee Visa betalen en daarna nog meer uitgeven
  – De rekening van Amex naar je Duitse buurman sturen

 3. ” Met een financiële bijdrage én inhoudelijke ondersteuning aan het platform draag ik mijn steentje bij om dit initiatief tot een succes te maken………”, aldus Van Bijsterveldt.

  Dus behalve het verstrekken van allerlei subsidies (úw belastinggeld) aan ‘burger’-groeperingen, gaat de overheid (al betaald met úw belastinggeld) nu ook nog eens úw belastinggeld schenken aan hun eigen, interne groeperingen.
  Waanzin in het kwadraat!

  “De kruik gaat zolang te water tot hij barst”.

 4. Huub, misschien kun je deze documentaire onder de aandacht brengen.

  http://youtu.be/y6Hzq7IvSRQ

  Het begint met 9/11 en gaat zo verder over alle bedrog en leugens die overheden produceren. Het laat zien dat we voor 100% gedomineerd worden. Onze ideëen, onze waarden, onze voorkeuzes zijn volledig door hun bepaald.Ze zijn in staat om onze emotie totaal uit te schakelen bij een inval van een land.
  Het is wel erg lang, 50 delen van ongeveer 15 minuten. Ik ben bij deel 5 en kan zeggen dat er echt haast is om deze mensen een halt toe te roepen.
  De feiten liggen gewoon voor onze neus alleen we worden gebombardeerd met propaganda waardoor we al niet eens meer stil staan bij een inval van bv. Libie.
  Ik kwam de doc. via Gerald Celente tegen.
  Dit zijn de mensen die keer op keer gelijk hebben. Hij voorspelde al jaren geleden de toestanden zoals in London,Spanje en Griekenland.
  In Amerika zijn ze al jaren anti opstanden eenheden aan het trainen. Dat moet toch al genoeg zeggen.

  Ik heb me al geabonneerd op de trends journal van Celente.
  Ik denk dat dat geen weggegooid geld is voor de komende jaren.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @J.H [4]:

  “Ik denk dat dat geen weggegooid geld is voor de komende jaren.”
  Neen, ALS je zelf kritisch blijft en ook elke keer de feiten checkt.

  Ik heb deel 1 bekeken en was (weer) onder de indruk van de gebeurtenissen om 9/11.
  Het is duidelijk dat de verhalen van de overheid niet kloppen en/of niet helemaal open zijn. Terecht geeft dat twijfels.
  Maar ook de conspiracy-verhalen hebben hun vraagtekens. Ook die moet je niet klakkeloos aannemen. Maar het blijft zeer nuttig om er kennis van te nemen.

  Om dit onder grotere aandacht te brengen zou het fijn zijn als jij een artikeltje schrijft met wat meer informatie over deze documentaire. Zeker omdat je al meerdere hoofdstukken hebt bekeken. Op de voorpagina krijgt het dan veel meer aandacht. Zorg wel dat het kritisch is, want anders wordt het afgedaan met:”weer zo’n conspiracy-gedoe.”

  Stuur maar naar hub@vrijspreker.nl

  J.H [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]:

  In de volgende delen laten ze goed zien hoe politici liegen. Ik denk dat deze documentaire juist hun hoop opheldering geeft over die conspiracy verhalen. Het wordt steeds duidelijker dat al deze conspiracy denkers keer op keer gelijk hebben. Je moet alleen de feiten in de juiste volgorde zien en horen. En dat doet deze documentaire volgens mij aardig goed. Ze laten constant beelden zien van politici die hun eerdere uitspraken ontkennen en halen er vervolgens eerdere beelden bij waarin te zien is dat ze wel degelijk die uitspraken gedaan hebben. Dit klinkt natuurlijk niet zo erg maar deze uitspraken hebben miljoenen levens gekost en honderden miljarden euro’s belasting gekost.

  En laat “de conspiracy-denkers” er een keer naast zitten, dat is nog altijd wat anders als de aan eengeschakelde leugens van onze politici die er altijd naast zitten als het om de waarheid gaat.

  Ik wou overigens dat ik artikels kon schrijven Huub, dan zou ik er meteen mijn werk van maken en in de voetsporen van journalisten als John Pilger treden.

  Denk je trouwens niet dat een unie tussen Vrijspreker en andere sites iets groots kan voortbrengen? Ik lees veel op Goud Portaal waar Vrijspreker ook gelinkt wordt. Het zou mooi zijn als deze sites samen iets konden neerzetten dat miljoenen mensen kan bereiken. Dat is namelijk de oplossing, dat deze sites de MSM beetje bij beetje neerhalen.

  Er lopen genoeg Middelkoopjes, Vrijsprekers en Celentes rond maar door in hun eentje te opereren kunnen ze niet op tegen die machtige MSM die alles bepaald.

 7. Ja zo maak je vriendjes met Jan kees, wel vreemd dat ie er zelf niet bij was trouwens….

Comments are closed.