De financiële wereld kraakt in zijn voegen, rellen en plunderingen in het ene land na het andere, en Europese landen (inclusief Nederland) voeren oorlogen ver weg alsof ze niets beters te doen hebben. Terecht komt TIME uit met een voorpagina die dit duidelijk aangeeft.

 

Hoe bestaat het dat dit denkende wezens kan overkomen?

Zou een waarschijnlijke oorzaak kunnen zijn dat die denkende wezens niet of niet voldoende denken? Laten ze zich maar gewillig  leiden door politici die hen allerlei goede en leuke dingen beloven? En gaan ze dan elke vier jaar gewillig naar de stembus en geven daar hun macht aan politici om alle beslissingen te nemen, en betalen ze die “leiders” ook nog eens gewillig meer dan helft van hun eigen productie?

Hoe kan het dan dat dit alles gebeurt? Iedereen kan toch de resultaten van die leiders zien?

Als klein detail is duidelijk hoe knap de politici de Nederlandse belangen behartigen in de EUSSR. De president vergadert uren in Brussel, en weet niet eens wat er beslist wordt, en of er 50 miljard euro meer of minder op het spel staan. En drie weken later verklaart een hoge piet van het ministerie van financiën, namens de minister van financiën, dat nog niet bekend is over welke bedragen het gaat en waarvoor zij de burgers gaan plukken.

Terwijl de euro kapot gaat, de economie steeds slechter gaat draaien, wat bieden de politici als oplossing? Er wordt geld bijgedrukt uit dunne lucht, onder andere om 50 miljard uit de delen aan banken die het moeilijk hebben, aan meer controles wordt gewerkt, onder andere door een EU financiële dictator te benoemen en meer verboden moeten de vrijheid van de burgers nog meer aan banden leggen. Nu al weer denken ze aan verbod op “short selling”. En de Engelse premier Cameron wil zelfs controle op de “sociale media”!

Ziet niet iedereen dat? En wie gaat er dan nog stemmen?

Wat kunnen de burgers doen?  Of kunnen ze niets doen omdat ze veel te veel verdeeld zijn en niet begrijpen dat zij zich al jarenlang de ene vrijheid na de andere hebben laten afnemen?

In ieder geval zullen de maatschappelijke verhoudingen tussen de burgers terug moeten naar een morele basis waarin iedereen recht heeft op zijn eigen leven. Zie de “Filosofie van de Vrijheid” op de voorpagina.

13 REACTIES

 1. En dit schrijft Time Magazine? Misschien hadden de d+h journalisten van dit magazine eerst eens research in hun eigen achtertuin moeten doen. Obama en consorten maken schulden waar Griekenland, Italie en Spanje een puntje aan kunnen zuigen en waar voeren de VS ook alweer allemaal oorlog?

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Olivier67 [1]:

  Ik weet niet precies wat TIME allemaal schrijft.
  Ik was voldoende onder de indruk van de cover. Te tekst in het artikel is van mij.

  Maar, even rationeel denken: ALS TIME bepaalde dingen in Europa terecht afkeurt, dan doet het er helemaal niet toe of dezelfde dingen in Amerika of op de Zuidpool of waar dan ook, ook fout gaan.

  Een fout is een fout, en die moet je nooit vergoelijken door te zeggen “dat doe je zelf ook”.
  OK, terecht, maar het staat op zichzelf. Fout is Fout!

 3. ‘Hoe kan het dan dat dit alles gebeurt?’

  Dat komt omdat ‘onze leiders’ kinderen van Satan zijn.

  Kan niet anders: God is de schepper en schept dingen, Satan de vernietiger en is destructief. De machthebbers slopen alles, dus lijkt het me duidelijk wie hun vader is.

  Veel bijbel-puzzelstukjes vallen op hun plek: Babylonische spraakverwarring/multikul, Jezus die zegt dat wie een geldbuidel en een reiszak heeft hij deze moet nemen, wie dat niet heeft moet zijn mantel verkopen en een zwaard aanschaffen.

  Tegen de tijd dat je alleen nog kunt kopen en verkopen als je het merkteken van het beest draagt heb je die geldbuidel wel nodig. Ik weet ook waarheen: de profeet Daniël heeft het erover ‘maar aan zijn macht zullen ontkomen: Edom, Moab en de keur der Ammonieten’, hij zal de islamitische wereld wel bedoelen, en niet alleen Jordanië.

  Hersenspinsels en niets meer?

  Dan de klapper: de schoften worden uiteindelijk voor 1000 jaar in de afgrond gegooid, een holocaust in het kwadraat.

 4. In Nederland hebben we helemaal geen president maar een premier; we zijn immers een monarchie.

 5. Tamelijk paranoïde ideeën worden hier genoteerd.

  Vrijspreken is vrijuit kunnen en willen spreken, maar ook vrij zijn van eigen vooroordeel en andere last ten aanzien van het onderwerp.

  Moet je beter maar niet doen, wordt je alleen maar depressief van en uiteindelijk ziet niemand je meer zitten dan wel staan..

  groet
  Igor [10] reageerde op deze reactie.

 6. Ziet niet iedereen dat?

  Nee.

  We zien alleen wat we willen zien, we begrijpen alleen wat we willen begrijpen.

  De mens als wezen is behoorlijk overgewaardeerd.

 7. @Teuntje [7]:
  Ik begrijp wat je bedoelt maar deze uitspraak wil ik je niet onthouden.

  “Just becouse i am paranoid, does not mean im not being followed.

 8. Voor de amerikaan is het enigzins plezierig te lezen dat Europa onderuit aan het gaan is. De psychologie hierbij is dat de amerikaan daardoor denkt/voelt dat het in eigen huis wel snor zit.

  Als het elders heel erg slecht is, lijkt het hier toch beter.

  Zo’n cover is dus voor de amerikaan positief en die koopt dan dus zo’n blad.

  Ter relativering:
  De (noord) europeaan heeft nog steeds het gevoel dat het in Amarika een puinhoop is een land met een staatschuld waar de honden geen brood van lusten…

 9. Niet meer gaan stemmen lijdt tot anarchie, want dan ligt de macht in goot voor iedere sociopaat voor het grijpen.

  Natuurlijk zien we allemaal wat voor misbeleid er de laatste 10 jaar heeft plaatsgevonden. Maar om een of andere reden wordt er iedere keer voor de verkeerde politici gekozen.

  Dat komt omdat de vekeerde politici zowel in links, rechts als grond zitten.

  Het probeem zit ‘m dat het fenomeen dat politici (en bankiers), zowel op Europees Niveau als op landelijk niveau niet aansprakelijk worden gesteld voor hun misbeleid.

  En dat komt weer doordat er veel, heel veel mensen op de ene of ander lobby, carrousel, belangenorganizatie of (geheime)
  – zelf uitgeroepen – elite club zitten … met een dubbele agenda.

  Naar buiten toe wordt er gedaan als ze het belang van de natie nastreven en naar binnen toe zijn ze elk afzonderlijk bezig met roven en diefstal en elkaar het hand boven het hoofd houden.

Comments are closed.