Zeg niet dat er al lang enkele EU dictators zijn! Dat klopt. Maar het gaat nu openlijk om een nieuwe (uiteraard niet-gekozen) EU-stabiliteits-controleur. Dit is zoiets als JanKees de Jager de laatste tijd om de haverklap aankondigt met dat er meer financiële discipline moet komen!
Deze heerser moet de bevoegdheid krijgen om in te grijpen als een land te weinig budget-discipline toont of volgens hem te veel afwijkt van “pro-business beleid”.

Deze dictator krijgt natuurlijk veel medewerkers in zijn “stability council” die ook zorgen dat de nationale schulden niet te hoog kunnen oplopen. Daarom kunnen deze ondemocratische controleurs sancties uitdelen en financiële assistentie invoeren!!

Deze en dergelijke volgende stappen naar een volledig collectivistisch dictatorschap zijn niet te stoppen. De stoomwals is niet tegen te houden. De enige oplossing is NEEN zeggen en niet onderhandelen voor steeds verdere kleine stapjes.

Gewoon procedures op gang brengen om uit die EU te treden.

Zie Euobserver

————————————————————————————–
De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.
————————————————————————————–

13 REACTIES

 1. Je bent zo vrij als je jezelf voel…. En hoe vrij is vrijspreker!?. Misschien is deze site wel opgericht om mensen stoom af te laten blazen en daarna weer hun rol in de maatschappij te vervullen??. Hoe vrij ben ik van mijn eigen doen?. 🙂

  Europa klapt mensen beginnen het al zat te worden. Ze voelen zich al steeds meer in een hoekje gedreven. Ik hoop eigenlijk dat ze dit doorzetten ze zetten toch alleen maar meer massa tegen zich. Tot het losloopt. Ben benieuwd hoe het dan voor de eurofielen afloopt??. Schandpaal en veel rotte meloenen hoop ik

 2. Ondertussen lobbied Lubbers er op los om meer macht naar de ECB te krijgen..Graag zou hij zien dat er europese obligaties worden uitgegeven, en ‘noodleidende’ landen onder curatele worden gesteld van de ECB…
  Machtcentralisatie gaat maar door..

 3. De overwinning van de PVV zal er alleen maar groter op worden bij de volgende verkiezingen.

  En niet alleen in NL zal zo’n stem-revolutie plaatsvinden.

 4. @BUD [5]: hij wil daar een leger en politiemacht voor hebben en het recht om iedere overtreder in zijn gevangenis te gooien en te beboeten. Om het te financieren wil hij van de gewone man een bijdrage, voel je al waar het naar toe gaat?

 5. @Frank [6]: Je denkt dat het dan snel klapt en afgelopen is? Ik verwacht wel dat als we door de EU baasjes beroofd worden, dat niet veel mensen meer als iets voor hun welzijn zien. Tenzij het lukt om een gemeenschappelijke vijand uit het zand te trekken, die ‘ons’ aanvalt. Ik denk dat ze wel alles doen om de moslimhordes te agiteren.

 6. Gewoon procedures op gang brengen om uit die EU te treden.

  Juist…de brief van verlatingen….ooit stapten wij uit het Spaanse rijk , nu stappen wij uit het Roomse / Brusselse rijk.

  Oke…het Roomse rijk….het verdrag van Rome , de club van Rome…Lubbers is Katholiek ( Jezuiet )he?

  Verhagen is ook een Jezuiet !…CDA tijdens de verkiezing doormidden gezaagd , maar ze maken wel weer als altijd de dienst uit…

  Gedoogd door PKN ( samen op weg kerk ) (P)Rutte en OpDeStelten ( PKN=Katholiek ) , Bea =PKN=Katholiek , SP=Katholiek , Wilders PKN=Katholiek , Barosso= Katholiek , Rompuy = Katholiek , Smit – Kroes = Katholiek….enz..enz..enz

  Hoeveel namen wil je nog hebben ?

  Jesuit Oath:Very Disturbing

  http://www.youtube.com/watch?v=Adn8qFhq4l0

  Heb je nu langzamerhand door wie in de EUSSER ( politburo van Rome ) de dienst uit maakt.

 7. JanKees zegt dat er meer financiele discipline moet komen.

  Hahaha: ooit gehoord van een politicus die zich heeft laten tegenhouden door geldgebrek? Boter op zijn hoofd.

  De wiskunde werd gewoon veranderd van “geld in de bank” naar “geld in de bank van kinderen en kleinkinderen”.

  “Financiele discipline” = rellen in de straat.

  Probeer maar Financiele discipline door te voeren, Jankkees. Hahahaaaaahaa

 8. Dit artikel zal de vele EU-haters hier wel aanspreken. Het is verre van onwaarschijnlijk dat Belgie uit elkaar gaat vallen. Een eenwording van de zwakke Belgische Latino’s (‘Walen’) met Frankrijk is aanzienlijk waarschijnlijker dan een aansluiting van het sterkere Vlaanderen bij Nederland. Marine le Pen weet dit en springt in het vacuum:

  http://www.theoccidentalobserver.net/2011/08/marine-le-pen-suggests-wallonia-become-part-of-france/

  ‘Komt maar bij ons’, zegt ze.

  Ik denk dat Marine le Pen president van Frankrijk wordt, waarschijnlijk niet bij de volgende verkiezingen, maar die er na. Dat denkt ze zelf trouwens ook.

  Het artikel stelt dat als Belgie niet bij elkaar kan worden gehouden, waarom kan Europa dat dan wel?

  Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Belgie is een kleine 2 eeuwen bij elkaar gehouden, vooral door de gedeelde katholieke religie. De reden waarom het nu fout gaat is dat er teveel geld van Vlaanderen naar Wallonie gaat. Voor de EU geldt eveneens: zolang het geen marxistische transfer-unie wordt is er weinig aan de hand. Maar indien de huidige euro koste wat koste in leven wordt gehouden, zal het met de EU wel snel gedaan zijn, net als Belgie.

  Geeft niets, we kunnen dan terugvallen op het Gaullistische Europa der Vaderlanden. Geen parlement, geen ‘constitutie’, een kleine administratie die ondergeschikt is aan de raad van ministers, uiteraard een militair verbond (we willen geen herleving van 1914-achtige toestanden), de euro teruggetrokken tot het Germaanse (noordelijke) deel van Europa.

  leo [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Alex [4]: Ik stem al lang niet meer Alex. Maar dat neemt niet weg dat de PVV een flinke overwinning zal boeken door de huidige crisis.

 10. @Ron Paul Fan [11]:
  Weet dat Vlaanderen een zeer autonome regio zou zijn maar het zit gevangen in Europa, ook de buurlanden ontfermen zich graag over het lot van de belgjes, de walen, rechtse en linkse partijen, zowat alles en iedereen denkt er het zijne van op fora. Iedereen komt met oplossingen aandraven, schijnargumenten, geschiedkundige riedels, taalkwesties, staatschulden…
  Een beschaafd land onderhandelt over een eventuele boedelscheiding maar het probleem is de socialistische Waalse wederhelft van Belgie die dit soort gesprekken saboteert en dat resulteert in besluiteloosheid en bestuurloosheid. Dan komt er een frans wicht de boel nog wat meer verzieken als steunbetuiging (lees oproer “uitkraaien”). De Vlaamse begroting is in evenwicht. mocht de B staatschuld in een 60/40 verhouding verdeeld worden over de gewesten, dan doet vlaanderen daar 15 jaar over om die af te lossen. Stel je eens voor een begrotingsoverschot van jaarlijks 15 miljard Euro binnen de huidige norm. Die “puttekes” op de vlaamse wegen zouden rap tot de verleden tijd behoren en hypermoderne infrastructuurwerken kunnen met overschotten gefinancierd worden. Vlaanderen zou met gemak zijn buren de loef afsteken en dat zijn geen nationalistische praatjes. Fransen en ja zelfs Nederlanders dringen aan de grensgebieden met gevolg voor hogere huizenprijzen, instroom van fortuinzoekers uit derdewereldlanden, wat te denken over de duitstaligen die zich “belg” noemen en een eigen delegatie ministers en eigen parlement bezitten voor amper 60000 inwoners. Kan je dit geloofwaardig de wereld insturen. Deze laatste groep Duitsers kan je ook al niet meer overtuigen, om naar het land van oorsprong, over te hevelen. En dan zou het mij ook niet verwonderen dat Nederlands Limburg bij Vlaanderen wenst geannexeerd te worden. Wat wel kan gezegd worden van Frans-vlaanderen die zich maar al te graag van Frankrijk willen afscheuren. Hoeveel Vlamingen verkassen naar het buitenland ? Neen. Die wereldvreemde Vlamingen blijven liever dicht bij de kerktoren wonen.

Comments are closed.