European Revolution!

Genoeg is genoeg. Steeds meer mensen gaan begrijpen en aan den lijve ondervinden dat de politieke ritselarij van euro-politici ons steeds verder in de afgrond brengen. Daarom organiseren een aantal organisaties een protestmars op 15 oktober naar Brussel.

Daar zijn we het helemaal mee eens. Waar we het niet mee eens zijn, is met alle eisen/doelstellingen van verschillende van die organisaties. En dat brengt libertariërs weer voor een moeilijke keus.

Graag uw advies en inbreng.
Hieronder een link naar de Oproep voor een European Revolution.

We zetten dan al onmiddellijk een vraagteken bij de geëiste “real democracy””. Libertariers willen geen meerderheid die over een individu beslist. Ieder individu heeft een recht op zijn eigen leven, en geen enkele meerderheid mag daarop met geweld een inbreuk maken.

In de oproep staan een aantal punten genoemd waaraan ook de Vrijspreker an veel aandacht aan besteedt, zoals:

Europa brak alle beloftes aan burgers

Sowieso hadden we al niets te vertellen over de oprichting en uitbreiding van de EU, de invoering van de euro, de ondemocratisch gekozen Europese Commissie (de échte machthebbers), het overdragen van nationale bevoegdheden aan Brussel en ook niet over de eveneens ondemocratisch aangewezen Europese president – om over alle ondemocratische besluiten op het gebied van politiek, ‘veiligheid’ (de NAVO oorlog tegen Libië), economie, financiën, milieu en maatschappij maar te zwijgen.

Vrijheidsfestival
Op 20 november (20-11-2011) vindt vervolgens op diverse -grotendeels nog nader te bepalen- locaties in Nederland en andere Europese landen het internationale Vrijheidsfestival plaats

 Revolutie… en dan?
Dat er iets moet veranderen en het steeds fascistischer wordende ‘Brussel’ gestopt moet worden voordat we allemaal armoedig en willoos gemaakte slaven van politici, internationale organen, concerns en ‘banksters’ zijn lijkt wel duidelijk

In het artikel staan deze punten al iets uitgebreider.
Zeker de moeit waard om te lezen

DE HAMVRAAG: Wat willen/kunnen libertariërs doen om hieraan mee te werken zodat het in de goede richting gaat?
Zonder dat daarmee onlibertarische krachten versterkt worden.

Het zou jammer zijn als libertariërs deze ontwikkeling geheel negeren omdat het allemaal niet puur libertarisch is. Het is zeer belangrijk en interessant om te zien of er voldoende creativiteit is om daar een oplossing voor te vinden.

Libertariërs kunnen ook niets doen, en dan gebeurt er of niets, of de maatschappij gaat nog verder de verkeerde kant op. (Zoals de politici dat nu willen!)

Het ontvangen artikel met meer informatie vindt u hier: http://xandernieuws.punt.nl/?id=638570&r=1&tbl;_archief=&

 Ingezonden door KW

26 REACTIES

 1. “Wat willen/kunnen libertariërs doen om hieraan mee te werken zodat het in de goede richting gaat?”

  Meelopen en wanneer je bij Milmort, Landen of Tienen naast zo’n “andersglobalist” komt te lopen eens vragen: “Jongen, wat was beter geweest? Dat we door niet bij Albert Heijn te kopen aangaven, dat we het salaris van Moberg te hoog vonden of dat vanuit Den Haag “democratisch” bedisseld werd, dat er een maximumloon kwam?” en natuurlijk allerlei andere vraagstukken.

 2. @Vilseledd [3]:

  Chique herenclub? Je moet voor de lol eens onder menu-item donaties een kijkje nemen. Hilarisch, met name punt 2 waarin gesteld wordt dat als je meer dan 15 euro doneert, je moreel wordt aangesproken om folders uit te gaan delen. Jij betaalt en dan wordt ook nog verwacht dat jij reclame gaat maken. De wereld op z’n kop…. Enfin, het is de teneur op deze site: anderen moeten iets doen.

  Why are we here? We are here on earth to help others. Why the others are here? I haven’t got the faintest idea!

  Dijk [7] reageerde op deze reactie.

 3. De vraag is of we wel moeten proberen om ‘Europa’ te veranderen – hetgeen met alle democratische dogmatici een bijzonder lastige klus is – of dat we op individuele titel libertarisch moeten zijn en moeten proberen om er binnen de grenzen van de huidige situatie het beste van moeten maken. Dus geld van de overheid – van ons dus – cashen wanneer je maar kan en belasting ontwijken zoveel je kan. Wetgeving die niet libertarisch is aan je laars lappen zolang je ermee weg kan komen. Trachten om daarin medestanders te vinden. Het overgrote deel van de samenleving bestaat uit mensen die in elk geval de overheid en democratie omarmen en zolang ze dat vinden is het zinloos ons voor hen in te zetten. Ze zullen het niet begrijpen, tenslotte.

  Libertarisme kan binnen het systeem dat nu actief is niet goed functioneren omdat we het juist willen afschaffen. En dat zonder geweld en zonder democratische partijvorming. Veranderingen kunnen beter van onderop dan van bovenaf geschieden en beginnen met indivuele burgers. Als genoeg mensen dat doen verliest de overheid langzaam maar zeker grip.

 4. @Vilseledd [3]: @frank [2]:

  Je laten zien, nee dat heeft effect.
  “Wij zijn het hier niet mee eens, BOE!” loop je dan met je spandoekje waarvoor je vooraf toestemming hebt gevraagd aan de lokale bearocraat onder begeleiding van politie met wapens en zelf wapenloos.

  Vervolgens ga je lopen roeptoereren en zoekt iedere reporter er het meest trieste figuur uit wat ze kunnen vinden om er en lach item van te maken voor het nieuws.

  Vervolgens nog een paar politici er bij om te vertellen dat zij het wel begrijpen en anders willen en de meute gaat door de knieen en zingt zijn naam, Amen.

  Protest is een belachelijke vertoning.

  Insurrectie is beter aan het adfres van de overheid zelf, ipv winkeliers. En danmoet het er ook echt hard op gaan.

  andere mogelijkheid is een massale belasting stop en volledige bevolkings ongehoorzaamheid. Die laatste heeft mij voorkeur.

  Niet als en debiel gaat loppen boe roepen en daarna netjes je centjes aftikken op je loonstrookje.

  Dan ben je gewoon een kneus.

  er zijn gewoon te weinig mensen die het gehele systeem omver willen werpen… Maar door inlichtingen, informeren wordt de groep wel steeds groter, en daar is Vrijspreker op internet goed voor, o.a. Het libertarier aabntal in Nederland wordt steeds groter.. in amerika explodeert het zowat.

 5. @frank [2]:
  Hoe komt het dat u op deze site zit, terwijl vrijspreker.nl zich volgens u niet laat zien? Lijkt een beetje contradictoir.
  Verder heeft vrijspreker.nl een significant aandeel gehad in mijn conversie naar het non-agressie principe. Ik ben lang niet de enige.
  En als u een stukje verder kijkt merkt u dat er voldoende productieve discussies plaatsvinden op deze website.

  @frank [4]:
  Volgens mij leest u over het woordje “desgewenst” heen; dat wilt namelijk zeggen dat het een vrije keuze is. Wat “moreel aanspreken” betekent weet ik niet zeker, maar als mijn vermoeden klopt moet u weten dat uw interpretatie incorrect is; er wordt niets mee bedoeld.
  Echter, waar Vilseledd “chique herenclub” vandaan haalt snap ik ook niet echt, die geef ik u.

  Uiteraard wordt er ook aan anderen gevraagd iets te doen, deze site probeert immers verandering in mensen teweeg te brengen, nogal wiedes. Het overgrote deel van artikels geeft echter geen expliciete oproep weer. Baseert u dit nu op een menuitem met de optie te doneren en visitekaartjes uit te delen? Beste Frank, bent u hier aan het stigmatiseren?

  frank [12] reageerde op deze reactie.

 6. stel dat het lukt om de machts piramide te breken.
  want we zitten bijna aan het einde van de krachtsbewustzijn (boven de macht staan.
  wat gaan dan doen?

  mijn oplossing is vrij simpel:
  – breng altanatieve geneeswijze, engergie opwekkeing (nulpuntengergie)naar het algemene plubliek en de praktijk.
  – verbind je met andere mensen.
  – ga met respect (zonder oordeel) met elkaar om zo een positieve lading te geven aan de wereld.

  Igor [10] reageerde op deze reactie.

 7. Anarchie, wat een van de mogelijke gevolgen zou kunnen zijn wanneer Europa uiteenvalt, is gevaarlijk.

  Er zullen talloze – reeds bestaande organizaties – met de jewels of crown van door gaan. Net als indertijd Napoleon zei; – de staat ligt in de goot, op te rapen door welke idioot dan ook.

  In de 30tiger jaren in Duitsland was Hilter.

 8. @Thomajo [8]:
  Alternatieven wat betreft energie of geneeswijze worden indien ze echt effectief zijn keihard aangepakt door de gevestigde orde, voorbeelden?

  Royal Rife’s was hard op weg kanker te genezen, veel van zijn levenswerk is vernietigd door de American Medical Association, ook nu nog worden mensen vervolgt voor onderzoek naar deze technologie.

  Een ander voorbeeld is de powerball technologie – een systeem of waterstof veilig te vervoeren met een hoge dichtheid zoals bij fossiele brandstoffen, overgekocht en opgedoekt, met dank aan thewaybackmachine.org kan je de orginele website bezoeken, de eerste versie is uit 1998, eind 2004 is het bedrijft opgekocht, ondanks dat powerball inc zich voornamelijk bezighield met hydrogen fuel systems richt de focus van de nieuwe eigenaar op bio-fuels – heben ze zich vrijwillig laten uitkopen? ik weet het niet…beetje zoeken, hmm de voormalig president van powerball inc woord aangeklaagd door de SEC, toeval of?
  http://www.sec.gov/litigation/litreleases/lr18654.htm

  De man die het in de praktijk moest bouwen Mathew fisher lijkt mij een gezien het linkedin profiel een echte supernerd, over zijn tijd bij powerball schrijft ie:
  Salary: 68,000 USD Per Year
  Hours per week: 50; Engineered and built a chemical plant to produce elemental sodium metal from sodium hydroxide via carbothermic reduction. This process included all the electrical wiring, computer control, chemical processing, hazmat certification, welding, etc… Engineered and built an apparatus to convert sodium metal to hydrogen gas via the sodium/water reaction. Used this hydrogen source to power fuel cells. Systems Engineering.

  Daarna gaat zijn carrière richting de wapen gerelateerde industrie, het salaris vermeld hij niet langer. wel stoer: Secret security clearance.

  http://web.archive.org/web/20041014034954/http://www.powerball.net/index.html

  Technologie is prachtig maar eerst moet er vrijheid zijn

 9. @Dijk [7]: U heeft het over de “produktieve discussies” die hier op vrijspreker plaatsvinden. Een maatschappelijke discussie is produktief indien het resulteert in daadwerkelijk zichtbare maatschappelijke veranderingen. Er rolt immers een produkt, iets zichtbaars, iets tastbaars uit die discussie. Geeft u eens enkele voorbeelden hiervan want ik zie echt niet wat het libertarisch geleuter hier op vrijspreker voor veranderingen heeft teweeggebracht. Hooguit tot navelstaarderij tussen enkele mede-libertariers die het weer roerend met elkaar eens zijn dat alles eigenlijk maar kut is. Dat is echter geen produktieve uitkomst, maar zoals gezegd navelstaren. U ziet dat kennelijk anders, dus graag ff wat voorbeelden.

  Verdyck [15] reageerde op deze reactie.
  Dijk [16] reageerde op deze reactie.

 10. Een verstandig mens zou toch al lang begrepen moeten hebben dat men geen totalitaire tanks kan bestrijden door onnozel te gaan doen en er stenen naartoe te gooien.

  Er zijn tienduizenden efficiëntere manieren om de totalitaire machines van Europese, nationale en lokale overheden te saboteren(wat toch mijn hobby is(of beter was, want ik ben wat minder fanatiek geworden de laatste tijd)).

  Controle is de naam van het spel. Herwin in de eerste plaats controle over je eigen beslissingen, je eigen leven, je eigen denken. Daarna kan je andere mensen helpen hetzelfde te doen.

 11. @frank [12]:
  Ik zie langzame maar zekere uit de hand lopende hyperinflatie als een tastbaar gevolg van het werk van zovele libertariërs.

  Ron Paul’s systematisch informeren van de bevolking over de werking van de FED, centraal bankieren en fiat geld in het algemeen, is zeker en vast steun geweest voor goud en zilver, en simultaan lopende verzwakking voor de dollar, euro en andere vormen van fiat geld.

 12. @frank [12]:
  Discussies op o.a. vrijspreker hebben mij langzaam maar zeker overgehaald, en dat is hoe men blijvende maatschappelijke verandering bereikt: persoon voor persoon.

  Productieve discussies ga ik niet voor u zoeken, maar er komen wel vaker mensen zoals u langs, de denkbeelden die hier geuit worden uitdagen, en in discussies terecht komen die hen van gedachten laten veranderen.
  In http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/08/vrijspreker-de-krant/#comment-311672 probeert men met u een productieve discussie aan te knopen, maar gemakshalve negeert u hun poging.

  Ugh [19] reageerde op deze reactie.

 13. Frank is weer zo’n type dat mensen die het woordwapen gebruiken verwijt dat ze alleen maar vanachter hun toetsenbord ‘kut’ roepen maar niks doen. Als dan een Anders Breivik iets meer doet en daadwerkelijk de socialisten aanpakt op een manier die het wereldnieuws haalt is het weer niet goed.

  Wat willen dit soort types nu eigenlijk? Moraal, en zeker anti-agressie filosofie is al niet dik gezaaid; mensen willen graag geweld (kunnen) gebruiken zolang ze daar zelf maar beter van worden. Het tot die lieden doordringen is geen simpele opgave. Dat kan alleen door de kracht van de herhaling, van het uitleggen wat er mis is aan een situatie met twee partijen die tot elkaar veroordeeld zijn waarbij één partij het pistool vasthoudt.

  Demonstreren? Toestemming vragen aan je onderdukker of je op die en die dag, op die en die tijd, op die en die plaats BOE tegen hem mag roepen zonder dat-ie je ontvoert en opsluit? Wat is daar in vredesnaam het nut van?

  Nee, gooi dan eens een steentje (of een waxinelichthouder) naar een gepantserd voertuig van de macht. Zonder toestemming uiteraard. Dan zie je de ware aard van de staat. Wel illustratief, maar evenmin nuttig.

  En zou ‘de burger’ wel in groten getale te hoop lopen, zonder plunderingen, wat niet gaat lukken, dan hebben we altijd nog de NAVO om de opstand te kop in te drukken. Die bombardeert hier en daar gewoon wat burgers plat, net als in Libië, en dan is het back to business as usual.

  Want geld voor voedsel mag er dan nooit zijn, geld voor wapens is er altijd. Vooral bij socialisten, als hun macht bedreigd wordt.

  Frank dient te beseffen dat wat over een aantal generaties is opgebouwd niet in één decennium ongedaan gemaakt kan worden. Al helemaal niet als de tegenpartij gewapend is EN dat gegeven door 95% van het publiek normaal gevonden wordt. En zolang datzelfde publiek blijft roepen dat de oplossingen moeten komen van degenenen waarvan ze niet (willen) zien dat juist zij de problemen veroorzaakt hebben.

  Het publiek dat ‘niet begrijpt’ dat politici niet ‘zien’ wat voor iedereen zo ‘voor de hand’ ligt, omdat men niet kan bevatten dat dat beleid is. Het publiek dat nog steeds meent dat de staat de beste bedoelingen heeft. Quod non.

 14. In mijn visie zijn de meeste libertariërs nooit protestfàhig geweest. Wij hebben in het verleden wel eens meetings bijgewoond van VDE, van Jurgens en andere, maar libertariërs vielen op dankzij hun afwezigheid. Wij stonden er altijd alleen voor. Dus zoveel fiducie heb ik nu ook niet. De SP en andere partijen zijn tenminste actief en beschikken over een aardig potentieel. Libertariërs hebben of willen dat niet. Dat is de tragische waarheid over de libertarische beweging. Het is uiteraard heel erg veilig om bij elkaar te komen van gelijkdenkenden, maar naar buiten toe blijft het een schuchter volkje.

  Ik breng het klassiek-liberalisme naar buiten binnen mijn eigen werkomgeving, meetings met bedrijven en debatten. Niet door middel van het lekker bij elkaar schuilen in achterafmeetings, want daar behaal je geen enkel succes mee, zo is gebleken over de afgelopen jaren. Dus er dient een totale omslag in denken te komen en meer actief te zijn in je eigen omgeving.
  Ugh [20] reageerde op deze reactie.

 15. Misschien is de Jehoofse methde iets: ende gij zult van deur tot deur gaan. Verzin een goede openingszin m.b.t. de politiek, maak een blaadje als de Wachttoren en ga op stations staan. Spreek jongeren aan: “En weer op weg om hard te studeren, jongen? Verwacht je ook een goede baan te krijgen? Nou, dan kijk hier maar eens,” waarop je het blaadje te voorschijn haalt.

 16. @Albert S. [18]:

  Dat is de tragische waarheid over de libertarische beweging.

  De tragische waarheid is dat mensen alleen geinteresseerd zijn zodra ze persoonlijk met de gevolgen te maken krijgen.

  Het libertarisme is door vele knappere koppen dan wij, zoals o.a. Murray Rothbard, al decennia-lang gepropageerd terwijl ondertussen het collectivisme gestaag voortwoekerde. Ook Ron Paul kon nooit een deuk in een pakje boter praten.

  Maar wat zien we nu? Mensen hebben interesse in sommige van RP’s boodschappen. Omdat zijn boodschap opeens een stuk beter of duidelijker is? Natuurlijk niet. Omdat in Amerika de economische depressie, de oorlogen, de bail-outs en ObamaCare mensen moe hebben gemaakt van establishment en men naar alternatieve boodschappen kijkt.

  Argumenten overtuigen geen mensen. Alleen als iets een negatieve invloed op hun eigen persoonlijke levenssfeer krijgt worden ze vatbaar. En in het geval van Amerika is dat nog wat sneller omdat zij i.t.t. Europa tenminste nog een vrijheids-cultuur hadden.

  Het beste in mijn optiek is om de boodschap klaar te leggen voor mensen die, als zij er zelf klaar voor zijn, ze makkelijk kunnen vinden en lezen. Vandaar dit soort sites. Een boodschap direct aan de man brengen is bijna volstrekt nutteloos. Libertariers hebben geen kadootjes bekostigd van andermans bezit te bieden.
  Ons advertentiepraatje zal voor de meeste mensen minder aantrekkelijk zijn dan die van socialisten.

  Voordat het libertarisme zal kunnen slagen, zal eerst het etatisme in de ogen van velen moeten falen.
  Dus laat maar vallen die economie en die verzorgingsstaten, met alle gevolgen van dien. Het is niet te voorkomen.

  In de tussentijd kun je je beter afvragen waarom er nog steeds “vrijheidsliefhebbers” zijn die de oorlogen van Amerika goedpraten. Als je die types al niet kan overtuigen, hoef je al helemaal niet aan Jan-van-de-straat te beginnen.

 17. @Dijk [24]:
  Sorry, ik overdrijf; een paar seconden logisch nadenken over wat u gaat zeggen is in dit geval al voldoende.

 18. Ik denk dat wat jullie hier op het vrijsprekersruimte willen een zeer nobel streven is,maar tevens een bijna utopie.
  Met klem zeg ik ‘bijna’ utopie, want wat je hier wil bereiken kan wel,maar pas als hebzucht vervangen is door vertrouwen en of we dat ooit zullen bereiken….

  In ieder geval is dit niet wat men (=elite)met de EU voor ogen heeft.
  Zelfs al zou je ze ‘integer’-brrr het woord alleen al- maar goed- al zou je ze dus integer noemen en de goede bedoelingen achter hun besluiten zien “een verenigd EUROPA waarin de burgers zich welbevinden” dan nog gaat dit niet lukken omdat de basis verkeerd is want die kwam niet vanuit het individu,zoals jullie die wel voor ogen hebben als ik me niet vergis.

  Om reden hier van zou ik zeggen laten we allemaal achter de mars naar Brussel gaan staan en weer opnieuw beginnen bij de afzonderlijke (lid)staten.

Comments are closed.