KW stuurde ons een interessante link over de geschiedenis van laatste 100 jaar “Goud”.

Een kort verhaal van nauwelijks drie blaadjes inclusief aardige prentjes en dat duidelijk laat zien hoe belangrijk overheden zelf goud vinden. Terwijl ze alle moeite doen dit belang voor hun burgers te verbergen of te kleineren.

 

Het beschrijft o.a. dat er vroeger een Goudstandaard was. Daarbij waren de papiertjes die als “geld” golden, gekoppeld aan goud.

Maar in 1913 werd de FED, de Federal Reserve opgericht door private bankhuizen, DIE VAN DE OVERHEID DE BEVOEGDHEID KREEG OM NIEUWE DOLLARS TE CREEREN. De overheid had namelijk zelf grote behoefte aan meer geld en de FED was de ingang daarvoor!

Doordat er echter steeds meer dollars beschikbaar kwamen tegen onvoldoende goudvoorraad, ontstond het gevaar dat de FED (overheid)  al haar goud zou kwijtraken.

In 1933 confisqueerde president Roosevelt al het goud en werd bezit van goud verboden. Dit staat wel bekend als de grootste goudroof in de geschiedenis!

Interessant is dat deze Roosevelt ook instemde met toevoegen van de piramide met alziend ook op het dollarbiljet, en de tekst “Novis Ordo Seclorem” verwijzend naar een NWO, Nieuwe WereldOrde.

Uiteraard had de overheid steeds meer dollars nodig en dat dreigde fout te lopen bij de financiering van de Vietnam oorlog. Daarom werd in 1971 de inwisselbaarheid van de dollar tegen goud opgeheven. “The closing of the Gold window”.

En van toen af, was er geen bijna grens meer en de drukpersen konden draaien op volle kracht. Toen daarna het papier vervangen werd door “digits”, was er helemaal geen grens meer, en zo zijn we in de huidige situatie terecht gekomen.

Om naar een gezonde toestand terug te keren, zou het nuttig zijn om exact te weten hoeveel goud “wij” nu “waar” hebben.

Daarvoor is een degelijk onderzoek noodzakelijk.
Om die reden wil de Vrijspreker de eis lanceren dat dit onafhankelijk onderzoek gaat plaats vinden.

Daarvoor is een PETITIE gelanceerd, en als die 1000+ medestanders heeft, zal die aan regering/ parlement, DNB worden aangeboden en getracht worden de nodige druk er op te zetten.

Er zijn al   890  ondertekenaars. Nu nog maar een dikke 100 nodig!!!
Als u meer deelnemers kunt aanbrengen, doe dit. Het is in uw eigen belang.
De petitie is te vinden: http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad
—————————————————————— –

P.S. We hebben één bezwaar tegen het artikel :

Het macabere spel van bankiers Namelijk de titel! Die zou moeten zijn:
Het macabere spel van overheden!

17 REACTIES

 1. @Liberty 5-3000 [1]:
  Ieder mens heeft andere belangen, waaronder een aantal dezelfde.
  Wie kan beter over jouw belang besluiten nemen dan jezelf?
  Daarom is het van belang dat je zelf kunt beslissen over jouw leven, lichaam en eigendom.
  En dat betekent dat anderen je niet moeten kunnen dwingen cq geweld tegen je initiëren.

  Leven in een vrije omgeving is daarom prettiger, en geeft meer mogelijkheden je eigen keus te maken, dan in de huidige dwangmaatschappij mogelijk is.

  “De oplossing zit in een bewustzijnsverandering.”
  Inderdaad, en liefst zo snel mogelijk bij zoveel mogelijk mensen.

  De vraag is natuurlijk hoe sterk iemand het belang van die vrije omgeving vindt, maar een belang is het.

  De vraag hoe dit te bereiken, en wat te doen, zal ook iedereen anders ervaren.
  Om de bewustzijnsverandering te bereiken zal iemand eerst moeten beseffen dat het “anders” kan en dat dat moreel juist is.

  Eerste stap: Attentie dat dat kan, aandacht trekken daarvoor.
  De goudpetitie is daarvoor een eenvoudige aandachttrekkende stap die uit te voeren is en waarbij de deelnemers geen risico lopen of veel tijd aan hoeven te besteden.
  (BTW, Er zijn nu 893 meedoeners!)

  Liberty 5-3000 [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]:
  @Rien [3]:
  Het hele woord petitie geeft mij al een ranzige smaak in de mond. Bedelen en smeken bij je meesters om een momentje tijd zodat ze heel misschien een aai over je bol geven onderwijl gewoon door te gaan met het plunderen van de creativiteit en productiviteit van hun koeien.

  @Troy Ounce [4]:
  In non-slaventaal:

  Natuurlijk heeft elk geografisch gebied mensen nodig die geweld initiëren tegen vreedzame mensen. Maar dan wel minder gewelddadige mensen dan nu het geval is en ze moeten wel vertellen wanneer en hoe dit geweld tegen andere vreedzame mensen wordt geïnitieerd.

  Want we zijn natuurlijk geheel voor het non-AGRESSIE principe.. 😐

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. Aanstaande 15 augustus een belangrijke zwarte dag: het exact 40-jarig bestaan van fiat-geld. Op 15 augustus 1971 knipte Nixon defnitief de laatste koppeling tussen valuta en goud door. Daarna is het fiatgeld een ware opmars begonnen. Het begin van de huidige ellende en torenhoge schulden.

  Dus alvast voor 15 augustus: gecondoleerd!!!

 4. @Liberty 5-3000 [5]:
  “Het hele woord petitie geeft mij al een ranzige smaak in de mond. Bedelen en smeken bij je meesters om een momentje tijd zodat ze heel misschien een aai over je bol geven onderwijl gewoon door te gaan met het plunderen van de creativiteit en productiviteit van hun koeien”

  Ja, mooi gezegd, en ik ben het er ook nog voor een groot deel mee eens.

  VRAAG: Wat is het alternatief?
  Niets doen en wachten tot 2099 of er spontaan iets gebeurt, is voor mij onbevredigend.
  De “meesters” hebben nog te veel macht, en nu in de euro-crisis zullen ze weer kans zien die macht nog groter te maken.

  Bovendien kun je best elke keer weer afvragen of een bepaalde toestand, mogelijkheid, wet enz ook voor je eigen doel nuttig is.

  Ik haal een paspoort.
  Ik rij rechts,
  Ik schrijf in bij de KvK,
  Ik maak gebruik van “Gemeente-Ziekenhuis”
  Ik gebruik euro’s
  Ik betaal zelfs belasting. etc.

  En zo is die petitie ook te zien.

 5. Top 10 Goudlanden per 9/5/2011

  1. VS 8134 ton
  2. Duitsland 3401 ton
  3. Italië 2452 ton
  4. Frankrijk 2435 ton
  5. China 1054 ton
  6. Zwitserland 1040 ton
  7. Rusland 792 ton
  8. Japan 756 ton
  9. NEDERLAND 613 ton
  10 India 558 ton

  IMF 2800 ton

  Denk dat Italië en Frankrijk maar wat van dat goud te gelden moet gaan maken ipv het europees noodfonds te plunderen.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 6. Het leek me wel wat om ver weg te gaan, naar Paaseiland of zoiets. Ik heb even gekeken wat de huizen kosten op Paaseiland. Ook daar zijn de prijzen astronomisch.

  Het is de bedoeling dat de mens zich in de schulden steekt en renteslaaf wordt. De geldwisselaars hebben zo’n beetje de hele wereld onder de knoet, behalve een paar landen die op de lijst staan om aangevallen te worden.

  Ze voeren een bedrag in de computer en lenen dat uit. De renteslaaf wordt geacht de rest van zijn leven rente te betalen. De geldwisselaars lenen het nep-geld uit tegen een lage rente, dat dan weer wel. De renteslaaf voelt zich rijk met zijn astronomische krediet.

 7. Weet je waar het fout ging: toen de mensen zo dom waren om hun goud bij de bank te parkeren. Banken gingen meer uitlenen dan ze in voorraad hadden. Goudbiljetten en meer van dat soort voor fraude gevoelige praktijken.

  Ik sluit niet uit dat het bezit van fysiek goud verboden wordt. Iedereen is verplicht zich te laten beflikkeren. Verplicht een huis kopen tegen astronomische nep-geld-prijzen, verplicht een pensioen opbouwen, dat soort dingen.

  Als de duivel bestaat dan werkt hij via de overheid en de banken.

 8. @floor [12]:

  Twee weken terug kocht ik flink aandelen bij. Ik wilde nog meer bijkopen maar ik was te druk met andere dingen. Nu bijkopen lijkt me niet verstandig.

  Ik ga de komende dagen/weken de goud- en aandelenkoersen lekker observeren. Ik kan het verlies in aandelen makkelijk nemen, maar zit tot mijn nek in valuta: euro’s. Ik wacht op het juiste moment om ze in te wisselen tegen goud en aandelen.

  Deflatie
  Ook al stort alles in elkaar, ik zie het goud niet dalen beneden 500-600 euro. Dat lijkt me een prachtig koopmoment. Als er een bodem bereikt lijkt te zijn in aandelen ga ik gefaseerd instappen.

  Inflatie
  Het lijkt er niet op dat de aandelen in prijs gaan stijgen, eerder een bloedbad. Ook onroerend goed wil alleen maar omlaag. Dus geen inflatie, maar deflatie.

  Mix
  Het gaat om de juiste mix: onroerend goed, aandelen, een beetje valuta en een beetje edelmetalen. Volgens Marc Faber ook landbouwgrond, omdat deze ondergewaardeerd is.

  Of ik edelmetaal heb? Ja. maar waarom zou ik verkopen? Ik kom nu al om in de euro’s.

  Goud (krugerrands) moeilijk te verkopen? Ik denk dat landbouwgrond lastiger is.

 9. @floor [13]:

  Veel mensen zitten tot hun nek in de verplichtingen. Ik ben bezig mijn verplichtingen af te bouwen. Ik kan nu zo mijn biezen pakken, maar dat zou zwaar geld kosten. Ik doe er alles aan mijn schaapjes op het droge te krijgen. Krugerrands zijn de enige belegging die vrij zeker is. Landbouwgrond ook, maar die kun je niet meenemen.

  Ik zit hier op een plek waar ik weinig ellende verwacht. Dus vooralsnog blijf ik lekker zitten.

  Ik baal ervan dat het niet is toegestaan mezelf afdoende te bewapenen. Dat de politie niet in staat is de orde te handhaven is in Londen gisteren weer duidelijk geworden.

 10. @floor [13]:

  ‘Kwam vandaag een top 10 van landen tegen om naartoe te vluchten ivm evt. WOIII’.

  Wat dacht je van een langdurige reis rond de wereld met een zeilboot? Als je in de ene haven bent uitgekeken vaar je naar de volgende, en blijf je daar weer een tijdje hangen. Ik denk niet dat je dan veel van WW3 merkt, als je tenminste in het juiste gebied gaat varen. Paaseiland ligt op de route en misschien Antarctica.

  Als de geldwisselaars de geldhoeveelheid verkleinen komen er heel wat koopjes in de markt. Ik denk dat ik na mijn wereldreis niet meer terugkeer naar dit Kultur-Marxistische land vol multikul-gelovigen. Maar voorlopig blijf ik nog even zitten.

 11. @floor [12]:

  Floor, goud = vertrouwen.
  daarmee is goud niet hetzelfde als olie of een kopje suiker.
  De goudprijs zal naar beneden gaan als vertrouwen hersteld is.
  Geef dat nog maar 10 jaar minumum.

Comments are closed.