Hoe meer macht daar, hoe minder vrijheid voor de individuele Nederlandse burger. En dan kan Rutte en consorten nog duizend keer beweren dat het “ons”  niet zal schaden, het is gewoon wel zo! Kijk maar naar de feiten.

Hieronder een samenvatting.

 

Die samenvatting komt uit een duidelijk artikel van Trouw, en waarvan we hier een uittreksel  geven:

Veel van wat de Franse president Sarkozy en de Duitse bondskanselier Merkel van plan zijn in Europa is oude wijn in nieuwe zakken. Wat stellen Sarkozy en Merkel concreet voor?

1. Een economisch bestuur voor de eurozone. Met nu Herman van Rompuy als President!

 2. Eurolanden moeten in hun nationale grondwetten vastleggen hoe hoog de overheidsschuld maximaal mag bedragen. 

Wel, iets vastleggen in het ding dat ze een Nederlandse grondwet noemen, kun je wel doen, maar het stelt namelijk helemaal niets voor.

3. Er moet belasting worden geheven op financiële transacties, de zogeheten Tobintaks.

De bedoeling ervan is dat ook deze sector, net als andere, een bijdrage levert aan de publieke middelen. Frankrijk en Duitsland hebben aangekondigd op de volgende vergadering van ministers van financiën, in september, hiertoe een uitgewerkt voorstel neer te leggen.

Hier komt een begin van de EU-belastingen waar Brussel al zo lang mee bezig is!.

 4. Landen van de eurozone moeten na gezamenlijke langetermijn-analyses hun begrotingen opstellen voor het komende jaar, zeiden Merkel en Sarkozy.   Dit is het verfoeibare “sixpack”..

5. Duitsland en Frankrijk zullen hun tarieven voor de vennootschapsbelasting harmoniseren. 

Dit is een stap naar harmonisatie van alle belastingtarieven in de hele EU. Een grote hulp voor de EU-regering in Brussel

Bedenk daarbij dat de Nederlandse politici die bij deze onderhandelingen betrokken zijn, niet eens begrijpen waar het allemaal over gaat. Zoals bvb vandaag weer bleek::
–Dat Mark Rutte en JanKees de Jager niet eens wisten dat er voor onderpanden mogelijkheden waren. En nu zeggen ze dat ze dachten “dat het over een eiland” ging!!

En nog mooier, dat Rutte stelt dat “Nederland een onderpand van de Grieken niet eens zou wensen”.
Het is natuurlijk veel eenvoudiger om al dat belastinggeld in een bodemloze put te gooien en dan te vergeten.

Het zijn echt lieden om bij een komende verkiezing jouw mandaat te geven om over jou te beslissen.

6 REACTIES

 1. Ofwel:

  De EU krijgt de macht om de economieën nog verder om zeep te helpen/ tegen te werken
  De EU bepaald de grondwetten van de regeringen per land
  De EU gaat belasting heffen, nu nog indirect wat wij uiteindelijk alsnog betalen
  De EU gaat het begrotingsbeleid bepalen van de individuele regeringen
  De EU gaat het tarief van de reeds bestaande belastingen bepalen

  Hoezo macht?

  Aequitas [4] reageerde op deze reactie.

 2. Dat zijn leiders die van toeten noch blazen weten, alleen maar een ding weten ze hoe kunnen wij het volk een rad voor hun ogen draaien! Zwaar crimineel gedrag vertoont de tweede kamer door de een partij staat, die trouw beloofd aan het hoofd van de Bilderberg Stichting en niet aan de Nederlanders! Elk volk krijgt zijn leiders die het verdient en dat zijn NSBers.

  Aequitas [5] reageerde op deze reactie.

 3. ‘De economie’ is het eeuwige argument voor oneindige bemoeizucht, de EU is hetzelfde bemoeimodel als Den Haag. Alles is voor ‘de economie’. Die eeuwige zucht om alles ‘perfect te regelen’ Ga je padvindersclubhuis maar schuren stelletje communisten!

 4. @Doompie [1]:

  Ja Absolute machtswellustelingen !

  Er komt een kleine ernstig corrupte elite die om deze machtswellustelingen heen hangt, en iedereen die anders denkt wordt monddood gemaakt.

  In september krijgen deze regelingen hun bestek, – zeker weten !

  Wat ik niet begrijp is waarom het hele nederlandse volk als domme schapen achter deze beslissingen aan lopen.

 5. @K.Lavrijsen [2]:

  Wanneer wordt er nu eindelijk eens vooraf gaande aan Prinsjesdag aan ons staatshoofd gevraagd waar zij als bestuurslid van de Bilderberg club mee bezig is ?

 6. De libertarische stem wordt niet gehoord, want het is een rechtstreekse bedreiging voor de democratie. Deze democratie is allesbepalend en dit gedrocht is de boosdoener en baken waarachter die opportunisten zich schuilhouden met goedkeuring van het volk, de meerderheid dus. De fabel van macht aan het volk is de lapsus, in essentie het slavenjuk, waar we moeten van af zien te komen. Als men totalitaire regimes zoals in Irak en Afghanistan omverwerpt, dan viel het mij op dat de reguliere media bijna onmiddelijk de installatie van de democratie aanprijst,verheerlijkt en vergoeilijkt om de oorlogsslachtoffers te idoleren als vrijheidstrijders. Begrippen zoals herwonnen vrijheid en openheid (binnen de democratie) is mijns inziens te hernoemen naar meer regulatie, controle en schending van de privacy zolang de “aangewakkerde” roep maar vanuit het volk komt. Nadenken over eventuele negatieve implicaties wordt allang niet meer bij stilgestaan want democratie en verzorgingsstaat is de sleutel voor conform succes bij het elitaire volkje. Democratie is hun uitvinding waar zij dagelijks aan sleutelen en naarmate we vorderen in tijd zullen steeds meer wettelijke bepalingen en beperkingen ons dagelijkse leven begrenzen tot het ons allen verstikt en monddood maakt.
  PS Europa is zo’n “democratische” uitvinding

Comments are closed.