Deze zomer zal ik geen artikelen schrijven voor de Vrijspreker, maar u filmpjes van lezingen presenteren die Hans-Hermann Hoppe afgelopen voorjaar gaf in Brazilie. Hoppe legt op heldere wijze uit waarom een samenleving met privaat recht is te prefereren boven de staat. Ook verklaart hij het ontstaan van economische crises. De filmpjes zijn kort en ook voor mensen die niet bekend zijn met de Oostenrijkse School, maar wel de Engelse (of de Portugese) taal machtig zijn, laagdrempelig en goed te volgen, zonder ook maar ergens naar oppervlakkigheid te neigen. De eerste serie kan prima als een beknopte inleiding in het denken van Hans-Hermann Hoppe gelden.

4 REACTIES

 1. @JHON [1]:

  Eerste filmpje gezien.
  Zou het in Nederland zo erg kunnen worden?
  Na de recente rellen in Londen moet je er wel bang voor worden.

  Zou het te voorkomen zijn als er een andere (ander soort) bliksemafleider zou zijn?
  Maar wat et hoe deze energie te leiden in een productieve richting?
  Zover ik weet, heeft nog niemand daar een goed plan voor bedacht. Ideeën?

  JHON [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]: @HUB mede door de polarisatie (PVV) is de minderheid in NL zich bewust van het gevaar ! Angst & Eigenbelang maakt meer stuk, dan drank & en vrouwen kapot kunnen maken. Dus bewapen jezelf of sterf !

  John

Comments are closed.