Deze kans komt vanuit Finland naar aanleiding van het zoveelste hulpplan voor Griekenland. Terwijl de politici van andere landen in Brussel zaten te slapen of niet begrepen waarover de vergadering ging, eisten de Finnen een zekere borg.  Zonder borg, geen Fins geld voor de Grieken; dan zouden ze niet meedoen. Dat betekende dat er dan helemaal geen noodhulp zou komen, want deze procedure valt nog onder de weinige beslissingen die unaniem genomen moeten worden. Nog veto-recht.

Het lukte de Finnen daarna inderdaad om een borg te bedingen. En toen schrokken een aantal andere politici wakker omdat ze aan het thuisfront moesten vertellen waarom zij geen borg gevraagd hadden.

Het stomste antwoord kwam van Mark Rutte die verklaarde dat hij een borg helemaal niet nodig vond en overigens dacht dat de Finnen over een Grieks eiland praatten en niet over geld!

Toen zijn Rutte-deJager op het standpunt gaan staan dat als de Finnen iets krijgen, dan willen wij dat ook.
Voor zover bekend, hebben ze dat standpunt nog. Wij zullen zien.

Die betreffende EU-opperhoofden-vergadering was al op 21 juli. Nu zijn we een maand verder, en de knappe koppen zijn er nog niet uit.

De situatie is de afgelopen week verder onder druk gezet door Merkozy met voorstellen om tot één centrale economische euroregering te komen. En de Nederlandse politici gaan de richting uit van daar “ja en amen” tegen te zeggen. Het grote voordeel voor hen is dan dat zij hun slapheid niet meer in het parlement hoeven te verdedigen. Dan doen ze hele zaak af met: “Het moet zo, Merkozy (of Herman Rompuy) wenst het zo, dus wij doen!”

Meer detail ook goed te vinden in een Elsevier artikel: “” Leggen Finnen bom onder EU? 

Hierover denkend komt de vraag naar boven of dit een “NU OF NOOIT!” situatie is.

Zouden denkende mensen in Nederland (en mogelijk ook elders) niet NU iets kunnen bedenken om Nederland uit die EU te krijgen?
NU zien veel mensen het gestuntel en geritsel.

Als die kans nu niet benut kan worden, komt er dan nog een volgende kans?
Dat zal steeds moeilijker worden door de centralistische dictatuur van Merkozy.

 De hamvraag is natuurlijk “WAT kan er gedaan worden?”

39 REACTIES

 1. Een persoon per keer overtuigen, dat is de enige weg.

  Aan de ene kant staan officiele voorlichters met grote voorlichting budgetten. Politici inspelend op angst van burgers. Burgers die door decennia lang socialistische / collectivistische propaganda en opvoeding gekneed zijn voor de juiste boodschap. Hun heil zoekend bij hetgeen ze juist bang zou moeten maken.

  En aan de andere kant de burgers die aanvoelen dat er iets niet klopt. Maar die het niet goed kunnen aangeven. Wiens verzet gekaapt wordt door een iets lokaler collectivistisch denkende partij als de PVV. Wat ons dus niet echt veel verder brengt.

  Tsja, en daarnaast staan wij dan, de collectivisme afwijzende personen. Die geen heil zien in de EU en ook geen heil zien in een nieuwe uitvoering van collectivisme onder het vaandel van de PVV. We kunnen spreken en schijven en hopen dat we gehoord worden. Om zo een persoon per keer te overtuigen. Misschien 100 man die verzet plegen. Niet met gestencilde krantjes, maar op het internet. Als maar een beperkt deel van de mensen die deze site bezoeken besluit ook in actie te komen kunnen we betere stukjes schrijven, meer sites opzetten en zo bijvoorbeeld doelgroepsgewijs de libertarische boodschap verkondigen. We kunnen dan lees en discussie clubs opzetten, of wat we maar willen. De sleutel is dat mensen bereid zijn in actie te komen. Al is het alleen maar door eens een stukje in te sturen voor deze site. Dan winnen we aan momentum, en dat is wat moet gebeuren.

 2. Tja ik denk dat er niets anders meer kan dan bewust de confrontatie gaan zoeken.

  Organiseer “samenkomsten” , d.w.z bijv op Zaterdag morgen wandelen wij gewoon richting de Binnenhoer , en hebben daar een …….( nou ja verzin maar wat ).

  Geen demon-stratie ( want ik houd niet van demonen ).

  Noem het een verschijning , en als voorbijgangers er naar vragen dan krijgen zij netjes antwoord.

  Oh ja en die derde vingerwortel zoekende Hoernaille kan oprotten.

  Laten wij gewoon eens een datum prikken …..bijv. Zaterdag 28 augustus om 10:00 uur op het plein voor land’s grootste peeskamer.

  Oh en maakt u zichzelve gene zorg…..het bevoegd gezag zal vertegenwoordigd zijn om hun….eh…sorry “de” gesloten en criminele orde te handhaven.

  Ik ben er……wie volgt ?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. Dit is geen nu of nooit situatie. Het hobbelt gewoon vrolijk verder.
  Die finse borg valt ook door de mand als je daar wat meer onderzoek naar doet
  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2011/08/amazingly-absurd-loan-guarantee.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MishsGlobalEconomicTrendAnalysis+%28Mish%27s+Global+Economic+Trend+Analysis%29

  If not, let me explain by an two-point analogy.

  You agree to give a homeless drug addict on skid row $10.
  In return, he immediately hands back to you $1 as a “guarantee” he will pay back the other $9, with interest, at an agreed upon rate.

  Clearly there is no guarantee of anything. Rather the initial effective loan amount is reduced by the amount of the alleged guarantee.

  Vandaar ook dat de finse overheid komende week stilletjes de belastingen gaat verhogen, de finse onderdaan is de werkelijke garantie.

  Zo langzamer hand moeten we op vrijspreker toch wel eens doorkrijgen hoe dit soort spelletjes gespeeld worden. Zet dat nos journaal af en doe die krant de deur uit, alleen maar propaganda en strohalmen.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 4. Hi Hub,

  Een beetje off topic maar ik moest even aan een quote van Lenin denken (know your enemy)

  ””The surest way to destroy a nation is to debauch its currency.”
  http://quotes.liberty-tree.ca/quotes_by/vladimir+ilyich+lenin

  Staan veel andere ‘opvallende’ quotes tussen zoals;
  ”While the State exists, there can be no freedom. When there is freedom there will be no State.”

  We zitten goed met het libertarisme. Ik heb alleen moeite om de invoering te zien. Als het van vandaag op morgen wordt ingevoerd krijgen de criminelen het grootste deel van het land (en wereld) in handen. De enige regel welke ik kan bedenken tegen persoonlijke vrijheid is intergenerationele wealth overdracht boven de, zeg, 100 miljoen.

  Macht mag niet worden geconcentreerd binnen een paar families in mijn optiek anders ben je binnen een eeuw of 2 terug bij af. Ik ben echt benieuwd hoe je hier tegenaan kijkt

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 5. @vrijeradikaal [2]:

  Briljant idee.
  Zeker de moeite waard om eens te proberen.
  Alleen even over nadenken:

  –de tijd is vreselijk kort. Weinig mensen kunnen er naar toe werken.
  –Het moet beter voorbereid worden hoe je elkaar kunt herkennen.
  –Misschien ook een paar ideetjes over wat je dan met elkaar zou kunnen doen.

  Ik wil graag helpen dat het je lukt er een succes van te maken.

  vrijeradikaal [14] reageerde op deze reactie.

 6. Volgens mij zijn deze heren helemaal niet stom. Wat er ook gebeurt, zij worden er niet armer door. Wie zijn dus de stommerikken? Wij!!!!! Al tientallen jaren.

  Kan iemand mij overigens uitleggen waarom Nederland zichzelf beste jongetje van de klas blijft noemen? En waarom iedereen dit napraat zonder een beetje logisch na te denken?
  Nederland heeft er net zo’n zooitje van gemaakt als Ierland en Griekenland.Dat we daar niet achter gekomen zijn komt omdat die miljarden stimuleringen net op tijd de economie weer hebben laten groeien in 2009/2010. Eigenlijk is het hier nog schandelijker:we hebben duurste benzin,de duurste bekeuringen,de duurste accijns op alcohol en sigaretten,ze heffen belastingen over belastingen,ze hebben miljarden inkomsten uit GAS, 20% BPM op auto’s etc etc. En dan nog schulden hebben en zichzelf de beste jongetje van de klas noemen??????????????
  Het is een schande!!! En wie dat verhaaltje van “beste jongetje van de klas” napraat en naar Griekenland wijst alsof wij het wel even beter gedaan hebben is hartsikke blind.

  Let maar goed op!!! Er is totaal geen verschil tussen Ierland en Nederland. Ik wil de beste jongetje van de klas over een jaartje nog weleens aanhoren als de krimp zo groot wordt dat er massa werkloosheid zal komen en de huizenmarkt compleet instort.Naar welke landen gaat het beste jongetje van de klas over een jaar exporteren? Hoe gaan we die daling van ruim 20% op de huizenmarkt opvangen? Wat gaat er met ING gebeuren?

  De kudde wordt langzaam wakker en gaat langzaam stoppen met consumeren en zal gaan sparen. Over een jaartje lijken wij als 2 druppels water op Ierland.

 7. @Hub Jongen [5]: zou me niet verbazen als het leenbedrag ook nog verhoogd is met 1 $. Het is moeilijk te onthouden dat het allemaal oplichters zijn.

  @hugo [4]: Ik ben het met Molyneux eens dat het onzin is om te denken dat de vrijheid elk moment kan uitbreken. De dictatuur kan elk moment uitbreken, one world government kan elk moment uitbreken, maar er zijn absoluut geen tekenen momenteel dat vrijheid voldoende aanhang heeft en begript heeft, ook niet een straw poll voor Ron Paul
  http://www.youtube.com/watch?v=5-j9LBCmM3c&feature=feedlik
  Zelfs een poging om de loonstijging van public sector medewerkers te beperken tot dat wat zonder lenen mogelijk was, leidde tot een opstand van jewelste. Mensen zijn niet klaar voor het NAP, ze willen nog steeds graaien uit de trog.
  Elke grote verandering: slavernij, vrouwenrechten duurde 150 jaar. Ook deze verandering gaat waarschijnlijk 150 jaar duren. Het heeft met opvoeding te maken, dus er gaan meerdere generaties overheen. Oude mensen veranderen hun opvattingen niet meer.

  J.H [9] reageerde op deze reactie.

 8. De betreffende passage gaat over een “financiële zekerheidsovereenkomst” maar onze Europese onbekwamen gingen uit van een “fysiek” onderpand.
  Wàt een minkukels, allemaal.
  Een minimumloontje zijn ze nog niet waard.

 9. “De hamvraag is natuurlijk “WAT kan er gedaan worden?””

  Dat lijkt me niet aan de orde. “Wie” zou er in vredesnaam “wat” moeten doen? En ten behoeve van welke individuen ? Verlang je iets van de politieke empty suits in het Haagse of het Brusselse ? En zo niet, van wie dan wel ? Van een “verlosser” ?

  Er is wat mij betreft voor mij maar één hamvraag: hoe kan ik in deze krankzinnige situatie niet alleen schade beperken maar er ook voordeel uit halen.
  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 10. Het schijnt dat ze in landen die mega-leningen krijgen kluizen vol met goud hebben. Laat ze dat goud als onderpand geven, dan kunnen ze lenen tegen een lage rente.

  Griekenland schijnt 16% rente te betalen op een 10-jaars staatslening. Dat is nog eens iets anders dan een spaarrekening hier. En is de Nederlandse overheid zoveel betrouwbaarder dan de Griekse?

  Peter schiff: ‘Mensen die denken dat obligaties een veilige belegging zijn kunnen nog wel eens raar opkijken als hun beleggingen verdampen. Het is momenteel veiliger aandelen te bezitten dan obligaties’. Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=QwpgmYckIa8

  Bon Vivant [26] reageerde op deze reactie.

 11. @Andre NI [11]:

  ‘Er is wat mij betreft voor mij maar één hamvraag: hoe kan ik in deze krankzinnige situatie niet alleen schade beperken maar er ook voordeel uit halen’

  Een flinke vracht fysiek goud?

 12. @Hub Jongen [6]:

  Verwacht geen wonderen binnen een dag , laat staan een week , en er is een gerede kans dat het niet lukt binnen een jaar.

  Ik geloof niet in het internet !

  Die z.g. “lentes van vrijheid”zijn sluw georkestreerde events , nee wat je nodig hebt is geduld en inzet.

  Hub…wat heb je als ik daar volgende week sta en ik sta daar uiteindelijk in mijn uppie ?

  Dat er uiteindelijk iemand ooit heeft gestaan , waar er anders nooit iemand heeft gestaan.

  En waar er een staat , staan er volgende week twee , en daaropvolgend….vier…enz…enz.

  En het zou kunnen zijn dat hier zoiets zou kunnen ontstaan als een partij , en dan niet eentje die is opgezet en onder controle van ” de loge ” , met vette geldelijke steun en een uitgekiende media dekking.

  Nee…echt een partij onstaan vanuit een duidelijk ongenoegen , en burgers die zich echt zorgen maken hetgeen nu gaande is , en geen gecontroleerde oppositie.

  Men verteld jou dat je leeft in een democratie….nou laten wij dan eens gaan testen hoe democratisch Nederland is !

  Zaterdag 27 ( ja sorry foutje.) augustus tussen 10 en 11 uur ( openbaar vervoer ! ) ga ik dat peeskamertje der staten generaal(pardon) eens op mijn gemak in ogenschouw nemen.

  En het zou kunnen dat we nog wat van die kamerjongens in het wild waar nemen , in ieder geval : neem niets mee…behalve een goed humeur.

  Ik ben er.
  Hub Jongen [30] reageerde op deze reactie.
  Ratio [34] reageerde op deze reactie.

 13. -Wat vind u van de ontkenning van het referendum?

  -wat vind u ervan dat onze volksvertegenwoordigers oorlog voeren in Irak,Afhanistan,Libie? Welke kiezers vertegenwoordigen ze daar precies?

  -Wat vind u ervan dat iedereen moet boeten voor die crisis behalve politici en europarlemantariers, die hun salarissen de laatste jaren met vele procenten hebben zien stijgen? (Europarlemantariers kregen in 2010 een extra onkosten vergoeding van 1500 netto per maand)

  -Wat vind u ervan dat hetzelfde geld voor bankiers?

  -Wat vind u ervan dat wij moeten boeten voor hun fouten en dat zij er op vooruit zijn gegaan?

  -Wat vind u ervan dat er dikbetaalde mensen zijn die als baan hebben “toezicht houden” en dat deze mensen alles hebben laten gebeuren zonder dat ze daar over aangesproken worden?

  -Vind u niet dat er iets niet klopt aan deze democratie?

  Van dit soort vragen zouden we een folder moeten maken en zorgen dat die zoveel mogelijk wordt verspreid.
  Eerst zorgen dat we 10 tot 15 doeltreffende vragen verzamelen. Lezers van vrijspreker zouden allemaal suggesties moeten opsturen en vervolgens zouden we via een poll op de beste vragen kunnen stemmen om zo een selectie te maken van de 10 meest doeltreffende vragen.
  Vervolgens zou iedere lezer 50 tot 100 kopietjes moeten maken en deze in zijn woonplaats willekeurig gaan bezorgen.

  Dat is aktie ondernemen!!!!

  vrijeradikaal [16] reageerde op deze reactie.
  Reteip [27] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [32] reageerde op deze reactie.

 14. @J.H [15]:

  Kijk eens aan…….OOOOOOOh kijk uit !

  Eerst zorgen dat we 10 tot 15 doeltreffende vragen verzamelen. Lezers van vrijspreker zouden allemaal suggesties moeten opsturen en vervolgens zouden we via een poll op de beste vragen kunnen stemmen

  Kom Zaterdag 27 augustus eens gezellig kennis maken , spreek elkander eens LEVEND.

  Het is anders……wanneer men elkaar ziet tijdens het gesprek , en men kan daarna altijd besluiten tot actie.

  Uw opponent is ZEER goed georganiseerd…houd hier rekening mee.

  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.

 15. @vrijeradikaal [16]:

  Oh ..ja…het is een pleintje van zulks een schoonheid….alsof het ervoor geschapen is.

  Het is voor de tweede kamer….voor de hoofdingang v/h tempeltje.

 16. “Het stomste antwoord kwam van Mark Rutte die verklaarde dat hij een borg helemaal niet nodig vond en overigens dacht dat de Finnen over een Grieks eiland praatten en niet over geld!”

  Haha, Rutte snapt niets van volkerenrecht. “Een Grieks eiland verkopen”wordt wel eens halfserieus gezegd, maar van een politicus mogen we toch meer internationaalrechtelijke kennis verwachten.

  vrijeradikaal [20] reageerde op deze reactie.

 17. Laat het ons overigens snel weten, want dan kan de feesttent blijven staan. Bij de val van de euro vier ik immers een week feest.

 18. we hebben al verloren, zij(de politici) gooien al onze soevereiniteit overboord, het volk doet er helemaal nix aan. jarenlang heb ik geprobeerd om mensen wakker te krijgen, ma het lijkt wel of niemand het interesseert van wat er nu gaande is. zij zullen er pas achter komen als het te laat en de europese superpolitiestaat op volle toeren draait en dat duurt niet lang meer. geniet er nog ff van, in de toekomst zal dat niet meer gaan!

 19. @vrijeradikaal [20]:

  Over geschiedenis gesproken , vroeger was er in Rome op het plein t.o.v de Senaat een plein dat noemde men het….FORUM .

  Dit was in de periode dat Rome een republiek was.

  En burgers van Rome konden vrijspreken op dit forum , hier werden alle gewichtige debatten gehouden inzake de aagelegenheden van Rome.

  En toen kwamen der keizers.

  Julius Caesar was de eerste , en vele zouden volgen.

  En de Caesare regeerde bij wijsheid maar 300 jaar ,en veel bloed later was het voorbij.

 20. De finse kiezer is geen bedrieger. Anti EU partijen worden de grootste politieke stroming, dankzij een enorm vacuum dat huidige visiloze lege partijen zelf maken.
  Wie heeft het schip EU gemaakt en kan er niet mee zeilen? Tik die euro toch af, kost ons 30% en dan weet je wat je hebt. Nieuwe handeszone met NW Europa hebben we zo en gaan we er netto op vooruit. Gewoon wij samen met de landen rond de noordzee, baltic.
  UK en noorwegen zitten toch ook niet in de EU. Wat hebben wij te doen met 3000 km verderop als 300 km verdeop, UK en Noorwege, denemarken, niet of half meedoen. Weg met de verre vrienden. Je moet stop kunnen zeggen.
  Rutte , waar is de Euro streep waar je de volgende keer niet over wilt ?

 21. @Nico de Geit [12]:

  Die goudvoorraden zijn waarschijnlijk precies waar het IMF en de ‘usual suspects’ om te doen is. De ‘assets’ die deze landen nog hebben gaan via IMF in de uitverkoop. Geselecteerde opkopers (=banksters en andere IMF vrienden) krijgen deze voor prijzen waarmee vergeleken de Aldi een woekeraar is. Wat over blijft zijn schulden voor de respectievelijke belastingbetalers, die misschien hun organen/dochters/huizen kunnen gaan verkopen om de diverse staatsschulden af te lossen.
  Zie http://www.maxkeiser.com/ voor meer info over deze stelling (waarschuwing voor hysterische gek, wel amusant en interessant). Met name de video’s van ‘Keiser Report’ zijn de moeite waard.
  Nico de Geit [29] reageerde op deze reactie.

 22. @J.H [15]:

  – Waarom moeten wij betalen voor de grieken terwijl zij zich willens en wetens zich met valse gegevens de EU in hebben gepraat? Ondertussen gaan de grieken nog steeds gesubsidieerd met vakantie en dreigen wij voor miljarden het schip in te gaan.

  – Waarom spreekt nederland zich uit tegen onlusten in libie, irak, en afghanistan en worden een dozijn andere landen zoals syrie en jemen doodgezwegen?

  – Waarom danst de nederlandse politiek naar de pijpen van amerika en volgen wij hun naar afghanistan en libie? Waarom moeten wij hun dure achterhaalde oorlogstuig (JSF) financieren terwijl frankrijk en zweden al bewezen alternatieven hebben welke ontwikkeld zijn voor een fractie van de prijs?
  Nico de Geit [28] reageerde op deze reactie.

 23. @vrijeradikaal [14]:

  Vrijeradikaal, compliment voor je vastberadenheid!

  Daarom zou ik ook graag zien dat je succes boekt. Gebruik daarom dan ook alle hulp die je kunt krijgen en die in jouw plan past.

  Enkele suggesties:

  —Maak een artikeltje voor de voorpagina.
  Daar hoeft niet meer in te staan dan je al in deze draad geschreven hebt.
  Wel duidelijk Uitnodiging/ Oproep of andere kop.Bvb “Eindelijk Actie” of iets dergelijks.
  Stuur aan hub@vrijspreker.nl en ik zorg voor plaatsing.

  —Geef duidelijk aan de plaats/tijd en hoe jij te herkennen bent. Boek of iets in de hand?

  —Misschien al een voorlopige opzet van folder van J.H reactie 15?
  Samen/overleg J.H ???

  —Probeer minstens één vriend(in) mee te krijgen. Met zijn tweeën is veel gezelliger!!

  —Voorbarig is misschien nu al te vragen of je ook een verslag wilt maken als follow-up op dit artikel.

  En nogmaals: als je realistisch voorbereid bent op haalbaar succes, zul je teleurstelling voorkomen.

  Ratio [34] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.