DISCLAIMER: Alhoewel het rokende lijk van Gadaffi nog niet door de straten van zijn hoofdstad is gesleept lijkt het eerder een kwestie van uren dan van dagen voordat zijn laatste getrouwe soldaten gekozen hebben voor de dood of de overgave. Gezien een drukke agenda mijnerzijds vandaag plaats ik dit artikel alvast, ervan uitgaande dat de kolonel per heden zijn gifbeker leeg zal drinken dan wel zich zal over geven.

De door interne verdeeldheid verscheurde NAVO is er ondanks de uiteenlopende visies van haar leden wederom in geslaagd een land op de knieën te krijgen. De bloedige grondoorlog uitbestedend aan stammen aan de periferie van het land is in combinatie met luchtbombardementen uiteindelijk een meesterzet gebleken.

Wat is er veroverd? Een bak zand met rotsen en olie. Op de ranglijst met bewezen olie reserves op de tiende plek staande. Maar wat verder? Libië blijkt een verrassend ontwikkeld land te zijn. Iedere economische indicator heeft zijn pro’s en contra’s. Ik kies in dit artikel de Human Development index om te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Het is niet mals, Libië staat op plaats 55 van deze ranglijst. Aangevend dat op grond van bepaalde normen als kindersterfte, levensverwachting, levensstandaard en geletterdheid een land uit Afrika het beter doet dan diverse Europese landen als Servië en Bulgarije. EU kandidaat en NAVO lid Turkije staat overigens 30 plaatsen lager op plaats 85. Deze hoge positie van Libië is des te verrassender gezien de jarenlange handelssancties die Libië indertijd zijn opgelegd.

De politiek leider verantwoordelijk voor deze indrukwekkende cijfers is iemand die thans terecht moet staan voor misdaden tegenover zijn eigen volk. In Den Haag. Vreemd. De kolonel zou, afgezien van zijn vaak verwerpelijke buitenlandse politiek, juist een rolmodel dienen te zijn voor de reguliere dictator op zowel het Afrikaanse als ook het Aziatische continent. Zijn collectivistische agenda met woningbouw en gezondheidszorg zou de politieke aanhangers van het Rijnlandse model juist in verrukking dienen te brengen. Eindelijk een Afrikaans potentaat die snapt hoe je een volk door collectivisme smoort.

Ik heb een dubbel gevoel bij dit alles. De actie van de NAVO is zeker verkeerd, zie ook mijn eerdere artikel hierover. Gadaffi is aan de andere kant een abjecte collectivist met een bloedige buitenlandse agenda. Echter. Is een abjecte collectivist die ziekenhuizen voor zijn eigen volk bouwt slechter dan een dictator die alles in zijn eigen zak steekt? Wie zegt dat de bevrijders net zo verlicht met het volk omgaan als Gadaffi? Gezien de andere heersers in Afrika, evenals de track record van door wapens afgedwongen regime change de afgelopen decennia, is de kans zeer groot, dat ook deze regime change ten koste gaat van de burgers. Wellicht kunnen we ze verleiden mee te doen met de euro?

24 REACTIES

 1. 1300 doden en 5000 gewonden, alleen in de afgelopen nacht. De NAVO vliegt met apaches boven Tripoli en schiet op alles wat beweegt. Daarnaast wordt Tripoli zwaar gebombardeerd. Je kunt je afvragen wat waar is van de berichtgeving door de MSM. Al Jazeera heeft in Qatar een decor gebouwd om scenes na te spelen.

  De strijd gaat niet tussen de rebellen en Kadaffi. Het is de NAVO tegen het Libische volk.

  Filmpjes: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/08/21/ooggetuige-tripoli-opmars-rebellen-is-verzonnen/
  Ron Paul Fan [10] reageerde op deze reactie.

 2. Je kunt zeggen van Khadaffi wat je wilt, maar het was toch een man van het volk, meer als welke andere Arabische leider dan ook. Hij had de mazzel dat hij olie had, maar die gebruikte hij om het niveau van zijn volk omhoog te tillen. Zijn enige fout was dat hij niet wilde meewerken met de gangsters die momenteel het Westen in hun ijzeren greep hebben. Het was Sarkozy (volgens de franse rechtse MSM Le Figaro een voormalig Mossad agent) die de NATO-moordpartij in gang zette, ongetwijfeld in nauwe samenspraak met zionistische denktanks die in het Westen de politieke toon aangeven. Deze westerse gangsters werden in Egypte op het verkeerde been gezet door de volksopstand aldaar en kozen derhalve in het geval van Libie voor de opstandelingen, zodat dat land in ieder geval in de Amerikaanse invloedsfeer terecht zou komen. Ik moet het allemaal nog zien. Khadaffi was zo’n beetje de laatste soortement socialist en als die is opgeruimd blijft er nog maar een partij over om het vacuum op te vullen en dat is Allah.

  Het Westen gaat nog van een zeer koude kermis thuis komen.

 3. Helemaal eens met de text van Ratio en de reacties Michiel en Nico de Geit !

  Indertijd ging het precies zo in Iran. Eerst werd daar de Sjah geplaatst – vanwege de petroleum en de opium – en binnen 30 jaar werd de stekker er uit getrokken.

  Idem Irak en nu is ook binnenkort Syrië aan de beurt.

  Bovenbendes zijn het, die jongens in de NATO en het EUROPESE bestuur in Brussel.

 4. Je kunt zeggen van Khadaffi wat je wilt, maar het was toch een man van het volk, meer als welke andere Arabische leider dan ook.

  Hahahahahaa man je spoort niet, laat je na kijken, lees eerst wat meer over Libië en die kamper met zijn geschreeuw.

  Ron Paul Fan [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Jan Jaap [5]: Wou je dit ontkennen dan?

  Libië blijkt een verrassend ontwikkeld land te zijn. Iedere economische indicator heeft zijn pro’s en contra’s. Ik kies in dit artikel de Human Development index om te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Het is niet mals, Libië staat op plaats 55 van deze ranglijst. Aangevend dat op grond van bepaalde normen als kindersterfte, levensverwachting, levensstandaard en geletterdheid een land uit Afrika het beter doet dan diverse Europese landen als Servië en Bulgarije. EU kandidaat en NAVO lid Turkije staat overigens 30 plaatsen lager op plaats 85. Deze hoge positie van Libië is des te verrassender gezien de jarenlange handelssancties die Libië indertijd zijn opgelegd.

 6. Khadaffi, wil niet met het IMF meedoen, heeft een miljarden fonds, voor de ontwikkeling van Afrika opgezet, wilde een Afrikaanse vliegtuigmaatschappij opzetten (nu heeft een Frans bedrijf de meeste vluchten in Afrika), enz enz. Genoeg redenen voor de thugs , de verenigde nazies (VN) om aan te vallen.
  De meeste “rebellen” zijn huurlingen , betaald uit Israelische fondsen.
  2013 wordt het jaar dat wij onze financiele soevereiniteit verliezen aan een kleine elite .
  We leven nu in 1939 , straks kan je door een europeese politie opgepakt worden en bv in Spanje de cel ingaan.
  Kunnen we het tij keren? Ernstig allemaal.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron Paul Fan [6]:

  ‘De Joden waren in 1938 de controle over de USSR ook kwijt en binnenkort gaan de VS eveneens in elkaar zakken’

  @Pepijn [8]:

  ‘2013 wordt het jaar dat wij onze financiele soevereiniteit verliezen aan een kleine elite’

  Uiteindelijk krijgen ze de rekening en dan is het weer janken geblazen. Ik ben er bang voor dat niet alleen de satanische elite de rekening krijgt, maar alle NAVO-landen. De NAVO is het gevechtsapparaat van de satanische elite.

  Al Jazeera is eigendom van Qatar. Al Jazeera speelt een belangrijke rol in deze geënsceneerde oorlog. Bea ging naar Qatar voorafgaand aan deze oorlog.

 8. @Nico de Geit [2]: Ik denk toch dat het afgelopen is met Khadaffi. Nu gaan dus weer eindeloze vluchtelingenstromen vanuit Libie op gang komen. Het ging uiteindelijk om een tribaal conflict dat door de NATO vilein werd uitgebuit. Nu heeft een andere clan dan die van Khadaffi gewonnen en die gaan dus mogelijk een bijltjesdag organiseren. Bedankt NATO. D

  De wel heel erg zionist friendly Afshin Ellian kan zijn geluk niet op:
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/314025/NAVO-heeft-in-Libie-zijn-bestaansrecht-bewezen.htm
  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 9. Verenigde Staten van Zimbabwe wil greep houden op de macht in de wereld, want uiteindelijk de Chinezen azen ook op grote rijkdommen in Afrika, misschien hadden de poepchinezen wel een afspraak lopen met Gadaffi en waren de kadavers in de VS of Zimbabwe daar niet blij mee.

  Het lijkt trouwens een leuk één-tweetje in de Verenigde Staten van Zimbabwe; republikeinen vallen Irak en Afghanistan binnen om de zogenaamde grote boze vijand een schop te verkopen die geënsceneerd twee afgeschreven torens is binnengevlogen en waarmee er een pracht van een reden/kans gecreëerd was om diverse landen te kunnen aanvallen. De republikeinen/jakhalzen waren na 8 jaar uitgescheten en moesten worden vervangen door een witgepoeperde negerpop die wat leuke frasen de wereld in loeit, maar een kat in de zak bleek en misschien een nog grotere hond blijkt dan zijn voorganger, maar uiteindelijk ook onder leiding staat van de FED/NWO

  Gadaffi en al die andere figuren maken plaats voor de VS van Zimbabwe voor een bestuurbaar en beheersbaar geheel die de Aziaten en de Russen buiten kunnen sluiten.

  Macht hebben is één ding, maar macht houden en uitbreiden is een niet zo heel makkelijke opgave.

  Mag hopen dat de hele troep, tot aan iedere grens van de VS van Zimbabwe tot een het laatste EU-land naar de kloten gaat. Het zal mij persoonlijk de kop kosten, maar een dergelijk zuivering zal voor de toekomst van deze planeet een verademing blijken. Laat de A-bom maar vallen, want wat zal er verloren zijn als de huidige waanzinnige helle wereld er niet meer is?

 10. @Ron Paul Fan [10]:

  ‘Ik denk toch dat het afgelopen is met Khadaffi’

  De MSM beweert dat ze zijn zonen te pakken hebben. Ik wil dat eerst bevestigd zien. de strijd kan snel afgelopen zijn, maar het kan ook nog maanden of zelfs jaren gaan duren.

  En wat heb je dan voor een overwinning? Is Irak nu vrij omdat Saddam dood is?

  In Afghanistan, daar is veel bereikt: er komen na al die jaren nu meer NAVO-soldaten om dan aan het begin, soms tientallen per dag.

  De NAVO wint niets, maar sloopt alles.

  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.

 11. Wat kunnen we leren uit dit verhaal?

  Nationale oplossingen zijn niet mogelijk – we moeten internationale samenwerking zoeken voor een revolutie op grotere schaal.

 12. Mocht Gadaffi nooit worden gevonden dan neme men net als bij Osama een lijk, schiet het aan stukken tot onkenbaarheid, neemt fotomateriaal en fotoshopt er een beetje mee en roept luid dat men hem heeft, daarna dropt men het lijk uit een helikopter boven zee,….is einde probleem.

 13. Wij zijn de oorlogsmisdadigers in deze. Als we ons echt verzet hadden tegen het door onze strot geduwde verdrag van Lissabon was deze misdaad tegen de menselijkheid nooit gebeurd. Shame on Us !

 14. @Nico de Geit [12]: Je hebt gelijk gekregen voor wat betreft die zonen, waarvan eentje doodleuk een persconferentie heeft gegeven terwijl die officieel gevangen genomen zou zijn.

  Ondertussen blijkt de strijd helemaal niet gelopen te zijn. De westerse linkse media portretteren Libie als een geval waarin het volk in opstand is gekomen tegen ‘de dictator’. In werkelijkheid moet je Libie eerder zien als Belgie, waar de Walen olv Khadafi decennia lang de dienst hebben uitgemaakt, wat de Vlamingen in het oosten niet langer pikken, zeker niet toen ze onverwachts de steun kregen van het Westen.

  Ik denk nog steeds dat Khadafi toast is omdat die nu de hele NATO tegen zich heeft gekregen, maar als Khadafi weg is, is er geen enkele reden om aan te nemen dat rust en stabiliteit terug gaan keren. In tegendeel. Het wordt eerder een tweede Irak, een permanente war zone, met dank aan de ‘humanitaire interventionisten’ van de NATO.

  P.S. Goud voor het eerst in de geschiedenis boven 1900$

 15. Prachtig toch, zo’n spontane volksopstand, zo’n roep naar vrijheid en omverwerping van een meedogenloze tiran.

  Deze boodschap werd U kosteloos aangeboden door de MSM.

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,782320,00.html

  …komt een CIA-agent naar de eerste de beste verzameling van arme sloebers en halve criminelen in Bengazi… wilt U Libie van ons cadeau krijgen? Hier heeft U wat wapens.

 16. Meer van hetzelfde:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8716758/Libya-secret-role-played-by-Britain-creating-path-to-the-fall-of-Tripoli.html

  Het meest veelzeggende (en verheugende) zijn de lezers-commentaren. Er zijn er nog maar heel weinig die niet door het cynische spelletje heen kijken dat gespeeld wordt door de NWO-gangsters in Parijs, London en Washington. Het ging om olie en om de weigering van Khadaffi om te buigen voor de NWO.

  Je kunt zeggen wat je wilt maar Khadaffi had zijn landje redelijk op orde. Maar Libie wordt nu in dezelfde afgrond gestort als Iraq. En die landen komen er pas weer uit als een nieuwe dictator de overhand krijgt en dat kan nog heel lang duren.

  N.B. als de Amerikanen zich ooit terug trekken uit Iraq, bv door een financieele implosie thuis, dan zal dit land eveneens uit elkaar vallen.

Comments are closed.