Wat gebeurt er in de wereld met de financiële toestand en de economie? Aandelenmarkten over de hele wereld ploffen in elkaar. De AEX is beneden de belangrijke grens van 300. Net als ook de Amerikaanse markten al lager staan dan in 2008. Er gaan geruchten over een (beginnende) bankrun in Italië. Barroso gilt voor meer miljarden in het noodfonds. De ECB koopt weer obligaties: verstrekt cash aan overheden! In Amerika wacht met op hulp QE3 en er zijn al banken begonnen met “betaling” te vragen voor het bewaren van grote hoeveelheden cash. Vandaag is er noodoverleg Merkozy en Zapatero (Spanje).

 

Het is in ieder geval duidelijk dat de euro heel erg rammelt. Met gevaar van echt ploffen.

Natuurlijk komt dit alles niet onverwacht. Op de Vrijspreker hebben we daar al jaren voor gewaarschuwd en geadviseerd om er vanuit je persoonlijke situatie over na te denken en zo mogelijk maatregelen, voorzorgen te treffen.

Dit alles is een situatie, nabije toekomst, die helemaal niet prettig is. En veel lieden zullen de nadelige gevolgen wel aan den lijve ondervinden.

Natuurlijk kan het ook een begin zijn aan een oplossing voor betere tijden. Bij voorbeeld en onder andere: Weg met de euro, uit de EU, met een valuta die aan goud gekoppeld is, en het afschaffen van allerlei subsidies en oorlogvoeren in Libië en Afghanistan.

Maar ziet u dit op korte termijn gebeuren? Is het gros van de mensen al aan zoiets toe? Of zijn ze nog steeds te passief, indolent? Laten ze het allemaal maar over zich heen komen in de overtuiging dat de overheid wel zal weten wat goed voor hen is?

Vanuit de Vrijspreker kan niet veel meer gebeuren dan te waarschuwen, gegevens en mogelijk persoonlijke oplossingen en adviezen aan te dragen. Een positieve oplossing op korte termijn lijkt niet mogelijk voor een proces dat al jarenlang suddert. Dat zal toch stap voor stap consequent met volharding moeten plaats vinden. En ook daarvoor is het noodzakelijk dat meer mensen begrijpen hoe de ellende veroorzaakt is, en dat de oplossing ligt in de richting van een vrijere morele maatschappij.

———————————————————————
De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.
———————————————————————

48 REACTIES

 1. De beurs is een fictieve wereld; zolang er niet veel ernstige natuurrampen zijn, mensen hun arbeidskracht behouden en aan andere voorwaarden voor een gezonde reële economie voldaan wordt, kun je aan deze ‘problemen’ een eind maken door een eind te maken aan de fictie, dat aandelen geld zijn en dat de AEX-index ergens over gaat.

  Zoekend naar Italische berichten over een mogelijke bankrun, kwam ik wel het volgende verontrustende bericht tegen:

  http://www3.lastampa.it/esteri/sezioni/articolo/lstp/414648/

  vrijeradikaal [3] reageerde op deze reactie.

 2. Hoe was het vroeger, was de economie toen ook al afhankelijk van de beurzen? Volgens mij heeft men de economie afhankelijk gemaakt van de beurzen i.p.v. de beurzen afhankelijk te maken van de economie. Men is totaal van het padje geraakt en de politiek gelooft werkelijk dat ze zich moet bemoeien met de beurzen…Die lui zijn gekker dan gek en totaal geschift en het wachten is op een totale ineenstorting van het gekkenhuis.

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 3. Cash? Bailout? Dat geld hebben ze helemaal niet. Het is een wissel die getrokken wordt op de groei van de economieen over 30 jaar waarin onze (klein)kinderen participeren.

  Allemaal grote onzin maar mooi verhaal als je herkozen wil worden.

  De zaak moet op de fles en afbranden tot op de grond.

 4. Terug naar veeteeld, visserij en het telen van groente en fruit.
  Het volk zal moeten overleven door in ieder geval te eten te hebben.

  Met H.A.A.R.P (High radio frequencies) en Mind Control (low radio frequencies) zal de wereld bevolking mogelijkerwijs aardbevingen,
  droogtes, wateroverlast, hongersnood etc. ondervinden.

  Het is gelukkig slechts een fase. They may win the battle; but not the war !

  http://tonymolony.wordpress.com/2011/03/14/dios-seguira-en-los-billetes-de-dolar/

 5. Vanmorgen werd al gezegd bij rtlz:

  Of de eu gaat uit elkaar
  Of het word een federatie

  Veel meer keuzes dan deze 2 zijn er gegarandeerd niet meer.

  “Maar ziet u dit op korte termijn gebeuren?”
  Ik persoonlijk wel, al zal het in beginsel niet zonder ellende gaan.
  Vandaar uit zullen we moeten (gaan) accepteren dat er wat anders gaat komen.

  “Is het gros van de mensen al aan zoiets toe?”
  Dat zullen ze wel moeten, misschien dat de meeste dan wakker zullen worden.

  “Of zijn ze nog steeds te passief, indolent?”
  Ja helaas op dit moment de meeste wel onder ons, maar aan de andere kant zeg ik persoonlijk net goed dan gaat het (over) bluffen van de meeste onder ons er wel af.
  Ik heb de mensen in mijn omgeving enkele jaren geleden al gewaarschuwd.
  Bij de meeste ging het dan zo van, hoe kom je daar nu bij, of ze nemen je niet serieus.

  Nu heb ik zoiets van, ze zoeken het maar uit.

  “Laten ze het allemaal maar over zich heen komen in de overtuiging dat de overheid wel zal weten wat goed voor hen is?”
  Daar gaan de meeste van ons en de stemmers nu achter komen, wat voor mij allang duidelijk is en was.

  Geld heb je alleen maar nodig in een wereld waar onderdrukking heerst.
  Luxe heb je niet nodig om te overleven.

  Wat we nu allemaal horen en zien op de tv is paniek voor de rijken.
  Wie veel bezit gaat veel verliezen.
  Wie weinig bezit veliest weinig.

  Oplossing:

  De mens zal moeten leren om anders met elkaar om te gaan.
  Dus zeker geen klasseverschil, wat er in deze nepwereld wel is.
  We zijn niet als geld op de wereld gezet.

  Wanneer de financïele pleuris uitbreekt:
  Ga niet massaal demonstreren op een plein ivm. omsingelen van politie ed.
  Ga niks vernielen, maar wees er voor elkaar.
  Geen egoïstisch gedrag.
  Ga elkaar helpen op weet ik welke manier dan ook, voedsel kleding etc. etc. etc.

  Blijf “vertrouwen” houden in uiteindelijk een betere wereld dan wat we nu kennen en denken te hebben.
  vrijeradikaal [11] reageerde op deze reactie.

 6. @vrijeradikaal [3]:

  het handelt zich erom, dat de Engelsen ingestemd hebben met een wet, die marteling om een bekentenis af te dwingen, hebben ingestemd

 7. Moedeloos van te worden, enige wat nog leuk en geld mee te verdienen is, met de enorme schommelingen om de beurs.
  Maakt het wel spannend. ALs kleine man kom je niet verder.

 8. Tik tak, tik tak, tik tak, tik tak……

  Horen jullie hoe geweldig en soepel de koekoeks klok loopt.

  Made in Switserland, zonder EU

  en daarom loopt het klokje ook zo mooi.

  ZUCHT,………………………………………

  SLAAP ZACHT, welterusten.

 9. Heeft iemand een idee waarom er zoveel aandelen verkocht worden en waar de opbrengst heen ging? Worden aandelen verkocht om schulden af te lossen?

  De aandelen gingen vandaag naar beneden, het goud ook.

  Marc Faber: ‘Gold and Silver Will Drop Again, Prepare for Volatility’

  http://www.youtube.com/watch?v=K85T5j-4JqI

  Wat gebeurt er met de goud- en aandelenkoersen als de rente oploopt?

  Troy Ounce [16] reageerde op deze reactie.
  pcrs [20] reageerde op deze reactie.
  IIS [38] reageerde op deze reactie.

 10. Tweet van Nouriel Roubini:

  Nouriel Nouriel Roubini
  Italy/Spain too big to fail & too big to be saved/bailed out. ECB buying their bonds not enough as public debt is 3Tr euros & EFSF too small

  Haal de beurs maar tevoorschijn………

 11. Sorry, mag het een beetje meer zijn?

  “Two weeks after Zero Hedge readers were informed about it, slowly the sell side is coming to the realization that not only will the EFSF have to be expanded (that much was known), but that Germany, and specifically the outright economy, will be on the hook by an unprecedented amount of money. And expanded it will have to be: not by two, not by three, but by a cool four times, to a unbelievable €3.5 trillion which according to Daiwa’s Head of Economic Research, Grant Lewis, an action which will be necessary to convince financial markets of euro area resolve to save Italy and Spain.”

  3.500 Miljard Euro, huh?

  http://www.zerohedge.com/news/explaining-how-just-announced-ecb-market-rescue-pledged-133-german-gdp-cover-all-europes-bad-de

 12. @IIS [2]: er is een correlatie tussen de 2, maar het is moeilijk om oorzaak gevolg vast te stellen. Ik denk zelf dat als je teveel immoreel gedrag hebt in een maatschappij, zowel de economie daar onder leidt als de beurzen.
  Het lijkt er nu echter op dat de aandelenkoersen een uithangbord geworden zijn voor de economie. Het is de makeup over een lijk. Ze drukken een hoop geld, kopen alles wat los en vast zit en paraderen de hogere prijzen in het rond als een teken dat het allemaal geweldig gaat.

  IIS [24] reageerde op deze reactie.

 13. @Nico de Geit [15]: Volgens mij ging het debt ceiling omhoog en wilde de overheid gelijk een enorme berg schuld slijten om hun schuld op te trekken. Het liefst aan vrijwillige kopers, maar als dat niet lukt aan buitenlandse overheden of aan de FED.
  De meest betrouwbare manier om mensen in ‘veilige staatsobligaties’ te krijgen is een sell off in aandelen. Rentes op 2 jarig staatspapier bereikten dan ook een laagte record.
  Na die bailouts hebben overheden nog wel wat aandelen klaar staan om op de markten te gooien.

 14. OPROEP REDAKTIE
  Maak vrijspreker.nl naambekend via
  Gerald Celente
  Founder / Director
  gcelente@trendsresearch.com

  The Trends Research Institute
  P.O. Box 3476
  Kingston, NY 12402
  Phone: 845.331.3500 • Fax: 845.331.5700

  VECHT!

  Omdat onze huidige politieke leiders niet mee zullen willen werken zit er volgens de Trends voorman niets anders op dan een revolutie te starten, te beginnen op het internet. Als de mensen massaal besluiten om op een niet gewelddadige wijze niet langer mee te werken aan het huidige systeem, kan er verandering komen. ‘Het grootste obstakel voor Directe Democratie is niets doen… Wij, het volk, zijn niet verplicht om bevelen op te volgen die ten koste van de massa de rijken nog verder verrijken. Op een zeker moment zal gehoorzaamheid (aan het systeem) een morele misdaad worden… zwijgen en onderdanigheid zijn gewillige handelingen van zelf-slavernij.’

  ‘Het thema van het nieuwe Trends Journal is dan ook Vecht voor Vrijheid! Vecht voor je rechten, voor je waardigheid, en vecht alsof je leven er vanaf hangt… want dat is namelijk ook zo!’ Om het publiek goed te informeren moeten er onafhankelijke studies -naar bijvoorbeeld genetisch gemanipuleerde gewassen, kernenergie, hulpstoffen in voedsel, vaccinaties, pesticiden, immigratie, UMTS-straling, Co2, etc.- worden gepubliceerd en gepromoot, en niet enkel onderzoeken die zijn verricht door instellingen en wetenschappers die worden gesubsidieerd door de overheid en/of het bedrijfsleven en waarbij de uitkomst dus al van tevoren vaststaat.

  vertaling
  http://www.trendsresearch.com/index.php
  door Xandernieuws

  Hub Jongen [22] reageerde op deze reactie.

 15. @leo [21]:

  “Maak vrijspreker.nl naambekend via
  Gerald Celente”

  Prima, Leo,
  Maar HOE gaan we dat doen?

  Om geen tijd te verliezen heb ik al vast deze mail gestuurd:
  ———————-
  Dutch website http://www.vrijspreker.nl agrees with your policy.
  How can we promote more visitors?
  Any help from you is welcome.
  ————————————

  Nog iets anders wat we kunnen doen?
  Elk stapje helpt!

  pcrs [29] reageerde op deze reactie.
  leo [30] reageerde op deze reactie.

 16. Een visie of een verwachting.

  Niet alleen door het klimaat maar door het misgaan van de financiële wereld en de wereldwijde overbevolking voornamelijk in de arme landen waar ook nog onderlinge oorlogen zijn ontstaan, is er een vluchtelingen stroom ontstaan die niet te keren is. Voedsel en water tekort kun je niet op korte termijn veranderen en blijft er honger en armoede. In het midden oosten zijn de jongeren in opstand gekomen tegen de dictatuur met alle gevolgen van dien. Amerika kan zijn financiering door de wereldwijde zogenaamde vredesmissies niet in de hand houden, en zal ook moeten bezuinigen, wat gevolgen heeft voor de rest van de wereld.

  In europa heeft men te hoog gegrepen door te veel landen samen te brengen tot een Europese gemeenschap. Het grote aantal bestuurders en de kosten die daarbij gepaard gaan zijn niet in de hand te houden. Daarnaast wil men teveel regelen en vraagt bijdragen die alle landen mede zwaar belast. In de aangesloten landen is het bestuurlijk apparaat niet afgenomen, maar toegenomen en ook dat is een te zware last. Andere landen zien hun begrotingen in het rood staan, wat mede veroorzaakt wordt door de grote toestroom van vluchteling uit andere gedeelten van de wereld. De burgers worden ontevreden, alhoewel ze het vergeleken met andere mensen op aarde uitstekend kunnen hebben.

  In de politiek zie je een verloedering langs komen, en dat heeft ook zijn weerga in de maatschappij. Men zaait tweedracht en angst voor extremisten en aanslagen, ze hebben er totaal geen grip op of begrip voor en gaan allemaal hun eigen weg. Ander groepen maken het leven duur door de vele rechtszaken en gevolgen zijn vertragingen en stagneren van de economie. De beurs cijfers die dagelijks veranderen zaait ook niet geen rust, maar wel onzekerheid en onrust. De beurs is een fictieve beleving voor en van speculanten waar men mee zou moeten stoppen als basis van de financiële wereld en dat geld ook voor de richtlijn van AEX index zijn een indicatie van de dag.

  Er zijn te veel hoogopgeleide mensen en daardoor moeten goedkope arbeidskrachten uit andere landen hier naar toe komen om het werk wat Nederlanders niet meer willen of kunnen doen wel uit te voeren. Maar daarmede gaat het kapitaal wel naar andere landen. Al met al overbevolking en vluchtelingen stromen die door de opengrenzen gemakkelijk binnen komen gaan voor spanning zorgen. Het grote aantal illegalen is niet bekend en niet te controleren. En de geloofstrijd is daarbij vergeleken een klein probleem die groot gebracht wordt, terwijl men dat met wetten , regels en goede controle goed af kan schermen. China en Rusland met zijn enorm energie voorraden zouden wel eens een belangrijke partner in het spel kunnen worden.

 17. @pcrs [19]:

  Vele jaren geleden toen de wereld schijnbaar nog gezond en fit oogde hadden de beurzen wereldwijd totaal onderuit kunnen gaan zonder schade te berokkenen aan de reële economie, maar heden ten dage is er bijna op een wonderbaarlijke manier ‘iets’ gebeurd waardoor de economie en zelfs wij persoonlijk geraakt zullen worden bij dalende beurzen. Ik weet niet of dit lauter een psychologisch theater is om ons bang te maken of angst in te boezemen om zodoende de meest onorthodoxe maatregelen te mogen nemen waarbij ieder protest kan worden afgedaan als ongewenst voor de totale markt en voor ons welzijn.

  Uiteindelijk is het ergens zorgwekkend dat alle burgers direct getroffen zullen worden bij dalende beurzen.

  Uiteindelijk zal vroeg of laat dit nimmer goed kunnen gaan, het spel is te doortrapt, te laag en te smerig om ooit ons geluk of voorspoed te kunnen brengen.

  De EU zal hoe dan ook op een heel bizarre manier eindigen.
  IIS [25] reageerde op deze reactie.
  pcrs [28] reageerde op deze reactie.

 18. @IIS [24]:

  2 X uiteindelijk, ik betrap me er iedere keer weer op dat ik woorden herhaal, enfin, mijn statement was dat ik niet begrijp hoe men het in Brussel nog durft te verkopen dat de EU ons allen voorspoed heeft gebracht of dat ze nog welvaart zal brengen. Hoe in vredesnaam durft men ons daar nog de EU te verkopen? Het wordt ons bij ieder gelegenheid letterlijk door de strot gedauwd met de vooruitzicht op nog meer ellende afgeroomd met directe EU belastingen.

  Ik heb veel mensen gezien en ontmoet in mijn leven die zich bedienden van de meest bizarre, verrotte en asociale streken, maar Brussel en zijn heren en dames spant werkelijk de kroon. Dat deze criminelen die ons de weg willen wijzen nog vrij en gezond rondlopen verbaast me iedere keer weer…Wat een triest zootje ongeregeld.
  IIS [26] reageerde op deze reactie.
  reiny [27] reageerde op deze reactie.
  surfer [44] reageerde op deze reactie.

 19. @IIS [25]:

  Noem één goede reden om (EU) politici niet tegen de muur te zetten, ik kan niet bedenken waarom deze mensen het nog verdienen om te leven…De ellende, de zorgen, het bloedvergieten en de aanstaande drek die men over ons zal uitstrooien zou reden moeten zijn om deze mensen niet te sparen. Misschien komt de tijd nog dat ze de dans niet langer zullen ontspringen, ik persoonlijk zal er geen moeite mee hebben als men ze zal laten creperen.
  vrijeradikaal [36] reageerde op deze reactie.

 20. @IIS [24]: Ik ben er nog niet van overtuigd dat de beurzen sturend zijn betreffende de economie. Een oorzaak gevolg relatie is moeilijk aangetoond bij een correlatie. Een fout die veel mensen maken.
  Ik denk eerder dat de beurs een vlag is die aangeeft hoe de wind waait. Ik kan me geen voorvallen herinneren dat een beurs in elkaar donderde bij een economie die als een zonnetje liep. 1929-1931 was een stevige crash en de economie zat in een depressie van tientallen jaren.

  IIS [32] reageerde op deze reactie.

 21. @Hub Jongen [22]:

  TIP
  Indien grote klinkende namen en klokkeluiders hier op de vrijspreker exclusief
  hun ongedwongen verhaal komen doen trek je een ruimer publiek.

  een groter bezoekerscijfer trekt ook de aandacht van MSM
  Een nederige uitnodiging om zijn visie kan nooit kwaad.
  Hopelijk wil gerald terwille zijn; zou een echte opsteker zijn.
  Vrijwilligheid en zonder winstmotief ligt tenslotte aan de basis van het libertarisme !!!
  EXCLUSIVITEIT EN ORIGINALITEIT

  Hub Jongen [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.