Om hun eigen macht te vergroten.

Politici zijn geniaal in (hun) machtsvergroting.

In Nederland kennen ze daar allerlei voorbeelden van. Neem alleen de EU. In een referendum wordt overtuigend NEE gestemd, maar de politici doen het toch. De meerderheid is duidelijk tegen oorlogvoeren in Libië,  maar de Nederlandse luchtmacht is er al actief! Enz. 

 

De verder fasen volgen elkaar steeds sneller op. Nederland is nu in de fase dat de eigen Nederlandse begroting niet eens in het eigen parlement besproken mag worden voordat de superpolitici uit Brussel dat goedkeuren.

Voor de show mogen Nederlandse ministers aan de EU-topvergaderingen deelnemen. Maar de praktijk is dat ze daar alleen maar aangezegd krijgen wat Merkozy al voorbesproken en geregeld hebben.

Tevens krijgen ze daarbij te horen hoeveel ze van de Nederlandse belastingbetaler moeten afpakken om aan Griekenland en Portugal en Ierland te geven. Terwijl er nog een stuk of drie of vier volgende landen in de rij staan.

En dit alles gaat gepaard met een continustroom van grotere en meer controles en regels uit Brussel.
Van de Nederlandse individuele vrijheid is nog maar weinig over!

Dit proces van machtsconcentratie speelt zich niet alleen af in de EU, maar ook in de USA.
Daar heeft zich net het waardeloze onzinnige schuldenplafonddrama afgespeeld, met als resultaat dat dit plafond aanzienlijk verhoogd wordt.

Maar nog erger, de politici hebben afgesproken dat er een klein  “Super Congress” komt dat volgende belastingverhogingen en  uitgaven van de overheid sneller kan regelen dan het parlement. Clubje van 6 republikeinen en 6 democraten plus Obama als 13-de lid om de beslissingen te nemen!! Het parlement mag daarna alleen nog ja of nee zeggen. Een duidelijke groter machtsconcentratie.

Ron Paul slaat dan ook terecht alarm:

.

 

8 REACTIES

 1. @Troy Ounce [1]:
  “Ik vraag me af of ik zelf ook zou veranderen in een aarts-opportunist en leugenaar. Of misschien niet.”

  Ik denk dat het voornamelijk afhangt van de vraag hoe je daar bent gekomen, ik denk dat je binnen de gevestigde partijen niet kan opklimmen zonder dat je zelf veranderd. Eenmaal aan de top verschuift het hele spel en moet je omschakelen en daarbij het hooft koel houden.

  Maar zoals dit artikel maar weer eens laat zien, die politiek bied geen ingang voor vernieuwingen, machtsvergroting voor de gevestigde partijen is onderdeel van de dagelijkse praktijk – uiteindelijk is dat niet houdbaar en hoewel ik niet kan zeggen wanneer, gaat deze koers vroeg of laat leiden tot een uitbarsting van geweld. Hopelijk gericht tegen de roverheid…

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Igor [3]:
  “….gaat deze koers vroeg of laat leiden tot een uitbarsting van geweld….”

  Dat zit er inderdaad dik in. Maar let wel, dat zou nu geen blijvende oplossing zijn. Binnen drie maanden heb je dan weer dezelfde toestanden.

  Er moet eerst een steviger libertarische, vrijere, morelere basis komen!!
  Dit is geen avontuurtje, het is gewoon hard denken en hard werken!!!

  Igor [6] reageerde op deze reactie.

 3. de politici hebben afgesproken dat er een klein “Super Congress” komt dat volgende belastingverhogingen en uitgaven van de overheid sneller kan regelen dan het parlement

  Laten we nu niet gaan kletsen.

  Wat gebeurd is dat van beide partijen een groep probeert compromisvoorstellen te bedenken. Deze moeten echter nog steeds op de gewone wijze door de senaat en het congres. En deze mogen alle bevoedgheden gebruiken inclusief aanpassingen ipv enkel ja of nee.

  Dat is de normale gang van zaken bij ELK wetsvoorstel in ELK democratisch land. Maar ook libertarische VVE constructies werken zo.

  Als alle leden over alle plannen zouden moeten debateren en onderzoeken had men nergens tijd voor. Er wordt altijd gespecialiseerd.

 4. @Hub Jongen [4]:

  Helemaal mee eens maar dat zal naar mijn idee dan toch in een frisse vernieuwende vorm moeten gebeuren en niet geschoold op de Amerikaanse republikeinse leest.

  te veel haat naar links
  te veel haat naar buitenlanders
  te veel anti-mileu
  te veel geld verheerlijking
  Dit zijn denk ik de belangrijke zaken die de groei van het libertarisme in de weg staan.
  Niet dat deze meningen compleet fout en/of ongegrond zijn maar het is wat mij betreft allemaal net ff een beetje te veel doorgeslagen….

 5. Zomaar even wat reacties elders;
  Het begon met de Benelux. Samenwerking. Later de EEG zogenaamde samenwerking. Olie was een sleutelwoord, de economie draaide daar op. Toen kwam de Resolutie van Straatsburg. We moesten in ruil voor de olie migranten toelaten. Veelal uit de armere Islamitische landen. Later besloten onze leiders die daar ingestonken waren een offensief op te zetten. EEN EUROPA maakt sterk. Ze zijn uit op een totale wereldmacht. Immigratie stop kan niet, want we zijn nog steeds afhankelijk van de olie. Zonder olie zijn we nergens. Eu bestaat uit afgeserveerde politici en hun grillen waar we al mee bekend waren. Ze benadelen de gewone burger ten verrijking van zichzelf. Het zijn immers leuke baantjes. Terwijl de gewone bevolking niet ontzien wordt ten opzichte van hun rijkdom. Want immers is de gewone bevolking ingelijfd als nieuwertijdse loonslaaf en belastingbetaler. Ze hebben de slavernij afgeschaft maar maar toch voortgezet niet onder slaaf…Maar belasting betaler die men kan uitbuiten. En democratie, geen sprake van! We zijn onderworpen door democraten tot nieuwertijdse slavernij. Verschil tussen toen en nu. Niets.
  ====================

  Belangrijke opmerking dat door het werk door buitenlanders laten verrichten tot gevolg heeft dat er ook veel kapitaal naar het buitenland gaat,daarnaast investeren steeds meer mensen hun vermogens buiten de MU bij gebrek aan vertrouwen in de Euro en dollar! De effecten beurzen zijn in een vrije val en gaan (behoudens soms een klein technisch herstel) richting 250 punten of lager. Zou U zich een bedrijf kunnen voorstellen waar achter iedere productie werker een manager als overhead staat? Welnu dat is in de MU met alle dure Euro politici en instituten het geval en dat proberen we dan op te lossen door de mensen op de werkvloer PERMANENT te laten inleveren,dat veroorzaakt weer afnemende consumenten bestedingen waardoor onze economie de eerste 20 jaar niet kan herstellen. Inkomensdaling zorgt ook voor blijvend dalende huizenprijzen, buiten de Randstad is bouwgrond beschikbaar voor 100 euro p mtr, zodat ze daar met de huizenprijzen in Duitsland kunnen concurreren

 6. Politici (en bankdirecteuren) gijzelen elkaar, waardoor ze geen eigen mening meer durven uitspreken. Als ze tegen de meerderheid in gaan, worden ze in de vervolg tijd dwars gezeten en beschimd door de rest. Een eigen mening hanteren is in publiek en in vergaderverband bijzonder moeilijk. Het getuigt van moed van een (politiek) leider zijn eigen standpunt altijd te verkondigen. Dit is slechts weinigen (de echte leiders) gegeven.

Comments are closed.