Uit een studie van twee econometristen (Ponticelli en Voth, zie artikel FD 13 aug) blijkt dat naarmate een overheid meer bezuinigt, er meer rellen komen. Verder tonen zij aan in hun studie over demonstraties, rellen en aanslagen sinds 1919 in Europa, dat er geen verband is tussen rellen en economische neergang. Gezien de aangekondigde bezuinigingen, staat ons nog heel wat te wachten.

Bij reductie van overheidsuitgaven met 1 %, stijgt het aantal rellen met 30%. Bij een reductie van 5% verdubbelt het aantal incidenten. Blijkbaar voelen relschoppers feilloos aan wanneer ze gekort gaan worden en stappen ze over op geweld en ‘halen ze zelf wel waar ze menen recht op te hebben’. Hoe kan het ook anders, wanneer je al meerdere generaties opgegroeid bent met: dat wat je nodig hebt, daar heb je recht op. Ten koste van wie is niet aan de orde want het komt van niemand, gewoon van de staat toch? en waar die het van krijgt/haalt doet niet ter zake.

Kortom ze zijn helemaal gewend dat alles vanzelf komt. Wanneer je dat jarenlang meemaakt kun je niet anders dan tot geweld overgaan als daar een eind aan lijkt te komen; stemmen op de PvdA helpt dan niet meer, al blijven dit soort partijen natuurlijk roepen dat het niet de schuld van de relschoppers, maar van de inkomensverschillen is. De stenengooiers kunnen er echt niets aan doen, ze kunnen niet anders.

Er is nog veel uit te leggen dat wat je consumeert, eerst geproduceerd moet worden. En dat iedereen recht heeft op zijn eigen leven, niet ten koste van anderen.

Zo lang die principes niet worden nageleefd, of steeds meer worden afgeschaft, houden en krijgen we meer rellen en problemen. Zeker nu overheden meer dan 5% moeten gaan bezuinigen of geld bijdrukken. Of denkt u nu echt dat meer jongerenwerkers, subsidies en pappen en nathouden met geld dat elders gestolen wordt, beter werkt?

12 REACTIES

 1. Hier een link voor een uitstekend artikel dat goed verklaart hoe jarenlange socialistische indoctrinatie een generatie heeft voortgebracht van amorale, on-opgeleide, subsidie-afhankelijke, verdierlijkte jongeren.

  Een beetje lang, maar meer dan de moeite waard:

  Years of liberal dogma have spawned a generation of amoral, uneducated, welfare dependent, brutalised youngsters
  By Max Hastings
  ZIE: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2024284/UK-riots-2011-Liberal-dogma-spawned-generation-brutalised-youths.html

 2. ‘De stenengooiers kunnen er echt niets aan doen, ze kunnen niet anders’

  Dat zou best wel eens waar kunnen zijn. Volgens links komen de rellen voort uit een gevoel van machteloosheid, dat zou inderdaad weleens juist kunnen zijn.

  Zwarten zouden winkels in de fik steken omdat ze de eigenaren benijden. ‘Wij niet, dan jullie ook niet’, zoiets zou erachter steken.

  Maar de oplossing: verschillende bevolkingsgroepen leven in Londen langs elkaar heen met de nodige spanningen. Het zou rust geven om ze uit elkaar te plaatsen.

  Acadeem [7] reageerde op deze reactie.

 3. Een samenleving aangevoerd door een politiek die mensen systematisch alles afneemt en jongeren geen enkel perspectief biedt maar aan sociale uitsluiting doet, roept dit uiteindelijk over zichzelf af.

 4. Molyneuz is ook van de partij vanzelfsprekend
  http://www.youtube.com/watch?v=FjW-lfTlr0g
  Stelen van de middenstand is iets wat de overheid al jaren doet. Wat de plunderaars doen is ’the middleman’ er tussenuit halen. Dus ipv dat het geld van middenstand -> overheid -> afroming -> uitkerings trekkende jongeren

  middenstand -> uitkeringstrekkende jongeren
  de diefstal verandert niet.

  overheid slaat ook steeds explicieter aan het plunderen
  http://www.davidicke.com/headlines/51961-british-government-begins-stealing-its-peoples-bank-deposits-ahead-of-the-global-financial-collapse

 5. Als je tegelijk dit cynisch neerzet

  “het niet de schuld van de relschoppers, maar van de inkomensverschillen is. De stenengooiers kunnen er echt niets aan doen, ze kunnen niet anders.”

  en ook dit zegt in hetzelfde artikel

  “Hoe kan het ook anders, wanneer je al meerdere generaties opgegroeid bent met: dat wat je nodig hebt, daar heb je recht op.”

  dan moet je wat aan de consistentie doen. Of het rellen van de jongeren komt compleet uit de lucht vallen en dan brengt het artikel niet veel verheldering, of het komt door generatie lange verpesting van de moraal, maar dan moet je niet cynisch zijn over anderen die zeggen dat het niet anders had kunnen lopen.
  Overnight [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [2]:

  “Maar de oplossing: verschillende bevolkingsgroepen leven in Londen langs elkaar heen met de nodige spanningen. Het zou rust geven om ze uit elkaar te plaatsen.”

  Welja, segregatie invoeren! Dat bracht immers ook de oplossing in Zuid-Afrika nietwaar. Apartheid in een nieuw jasje! Hoe onnozel kun je zijn.

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 7. Beste mensen ,goedemiddag.
  Volgens mij helemaal waar , als ouders hun kinderen opvoeden met de gedachte dat de staat voor een ieder dient te zorgen en dat dat hun recht is ,heb je generaties nodig om dit denkbeeld te veranderen naar ,een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen leven ,daarbij komt dat leven in een bewuste ,respectvolle omgeving ,het leven de moeite waard maakt. Dus bewustwording is het verhaal ,zien hoe mooi het leven in harmonie kan zijn ! Maar nu komt het;de dualiteit ;iedere politieke partij vecht voor eigen parochie en beschuldigt andere partijen van hun ongelijk ,enkel en alleen om zieltjes te winnen! Het gaat hun niet om ,bewustwording of harmonie , nee , macht en verdeeldheid is hun onbewuste motto ,tenminste ik ga er van uit ,dat het onbewuste bewegingen zijn ,anders wordt het wel HEEL erg negatief!!?? Dus wil je zien ,verbrand dan alle voorbeelden en begin opnieuw ,je zult zien dat je mens bent net als andere mensen en respect geen woord meer is,maar een natuurlijke uitdrukking !! Als wij met elkaar opnieuw zouden kunnen beginnen is dat het begin van een nieuwe staat welke geen partij meer nodig heeft.

  plezierige dag , groet jaap koopman schoonebeek.

 8. Beste mensen, iets anders , het schijnt dat wij in Europa niet meer voor onszelf mogen zorgen ,neem bijv Bioenergie ,zoals Biodiesel.
  Biodiesel kun je maken uit Koolzaadolie ,wat een prachtig gewas is , weinig stikstof nodig , goed voor de strruktuur van de grond en voor de vruchtwisseling, een super alternatief! In Europa hebben wij afgesproken dat er in 2020 -20 % alternatieve energie gerealiseert dient te worden. Terugkomend op Koolzaadolie , naast de koolzaadolie welke dus aangewend wordt voor biodiesel ,
  komt tijdens het persproces koolzaadkoeken vrij, welke als een prachtige vervanger voor soyaschroot kan dienen ,dus voor veevoer ,daardoor minder import en betere betalingsbalans! Bij het Biodieselproces komt glycerine vrij ,welke voor voeding ,chemie en als energiebron kan worden ingezet! Je zult dan denken ,moeten we doen ,wat een prachtig alternatief!! Maar nee hoor ,de milieurakkers hebben grote bezwaren en roepen dat oerwouden worden aangetast ! Het is niet te geloven ,voldoen wij nml niet zelf aan onze Europese verplichting ,moeten wij Biodiesel uit andere landen importeren ,zoals uit Brazilie , Maleisie enz,enz. Waardoor inderdaad u raadt het al ,tropische bossen worden gekapt en palmplantages aangelegd! Dus waarom dragen wij geen zorg voor onze eigen bevolking ,zodat er extra werkgelegenheid ontstaat en rellen als in Engeland minder voor de hand liggen! Plezierige avond , groet Jaap Koopman Schoonebeek.

 9. @Acadeem [7]: of ze willen graag gescheiden wonen en dan gaan ze wel gescheiden wonen, of ze willen niet gescheiden wonen en dan gaan ze door elkaar wonen. Maar dat ze door elkaar willen wonen en dat hun gekozen volksverlakkers willen dat ze uit elkaar gaan wonen, lijkt me niet kloppen.

 10. beetje een onzinartikel want ik hoop wel dat er een omwenteling komt maar dat er in de prakijk niks gaat gebeuren verder. Ik heb ook al met verbazing gezien dat de pensioenleeftijd naar 67 gaat en er nog niet 1 steen door de ramen van het minsterie heenvloog.
  Nu ook weer: weer een sloot geld de sloot in richting Griekenland en iedereen kijkt maar apathisch toe.

  Dit volk is al overleden vrees ik ..

  ‘wanneer begint het voetbal ??’

Comments are closed.