Mijn vorige artikel over seks heeft enorm veel wisselende reacties voortgebracht. Sommige goed onderbouwd de ander meer door een opwelling van frustratie. Daarom wil ik het nog eens dunnetjes over doen, maar dan LIVE

Op Stickam.com kan je jezelf registreren met o.a. je Facebook account of gewoon de normale registratie procedure volgen.

Je kan mij wel horenen zien maar helaas niet meepraten wanneer je jezelf niet registreert.

Nu we de uitlegeen beetje hebben gehad.

Zaterdag 3 Sept op Vrijspreker zelf en Stickam kan je mij volgen.

Tijd: 21:00

Onderwerp: Monogamie eisen is een aanval op de soevereiniteit van een persoon.

Gezien de tekstbalk van Vrijspreker een beetje kleiner is dan de embeddes live stream, kan je om mee te chatten en je eigen camera en/of microfoon in de discussie te hanteren beter naar de boven gegeven hyperlinks gaan.

Tot dan.

[HTML1]

Vandaag ( Dinsdag) ben ik ook even online.

Dus misschien tot straks.

 

Zaterdag plaats ik ook een Artikel waarin de discussie te volgen is, voor die tijd raad ik iedereen aan die mee wil doen in de discussie zich te registreren op Stickam.com. Je kan ook je beeld uitschakelen en je microfoon van je webcam, of een losse, activeren. Dan ben je volledig anoniem, op je stem na.

12 REACTIES

 1. Monogamie “eisen” met geweld is inderdaad een aanval op een persoon. Een relatie aangaan met iemand op basis van vrije wil en afspreken dat je monogamie verwacht – of eist, zo je wil – of anders komt er ruzie of een breuk, is perfect mogelijk zonder dat dat enige inbreuk op je partner’s soevereiniteit zou zijn.
  Je mag natuurlijk ook afspreken dat je wél een relatie wil, maar geen monogamie, en als die persoon het er mee eens is, dan doe je dat gewoon.
  Een ander woord voor de libertaire maatschappij is de contractuele maatschappij. Aan de afspraken die je vrijwillig aangaat ben je wel degelijk wettelijk gehouden.
  Ik vind je stelling zelfs vanuit een libertijnse houding niet zo juist, want de libertijn kan het niet schelen dat hij iemand anders’ soevereiniteit zou schenden, zolang het hem subjectief of objectief voordeel oplevert. Je mag in een libertaire maatschappij ook wel libertijns zijn alleen moet je daar dan gewoon ook de consequenties van dragen.

 2. Nou, bewerken lukt niet maar even deze toevoeging: je stelling lijkt te impliceren dat een libertair geen monogamie zou mogen eisen. Natuurlijk wel en hij mag zelfs met geweld reageren als je de regel overtreedt, indien je aan het overtreden van de regel een consequentie hebt gekoppeld, in onderlinge afspraak zonder dwang, die de contractant niet uit vrije wil wil nakomen.
  Niet de eiser van monogamie maakt inbreuk op de ander’s soevereiniteit, maar de contractbreker.

  Hoc Voluerunt [5] reageerde op deze reactie.

 3. BUD.. @BUD [3]:

  sowieso is het een gekken afspraak om te maken, het is schending van de soevereiniteit omdat je verlangrt dat de persoon in de afspraak naar jou pijpen danst en zichzelf opzij zet.

  Iets wat niemand zou moeten beloven, noch kan beloven.
  Het is libertarisch om daar afspraken over te maken inderdaad en die na te komen en de consequenties te aanvaarden, maar ik heb het over persoonlijke soevereiniteit.

  Iemand in een relatie in emotionele zin tast de persoon aan die je bent van jezelf.

 4. Wat je dus eigenlijk zegt is dat elke persoon in een relatie die GEEN afspraken heeft gemaakt dat ze zonder straf buiten de deur mogen neuken ongelukkig is. Want als je monogamie eist dan ’tast je de ander aan in zijn/haar soevereiniteit’. Wat jij zegt lijkt mij: monogamie is een contract/afspraak wat je aangaat met iemand terwijl je weet dat je je daar niet aan kan houden.
  Mannen zijn van nature logische wezens en vrouwen werken nou eenmaal meer op emoties. En laat liefde nou net een van de weinige toestanden zijn waarin ook mannen soms best irrationeel kunnen zijn. Om hier ene ‘logische’ redenatie op los te laten is m.i. een beetje onjuist. Het is voor een ieder om die persoonlijk afweging te maken. Het is niet slecht, zolang de betrokkenen dat niet als zodanig ervaren.
  Onze intelligentie is iets van de laatste tienduizenden jaren. MAar wij zijn ook (en naar mijn idee in sommige opzichten vooral) gewoon domme wezens die in dienst staan van onze eigen DNA wat zich wil blijven evolueren, vermenigvuldigen en de aarde wil blijven bevolken. Evolutie is heel veel maar het is beslist geen logisch proces, het is een toevallig proces wat bol staat van mutaties. De goeien blijven, de slechten sterven. Jij probeert miljoenen jaren van basale evolutionaire driften te rijmen met het relatief prille logica. Gaat je niet lukken denk ik 😉

 5. Monogamie is evenals het huwelijk opgelegd door kerk en staat om de meute in het gareel te houden. Stel je voor dat iemand eens plezier heeft! Zuiver biologisch en instinctief bekeken wil elk mens niet anders dan buiten de deur neuken, maar het mag niet en is omgeven met taboes…..

  Libertariër [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Acadeem [7]:
  Instinctief bekeken hebben mensen geweldadige trekjes die met jaloezie te maken hebben.
  Die jaloezie heeft te maken met vrouwtjesmensen en goederen.

  Instinctief zullen vrouwtjesmensen namelijk mannetjes uitzoeken die het beste voor hun nageslacht kunnen zorgen, het mannetje met de meeste goederen kunnen voor het beste en het meeste nageslacht zorgen.

  Door geweld te gebruiken kunnen mannetjesmensen, andere mannetjes op afstand houden zodat gegarandeerd het vrouwtje alleen nageslacht zal produceren, van het betreffende mannetje.

  Het mannetje kan het vrouwtje ook gewoon opsluiten in een grot bij diens afwezigheid.

  Je kunt als moderne mensen ook gewoon een afspraak of contract maken, waarbij 1 – of beide mensen binnen een relatie beloven niet vreemd zullen gaan.

  Bij overtreding kun je vooraf een geweldloos gevolg geven aan overtreding van die afspraak.
  Ook kan de afstpraak in overleg worden herzien na een wel/of/niet vooraf bepaalde tijd.

  We zijn toch geen geweldadige holbewoners meer?!

 7. Sterker nog, buiten de deur neuken is een van de dingen waar en taboe op ligt.
  Laat de seksuele terughoudendheid en repressie nou net de oorzaak zijn van agressie.
  Het is wetenscvhappelijk bewezen dat wanneer men gebonden wordt in zijn seksuele gedrag dat hij ongelukkiger zal worden en daarbij ook agressiever.

  Het is een zeer onwenselijke en onnatuurlijke vorm van beschaving opgelegd door het judeo-christelijke geloof en omdat mannen nu eenmaal onzeker zijn en de gelijkheid van vrouiwen nooit erkend hebben.

  eigenlijk loopt iedereen of veel mensen met het idee rond dat het zo hoort te zijn maar dat is niet zo.

  Daarbij is het een aantasting op je soevereiniteit omdat de persoon Jou wil veranderen, en ja ik ga er vanuit dat iedereen naast de pot kan pissen, maar zich onhoudt door sociaal ongeschreven regels, die werkelijk geen enkele basis vinden in de werkelijkheid.

 8. Maar reageren hier heeft geen zin, spaar je argumenten op….

  Zaterdag op stickam praten we for real!

Comments are closed.