De laatste paar weken/dagen is het in de EU wel heel druk met allerlei politieke bijeenkomsten en gesprekken om de euro van een zekere dood te redden.

In Nederland probeerde het koppel Rutte-deJager het kabinet te overtuigen van hoe goed zij het deden en dat het in het belang van iedere Nederlander is om veel geld aan Griekenland en andere piigs landen te geven. Allemaal in het belang van de Nederlandse belastingbetaler!

 

U weet toch nog wel dat Griekenland deelnemer is geworden door verkeerde gegevens te verstrekken? Daarna hebben al die eurolanden zwaar beloofd zich te houden aan het stabilisatiepact voor de euro.

Waarna geen enkel land zich gehouden heeft aan dat contract dat ze “in marmer hadden gebeiteld”! Over betrouwbaarheid gesproken!!

Terwijl Rutte-deJager hun best doen de Kamerleden te overtuigen gaan achter hun rug Griekse politici ritselen met Finse politici dat de Grieken een garantie in cash zullen betalen in ruil voor het Finse deel van de steun. Kennelijk kregen Oostenrijkse politici daar lucht van en wilden die garantie ook wel. En toen het in Nederland bekend werd,  was het ondertussen zo bekend, dat er hevige protesten kwamen en de truc misschien gesmoord wordt.

Bij het 8 uur nieuws werd echter onthuld dat de Finnen gewoon een mogelijkheid in de oorspronkelijke overeenkomst hadden gevolgd, en daarmee succes hadden.

Kennelijk wisten de Nederlandse politici daar niet voldoende van, of hebben om andere politieke redenen deze mogelijkheid verzwegen. Vertrouwt u de politici nog? Gaat u weer stemmen en uw mandaat afgeven?

Terwijl onder andere in het Kamerdebat Rutte-deJager in allerlei volzinnen beweren dat de EU echt meer macht moet krijgen, maar dat niet betekent dat Nederland weer meer soevereiniteit moet opgeven.

Een van de verklaringen daarvoor is, dat Nederland zijn soevereiniteit al veel eerder heeft opgegeven. Een bekentenis die ik me niet herinner ooit zo duidelijk van een politicus gehoord te hebben.

Maar als je iemand meer macht over jou geeft, dan raak je toch echt weer soevereiniteit kwijt. Tenzij je eigen soevereiniteit al tot nul was gedaald zodat je niets meer kunt weggeven.

En ondertussen verklaart de vroegere EU-commissaris Delors dat de euro en de EU aan de rand van een ineenstorting staan.

Bent u voorbereid?

2 REACTIES

 1. Sarkozy is verdacht van nepotisme (wilde zijn 23 jarige zoon vanuit de schoolbanken op een top voorzitters functie zetten) maar gelukkig heeft het Franse parlement hem terug gefloten.

  Mevrouw Christine Lagarde, blijkt ruim 500 miljoen Dollar, Frans gemeenschaps geld aan Bernard Tapie gegeven te hebben. Dit is een goede vrind van Sarkozy en natuurlijk Dominique Straus Kahn, (oftewel DSK) die nu van verkrachting verdacht wordt en vroeger het IMF leidde en te boek staat als een rokken jagende snob, met een overdreven passie voor luxe, decadentie en macht.

  Je zou verwachten dat hangende de uitkomst van het onderzoek, Mevrouw Lagarde op non actief gesteld wordt, maar nee, zij mag rustig blijven zitten en verder gaan met landen nog dieper in de schulden te drukken met waardeloze dollars die ze van de Amerikaanse FED krijgt.

  Nu wilde Sarkozy (en Berlusconi) graag dat Mario Draghi DE sterke financiële man van het Euro monster wordt. Voor wie het vergeten is, deze Italiaan (Draghi) was topman bij Golman Sachs, DE bank die de hele financiële crisis veroorzaakt heeft, door slechte leningen te verkopen aan de rest van de wereld.
  Als u zoiets zo verkopen, zou u zwaar de bak in draaien, maar in de EU niet, daar wordt je door je vrienden met open armen aan een baan van 1 miljoen Euro per jaar geholpen.

  Waarschijnlijk hebben de leiders deze waanzin bedacht op een van de vele Bunga Bunga parties van Berlusconi. Die is laatst veroordeeld wegens fraude (560 Miljoen Euro BOETE) Daarnaast heeft hij vermoedelijk nauwe banden met de Italiaanse Maffia!

  Kennelijk regeert de leugen in Brussel en verliezen we ons zelfbestuur aan een clubje criminelen. Merkel is een uitzondering, maar die wordt wellicht gechanteerd door Sarkozy, Barroso, Trichet en staat zeker onder zware druk van Helmut Kohl (die naar het schijnt zijn eigen vrouw tot zelfmoord heeft gedreven).

  Maar dit alles, is in het belang van één Europa, natuurlijk gewoon een bijzaak waar we niet te zwaar aan moeten tillen, zij hebben immers het beste met ons voor….

 2. De meeste mensen zijn gewoon te bang om hun mond open te doen.

  Bang voor de repressailles van hen die wel op die decadente machtswellust carroussellen zitten.

  Want het zijn hén die de banken, de politici en Justitie in hun macht hebben.

  Natuurlijk staat Lagarde boven de wet ! Haar eliteclub is almachtig.

  Niemand durft z’n mond open te doen !

Comments are closed.