7 REACTIES

 1. Sterk hoe Margaret toen al dat hele EU/euro gepruts voorzag en afkeurde en voor een deel tegenhield.

  Anderzijds bedroevend sterk hoever de politici ondertussen toch hun zin hebben kunnen doorvoeren. Voor een deel door slappe houding en bedrog van Nederlandse politici.

  Gaat er nu door de ellende met de euro iets teruggedraaid worden?
  Ik vrees nog niet.

  gijs van meeteren [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]:

  Het is niet alleen te wijten aan een slappe houding van Nederlandse politici dat we in deze financiele euro-puinhoop terecht zijn gekomen. Terecht zegt Thatcher, dat het probleem ligt bij de incompetente (labour) bestuurders die het euro-project zouden moeten gaan leiden. Maar zelfs nu, op het moment dat iedereen met gezond verstand kan vaststellen, dat doorgaan hiermee het einde van alle welvaart kan betekenen, gaat men stug door met geld over de balk te smijten om een failliete boel overeind te houden.

  Hoe komt dat? Dat komt ten eerste omdat de euro een politieke uitruil is geweest van twee landen die elk een eigen belang nastreefden begin jaren ’90: Frankrijk wilde de economische macht van Duitsland inperken of zelfs vernietigen door Kohl te dwingen de DMark op te geven, Duitsland wilde een soepele hereniging met de DDR, maar had daarvoor toestemming van Frankrijk nodig. De euro is dus een politieke munt geworden zonder stevige economische basis. Dit moest dus wel fout gaan.
  Ten tweede is het verenigd Europa in de vorm van de EU en monetaire unie een geloofsartikel geworden zoals je die ook vindt in de koran, de bijbel of een ander heilig boek. De euro wordt iedere dag door de gelovigen in byzantijnse kantoren of vergaderruimtes in Brussel, Strassburg, Frankfurt of in andere steden binnen het eurogebied, aanbeden. Europa-theologen, klerken en vertegenwoordigers van afzonderlijke landen, zijn iedere dag druk in de weer nieuwe regels en richtlijnen uit te werken, opdat de gelovigen in het hele EU-gebied zich nog devoter kunnen onderwerpen aan de Allerhoogste, t.w. de oppergod GeuroD. Wie zijn profeet was? GeuroD heeft er meerdere: ouderling Lubbers, misdienaartje Balkenende, pastoor Timmermans, dominee Kok en vele, vele anderen.

  Zij verspreiden dagelijks, via hun parochiebladen, de t.v. en andere reguliere media, hun Blijde Boodschap. En wij betalen ons blauw aan kerkegeld.

  Maar desondanks blijven wij geloven, ja, dat vooral, wij geloven, wij geloven….

  vrijeradikaal [3] reageerde op deze reactie.

 3. @gijs van meeteren [2]:

  Maar desondanks blijven wij geloven, ja, dat vooral, wij geloven, wij geloven….

  In een verenigd Europa…..One vision , One mind and One voice.

  Zo worden wij allen EEN.

  Liep er niet eens heel lang geleden hier op deze aardkloot niet een raar mannetje rond die “Der gleichschaltung jede mensch ” propageerde.

  Weet je ik ben van mening dat er een kwalijke damp door de burelen v/h Europolitburo rondwaard , en de echte politieke agenda wordt steeds duidelijker zichtbaar.

  Ik ben van mening dat dit niet onze gegeven levensopdracht is……en dat wat wij aanschouwen in Brussel c.q. Straatsburg zondermeer diabolisch van aard is.

  De mens is zo divers en niet voorbestemd om als vee te eindigen , en ik vraag mij wel eens af wat door de hoofden gaat van diegene welke deze plannen (willen of moeten ?)realiseren.

  Hun kinderen zullen ooit pissen op hun graf.

  gijs van meeteren [4] reageerde op deze reactie.

 4. @vrijeradikaal [3]:

  ‘Die Gleichschaltung jeder Mensch… ‘

  helemaal mee eens. Goed gezegd: De EU en de euro zijn diabolisch van aard. Waarom? Omdat deze volkomen ondemocratisch tot stand zijn gekomen en langzamer zeker veranderen in een super-dictatuur, die niet meer te stoppen is. Eu en Euro dreigen vanuit Brussel alle deelnemende landen de diepte in te duwen.

 5. De EU bestaat helemaal niet, de EU is een stiefkind en onderdaan van de Amerikanen die willens en weten ons indirect mag afpersen. De ECB met aan het roer een Goldman Sachs broeder zegt meer dan genoeg. Wij zijn onderdanen van de VS en Brussel is een lijpkees die gehoorzaam volgt. Gaan we dit jaar nog met vakantie, familie bezoeken of voor onze broodnodige avontuur naar de VS?…Voor het werk is ook zo”n dooddoener….

 6. Margaret was een handpop, verdiep je maar eens wat meer in haar. Verdeel en heers illusies waar ze al millenia gebruik van maken. Op een manier van IIS zegt ja en ik zeg nee, zondag schuiven we weer bij elkaar aan onder het genot van een lekker maal en lachen we ons de p*st om die naieve slaven die we weer eens om de tuin hebben geleid. Kijk verder, volg het geld, volg de macht, volg het beleid, wake up.

 7. En vertrouw nooit een politici. Ze kunnen beginnen met goede bedoelingen, maar het hele systeem zorgt maar al te gauw voor dat dit veranderd.

Comments are closed.