The case for gold van Ron Paul. Als de Amerikaanse overheid de aanbevelingen in dit boek uit 1982 had gevolgd dan was er geen gigantische schuldenlast, geen hoge werkloosheid, geen huizenluchtbel en geen wereldwijde economische crisis geweest. Dit boek is een bevestiging van Ron Paul’s gelijk.

In 1982 zat Ron Paul in de U.S. Gold Commission om de rol van goud in het monetaire systeem te evalueren. In feite was de hele commissie zijn idee. Het was de uitwerking van een destijds Republikeins idee om een gouden dollarstandaard in te voeren.

In the Case for Gold wordt de geschiedenis van goud in het geldsysteem van de VS verteld. Hoe de loskoppeling door de overheden veroorzaakt is en de grote voordelen van een betrouwbare munt. De prijzen reflecteren de marktsituatie, de overheidsuitgaven blijven onder controle en de bevolking behoudt haar vrijheid.  De aanbevelingen bevatten de herinvoering van een goudstandaard en een gouden dollar samen met monetaire concurrentie en  particulier initiatief.

Ron Paul en Lewis Lehrman werkten met een team van economen waaronder Murray Rothbard. Hoewel bijna dertig jaar oud is het een uitstekende blauwdruk hoe het monetaire systeem weer gezond te krijgen.

 

1 REACTIE

 1. Overal ter wereld willen politici fiat-money. Dat is toch zo gemakkelijk om allerlei beloftes waar te maken….totdat het knijp loopt.

  En daar zijn we dicht bij. Wat de eiro betreft is de redding van Griekenland nog niet afgehandeld (in Nederland weten de politici niet eens waar de 50 miljard particuliere hulp gepikt kan worden, en al helemaal niet wat nu de nieuwe 35 miljard zijn waarover JanKees de Jager weigert te praten), en de volgende pilaren (Spanje en Italië) vertonen al barsten.

  Het zou een mooie gelegenheid zijn om iets dergelijks als een goudstandaard weer in te voeren.
  Maar dat is wel het laatste wat de politici willen. Ook die in Den Haag.

  Mogelijk kunt u helpen door te trachten het onderzoek naar “onze” goudvoorraad gedaan te krijgen. Zorg voor de laatste 100 deelnemers aan de goudpetitie:

  http://openheidovergoudvoorraad.petities.nl/
  884 mensen zijn er al voorgegaan

Comments are closed.