RED: Dit uitgebreide bericht van Paul E. een beetje verkort vanwege lengte.

Libië na Kadaffi: Fransen en Engelsen azen op olie

“…Frankrijk en Groot-Brittannië hopen te profiteren van de olierijkdom.  Libië drijft op olie, afgelopen jaar nog goed voor 95 procent van de export-inkomsten van het land. Libische olie is internationaal zeer gewild vanwege de hoge kwaliteit, die onder meer aantrekkelijk is voor de productie van kerosine, de brandstof voor vliegtuigen.” 
Onder het regime van Muammar Kaddafi had diens familie direct en indirect controle over alle belangrijke sectoren van de economie. De kinderen van Kaddafi waren betrokken bij de olie-industrie, infrastructuur, telecommunicatie en media. “Je kon niets bouwen, kopen of een contract ondertekenen, zonder dat je met vertegenwoordigers van het regime te maken kreeg, die daarbij kolossale bedragen opstreken, schetst de Franse Afrika-specialist Mathieu Guidère tegenover de krant La Tribune.

(…)
In 2010 waren de belangrijkste ontvangers van Libische olie Italië, Frankrijk, China en Duitsland...”
Hier kunt u het hele artikel lezen:
http://www.z24.nl/economie/artikel_234174.z24/Libie_na_Kaddafi__Fransen_en_Britten_azen_op_de_olie.html

Zie ook:
http://www.trouw.nl/tr/nl/7504/Presseurop/article/detail/2863288/2011/08/24/Wie-wint-de-strijd-om-de-Libische-olie.dhtml
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5444/De-opstand-in-Libie/article/detail/2861701/2011/08/23/Hulp-aan-rebellen-wordt-straks-beloond-met-olie.dhtml
http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2011/maart/Europese-relaties.html

Het Hoofd van de Libische Nationale Overgangsraad (NTC) Mustafa Abdel Jalil, zei tijdens een persconferentie afgelopen donderdag in Benghazi, dat de landen die de rebellen hebben gesteund in de maandenlange strijd tegen dictator Muammar Kaddafi, daarvoor zullen worden beloond met lucratieve oliecontracten: “Wij beloven dat de landen die ons geholpen hebben een streepje voor krijgen”.
Bron: http://www.pzc.nl/algemeen/buitenland/article9351698.ece

De Franse president Sarkozy heeft , “de vrienden van Libië” uitgenodigd voor een internationale conferentie op 1 september in Parijs. Hij zei dit na een gesprek in Parijs met Mahmud Jibril, die in de Libische Nationale Overgangsraad een soort van premierspost bekleedt.Sarkozy zei dat de conferentie zich buigt over het Libië zonder Kaddafi. Hij verwacht dat de landen komen die militair hebben ingegrepen, maar ook zijn uitnodigingen gestuurd naar Brazilië, China, India en Rusland.
Bron:http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbuitenland/article9357333.ece

Leest u ook deze artikelen van journalist Daan de Wit over ‘De Westerse invloed bij de Arabische Lente’:
http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2891.html
http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2893.html

Zie ook dit eerste televisie-interview ter wereld met een ex-MI-6 spion… Over Libië en de betrokkenheid van buitenlandse inlichtingendiensten en commando’s:
http://www.eenvandaag.nl/buitenland/38500/wat_doen_buitenlandse_inlichtingendiensten_in_libi_

NAVO-Wapens met Verarmd Uranium gebruikt in Libie?
Hoewel de NAVO het gebruik van Depleted Uranium (DU = Verarmd Uranium) in wapentuig blijft ontkennen, in haar inspanningen om Libië te bevrijden van dictator Khadaffi, zijn een aantal experts ervan overtuigd dat dit zeer giftige metaal wel gebruikt wordt in Noord-Afrika!
Leest u hier verder: http://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/navo-gebruik-radio-actief-du-in-libie/

Zie ook: http://www.presstv.com/usdetail/182885.html

http://www.infowars.com/nato-war-crimes-depleted-uranium-found-in-libya-by-scientists/

Voormalig Amerikaans Congreslid (Democraat) en Presidents-kandidate Cynthia McKinney ging met een delegatie van journalisten naar Libie om uit te vinden of er daar wapens met verarmd uranium werden gebruikt. Zie haar hier in gesprek met nieuwszender ‘Russia Today’ over haar bevindingen:
http://youtu.be/48J_DIZBNyE
http://youtu.be/I7VzsYB07r4
 

Zie ook: In Nederland zijn er vragen gesteld door het Kamerlid Van Bommel (SP) tijdens een overleg van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken1 en de vaste commissie voor Defensie2 op 31 maart 2011, met minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken en minister Hillen van Defensie over:

 • – de brief van de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie d.d. 30 maart 2011 met aanvullende informatie inzake de Nederlandse bijdrage aan de uitvoering van de VN Veiligheidsraad resolutie 1973 (32 623, nr. 15);
 • – de brief van de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie d.d. 31 maart 2011 inzake de antwoorden op feitelijke vragen inzake de Nederlandse bijdrage aan de uitvoering van de VN Veiligheidsraad resolutie met betrekking tot Libië (32 623, nr. 17).

Kamerlid Van Bommel (SP): “Er zijn boven Libië verschillende typen vliegtuigen ingezet die uitgerust zijn met boordwapens waarmee munitie met verarmd uranium wordt afgeschoten. Het betreft de Amerikaanse AV-8B Harrier en de A-10 Thunderbolt. Wat is het oordeel van het kabinet over deze inzet? In het Verenigd Koninkrijk is daar inmiddels bezwaar tegen gemaakt. De Britse regering heeft ook afstand genomen van de oorspronkelijke eigen positie dat die wapens in het Britse arsenaal zitten en ingezet moeten worden om pantser te kunnen doorboren. Wat is het oordeel van het kabinet over deze inzet? Is het kabinet bereid om na te gaan waar en onder welke omstandigheden deze munitie gebruikt is en is het bereid het gebruik van deze munitie, dat mogelijk vergaande gevolgen heeft voor de gezondheid van de Libische bevolking op termijn, tegen te gaan en daar bij de Amerikanen op aan te dringen? Wat is het resultaat van het gebruik van militair geweld tot nu toe? Nederland zat niet in de coalitie, maar het kabinet moet toch wel zo ongeveer weten wat de grootschalige inzet van geweld tot nu toe heeft opgeleverd. Over burgerslachtoffers staat in de schriftelijke beantwoording simpelweg dat er geen betrouwbare gegevens zijn sinds 20 maart. Maar ook op dat punt zullen de bewindspersonen toch wel een indruk hebben. Die indruk wil ik graag vernemen.”
Lees hier verder: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32623-19.html

Zie ook de schriftelijke vragen van de Kamerleden Van Bommel en Van Dijk (beiden SP) en Timmermans en Eijsink (beiden PvdA) aan de ministers van Buitenlandse zaken en van Defensie over eventueel gebruik van munitie met verarmd uranium en clustermunitie (ingezonden 7 april 2011). En het Antwoord van de ministers Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Hillen (Defensie) (ontvangen 3 mei 2011):
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20102011-2432.html

Vraag 4  Bent u bereid vast te stellen wat voor munitie met verarmd uranium in Libië is gebruikt? Bent u bereid er bij de VS op aan te dringen geen wapens met verarmd uranium te gebruiken bij handhaving van resolutie 1973 in Libië?3 Indien nee, hoe verhoudt zich dat tot ondersteunen van A65/55? Indien wapens met verarmd uranium zijn gebruikt in Libië, bent u bereid aan te dringen op het doen nemen van beschermende maatregelen voor burgerbevolking? Indien nee, waarom niet?

Antwoord 4 Navraag bij de Amerikaanse autoriteiten heeft de inzet van munitie met verarmd uranium bij operaties door de VS niet kunnen bevestigen. Nederland gebruikt geen munitie waarin verarmd uranium is verwerkt. Nederlandse F-16»s nemen deel aan de NAVO operaties op grond van resoluties 1970 en 1973 van de VN-Veiligheidsraad. De Nederlandse F-16»s worden alleen ingezet voor handhaving van het wapenembargo en de no fly zone.

Vraag 6  Bent u bereid om als ondertekenaar van Conventie over Clustermunitie er op toe te zien dat geen clustermunitie wordt gebruikt in Libië door staten die de conventie niet hebben ondertekend? Zo ja, op welke wijze? Indien neen, waarom niet? Bent u bereid te informeren bij de landen die de no-fly-zone boven Libië uitvoeren of zij gebruik maken van clustermunitie? Indien nee, waarom niet? Zo ja, op welke wijze en kunt de Kamer over uw bevindingen informeren?4

Vraag 6
Nederland heeft op 23 februari 2011 het Verdrag inzake Clustermunitie geratificeerd. De regering acht naleving van dit Verdrag van groot belang en maakt zich zorgen over het humanitaire leed dat het gebruik van clustermunitie met zich mee kan brengen. Om deze reden zal de regering, conform artikel 21 van het Verdrag, bij landen die het Verdrag niet ondertekend hebben er op aandringen dit alsnog te doen, en niet langer clustermunitie in te zetten.

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20102011-2432.html

Meer over wapens met Verarmd Uranium (die ook in Irak en Afghanistan werden gebruikt):
http://www.wacholland.org/nl/category/woordenschat/verarmd-uranium

Een Documentaire hierover:
http://www.beyondtreason.com/
http://youtu.be/3iGsSYEB0bA

56 REACTIES

 1. Alleen dankzij internet komen we te weten wat er echt aan de gang is. De grote media die in het bezit zijn van de de z.g. “elite” geven ons de grofste propagandistische leugens door. Ze verzinnen verhalen over Khaddafi’s troepen die viagra innamen om vrouwen te verkrachten, dat hij het volk onderdrukte als een dictator, dat hij fundamentalistische moslims steunde en zelfs terroristen hielp, enz., enz.

  Zie hier een ongekend en door de media volkomen verzwegen beeld van wie die man is en wat hij voor z’n volk deed. Zie vooral de 8e video geteld van boven naar beneden (het gezicht van het mooie meisje):
  http://www.boublog.nl/27/07/2011/libie-water-en-de-humanitaire-nato-bommen/

  “Rebels Free Al Qaeda terrorist from jails in Libya”:
  http://www.mathaba.net/news/?x=628351?rss

  The Truth About Libya: Yvonne Di Vito – Uncomfortable Witness for NATO Crimes”:
  http://www.youtube.com/watch?v=3hDejIHc1XI

  “Beelden Feestende Menigte Groene Plein Tripoli Afkomstig Uit India”:
  http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1109:beelden-feestende-menigte-groene-plein-tripoli-afkomstig-uit-india&catid=28:propaganda&Itemid=41

  vrijeradikaal [4] reageerde op deze reactie.
  Paul E [40] reageerde op deze reactie.

 2. @Lodwijk Langeweg [2]:

  Is het jou ook al opgevallen dat langzamerhand al die decors van die rubrieken er griezelig eender uitzien.

  Standaard Europees model ?

  Zelfde kleurtjes…..ja…EENheid he !

 3. Kolonialisme 2.0 onder de UN vlag, zodat het policor verantwoord lijkt voor de meeste belastingbetalers.

 4. http://www.debka.com/article/21249/

  Volgens het Zionistische debka file zijn het vooral de moslim fundamentalisten (‘Al Qaeda’) die Tripoli onder controle hebben.

  Kijk die Khadaffi, die wilde nog wel samenwerken met het Westen, het is nog maar zwaar de vraag of je dat van de nieuwe machthebbers kunt gaan zeggen.

  Niet dat er al nieuwe machthebbers zijn, eest komt er een chaos met mogelijk/waarschijnlijk flink bloedvergieten a la Iraq om vast te stellen wie de nieuwe heersers zullen zijn, die er met de rijke buit van door gaan.

  Het is nog maar de vraag of Sarkozy met de eer kan gaan strijken. Het was immers zijn oorlog. Met een beetje mazzel hebben de twee Zionisten Strauss-Kahn en Sarkozy zichzelf vlak voor de Franse presidents-verkiezingen zich dermate in de voet geschoten dat Marine Le Pen er garen bij kan spinnen. Een mooier scenario is voor degenen die een Europees Europa een warm hart toedragen niet denkbaar. Het eerste wat ze zal doen is de NATO en de farce die ‘het Westen’ is geworden ontbinden en een verbond met Rusland aangaan:

  http://en.rian.ru/world/20110413/163514574.html

 5. @Aequitas [3]: Die zgn ‘Masons’ en ‘Illuminati’ zijn nog wel preciezer te identificeren:

  http://www.youtube.com/watch?v=HgsO0rE6EcE

  Het was Kennedy’s intentie om de FED af te schaffen, alsmede zijn pogingen om te verhinderen dat Israel kernwapens zou krijgen en deze speech, die hem de kop kostten. En passant werd zonder verkiezingen de VP, Zionist Lyndon Baines Johnson automatisch president. Het eerste wat hij deed was Amerika wagenwijd open zetten voor ongelimiteerde derde wereld immigratie, iets waarvoor Joodse organisaties meer dan 80 jaar hadden gevochten.

  http://www.kevinmacdonald.net/Immigration.pdf

  Lees nog eens de transscript na van het opgenomen gesprek tussen Nixon en Billy Graham in 1972, die eveneens op een conspiracy wijzen:

  http://www.observer.com/2002/03/billy-graham-nixon-and-antisemitism/

  Speaking of the Jewish people and the media, Mr. Graham said, “This stranglehold has got to be broken or this country’s going down the drain.” Nixon eagerly agreed.

  Da’s informatief, een Amerikaanse president (die het dus weten kan) die vindt dat Amerika zichineen wurggreep bevindt van een zekere Lobby. Sinds Mearsheimer en Walt weten we het allemaal.

  Het is dezelfde conspiracy als waar Kennedy het over had. De stranglehold werd uiteindelijk finaal mbv de door de Mossad georchestreerde 9/11 aanvallen (Atta was net als Oswald slechts een ‘patsy’). Doel was het ongehinderd kunnen doorvoeren van de ‘Patriot Act’ (de inkt daarvan was nog niet droog), alsmede een excuus om ongelimiteerd in het buitenland oorlog te kunnen voeren onder het mom van ’terrorrisme-bestrijding’.

  Maar dankzij het internet, dat pas in volle glorie losbarstte enkele maanden na 9/11 (elke Pim Fortuyn forum poster weet dat), gaat dat nu allemaal uitkomen, daar helpt geen lieve moeder meer aan.

  Nu maar hopen dat er genoeg libertarische politici langs de zijlijn klaar staan om de failliete boedel van de westerse multiculti’s over te nemen. 🙂

 6. We kunnen het niet meer ontkennen. Wij met zijn allen financieren onze eigen indoctrinaties.

  Nog iets opvallends:

  Griekenland heeft de laatste jaren voor miljarden aan wapens geimporteerd. Het staat daarbij op de 4e plaats grootste importeurs ter wereld. Frankrijk en Duitsland staan op de 3e en de 4e plaats wat betreft grootste wapen-exporteurs ter wereld(na Amerika en Rusland) Voor degene die de link nog niet snappen: Welke 2 landen hebben enorm veel kredieten uitstaan in Griekenland? Juist ja, Duitsland en Frankrijk. Wat deden de Grieken met die kredieten? Wapens kopen van Duitsland en Frankrijk.
  Wie zijn die wapens nu aan het betalen? De Nederlandse pensioenen en belastingbetalers.
  Ik heb dit naar alle kranten gestuurd maar kennelijk is dit niet schokkend genoeg en kunnen kranten alleen maar artikels schrijven over: jullie moeten langer doorwerken, onze pensioenen worden minder waard etc etc
  Het verkopen van die wapens is niet het onderwerp maar de pensioenen en belastingen van de burgers is het onderwerp!

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.
  pcrs [24] reageerde op deze reactie.

 7. Waarom een punt maken van het gebruik van verarmd uranium (DU) terwijl dergelijke kleine hoeveelheden totaal niet schadelijk zijn voor de gezondheid. In de Balkanoorlogen heeft de NAVO ook DU-bommen ingezet en na tal van onderzoeken is hier nooit iets allermerends uitgekomen. Men wil de bevloking graag doen geloven dat DU schadelijk zou zijn voor de gezondheid, om de NAVO in een kwaad daglicht te zetten.

  Dus beste mensen: het ‘Balkan-syndroom’ bestaat niet!

  http://nos.nl/video/239732-rivm-balkansyndroom-bestaat-niet.html

  Ugh [12] reageerde op deze reactie.
  Igor [20] reageerde op deze reactie.
  Paul [39] reageerde op deze reactie.

 8. @Raar [11]:

  Men wil de bevloking graag doen geloven dat DU schadelijk zou zijn voor de gezondheid, om de NAVO in een kwaad daglicht te zetten.

  Inderdaad, waarom zou je de NAVO in een kwaad daglicht willen stellen door te zeuren over een beetje straling, die gepaard gaat met bommen, kogels en gevechtsvliegtuigen?

  Dat is een beetje als klagen over de roest aan het mes waarmee je gestoken wordt, terwijl iedereen weet dat het roestvrij staal is.

 9. Ik mis nog een andere mogelijke verklaring…Khadaffi is geen voorzitter meer van de African Union en is daarmee uitgespeeld in de rol van wegbereider voor deze spin off van de New World Order. Hij is vervangen door Mutharika van de Southern African Development Community. Het weigeren van leningen van de Wereldbank bezegelde daarmee zijn “doodvonnis”

 10. @J.H [10]: Waar heeft Griekenland die wapens voor nodig? De enige potentieele vijand die ze hebben is Turkije.

  Kan het zijn dat Griekenland zich aan het voorbereiden is op een mogelijk einde van de Turkse toetredingsonderhandelingen en een toespitsing van de situatie op Cyprus en een uitvalllen van de NATO?

  http://atlantic-council.ca/?p=1662

  Houd in de gaten dat er slechts 10 miljoen Grieken zijn tegen 80 miljoen Turken. Turkije heeft het grootste leger van Europa.

  J.H [18] reageerde op deze reactie.
  J.H [19] reageerde op deze reactie.

 11. @Ron Paul Fan [16]:

  “Houd in de gaten dat er slechts 10 miljoen Grieken zijn tegen 80 miljoen Turken. Turkije heeft het grootste leger van Europa”

  Dat lijkt mij geen goede reden van die import. Degene die Griekenland binnen zou willen vallen krijgt met de hele Europese- Unie te maken. Dat hebben ze wettelijk zo vastgelegd. Griekenland hoeft zich dus totaal geen zorgen te maken over een inval van welk land ook.
  Ik denk eerder dat het iets met Israel te maken heeft. En ik begin de geruchten van een derde wereld oorlog steeds meer serieus te nemen als ik zo’n feiten lees. In het verleden hebben bijna alle grote economische crisissen tot oorlog geleid.

  Ron Paul Fan [21] reageerde op deze reactie.

 12. @J.H [19]: Dus de hele wereld slaapt, behalve Griekenland? Lijkt me sterk.

  Lijkt me stug dat de EU zich sterk gaat maken voor de een of andere partij als Cyprus uit de hand loopt. Zowel Turkije als Griekenland zitten in de NATO. De EU deed ook niets in het geval van Joegoslavie, wat veel dichter bij huis was. De EU stuurt liever ‘waarnemers’, da’s wel zo veilig.

  Vanavond is die liberale malloot van een Verhofstadt bij Zomergasten. Die heeft het over de ineenstorting van Europa. Waarschijnlijk dat de Grieken daar eveneens op anticiperen.

  J.H [22] reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan [21]:

  Joegoslavie zit niet in de E.U. Er zijn verdragen getekend die zeggen dat elk aanval op een E.U land een aanval op de hele E.U is. Verdragen zeggen in deze E.U natuurlijk niet zoveel maar ik denk dat ze zich aan deze wel zullen houden.

  Het blijft natuurlijk gissen maar het is wel uiterst vreemd dat Griekenland zoveel wapens gekocht heeft de laatste 10 jaar.

  Maar weet je, het feit dat dit niet uitlekt in de MSM en politiek moet ons al genoeg zeggen.Ze gaan mij niet wijs maken dat ze daar niet van op de hoogte zijn.Frankrijk en Duitsland hebben notabene zelf die wapens aan Griekenland verkocht.Maar Sarkozy en Merkel hebben het over vanalles behalve dat. Zij zijn daar dus zeer zeker wel van op de hoogte maar zeggen er niks over en laten ons ervoor betalen.
  Ik heb het wikipedia-artikel trouwens naar allerlei kranten gestuurd en naar de tweede kamer.

  Misschien moet iedereen het maar zo vaak mogelijk doorsturen.

 14. Media zwijgt tijdens bloedbad Tripoli

  ‘Na zes maanden lang gepoogd te hebben het regime van Kadaffi omver te werpen door ‘rebellen’ te steunen en bombardementen uit te voeren leggen de ‘democratische’ machten nu hun laatste kaart op tafel. Op zaterdagavond 20 augustus 2011 begonnen zij een grootschalige grond-invasie in Tripoli ondersteund door NAVO vliegtuigen, helikopters en kruisraketten. Britse SAS, Franse GIGN en het Vreemdelingen Legioen, verscheidene private paramilitaire legers uit de VS en een klein aantal locale jihadisten namen deel aan dit bloedbad. Meer dan 1.300 Libische burgers kwamen op de eerste avond om, meer dan 5.000 raakten gewond.

  De rebellen stelen, moorden, verkrachten en begraven de doden niet. Dit is een misdaad en zeker niet iets dat een moslim doet. De dode lichamen liggen te rotten onder de zon’. Filmpje, bevat schokkende beelden:

  http://www.youtube.com/watch?v=wHQR7yfgPE0

  Momenteel komen er vrijwel geen berichten uit Tripoli. De verslaggevers ter plaatse die niet werkzaam zijn voor de mainstream media (MSM) zijn opgesloten of dood. Velen werden met de dood bedreigd. Internet, telefoon en andere communicatie-middelen doen het niet vanwege NAVO-bombardementen of omdat de NAVO communicatie onmogelijk maakt door het communicatieverkeer te storen.

  De persoon die de leiding heeft over de rebellen zou een vooraanstaande terrorist van Al Qaida zijn. Sommigen beweren dat de rebellen vrijwel geheel Tripoli in handen hebben, anderen beweren dat er zwaar gevochten wordt. Hoe het er precies voorstaat blijft speculeren. Een miljoen eenvoudige burgers in Tripoli kregen van het Kadaffi-regime een Kalasjnikov en munitie om zich tegen de NAVO/terroristen te verdedigen. Het zal niemand verbazen dat er tegenover iedere getrainde NAVO/terrorist heel wat ongetrainde eenvoudige burgers om zullen komen.

  Daarnaast gaat de NAVO door met bombarderen. Waarschijnlijk vliegen de Apache helikopters net als in de eerste nacht nog steeds boven Tripoli, schietend op alles wat beweegt.

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/08/28/media-zwijgt-tijdens-bloedbad-tripoli/

Comments are closed.