Het schip genaamd Titanic stond bij de bouw bekend als een onzinkbaar schip. Zoals we nu kunnen zien, klopte dit absoluut niet. Sterker nog: al bij de eerste reis zonk het schip na een botsing met een ijsberg. Het voer veel te snel en er waren te weinig reddingsboten aan boord.

Politiek zit de Europese gemeenschap ook in gevaarlijk vaarwater en kan het ook wel eens tegen een berg schulden en onenigheid te pletter lopen.

Het is best mogelijk dat men de EU te snel wilde ontwikkelen, met alle gevolgen van dien. De opzet van de  Europese Gemeenschap was een monetaire Unie te realiseren met als doel één sociaal Culturele Eenheid te vormen. De achtergrond daarvan in werkelijkheid was dat Frankrijk met een zwakke Franc deze graag wilde koppelen aan de sterke Duitse Mark.

Doch er waren om te beginnen al problemen over de plaats van de vestiging van de kantoren in Brussel of Straatsburg, en dat heeft men niet eens op kunnen lossen en daarom zitten ze nu nog in beide plaatsen, gepaard gaande aan verspilling van veel geld.

Daarnaast kwam er een top management van ambtenaren en bestuurders met meer dan 1000 ambtenaren die onledig hun tijd vullen met futiliteiten te behandelen zoals het onderwerp poepzakjes enz. In feite zou men EU beter op kunnen heffen dan dat het straks alle inwoners van EU opzadelt met onbeheersbare en onbetaalbare kosten.

Nederland moest zich ook zo nodig in laten pakken door Europa en forse bijdragen leveren om mee te mogen praten. De meerderheid van de inwoners van Nederland waren er op tegen, maar het systeem in Nederland maakte dat de politiek zijn eigen gang kon gaan, en dat zit zo.

Nederland was een welvarend land en de meerderheid van de inwoners had het te druk met hun werk en de opbouw van het land of een eigen bedrijf, en bemoeiden zich niet met de politiek en dacht dat daar capabele bestuurders zaten die voor het land en de inwoners opkwamen. De politici echter kregen een soort hoogmoedswaanzin en gingen hun eigen weg en gingen de inwoners steeds zwaarder belasten. Ook sloten ze zich aan bij de Europese gemeenschap en gingen financiële instellingen ondersteunen, dit allemaal ten koste en op kosten van de inwoners.

Momenteel ondersteunen ze andere landen met miljarden die ze uiteindelijk van de Nederlandse inwoners terug moeten vangen. De financiële instellingen berekenen het uiteraard ook door aan de gebruikers. Al met al doordat de burgers alle vertrouwen aan de politiek gegeven had, zijn ze nu de klos en kunnen ook wel eens meegetrokken worden met het zinkende schip van EUROPA.

Met dank aan de politiek. Hoe lang pikken wij dit nog?
Ingezonden door Reiny

————————————————————–
Geprek aan dek:
“” En…kapitein, wat zijn je plannen??  ”
“Verminder de broeikasgassen  van de schoorsteen!”

3 REACTIES

 1. Nederland is net zo groot als de stad Bombay, of tegenwoordig Mumbay. Evenveel vierkante km, evenveel inwoners. Stel je eens voor dat de mensen in Bombay er hun eigen munt op na wilden houden, dat zou niet erg praktisch zijn.

  Op de een of andere manier slagen de politici en de banken er niet in om hun zaakjes te regelen. In China eindigden dat soort mensen tot voor kort nog voor het vuurpeleton.

  Aan de andere kant kun je je afvragen wat het probleem is van al die lokale valuta. Misschien zou er naast een lokale munt ook een internationale munt moeten zijn, die je wisselt tegen de dagkoers. Die munt is er, de Amerikaanse dollar.

  Voor de euro was er de emu als inter-europese munt. Misschien kan daar naartoe teruggekeerd worden, zonder lokale munten aan elkaar vast te klinken.

 2. Volgens mij gaat de jager elke dag om raad naar gordon en joling.Zijn medemaatjes.Hij zal wel veel gepest zijn op school met zijn dikke kop en homo zijn zo nu is het wraak tijd.

 3. Het schip ‘Europa’ is zinkende. De landen die er niet tijdig uitspringen en zich los koppelen van de Euro zullen verdrinken of in het kielzog naar beneden gezogen worden.

  Maar goed, heel nederland zich lekker veilig voor de buis, en denkt na mij … de zondvloed.

  Net als tijdens de tweede wereld oorlog, tot dat natuurlijk te laat was.

Comments are closed.