En u laat het gewoon toe

 Toen verlenging van de militaire missie naar Afghanistan een vraagpunt werd, en waar “iedereen” tegen was, mensen opleiden tot politieagent en die zouden dan (ook in de toekomst) niet gaan vechten, heeft Mark Rutte en consorten een truc bedacht: de militairen zouden alleen maar politieagent worden, en geen vechters.

 
De volksvertegenwoordigers van de VVD en CDA waren het er al direct mee eens, maar daarmee hadden ze nog niet genoeg stemmen en draaide het om de stemmen van de Groenlinksen.
Tot verwondering van velen ging Jolande Sap en haar gevolg meehuilen met de wolven. Velen dachten dat zij net zoveel verstand had als haar vlotte praatje. Maar nee, zij geloofde dat die mensen nooit zouden gaan vechten, en stemde voor de uitzending.

Ik heb nog niemand ontmoet die dit ook geloofde. Maar ja, een meerderheid in de Tweede Kamer krijgen is kennelijk niet zo moeilijk, en de meerderheid van het volk is kennelijk niet zo belangrijk.

De militare “opleiders” zijn nu ter plaatse. Het liep fout in de aanloop, maar gisteren kwam toch het Afghaanse politiehoofd in beeld die eerlijk vertelde dat die opgeleiden natuurlijk gingen vechten. Maar je mag het rustig “zelfverdediging” noemen, en dan zal iedereen wel weer tevreden zijn.
Leuke woordenspelletjes!

 Gaan Sap en haar volgelingen nu eisen dat de Nederlandse militaire opleiders naar huis moeten komen?
Of is dit een domme vraag en sluit de Haagse club gewoon de gelederen?

Uit ervaring rekenen ze er op dat het gros van de burgers toch weer op hen gaat stemmen.

27 REACTIES

 1. Het zijn autisten die een virtueel wereldbeeld hebben; in zichzelf gekeerdheid en geen enkel gevoel behalve een muur van (geblokkeerde) emoties waar je u tegen zegt.
  Het spijt me; we hebben een land vol met volgespoten kwikkies in hun koppies en die kun je ws. beter in een sterfhuis stoppen; dan lullen ze de dood nog onder tafel maar leven ?
  Dat zat er na de eerste injectienaald al niet meer in 🙂
  Enig contact met de functionele feiten kunnen deze mensen niet meer maken; ze hebben breinen die gefragmenteerd denken; zo werkt de selectieprocedure om in die sector aan de slag te kunnen; afstand van de werkelijkheid en een ego waar je u tegen zegt.
  Het is einde verhaal.

 2. Groen Links heeft een communistisch verleden. Alles wat tegen godsdienst gebruikt kan worden, dus ook de Afghanistan missie, is iets waar links op inhaakt, of het nou de PvdA is die er voor is, of dan weer Groen Links. In feite schuift links de hele tijd een andere voorstander naar voren om net te doen alsof links er tegen is, of aarzelend voor, maar je ziet dat er altijd een linkse partij van de partij is als er daar tegen godsdienst gevochten moet worden. Terwijl rechts de impopulariteit voor z’n kiezen krijgt omdat die het meest uitgesproken en constant als voorstander overkomt. In feite gaat links juist met deze missie aan de haal want hun doelen en niet die van CDA of VVD worden bereikt, en dat is dat een godsdienst en een cultuur daar onvrij zullen raken onder het sociaal-democratische juk. De Sovjets hadden het niet beter kunnen bedenken.

  Jolanda Sap of Groen Links hebben dus een duidelijke agenda, die gericht is op het helpen vernietigen van godsdienst, om zo de Revolutie alsnog te verbreiden. De naïeve, domme, onwetende, onnozele en onoplettende mensen zijn juist CDA en VVD die zich lenen voor zo’n missie, en die in de waan zijn dat dit rechts of liberaal zou zijn om de boel daar juist onder dwang te verlinksen.

  Yge Visser [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Pteranodon [2]: Stop maar met ver-algemeniseren. We hebben een enorm personeelsprobleem aan de hand; het zijn psychoten in de kamer; stuk voor stuk. Laten we dat item eerst maar eens onder ogen komen want het zegt iets over ons onderwijs, onze cultuur over alles waar Nederland zo in uitblinkt; de mening en de eigen autistische ik.
  Daar schort het aan; voor de rest is allemaal gelul in de denk-ruimte die bij deze mensen gigantisch is gegroeid.

 4. Het is kansloos om met deze mensen iets anders te kunnen doen dan meninkjes botsen; ze kunnen niets.
  Aan het logische en overzichtelijke waarneming delen hebben deze mensen nog nooit gehoord, kunnen ze niet en hebben ze haakse achtergronden voor ontwikkeld.
  Het is een vooropgezet plan om idiot savants te selecteren omdat die 1 ding zeker zullen continueren: totale disharmonie in de democratie zodat de achterliggende krachten er van verzekerd zijn hun gang te kunnen blijven gaan 🙂
  Hou maar op, hou maar op.
  Kansloos als je niet eerst een totaal-overzicht maakt van alles; dan zie je trouwens ook veel meer dan je nu denkt te zien 🙂

  Psychopaten opgeleid door psychopatisch fragmenterend onderwijs; het beste blokkade-personeel dat je je kunt voorstellen; die houden nooit meer op met lullen zonder enige vorm van inhoudelijk overzicht 🙂

 5. Natuurlijk worden we belazerd. Dat is common practice in de Nederlandse politieke arena. De regering luistert al decennia niet naar het Volk, zelfs niet als er een referendum gehouden is.

  Conclusie: Er is niets nieuws onder de zon.

  Ik hoop alleen dat Jolande Sap straks gaat janken als een wolf. Dan kan ik weer eens genieten.

 6. @Pteranodon [6]:
  Heel goed; don quichottes zijn het; ze zijn in de slag met papieren werkelijkheden in hun gefragmenteerde hersenen; allemaal goed bedoelende mensen (dankzij onderwijs wil ik hier be-nadrukken) die geen enkele vorm van werkelijkheidsbesef hebben ontwikkeld. Ik zou deze mensen overigens best in mijn multifunctionele buurthuis thee zien schenken aan mensen die ook niks te doen hebben en dromend hun bestaan invullen; dat zou een passende combi zijn m.i. Want ik heb persoonlijk niets tegen ze; ze hebben functioneel geen capaciteiten om dergelijke verantwoordelijkheden naar behoren uit te voeren; thats all 🙂 Daarom zitten ze er trouwens ook niet; ze zijn geselecteerd om het volk line-air in discussieren vast te houden zodat er achter de schermen alles kan worden gedaan wat ze willen.
  Hey !
  Een land met zo’n bestuur lijkt mij gedoemd om – als ze er niets aan doen – volledig bewusteloos ten onder te gaan; want onderwijs en wetenschap zijn ook tot op het bot inhoudsloze sufmakende industrien geworden waar kopierende derde-generatie na-apers de 4e generatie na-apers laten zien hoe ze moeten na-na-na-na-apen 🙂

 7. @Hub Jongen [9]:
  Amen

  Alvorens een vrijheidsideaal echt grote kans van slagen heeft is – volgens mij – de allereerste uitdaging om de huidige onvrijheid en overbodigheid eens glashelder overzichtelijk in kaart te brengen !

  Want als dat plaatje goed binnen is, dan zal de onvrijheid en haar tegenhanger vrijheid veel beter kunnen worden gevoeld ?

  Ik heb sterk de indruk dat vrijwel niemand een plaatje van hun omgeving heeft en dus ook totaal niet in de gaten heeft hoe onnodig klein & geisoleerd ze worden gehouden. Men kopieert maar wat de omgeving doet en op basis van de info die binnen die contreien rondgeslingerd wordt.

  leo [12] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.
  Anton [22] reageerde op deze reactie.

 8. @Yge Visser [10]: @Igor [11]:
  Alvorens een vrijheidsideaal echt grote kans van slagen heeft is – volgens mij – de allereerste uitdaging om de huidige onvrijheid en overbodigheid eens glashelder overzichtelijk in kaart te brengen !

  Exact,de huidige onvrijheid en overbodigheid, om randdebielen en kantoorklunzen het leven nog gezelliger te maken doet men sinds kort de POST-IT WAR. Ik had er nog nooit van gehoord tot het in het journaal werd gezegd, kreeg ik bijna een hartaanval. Zelfs de vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding heeft positieve respons aan zijn cursisten (werkzoekenden !!!) en de gelegenheid om venstertje-plak te oefenen. weeral lachende gezichten op de MSM natuurijk en ter afsluiting het weerbericht.

  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [13]:

  Is er iemand die weet of een van de knappe politici gevraagd heeft:

  __Hoe worden de afgestudeerde (???) Afghaanse agenten geregistreerd, en hoe houdt Rutte CS hun overplaatsingen bij om te controleren (en te verhinderen) of ze niet bij gevechten worden ingescakeld?

  Dat is toch wel het minste dat hij kan doen om zijn geloofwaardigheid naar de kiezers waar te maken?

 10. @ Hub Jongen: “En u laat het gewoon toe”

  En wat ga jij er aan doen beste Hub?

 11. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ooit op Femke Halsema heb gestemd om geen enkele andere reden dan dat ik haar er érg leuk uit vond zien. Heb inmiddels mijn lesje geleerd. En zal zeker niet op Jolande Sap stemmen, ondanks dat ze er zo mogelijk nóg leuker uit ziet 😀 Ik ben overigens gestopt met stemmen. Zouden meer mensen moeten doen.

  @Hub
  Kunnen we niet een petitie starten dat niet-stemmers voortaan grondwettelijk gezien als stemmers tegen het systeem moeten worden beschouwd? En dat die 150 zetels op die basis moeten worden verdeeld? Lijkt me tof als er nog maar 90 zetels zijn en er toch een meerderheid van 76 moet worden gehaald 😀

  @Arjan [15]:
  Een libertarische samenleving zal waarschijnlijk beginnen met een constitutionele republiek. En dus eindigen als Amerika.
  Arjan [25] reageerde op deze reactie.

 12. Geen soort op aarde zo destructief als de mens, zodat hij uiteindelijk zijn eigen ondergang in zal leiden. Een geruststellende gedachte: in de wereldgeschiedenis zullen we niet meer zijn dan de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat. Niet in kunnen zien hoe mooi dit paradijs is, maar door hebzucht gedreven alles moedwillig vernietigen inclusief de hele soort. En dat noemt zich dan ook nog intelligent….

 13. @Rien [19]:
  U Treft geen schuld of blaam maar de verantwoordelijkheid dragen wij allemaal.

  Hier een paar mooie quotes van Edmund Burke, die naar mijn mening goed aansluiten bij het onderwerp.

  “When bad men combine, the good must associate; else they will fall one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle.”

  Of de beter bekende versie;
  The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

  Die Edmund Burke heeft trouwens wel meer scherpe uitspraken; http://en.wikiquote.org/wiki/Edmund_Burke

  Rien [23] reageerde op deze reactie.

 14. @Arjan [15]:
  Ik denk dat er toch zeker wel systemen te bedenken zijn met een wat langere levensduur als 150 jaar, de meeste staats systemen zijn net bomen, sommige worden heel oud en groot maar uiteindelijk gaan ze dood en dat gaat vaak samen met een flinke klap – een systeem wat langer meegaat zal meer moeten lijken op riet of gras, dit staat niet alleen symbool voor een veel kleinere overheid maar ook voor een heel andere structuur en een groot aanpassingsvermogen.

  Arjan [24] reageerde op deze reactie.
  Arjan [26] reageerde op deze reactie.

 15. @Yge Visser [10]:
  “Ik heb sterk de indruk dat vrijwel niemand een plaatje van hun omgeving heeft en dus ook totaal niet in de gaten heeft hoe onnodig klein & geisoleerd ze worden gehouden. Men kopieert maar wat de omgeving doet en op basis van de info die binnen die contreien rondgeslingerd wordt.”

  Het doet mij weer denken aan het volgende filmpje die dit keurig uitlegd.

  http://youtu.be/69F7GhASOdM

 16. @Igor [20]: Wel, dat ben ik dan oneens met Burke. Als ik verantwoordelijk ben voor dat, dan zou ik ook verantwoordelijk zijn voor het leed dat een argentijn zijn buur aandoet.
  Dit idee van verantwoordelijkheid is een spinoff van het christelijke idee van de doodzonde. I.e. iedereen is zondig (ie verantwoordelijk) enkel door het geboren worden.
  Zelfs als iemand mij via een gijzel situatie probeert te dwingen iets te doen, en ik dat weiger, ben ik niet verantwoordelijk voor wat de gijzelnemer doet.

 17. @Igor [21]: Aan Amerika moest ik ook denken. Echter Amerika is helemaal ‘from scratch’ begonnen met nieuwe inwoners in een vrijwel leeg land. Ik zie dat een Europees land nog niet zo snel nadoen.

 18. @Ron A te A [17]: Aan Amerika moest ik ook denken. Echter Amerika is helemaal ‘from scratch’ begonnen met nieuwe inwoners in een vrijwel leeg land. Ik zie dat een Europees land nog niet zo snel nadoen.

 19. @Igor [21]: Een democratie heeft een levensduur van ongeveer 200 jaar. Daarna gaat men weer over op dictaturen en feodaliteit. Hier wordt al honderden jaren over gesproken en geschreven, wij zijn echt niet de enigen. Tot op heden heeft nog niemand een waterdicht systeem kunnen bedenken en dat geldt ook voor onze generatie. We zijn nog niet zo ver in onze evolutie.

 20. @Arjan.

  Een democratie is een lulverhaal!
  Demos en cration is de basis van het woord!
  Dit betekent de recht van de grootste groep , of die groep nu goed of slecht is , maar de grootste groep bepaalt!
  Dus al met al iedereen praat nonsens over democratie en laten dus door onwetendheid hun eigen leven kapot maken door de mensen die ze zelf kiezen!
  En dit omdat ze gewoon te arrogant zijn om te durven stellen dat ze gewoon blindelings vertrouwen op de nonsens die anderen hen vertellen!
  Waar zelfs een beetje kennis van de taal opdoen , ver gezocht is!

Comments are closed.