Der SPIEGEL heeft een interview met Paul Woolley, stichter van een instituut aan de London School of Economics dat de gevaren van het niet goed functioneren van de financiële markten bestudeert.

Het is niet moeilijk om aan te tonen dat de markten niet goed, ordelijk werken. Woolley zegt daar ook wel aardige dingen over, maar in dit korte verslag mist toch het aantonen van de oorzaak.   Die oorzaak is kort en krachtig de “overheid”. Door de vele regels, en steeds weer nieuwe regels, krijgt een vrije markt geen kans. Kijk slechts naar het recente verbod op “short selling”. En ook de reddingen van banken met behulp van belastinggeld!

De mogelijkheid om rust op de markten te krijgen, is minder/geen bemoeienis meer door overheden. Maar die weten veel te goed hoe belangrijk het voor hun macht is om de controle op de financiële wereld in handen te hebben.

1 REACTIE

  1. Um ik dacht eigenlijk dat de bankiers de macht hadden over de overheid. (imf,fed – dat soort bankiers)

Comments are closed.