Van tijd tot tijd ontvang ik reclamefolders van internetdrukkers die voor een scheet en drie knikkers een fullcolor krant drukken. Stel je eens voor: Vrijspreker die 25.000 exemplaren laat drukken, 32 pagina’s dik. Die krant wordt dan gratis uitgedeeld aan treinreizigers op stations. Samen met de Metro. Zou dat zoden aan de dijk zetten: onze eigen MSM?

Het zou de eerste echte kennismaking zijn voor veel Nederlanders met het Libertarisme. Wat zou er in zo’n krantje moeten staan? Welke verhalen? Wordt het “Libertarisme voor beginners” of hakken we er in met “Daar komen ze met een pistool“? Zouden er adverteerders te vinden zijn (Toine, kom er maar in)? Zouden er Vrijsprekers te porren zijn om een stapel kranten naar het station te brengen in de ochtendspits? Kortom: Zou het haalbaar zijn?

Graag jullie reactie!

40 REACTIES

 1. Zouden er Vrijsprekers te porren zijn om een stapel kranten naar het station te brengen in de ochtendspits? Kortom: Zou het haalbaar zijn?

  Weet je in vrijspreker hebben ze het vaak over “in goud gaan enzo ” , maar er zijn ook vrijsprekers die ” lichamelijke arbeid ” verrichten.

  Nou en die klaren deze klus wel.

  Get it done.

  Ron Paul Fan [32] reageerde op deze reactie.

 2. @vrijeradikaal [31]:
  Zouden er Vrijsprekers te porren zijn om een stapel kranten naar het station te brengen in de ochtendspits? Kortom: Zou het haalbaar zijn?

  Ik vrees dat de gemiddelde vrijspreker in een inkomensgroep zit met een hoog inkomen, derhalve niet alleen ideologische geneigd maar ook in staat is om goud te kopen en elke keer gromt als de blauwe envelop van de roverheid op de deurmat ploft.

  Kortom een mensensoort die niet geneigd zal met blaadjes te lopen leuren ten einde arme sloebers die door weer en wind de trein proberen te halen over de libertarische streep te trekken. Gaat niet werken.

  Polity [33] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [37] reageerde op deze reactie.

 3. @Ron Paul Fan [32]:

  Vermogen + wens = ‘krantenjongens’ inhuren.

  Maar even serieus, een krant is leuk maar de naar mij beoogde doelgroep << jongeren, doet daar weinig mee. In het meest voorkomende geval zullen ze het krantje gebruiken als voetenmatje om een boete van de NS te voorkomen.

  Mocht het krantje vol staan met reclame (goldmoney en partijen?) dan wordt het zelfs minimaal geaccepteerd.

  Wat een mogelijkheid is, is om eenmalig een krant zonder al te veel reclame uit te delen in grote oplagen op enkele grote stations hopend dat de MSM het op pakt.

  Zelf zie ik echter meer success in de ideen van Hoc, namelijk korte leuke youtube filmpjes maken. 1 dumpert hit is….. vele views

 4. Men vergeet een belangrijke groep libertariërs: jonge libertaristen. Er is een facebook groep actief, maar er wordt helaas nauwelijks iets gepost. Deze groep heeft slechts 73 leden, maar als je 50% hiervan bereikt heb je al 36 loopjongens op het station/in de trein die dit vast en zeker gratis willen doen. Idealen gaan immers boven geld.

  Zelf wil ik hier in Nijmegen graag op het station een middag folders uitdelen en/of een stuk voor de ‘krant’ schrijven!

 5. Spotje bij rtlZ is ook niet zo duur en geeft meer effect en een makkelijke doelgroep.

 6. Maandag hebben jullie de kans om bij Knevel en Poephoofd vragen J.C. de Jaeger te stellen via de website van Knevel en Poephoofd of Twitterd.

 7. @Ron Paul Fan [32]:

  Kortom een mensensoort die niet geneigd zal met blaadjes te lopen leuren ten einde arme sloebers die door weer en wind de trein proberen te halen over de libertarische streep te trekken.

  Als dat zou werken, dan stond ik vrijwillig 1 werkdag af om dit te doen. Helaas werkt dit niet. De wereld is niet klaar voor deze ideeën.
  Eerst zorgen voor een rotsvaste fundering. Dan volgt de rest.
  Zolang we nog niet consistent genoeg zijn gaan we geen mensen veranderen.
  Woorden zullen nooit mensen veranderen. Acties wel. en dan bedoel ik geen krantjes rond leuren, maar een echt goed deugdzaam mens zijn.
  Wees een vuurtoren, een baken. Iemand om tegenop te kijken. Dan komen de mensen vanzelf naar jou om te vragen wat jou anders maakt. Wat er in jou tikt. Dat trekt mensen aan als vliegen naar stront. Geen boeken voor nodig.

  Ugh [39] reageerde op deze reactie.

 8. Wel leuk dat de bezorging het voornaamste punt van discussie lijkt te zijn, terwijl het toch echt niet zo moeilijk is; iedereen hier heeft de mogelijkheid er tijd of geld voor vrij te maken.

 9. @Liberty 5-3000 [37]:

  Ik denk dat woorden wel in staat zijn in ieder geval sommige mensen te overtuigen.

  Maar de woorden moeten komen van een bron die zichzelf niet overduidelijk en continu tegenspreekt.

  Stel je voor dat je te maken hebt met een leek, die nauwelijks op logische wijze tegen de dingen aan heeft gekeken.
  Stel nu dat je iemand twee dingen vertelt die elkaar tegenspreken; dat je beweert dat beiden “libertarisch” zijn, en dat beiden een goede rationele fundering hebben.

  Wie ga je overtuigen? Niemand. Want iemand die de twee tegenstrijdigheden zelfstandig uit elkaar kan halen heeft ook geen onderwijs nodig.

  Ik denk dat het lezen van boeken die een consistent verhaal hebben meer effectief is dan een medium dat elkaar tegensprekende argumenten presenteert als zijnde behorende tot eenzelfde filosofie.

 10. Ik zeg: doen!! Ik ben absoluut bereid om ’s ochtends een stapel krantjes op het station te droppen.

Comments are closed.