Bij het lezen van het artikel “Gemeenschappelijke Vijanden” van Doompie kwam ik dit artikel tegen op wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Militaire_industrie Ik wist niet wat ik zag.

Uit dit artikel blijkt namelijk dat Griekenland de op 4 na grootste wapen-importeur ter wereld is.

 Vanaf 2001 heeft Griekenland voor enorme bedragen aan wapens geïmporteerd.

Nou weten we allemaal dat Griekenland al een aantal jaren failliet is en dat Duitsland en Frankrijk enorme kredieten hebben uitstaan in Griekenland.

 Uit diezelfde lijst blijkt dat Duistland en Frankrijk de 3e en de 4e grootste wapen-exporteurs zijn van de wereld. Griekenland kocht dus wapens  uit  deze twee landen met kredieten uit deze twee landen.

Griekenland dreigt nu totaal failliet te gaan en wij moeten daarvoor opdraaien. Niemand heeft het over het verkopen van die wapens, het gesprek gaat volledig over onze belastingcenten en onze pensioenen die moeten bijdragen aan het herstel van Griekenland.

Ik ga er van uit dat alle politici hiervan af weten. Ze hebben dus “weer” een sluwe manier uitgevonden om ons uit te knijpen en de schuld bij de Griekse bevolking neer te leggen.

 Niet die wapenindustrie en die kredietgevers hebben risico’s genomen in Griekenland maar de Nederlandse belastingbetalers en de Nederlandse pensioenen. Het lijkt er dus ook op dat wij die wapens aan het betalen zijn. Merkel en Sarkozy houden hun lippen stijf op elkaar terwijl politici bijna altijd betrokken zijn bij de wapen industrie http://nl.wikipedia.org/wiki/Militair-industrieel_complex .

   Maar de grootste vraag is natuurlijk: Wat moet Griekenland in hemelsnaam met al die wapens?

 Ingezonden door J.H.

15 REACTIES

 1. dus nu de pensioen fondsen niet meer in kluster bommen investeren, gaan ze wel mee betalen aan het complete wapen arsenaal van de Grieken.lol

 2. En met die wapens die de europese burger zelf heeft betaalt, worden ze dadelijk zelf afgeknald door militairen die ntb ook nog door hunzelf zijn betaald!!!!!
  Maar ja, er is weer een nieuwe afl. van gtst begonnen dus voorlopig is dit soort nieuws alleen maar voor die Don Quichottes die in elke familie wel rondlopen maar toch worden uitgelachen.’
  Gaan er maar vanuit dat alles goed komt, toch?

  Samson [15] reageerde op deze reactie.

 3. Zelfs vorige zomer is Griekenland nog onder druk gezet door Frankrijk om voor een enorm bedrag een nieuwe onderzeeboot van Franse makelij aan te schaffen.
  Er stond toen een filmpje op You Tube (helaas kan ik het niet meer terug vinden) waar een Frans parlementslid heel duidelijk uitlegde hoe we met z’n allen voor de gek gehouden worden. Want Frankrijk wil gewoon handel drijven en Griekenland is een goede afnemer. De Grieken worden gechanteerd dat als ze niet afnemen, ze ook geen hulp meer krijgen. Ze worden achter de schermen door landen als Frankrijk en Duitsland onder druk gezet om wapens en vliegtuigen aan te schaffen. Anders krijgen ze het volgende deel van de uitbetalingen niet.
  Natuurlijk zijn alle politici hiervan op de hoogte, alleen het grote publiek weet niets af van dit soort spelletjes!

 4. Het was me wel bekend dat Griekenland zo’n enorme inkoper van wapentuig is, sinds de val van de USSR zelfs de grootste van Europa of de Arabische Wereld. Griekenland en Turkije willen niet voor elkaar onderdoen in bewapening want het zijn aartsvijanden. Het hele idee dat sinds de val van de Sovjetunie aan ontwapening wordt gedaan geldt daar niet. Ze zitten dan wel allebei bij de NAVO maar dat is niet omdat ze zulke goeie vriendjes van elkaar zijn dus, maar omdat ze toen een gemeenschappelijke dreiging voelden van de USSR. Gemoederen soms heel hoog oplopen om dingen die voor ons pietluttig lijken (zoals in de jaren 90 bijna op het randje van oorlog om een meningsverschil over een paar boven de zee uitstekende rotspunten, van wie die nu precies zijn). Media heeft er ook een handje van om het volk tegen de ander op te hitsen als er wat loos is. Ook dat draagt niet bij tot de goede vrede. Ik sluit niet uit dat ze ooit eens slaags zullen raken. Dat machtsvacuum in Griekenland zit me wat dat betreft dus ook niet echt lekker ookal ben ik libertarisch.

  Met de legers die ze nu hebben kun je je lol dan wel op want elk van beide landen kan in oorlogstijd over meer dan een half miljoen man beschikken. Die kennen nog de dienstplicht. Ter vergelijking: tijdens de Koude Oorlog had het relatief welvarende Nederland inclusief allerlei non-combatants zoals koks e.d. misschien maar iets van 100.000 man.

 5. Op een of andere manier weten Duitsland en Frankrijk de EU zo gek te krijgen dat ze (ondanks dit soort informatie die allang bekend moet zijn?) andere EU leden de exorbitante Griekse overheidsschulden laten betalen. Je kunt je dus ook afvragen of andere EU landen in een afhankelijke positie van Duitsland of Frankrijk verkeren, alsof ze wel meer landen bij hun ballen lijken te hebben. Als een politicus gezond verstand heeft (contradictio in terminis?) dan zou die toch roepen dat Griekenland eens wat aan zijn bewapening moet bezuinigen? Als Griekenland zich koest houdt, en niet aan agressie doet, dan kan het toch rekenen op NAVO steun? Artikel 5 van de Navo zegt namelijk dat een aanval tegen 1 wordt opgevat als een aanval tegen allen, dus dat zou dan ook moeten gelden als Turkije tot de aanval zou overgaan. Griekenland staat dan nooit alleen en kan dus als het goed is vertrouwen op steun van andere NAVO landen als het slachtoffer is van agressie. Inclusief Amerika.

 6. De Grieken geven ongeveer 1 mld per jaar aan wapens uit, dat is natuurlijk veel, maar valt in het niet bij de totale groei van de overheidsschuld. Zie http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/08/wat-te-doen-met-je-poen-245-miljard/#more-96065 (staatje onderaan)

  Ruim 180 miljard euro schuldtoename van 2000 tm 2010. Die 11 miljard militaire hardware die ze in die periode hebben gekocht valt daar toch min of meer bij in het niet.

  Ratio [8] reageerde op deze reactie.
  Doompie [9] reageerde op deze reactie.
  J.H [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Ratio [7]: Wel leuk, wellicht kunnen we een paar militaire helikopters vorderen als onderpand, we raken die dingen geregeld kwijt in de diverse zandbakken van de wereld.

 8. Wellicht denken de Grieken die wapens nodig te hebben om zich tegen de Turken te verdedigen.

  In het land dat nu Turkije heet werd 1.000 jaar geleden door velen Grieks gesproken en door niemand Turks.
  De laatste Grieken in dat land zijn rond 1922 of vermoord (ca 200.000 in Smyrna, Trabson etc.) of weggejaagd.

  Vergeet ook niet de 400 jarige gewelddadige bezetting van Griekenland door de Turken, dus is aandacht voor het leger door de Grieken wel te begrijpen.

 9. @Doompie [9]: het gaat hier om de suggestie in dit artikel dat de schuldtoename voor een groot deel te verklaren is door wapen inkopen. Als 94 procent van de schuldtoename komt voor rekening van andere zaken dan wapenaankopen, dan klopt de suggestie gewoon niet.

  Het is natuurlijk wel een pijnlijk feit voor de Grieken nu. Echter een kleine stadstaat als Singapore staat nog 2 plaatsen hoger dan de Grieken op deze lijst.

 10. Ik dit vandaag nog besproken met 2 heren op het werk, ook zij waren zeer verbaast dat de MSM hier niet over berichten.

 11. @Markus [2]:
  Ja ik gaan er ook vanuit dat alles niemeer goed komt…
  Bestaat dat gtst drama nog?… goh…wis ik niet.
  Een jaar of 15 terug riep een nichtje heel hard “STIL¨ goeie tijden begint… En iedereen was het daarmee eens, maar het was potvolblomme een bruiloft!… En ik had als internationaal chauffeur heel veel moeite gedaan om dan vrij te zijn, want ik moest erbij zijn… en dan zo ’n rotte bakvis die de gehele familie tot maant de bek dicht te houden…
  Sindsdien heb ik geen contact meer met die kant van m’n familie… en ik mis ze niet.

Comments are closed.