loldusnubetalenwedusveelmeerVrijspreker: Veel belastingslaven in de Nederlandse belastingboerderij, maken zich nogal druk over waar het goud van de nederlandse bank gebleven is, wat denkt U daarvan?

Opperdienaar: Ik begrijp die ongerustheid nooit. Als je geld gestolen is, dan hoop je toch juist dat de dief het zelf weer kwijt is geraakt? Het laatste wat je wilt is dat hij naast je staat op de markt en de spullen voor je neus wegkoopt, omdat hij bulkt van jouw geld. Op de vrije markt is iedereen met elkaar in competitie om schaarse goederen. Je verwacht neem ik aan niet dat de dief dingen voor je gaat doen waar je wat aan hebt.

Vrijspreker: Waarschijnlijk hopen veel libertariërs dat het geld, wanneer niet verdwenen, in Nederland door hun overheid wordt uitgegeven wordt aan goede dingen en ze er toch nog een beetje van profiteren.

Opperdienaar: Libertariërs moeten een keer gaan besluiten hoe ze nu werkelijk over de overheid denken. Als wij van de overheid het goud nog onder controle hebben ondanks dat het in Amerikaanse kluizen ligt en als wij van de overheid het geld dat we aan de Griekse, Potugese en Ierse overheden geleend hebben nog terugkrijgen, waar geven we het dan aan uit?

Vrijspreker: Betere wegen?

Opperdienaar:  Wegen? Onlangs werd bekend dat we Goudse probleemjongeren gratis karateles gaven. Als we al dit geld waarover libertariërs zich druk maken niet kwijt blijken te zijn, dan geven we ze ook nog schietles en gratis wapens en munitie. Hun slechte gedrag komt namelijk voort uit angst en als ze zich veiliger voelen, zullen ze minder agressief zijn. Dat is tenminste wat de academici en politie mij vertellen die van een grote stroom problemen afhankelijk zijn voor hun inkomen.

Als we dan nog geld over hebben, nemen we nog meer ambtenaren aan die nog meer regels controleren voor de belastingslaaf. We gaan natuurlijk geen problemen oplossen. Problemen van de onderdaan zijn kansen voor ons. Onlangs werd bekend dat de amerikaanse overheid grote hoeveelheden wapens aan Mexicaanse drugshandelaren hadden geleverd. Dat doen wij omdat de meeste mensen hun beveiliging als een overduidelijke dienst zien die ze moet worden opgedrongen door een monopolie. Wij vergroten ons aandeel in het leven van onderdanen automatisch als er meer beveiliging nodig is. Dus terrorisme willen we ook best aanmoedigen door wat bommen op ze te gooien.

Nee, de reden dat libertariërs anderen niet overtuigen is omdat ze aangeven zelf niet in hun ideeën te geloven. Op het moment dat ze zeggen te hopen dat de overheid hun geld niet is kwijt geraakt, zeggen ze in feite dat dit monopolie dat geld ten gunste van hen uitgeeft. Precies, denkt de socialistische toehoorden, zo denk ik er ook over. Wij hopen beiden dat de overheid veel geld heeft.

Vrijspreker: Hans Herman Hoppe zei ooit:”The market is in the production of goods, the government is in the production of bads’

Opperdienaar: Ja, wat consequent zou zijn voor libertariërs, is hopen dat hun heersers het afgenomen geld kwijt zijn of het ver van hun bed uitgeven, want als er iemand niet profiteert van overheidsgeld, dan zijn het libertariërs wel.

Vrijspreker: Misschien denken libertariërs dat als de overheid al het gestolen geld kwijt is, dat ze dan nog meer komen stelen?

Opperdienaar: De overheid steelt altijd het maximale bedrag wat op dat moment mogelijk is. Dat wordt nauwkeurig berekend met de Laffer curve. We doen continue kleine verhogingen/verlagingen van verschillende belastingpercentages om in het evenwichtspunt te komen. Alleen door meer onderwijs en angst, kunnen we het evenwichtspunt langzaam naar rechts opschuiven.

Als we meer konden binnenhalen, hadden we dat al gedaan.

Vrijspreker: Misschien verwachten libertariërs dat openheid van zaken hun medeslaven de ogen gaat openen? Dat ze meer vrijheid en minder machthebbers eisen.

Opperdienaar: De ogen openen? Euro hoofd Jean Claude Juncker vertelde onlangs dat “als de zaken moeilijk worden, moet je liegen“. Jan Kees de Jager verzweeg 35 miljard dollar aan garanties, om de marken niet in paniek te brengen. Mark Rutte ondertekende een garantstelling van de nederlandse belastingslaaf na 8 uur studeren op het dossier, maar maakte een rekenfout van 50 miljard in hun nadeel. De geschiedenisboeken staan vol van false flag aanvallen om conflicten uit te lokken. De gemiddelde levensduur van overheids monopolie valuta is 27 jaar. De meeste Nederlanders verwachten uiteenvallen van de eurozone. Ze weten echt wel wat er aan de hand is, maar ze weten ook dat het verstandiger is om de heersers naar de mond te praten en daar hebben ze groot gelijk in.

 

35 REACTIES

 1. Nee, de reden dat libertariërs anderen niet overtuigen is omdat ze aangeven zelf niet in hun ideeën te geloven. Op het moment dat ze zeggen te hopen dat de overheid hun geld niet is kwijt geraakt, zeggen ze in feite dat dit monopolie dat geld ten gunste van hen uitgeeft. Precies, denkt de socialistische toehoorden, zo denk ik er ook over. Wij hopen beiden dat de overheid veel geld heeft.

  Hear, hear.
  Dit is de reden waarom het niet aanslaat.
  Consistentie.

  Geweld initiëren = EVIL
  De overheid initieert geweld.

  De overheid = EVIL

  100% overheid = EVIL

  1% overheid = EVIL

  consistentie, consistentie, consistentie……..
  Nico de Geit [6] reageerde op deze reactie.

 2. Tegoeden van Kadaffi werden al in beslag genomen, zowel in Zwitserland als in de VS. In het verlengde daarvan kunnen de tegoeden van Beatrix en de Nederlandse staat in beslag worden genomen en terug worden gegeven aan het Nederlandse volk.

  Het zal nog een hele rekensom worden wie precies wat krijgt. Socialisten en christenen willen waarschijnlijk alles aan de armen geven: mensen uit de derde wereld, kom er maar in.

  Ik neem genoegen met een kruiwagen vol goud. Ik zie meer in een actie ‘Geef ons goud terug’.

  Burnitall [11] reageerde op deze reactie.
  Aequitas [29] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [1]:

  ‘De overheid = EVIL’

  God
  Ik geloof niet in een of andere god, zeker niet in de Joodse god JHWH. Ik geloof dat Jezus een geesteszieke oplichter was, een psycho. Of hij echt heeft bestaan doet niet ter zake, het gaat om wat Joden zoals Paulus van hem gemaakt hebben.

  Satan
  Tegelijk geloof ik dat overheden, de MSM en banken door Satan en een leger van demonen aangestuurd worden. Bijbelse profetieën over een Babylonische wereldregering lijken werkelijkheid te worden. Die profetieën komen voort uit Joodse hoofden.

  Antisemiet
  God bestaat niet en de duivel ook niet. Wat wel bestaat is een aantal geesteszieke figuren die streven naar werelddominantie en die iedereen wil onderwerpen. Toevallig afstammelingen van Jacob. Hun zieke fantasieën/profetieën lijken uit te komen.

  Ron Paul Fan [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico de Geit [6]: “Toevallig afstammelingen van Jacob. Hun zieke fantasieën/profetieën lijken uit te komen.”

  Nee hoor, de Chinezen gaan roet in het eten gooien. En de moslims doen ook niet mee. Wel zullen deze laatsten gaarne gebruik maken van de decennia oude strategie vd afstammelingen van Jacob om het ‘blanke ras’ plat te krijgen dmv massa-immigratie, nadat de eerder bolshevistische aanval was afgeslagen. Doel is om een niet al te slim koffiebruin tussenras te kweken dat vrij eenvoudig te beheersen zal zijn en dan is planeet van hun, aldus de strategie in een notedop. Jammer alleen voor de Jacobi’s dat die Islam import tamelijk stug vasthoudt aan hun leer, waarin de Jacobi’s niet al hoog aangeschreven zijn. Er beginnen nu allerlei Jacobi’s op te staan die inzien dat die massaimmigratie niet langer werkt in het voordeel van hun, met Wilders als belangrijk voorbeeld.

  Hier is een trouwens een voorstaande amerikaanse Jood Stephen Steinlight die openlijk toegeeft wat elke Stormfront poster ook al wist, namelijk dat de Joden de grootste drijvende kracht zijn geweest achter het opengooien van de grenzen van het Westen voor derde wereld immigratie:

  http://www.cis.org/articles/2001/back1301.html

  In hetzelfde artikel legt hij ook uit waarom die strategie niet langer meer in het voordeel is van de joodse gemeenschap, want (hou je vast): die import is immuun voor ‘anti-semitisme’-beschildigingen. Maw die Latino’s en zwarten niet van die gristelijke schaapjes zoals de blanken dat zijn (geworden).

  Kwam vandaag een uiterst interressant artikel tegen dat door (voormalige?) vrijspreker veelposter Hartman werd gepromoot:

  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12922

  Gaat over de Frankfurter Schule. Wat in het artikel volledig wordt verzwegen is dat vrijwel alle namen die in het artikel worden genoemd die voorstander zijn van de politieke correctheid, Joden zijn. Het is natuurlijk hilarisch dat de auteur van een artikel tegen politieke correctheid dat niet durft te zeggen, al zal die het ongetwijfeld heel goed weten. Exact hetzelfde doet Bill Lind, die de vertegenwoordigers van de Frankfurter Schule afdoet als ‘Duitsers’, een giller:

  http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCYQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2Fvideoplay%3Fdocid%3D8630135369495797236&ei=cr8_TpGsIYWaOtyD3PkO&usg=AFQjCNHqt3AFC9v7Rn2JpMevB85l4Z-SFQ

  Toch, Joden zijn machtig, maar niet almachtig. Zij zijn het geweest die de zgn ‘Russische’ revolutie op touw hebben gezet, maar ca. 1938 waren ze ‘hun’ USSR kwijt, gesymboliseerd door de moord op Trotsky. Hetzelfde staat nu te gebeuren in de VS. Het georganiseerde Jodendom die daar nog de touwtjes strak in handen hebben (lees Mearsheimer en Walt) gaat het internet niet overleven. Na de Arabische lente’s gaan er in het Westen eveneens rechtse lente’s komen. Breivik was slechts een waarschuwingsschot, daar gaan er nog veel meer van komen. De bevolkingen zijn woest over de massa-immigratie en die gaan afrekenen met hun politieke klasse. De geest is allang uit de internetfles.

  http://www.amazon.com/Israel-Lobby-U-S-Foreign-Policy/dp/0374177724

 5. @Nico de Geit [4]: ” Tegoeden van Kadaffi werden al in beslag genomen, zowel in Zwitserland als in de VS. ”

  Helaas zijn deze tegoeden inmiddels al gespendeerd….JAwel..Aan oorlogstuig bestemd voor de opstandelingen. En wie levert deze oorlogstuig…….3 x raden..Kadaffie heeft geen cent meer., en de opstandelingen evenmin…

  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 6. Alweer een goed interview.
  Wel komen er enkele typische punten uit:

  Opperdienaar: Libertariërs moeten een keer gaan besluiten hoe ze nu werkelijk over de overheid denken. Als wij van de overheid het goud nog onder controle hebben ondanks dat het in Amerikaanse kluizen ligt en als wij van de overheid het geld dat we aan de Griekse, Potugese en Ierse overheden geleend hebben nog terugkrijgen, waar geven we het dan aan uit?

  Dat is net een essentieel punt. De meeste libertariers weten echt wel wat ze van de overheid denken en geloven niet (met zeer grote waarschijnlijkheid) dat de Opperdienaar het nog onder controle heeft, en al helemaal niet dat dat geld van andere overheden nog ooit terugkomt.
  In tegendeel, zij geloven/weten dat de opmerking van uw discipelen dat het met rente terugkomt, een pure leugen is om de burgers te bedriegen.

  Liberty 5-3000:
  Nee, de reden dat libertariërs anderen niet overtuigen is omdat ze aangeven zelf niet in hun ideeën te geloven. Op het moment dat ze zeggen te hopen dat de overheid hun geld niet is kwijt geraakt, zeggen ze in feite dat dit monopolie dat geld ten gunste van hen uitgeeft. Precies, denkt de socialistische toehoorden, zo denk ik er ook over. Wij hopen beiden dat de overheid veel geld heeft.

  Waar staat nou dat:”Op het moment dat ze zeggen te hopen dat de overheid hun geld niet is kwijt geraakt …” Ik denk net dat het eisen van een onafhankelijk onderzoek net aangeeft dat libertariërs GEEN vertrouwen hebben dat alles daar nog ligt. En door dit aan te tonen, zouden wel meer mensen dat vertrouwen kunnen verliezen.
  En zelfs als ze dat onderzoek weigeren, maken ze zich verdacht! En ook dat kan helpen. Er doen nu 904 mensen aan de petitie mee. We zijn er bijna!!

  Liberty 5-3000 [19] reageerde op deze reactie.

 7. @Vilseledd [14]: Ik had de goudpiek van vandaag (in euro!) helemaal niet verwacht. Integendeel eigenlijk. Door de hoge stijging van afgelopen weken (vooral dagen) had ik een terugval verwacht, om in het najaar, gigantisch hard te gaan stijgen.

  Door de verlaging van de AAA rating in de VS dacht ik dat de euro vandaag zou stijgen tov de dollar, maar het omgekeerde is gebeurd. (-1,35 €/$). Bizar.

  Ondanks de positieve waardering die ik heb over goud, zijn de gladde jongens zich vast ook wel aan het moeien met de prijs.

  Ben ook benieuwd wat het zilver zal doen.
  Zakt de zilverprijs, gezien door economische achteruitgang ook voor minder verwerking van zilver zorgt? Of, zou het papieren zilver van JP Morgan eerder barsten?

  Op (midden)lange termijn weten we ondertussen allemaal dat we kopje onder gaan. Maar het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat de aandelen, valuta en goudprijzen erg hard kunnen keren, meestal gewoon door een paar krasse uitspraken uit Brussel of de VS.

  Het zijn rare tijden!

  Offthegrid [16] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [21] reageerde op deze reactie.

 8. @surfer [15]:
  Dat u dit niet verwacht had, zegt meer over uw perceptie dan over de logica van deze handel of uw kennis daarvan. 😉

  @Vilseledd [14]: En welke goudbubble? Goud is geen bubble. Voor iets een bubble is, moet het aan bepaalde voorwaarden voldoen. Goud voldoet niet aan die voorwaarden, hypotheken, aandelen, obligaties en geld op rekeningen wel.
  Eén van die voorwaarden om een bubble te zijn is, dat het grote publiek erin is geïnvesteerd, wat niet het geval is. Van alle investeringen(dus inclusief pensioenfondsen en beleggingsmaatschappijen) zit ongeveer 0,65% in goud. Als we alleen de privépersonen in de wereld bezien, zit nog geen promille in fysiek goud te sparen/beleggen. Marginaal, dus.
  Een ander kenmerk van een bubble is, dat de overheid deze faciliteert. Daar is absoluut geen sprake van, eerder het omgekeerde. Overheden willen niet dat u cash geld heef (klein bedrag? pinnen mag!) en zéker niet zwart spaart met fysiek edelmetaal en niet eens uw verdiende centen zwart in de oude sok stopt. Digitaal, aangeven en beheersbaar maken voor de overheid, dát is wat ze willen.
  Verder zit goud niet in een bubble, omdat het grootste deel van het nieuwe geld dat door de kapitaalinjecties van centrale banken in het systeem gepompt wordt naar aandelen en obligaties vloeit.
  De dollar en de euro, dat zijn de werkelijke bubbels. Goud is niet duurder geworden, de valuta zijn WEER minder waard geworden. Logisch, men maakt maar geld bij, men strooit drifitg met garantiefondsen. Deze valutabubbles gaan uiteen spatten, de vraag is niet OF dat gebeurt, maar WANNEER.

  Eerst onderzoeken, dan dingen uitkramen.

  Mijn pensioen is dit weekeinde in ieder geval WEER meer waard geworden. Ik heb geen last van een dekkingsgraad minder dan 105%. 😀

  Liberty 5-3000 [17] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [20] reageerde op deze reactie.
  surfer [22] reageerde op deze reactie.

 9. @Offthegrid [16]:

  De dollar en de euro, dat zijn de werkelijke bubbels. Goud is niet duurder geworden, de valuta zijn WEER minder waard geworden.

  zucht. Toch fijn als je weer eens iemand spreekt die niet zijn hoofd in zijn kont heeft.
  Zelfs de meeste accountants reutelen die onzin na.
  Goud blijft constant. Alleen vanuit het perspectief van fiatgeld wordt alles meer.

 10. @Hub Jongen [13]:

  Op het moment dat ze zeggen te hopen dat de overheid hun geld niet is kwijt geraakt …” Ik denk net dat het eisen van een onafhankelijk onderzoek net aangeeft dat libertariërs GEEN vertrouwen hebben dat alles daar nog ligt. En door dit aan te tonen, zouden wel meer mensen dat vertrouwen kunnen verliezen.
  En zelfs als ze dat onderzoek weigeren, maken ze zich verdacht! En ook dat kan helpen.

  Beste Hub,
  Ik denk dat ik niet meer het voorbeeld hoef aan te halen van de chinese maffia die het geld van de chinese restaurants “beheerd”.
  Vragen of dit geld er nog is klinkt te bezopen voor woorden.
  Excuse my french.
  Ik heb heel veel respect voor al jouw inzet door de jaren heen voor de Vrijspreker en vrijehid in het algemeen, maar deze inconsistentie in ideeën is de reden dat de Vrijspreker niet groeit tot de proporties die het verdient.

  NAP = NAP

  ..met de P van PRINCIPE
  Principes zijn niet optioneel wanneer het eenieder uit komt. dan zijn het geen principes meer.

  Als de overheid een gewelddadige illusie is in de hoofden van mensen is het niet raadzaam om deze illusie bestaansrecht te geven door petities (een andere illusie) aan deze illusies aan te bieden.

  Gekte..
  Dat mogen we onszelf aantrekken!

 11. @surfer [15]:

  ‘Bizar’

  – In 2000 stond de AEX boven de 700 punten, nu onder de 300.

  – Goud blijft uiterst speculatief.

  – Aandelen: verlies op verlies op verlies. Wat heb ik daar nog te zoeken? Ik barst van de euro’s op het moment, maar ook daar word ik zenuwachtig van. Steeds komt het Weimar-spook voorbij.

  Van alles wat lijkt me het beste, en als je iets wilde kopen, doe het dan nu. Ruil je euro’s om voor het eindproduct.

  Marc Faber: ‘landbouwgrond is ondergewaardeerd’

  Misschien moet ik die euro’s omruilen voor een boerderij in het voormalige Oostblok, en de grond tegen een scherpe prijs verhuren. Het is maar een idee.

  Liberty 5-3000 [24] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [27] reageerde op deze reactie.

 12. @Nico de Geit [20]: Heerlijk. U vermaakt me, dank daarvoor.

  Telt u voor mij a.u.b. de kredietplafondvermeerdering van de euro-bepalende landen even op, d.w.z. die f*cking EU en vooral Amerika (ruim 300% over het budget, deze beheerders van de wereldreservemunt)? Samen met de inflatie en de wisselkoers van gulden naar euro? We zitten al heel snel aan een valutaontwaarding van dergelijke proporties.
  Simpeler gesteld: bereken de prijs van grondstoffen (graan, ruwe olie, wat verder belangrijk is) en van andere goederen (middenklassen auto, huis) eens op basis van het goudgewicht van die 10 jaar geleden en nu.
  Verrassend nietwaar? Dat alles in goud hetzelfde kost, maar in valuta zoveel duurder is geworden.

  Maar: gewoon blijven ontkennen, ook al snijden de feiten uw armen en benen van uw lichaam af. En BESLIST GEEN GOUD KOPEN. Anders blijft er voor mij minder over en drijft u, door uw koopgedrag, de valutaprijs nog verder naar beneden. Ik bedoel, in uw termen: “dan wordt het goud nog duurder”. 😉

 13. @surfer [22]:

  Dus u wist dat de goudprijs in euro, begin dit jaar zou dalen? U wist dat de zilverpiek eind april ging crashen?
  Het is niet zo eenvoudig zoals je laat uitschijnen.

  Nee, ik weet niets van al die tussentijdse sprongetjes van goud en zilver versus de waardelozer wordende valuta. Als ik dat wist was ik nu schathemeltjerijk geweest en deed ik echt aan speculeren op korte termijn, in plaats van koopkrachtbehoud op lange termijn.

  Al die sprongetjes interesseren mij daarom niet zo. Niet de pieken en niet de dalen in de grafieken. Mij interesseren de trend op lange termijn en de reacties op jaarlijkse gewoonten en staatspropaganda (nieuwsberichten, zoals Obama die stomme dingen zegt of een EU garantiefonds dat te klein blijkt te zijn volgens Barosso).

  Maar die zilverprijs van april, dat was uw verbazing niet, in reactie 15. Uw verbazing was de goudpiek van gisteren, 8 augustus. En als u logisch nadenkt, dat de goudprijs in dollars al tien jaar (en tien aanpassingen van het kredietplafond van de USA, van 6 biljoen naar 14.5 biljoen) net zo hard stijgt als het steeds maar verhogende kredietplafond zelf, was een piek zeer eenvoudig te voorspellen. Als iets al 10 keer gebeurd is, en men gaat voor de elfde keer dezelfde oplossing gebruiken, hoe debiel (en dat slaat niet op u, maar op politici als Obama) moet je dan zijn?

  Bovendien werd voor het eerst sinds zo ongeveer het bestaan van ratingbureau’s de zogenaamd superieure status van de USA aangetast. Een smet op de kredietwaardigheid. Dat heeft gevolgen.

  Is het dan zo vreemd, dat ik juist NIET verbaasd ben over een stijging van die goudprijs? Houd de komende 3 maanden in de gaten. Ik voorzie een prijs van tussen de 1950 en 2000 dollar per troy ounce voor goud uiterlijk half november. Dit is geen beleggingsadvies, dit is wat ik afleid uit nieuws, jaarlijkse trends, enz. Ik noem u alvast een kleine hint: huwelijk. Maak maar een link naar dit onderwerp en spreek me er half november nog eens op aan. Heb ik dan ongelijk, zal ik dat ruiterlijk toegeven (want zo ben ik dan ook weer). Heb ik toch nog gelijk gekregen, tegen die tijd, zal ik u bovenstaande hint verder uitlaggen, mits dat nog nodig zou moeten zijn. Leuke uitdaging, nietwaar? Het enige dat op het spel staat is (een deel van?) mijn geloofwaardigheid.

  En dit alles niet omdat ik beter ben dan een ander. Alleen maar omdat ik mij objectief heb geïnformeerd, zelf een heleboel heb gelezen en nagetrokken (onderzoek), niemand geloof en mij geen meningen aan laat praten door wie dan ook.

  surfer [28] reageerde op deze reactie.

 14. @Nico de Geit [21]: “Ik barst van de euro’s op het moment, maar ook daar word ik zenuwachtig van. Steeds komt het Weimar-spook voorbij.

  Van alles wat lijkt me het beste, en als je iets wilde kopen, doe het dan nu. Ruil je euro’s om voor het eindproduct. ”

  Mijn ‘probleem’ eveneens. Onroerend goed al afbetaald, geen schulden. Nieuwe auto kopen doe ik niet ivm te verwachten steeds hogere brandstofprijzen. Koop alles wat je redelijkerwijs de komende jaren kunt gebruiken: kleren, schoenen, jassen, gebit tip-top, boeken, iPad en andere electronische gadgets, ga nog een keer op vakantie naar die ene plek waar je altijd naar toe wilde (maak video en fotoos want over 15 jaar gelooft niemand meer dat je daar ooit was), goeie fiets. Investeer een paar honderd euro in langer houdbaar blikvoedsel zoals soep.

 15. @offthegrid [25]: Ik volg je redenering hoor en ben het met je eens.
  Ik had enkel verwacht, dat als de kredietwaardigheid van de VS daalt (zoals je zegt), de dollar ook zou dalen. Toch het omgekeerde is gebeurd.
  Het lijkt echt een race naar beneden. Wat trouwens is gebleken uit de koersen tov de Zwitserse frank.

 16. @Nico de Geit [4]:

  Die Bilderbergjes met onze Koningin vooraan worden hier alleen maar beter van. Net als alle zelf uitgeroepen elite – die hun individuele gezichten niet durven te tonen omdat het nu eenmaal makkelijker is om collectief geheim trafficking of influence te plegen, staan vooraan bij het uitdelen van de goud reserve.

  De nederlandse goud reserve wordt bewaard naast de portuguese goud reserve.

  De voorzitters van de EU commissie, Europese Centrale Bank, Europese Rekenkamer, EU Raad alsmede de voorzitters van alle nationale banken en het verder de respectievelijke bank- en verzekeringssystemen worden hier – van deze crisis – alleen maar beter van.

  Zij zijn de heersers en de respectievelijke bevolking zijn de slaven.

  Maar de bevolking heeft zelf schuld, omdat ze BIJNA nét zo hebberig, oneerlijk, corrupt en schizoïde functioneren.

  Elk van de emperia sinds mensen heugenis is uit een gevallen door het verval van de individuele moraal.

  Gedurende en vooraf gaande aan WOII keek 60% van de nederlandse bevoling de andere kant op terwijl een groot deel van de nederlanders werden getiraniseerd door zelfde elite die momenteel de macht in handen heeft. Thule Society, Skulls and Bones, Iluminatie en ander mensen die mensen ‘uitverkoren’ of
  ‘élite’ te zijn.

  WALGELIJK deze lui, met hun ‘kleuterschool’ niveau !

  Liberty 5-3000 [30] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.