Merkozy heeft immers besloten dat er een echte Euroregering komt met Herman van Rompuy als Premier. En zeker Rutte en de Jager hebben al ruimschoots verkaard dat zij daar heel blij mee zijn. Willen ze graag van hun baan af en met pensioen? Dat daarbij weer een stuk Nederlandse soevereiniteit verpatst wordt en de vrijheid van iedere burger verder beperkt, speelt geen rol.

Het is natuurlijk logisch dat de Nederlandse regering aftreedt als die Euroregering er is. De besluiten van de Euroregering moeten immers worden uitgevoerd. Daar kan straks een Nederlandse regering niets aan veranderen. De instructies en wetten kunnen dan immers rechtstreeks uit Brussel naar de departementen gaan. Wat moet een Nederlandse regering daar nog bij doen? Maakt de zaak alleen maar nodeloos duur!

Het is niet duidelijk wat de rol van het Parlement in die nieuwe situatie wordt. Ook die kunnen immers niets aan de wil van de Euroregering veranderen. In ieder geval is het een voordeel dat de plannen voor verkleining van Eerste en Tweede Kamer al in de goede richting werken.

Overigens, als je hoort of leest over wat de Nederlandse politici nu in de Kamer aan het bespreken zijn, kun je alleen maar constateren dat alles gewoon doorgaat. Ze zullen Merkozy gehoorzamen en volgen. Daarbij de nodige mooie woorden er om heen strooien, het onbegrijpelijk maken en de burgers zand in de ogen strooien.

Bedenk maar dat het gewoon neerkomt op nog meer soevereiniteit en eigen bevoegdheden prijs geven aan Brussel.

Daar groeit de macht en u weet Lord Acton: “Power corrupts and absolute power corrupts absolutely!”

28 REACTIES

 1. Het kan wel zo zijn dat alles voor de (europese)regering gewoon door gaat, maar dat ontneemt de zure en wrange smaak die de burger nu heeft niet weg.
  Binnen niet al te lange tijd verwacht ik veel failliesementen prive en zakelijk bij de burgers en ondernemers.

  Met alle gevolgen vandien, wat de zgn. leiders over zich af hebben geroepen.

  Als het zover is zijn ze bij mij gegarandeerd uitgeplukt, voor altijd.
  Ik denk en hoop dat de meeste van ons er zo over gaan denken.

  Dan pas krijgen we vrijheid.

 2. @Alex [2]:

  Waarom denk jij dat ze stilletjes aan bezig zijn leger en politie samen te voegen ?

  En het idee om van al het grut dat al in uniform ( welk dan ook ) rondsluipt willen promoveren tot hulp polisie , zo maar uit de lucht komt vallen , en dat er drempels worden opgeworpen tegen ” nieuwe politieke bewegingen ” welke NIET onstaan zijn in de bestaande politieke orde.

  Wilders is ook een product v/h systeem…toch…niet dan ?

  Denk hier eens goed over na , en volg het spoor terug , dan zal je kunnen begrijpen welke agenda wordt uitgevoerd.

  Alex [4] reageerde op deze reactie.

 3. de clowns rutte en verhage schijnt het niet te deren want zij vieren feest ze hebben ons verpatst voor veel poen.

 4. Wat ik me al een tijdje afvraag is: mogen wij die politici niet voor de rechter slepen?
  Het is toch te gek voor woorden allemaal. Ze roven,moorden,dreigen,liegen en ze riskeren helemaal niks!
  Ze geven iedereen de schuld behalve zichzelf.

  Circus subsidies naar Afghanistan sturen en dan journalisten dreigen als ze het wagen om er iets over te publiceren.En er gebeurd helemaal niks met deze mensen!!!!!

  Die rechter zou ik dit willen vragen:

  -Welke kiezers vertegenwoordigen deze politici in Libie, Afghanistan en Irak?
  -Waar is die democratische meerderheid voor die hele Europese Unie?
  -En dan zou ik graag nog willen weten welke democratische meerderheid ooit een verschil heeft kunnen uitmaken in de besluiten die deze psychopaten maken.Dit systeem zit zo in elkaar dat de kiezer absoluut niks in te brengen heeft en nooit, maar dan ook echt nooit iets heeft kunnen beinvloeden!

 5. Er is maar 1 manier om uiting te geven aan je ongenoegen die ook echt werkt:

  Stop met zo veel mogelijk belasting te betalen. Stop een belasting koe te zijn.

  Dit is geen oproep om belasting te ontduiken, verre van dat. Zorg vooral dat je alle belasting betaald die je moet betalen.
  Ik bedoel iets anders: Stop met het proberen om zo veel mogelijk geld te verdienen. Doe het omgekeerde: ga zo weinig mogelijk geld verdienen. Steek meer tijd in sociale netwerken, dat wordt altijd in goodwill betaald en wordt niet belast. Verbouw zo veel mogelijk je eigen voedsel. Stop met het kopen van nieuwe telefoontjes. Koop alleen wat je per-se nodig hebt. Investeer je spaarvermogen in jezelf: opleiding en verlaging van de kosten van levensonderhoud.

  Dat komt vele malen harder aan dan een massaal feel-good protest op het binnenhof. Maar het vergt wel meer commitment.

  Igor [13] reageerde op deze reactie.
  Henk Mutsaers [18] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [25] reageerde op deze reactie.
  Zé [28] reageerde op deze reactie.

 6. @Alex
  @Alex [2]:

  Lijkt mij een illusie dat dat werkelijk gaat gebeuren.
  We leven hier naar mijn mening in een erg passief volgestopt met TV, Ritalin, antidepressiva, kwik en natuurlijk kwek en kwak landje.
  Daarnaast zitten de meeste, in ieder geval in mijn omgeving in de angst, gadget en komt wel goed modus.
  Als je het ook maar aankaart hoor ik of, ja maar mijn kinderen of, zolang ik het maar goed heb, of mensen moeten maar de tering naar de nering zetten, terwijl ze niet doorhebben dat bij een flinke groeiende groep er geen “nering” meer is alleen nog maar “tering”.
  De Nederlander is in het verleden nou niet echt solidair naar zijn medelander gebleken, integendeel.

  Ik hoop met heel mijn hart dat ik veel te pessimistisch ben en dat het tegendeel bewezen gaat worden.

  Gr Hannes

  Alex [20] reageerde op deze reactie.

 7. Daarnaast zitten de meeste, in ieder geval in mijn omgeving in de angst, gadget en komt wel goed modus.

  Daar schuilt het probleem.
  Mensen weten niet meer wat werkelijk vrijheid betekend.
  Zelfstandig denken is er niet meer bij.
  Politici denken wel, daar speculeerd men over, en onvrijheden voor anderen is belangrijk.

  Mensen vertrouwen niet meer op zichzelf en hun eigen kwaliteiten, voor alle behoeften moet de allesverstikkende staat maar zorgen.

 8. @Rien [9]:
  Ik denk dat een protest van gemaskerde mensen toch als erg bedreigend zal worden ervaren door de politiek,zeker als het mogelijk is om te zorgen dat de heren politici aanwezig zijn, dan gaan ze wellicht geweld gebruiken en hoewel dat vervelend lijkt zal het wel de basis leggen voor een uiteindelijke revolutie, angst zaaien doen ze graag daar in den haag, laat ze oogsten wat ze zaaien, zonder zelf meteen geweld te gebruiken trouwens.

  Alex [17] reageerde op deze reactie.
  Rien [21] reageerde op deze reactie.

 9. De Archilleshiel van de overheid blijft het internet. Ik kan me voorstellen dat een ondergrondse groep als ‘Anonymus’ de huidige DOS (en andere) aanvallen op banken en overheidsinstellingen slechts als vingeropwarmoefeningen beschouwd. Dat de overheid het volk graag wil laten geloven dat het enkel om ‘ontspoorde kidds’ gaat, die ‘de weg van de overheid’ uit het oog hebben verloren.

  In ogenschouw genomen dat vandaag de dag alle communicatie op digitale wijze geschied, maak ik me sterk dat een goed geplande en gecoordineerde gelijktijdige internationale digitale aanval op overheidwebsites, banken, beurzen, militaire sites, sites van geheime diensten, ec. etc. een revolutie kan veroorzaken met de grootste gevolgen ooit uit een revolutie voortgevloeid.

  Het internet afsluiten? Dat geeft een nog beter reslutaat.

  Denk daar maar eens rustig over na…

  vrijeradikaal [16] reageerde op deze reactie.
  Alex [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Bart [14]:

  Dat de overheid het volk graag wil laten geloven dat het enkel om ‘ontspoorde kidds’ gaat, die ‘de weg van de overheid’ uit het oog hebben verloren.

  En wat laten die zich graag verleiden tot stupide acties.

  En als de overheid zich graag laat verleiden tot geweld , ga als Jezus ( of zie het als een idee )…keer ze de andere wang.

  Als zij een kilometer me u willen lopen….nou dan loop je er toch gewoon twee.

  En aan de handhaving van de Orde :Ja beste “schild-dragers” daar kunt u uw wapenstok ook nog wel een keer voor inztten , doe vooral want , u zult nimmer een gelijke reactie ontvangen.

  If you can’t beat them , join them….if you can’t join them ( gewetensvraag ) juist don’t try to beat them.

  This is a situation they don’t know .

  Ik denk dat het Liberalisme zichzelf moet heruitvinden.

  Luister NIET naar zij die zich voordoen als Joden…maar zij zijn het niet….kijk naar de vrucht van hun arbeid , en oordeel dan nogmaals.

  Hoeveel jaren zaten uw Liberalen in den Roverheid ?

  Hoeveel jaren zaten uw Sociaal Democraten in de roverheid ?

  Hoeveel jaren zaten uw Gristen Demagogen in uw Roversbende ?

  En D66 hangt al sinds de dagenraad van zijn bestaan , de alomvattende ( maar nimmer leverende ) “hervormer” uit , maar serveert doorlopend oude wijn in steeds oudere zakken.
  Ja..Pechtkut…de plaat kraakt , want toen er ooit volkraadpleging was ( Europese Grondwet) , hebben Jullie de uitkomst hardgrondig de nek gebroken.

  Maar de droeve oogjes van Alexander ( de verbale stofwolk ) laten menig vrouwenachtig hartje smelten , want oh het klinkt zo redenlijk , totdat de vrucht van JOUW arbeid op ONZE deurmat neerkomt.

  Dure zaak he! …alex….Europa , de ultime natte droom….One voice , One mind , One vision…just be One.

  D66 is van de Liberale lijst ( wat mij betreft ).

 11. @Igor [13]: Het wordt pas bedreigend als elk man een fakkel in de ene hand heeft en een bijl in de ander hand. De politici trekken zich niks aan van mensen die maar protesteren. Voor mooie plaatjes laten ze de me/politie een paar charges uitvoeren en demoniseren de protesterenden in de media.

  Ik vind dat als ze toch geweld gaan gebruiken en ze je toch gaan demoniseren, geef ze dan ook de reden om dat te doen. Geweld kennen ze, en ze zijn ook maar mensen, en uiterst kwetsbaar omdat ze in de samenleving leven.
  Hier in Nederland zijn de mensen niet bereid tot deze uiterste te gaan.

  Helaas zijn ze ook niet bereid om tot de vreedzame uiterste te gaan. Vreedzaam protesteren en geen inch achteruitstappen als de politie een charge uitvoert. Zolang men niet bereid is te sterven zal een vreedzame protest nooit werken.

  Wat de Nederlandse mens doet is gedwee toekijken en als de overheid voor hen komt, bukken ze hun anus de lucht in en vragen om de overheidslul.

  Ik hoop dat dit gauw veranderd, dat men hier tenminste bereid wordt om voor hun vrijheid te vechten.

  Igor [24] reageerde op deze reactie.

 12. @Bart [14]:

  Het is ook dankzij de internet dat we zo vrijuit kunnen praten en discussiëren. Voor de internet tijdperk zouden we allang opgepakt zijn voor wat we hier zeggen.

  Als nu plotseling in korte tijd honderden mensen zouden verdwijnen zou het kenbaar worden, vroeger stukken minder.

  Internet heeft hun meer zicht gegeven op ons allemaal, maar heeft ook ervoor gezorgd dat ze niet meer zomaar kunnen liegen en bedriegen. Je merkt steeds meer dat politici op hun leugens aangesproken worden en hoe vaker ze door gaan met hun leugens en hoe zichtbaarder dat word, de meer mensen die gaan nadenken.

  Het is mijn hoop dat wanneer ze gaan nadenken, echt nadenken, dat er een knop in hun brein omdraait en dat door hun verontwaardiging ze bereid worden om actie te ondernemen.

 13. @Hannes [10]:

  Er zijn niet zoveel mensen nodig zijn om actie te ondernemen(een paar tien duizenden), maar er zijn veel mensen nodig zijn om deze te ondersteunen.

  Zolang men in de illusie van een staatsvorm blijven geloven zal dat niet gebeuren. Men ziet actievoerders/strijders als een last en de overheid als iets dat nodig is, maar die helaas niet helemaal perfect is.

  De merendeel leeft naar de volgende verkiezing toe, in hoop op verandering. Ze zetten hun hoop op een PVV(of een ander partij), even vergetend dat deze partij de huidige kabinet en hun plannen ondersteund.

  Men kijkt niet meer naar wat men werkelijk doet of de werkelijke situatie waarin we zitten, men heeft alleen zicht op de vertrouwen dat opgewekt wordt door de media en politici.(Illusies) Blijken hun illusies niet te kloppen, dan zijn ze geneigd eerder andere illusies te zoeken.

  De werkelijkheid is hard en zo is vrijheid en dus niet aantrekkelijk voor de meesten. Ik hoop het niet, maar het is best mogelijk dat velen tevreden zijn met het slaaf zijn.

 14. @Igor [13]: Opstand en relletjes zijn de heren welkom. Ze versterken het idee dat alles met een centraale overheid is op te lossen. Ze hoeven het gepeupel dan alleen maar te overtuigen dat zij die juiste mensen zijn. Dat zullen ze o.a. doen door meer blauw op straat te brengen etc.
  Een spiraal van geweld volgt…

  Igor [24] reageerde op deze reactie.

 15. Slim. Hoe werk je toe naar de nieuwe wereldorde? Eerst de economie om zeep helpen zodat er de noodzaak ontstaat voor een europese economische regering. Goed excuus toch? En als je dan toch een europese regering hebt, is de volgende stap al kleiner. Nee, het plan zoals het er al jaren ligt wordt netjes uitgevoerd en het wordt ons nog goed verkocht ook. voor onze eigen bestwil..

 16. @Alex [17]:
  Fakkels, een goed idee, maar ik blijf erbij dat wij in de eerste instantie GEEN GEWELD moet gebruiken, het demoniseren in de MSN is inderdaad een probleem maar aangezien wij dit weten kunnen wij hier voorbereidingen op treffen.

  We kunnen natuurlijk lekker blijven klagen en brainstormen over een mogelijk oplossing maar uiteindelijk zal het toch tot actie moeten komen wil er echt wat veranderen, ik zeg dat je met een enkele tientallen mensen een goede basis is voor een revolutie, als er een schaap over de dam is….

  @Rien [21]:
  Laten we allereerst de term “gepeupel” vervangen door iets minder negatiefs: “jan met de pet”

  Dat zeg jij dus, de politiek zal opstanden en rellen gebruiken om jan met de pet ervan te overtuigen dat er meer politie ect nodig is.

  Ik zeg, wij zijn jan met de pet, jij bent jan met de pet, je werkgever is jan met de pet, je buurman is jan met de pet, zie je waar ik heen wil?
  Dat is ook het belang van de maskers, en dat is ook het idee achter Anonymous, ofterwijl Anoniem – Wie is anoniem? Wie niet? Anoniem is ook geen permanente status, overdag ben je gewoon jan met de pet 😉

  Rellen en opstanden zullen inderdaad zorgen voor een spiraal van geweld maar als wij ons werk goed doen zal dat niet met democratische inspraak gebeuren, en dat kan uiteindelijk de basis leggen voor een echte revolutie.

  Stoppen met belasting betalen zou ook goed kunnen werken hoor maar je komt niet echt met een goed plan om grote hoeveelheden mensen daarvan te overtuigen, ook zijn dat soort dingen vooral praktisch voor zelfstandige ondernemers. en daar zijn er in NL best veel van de vele ZZPers meegerekend maar er zijn toch ook heel veel mensen met een vaste baan,en als ze het zich al kunnen veroorloven om 8maanden per jaar te werken zal hun werkgever het in veel gevallen niet kunnen waarderen.

 17. @Rien [9]:

  ‘Stop met zo veel mogelijk belasting te betalen.’

  Met uw belastinggeld worden Libische kinderen vermoord, iedere dag weer. De NAVO is het gevechtsapparaat geworden van een duivelse elite. De NAVO richt wel vaker bloedbaden aan. Denk aan Belgrado, dat wekenlang bestookt werd omdat de Serven niet wilden buigen voor Satan. Denk aan Irak waar meer dan een miljoen mensen omkwamen.

  Mensen die vast aan het MSM-infuus hangen snappen er vaak niets van dat de NAVO de grootste misdaadorganisatie ter wereld is.

  20.000
  Als je als ondernemer je brood verdient, en je verdient € 20.000,– dan betaal je daar zo’n € 3800,– btw over. Daarnaast nog wat IB en ziekenfondswet, etc. Bij elkaar toch zo’n 5 à 6 duizend euro. Daarnaast natuurlijk andere belastingen zoals accijnzen. Van dat geld kunnen toch aardig wat kinderen vermoord worden.

  Gestoord?
  Nee hoor, ik ben niet gestoord. Het zijn vooral kinderen die slachtoffer worden van NAVO-agressie.

  Doompie [26] reageerde op deze reactie.

 18. @Doompie [26]:

  In Syrië hebben ze last van buitenlandse terroristen die beschikken over aardig wat wapens en geld. Er gaan geruchten dat ze door de CIA zijn ingehuurd. Ze schieten onder andere op politie-agenten. Van de MSM-berichtgeving geloof ik niets. het Westen heeft niet eens verslaggevers ter plaatse.
  —————————————————-

  Ooggetuigen in Syrië spreken berichtgeving Reuters en Al Jazeera tegen

  De mainstream media (MSM) bericht over grote onrust in Syrië. Ooggetuigen ter plaatse spreken de berichtgeving tegen. Reuters bericht over een massale anti-overheids-demonstratie met meer dan 50.000 deelnemers en rellen. Ter plaatse is er door ooggetuigen niets te zien. Een demonstratie met 50.000 demonstranten kun je toch niet over het hoofd zien? Hoe is het mogelijk dat alleen Reuters de demonstratie waarneemt?

  Regelmatig worden door Reuters of Al Jazeera beelden getoond en dan wordt er bij verteld dat het Damascus is. Maar een Libanees weet het verschil tussen Damascus en Libanon, en de mensen in de buurlanden van Syrië zien er anders uit en gaan anders gekleed dan in Syrië. De getoonde beelden zijn gemaakt in Egypte, Jemen of zijn soms jaren geleden gemaakt in Irak.

  Ook komen er regelmatig in Irak opgeleide terroristen Syrië binnen. Ze hebben wapens van Amerikaanse makelij en sommigen hebben grote hoeveelheden geld bij zich. Een flink aantal meestal ongewapende Syrische politie-agenten kwam om door een confrontatie met de terroristen.

  Volledig artikel in het Engels: ‘Western media lie about Syria – eyewitness reports’ http://rt.com/news/syria-lies-interview/

  De oorlog in Irak begon met een leugen, in Libië wordt de burgerbevolking beschermd door ze te bombarderen en nu is Syrië aan de beurt.

 19. @Rien [9]: Hoi Rien,
  ik ben het met je eens, stop de motor van deze waanzin, o.a. door er niet langer aaan mee te doen, aan deze faïlliete sprookjeswereld.
  een behoorlijk deel van het belastinggeld wordt besteed aan dingen die men niet wil.
  Ik heb er zelf geen moeite mee om bv mee te betalen aan het levensonderhoud van een medemens die hier zelf niet toe in staat is.
  Waar ik wel moeite mee heb is om mee te betalen aan een systeen waarin mensen door oorlog en corruptie niet meer in staat worden gebracht voor zichzelf te kunnen zorgen.
  Door weinig te verdienen, draag je minder of niets af. Daarmee stop je deze waanzin.
  In feite ben je pas rijk als je zo weinig mogelijk tot niets meer nodig hebt.
  En ben je arm als het grootste gedeelte van jezelf verdiende pegels naar de roverheid stroomt en uitgegeven wordt aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.
  Stop het nimmer tevreden monster te voeden, en het verhongerd vanzelf. Zorg voor jezelf, wees zo onafhankelijk mogelijk en get together!

  Vrede, Zé.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Comments are closed.