Het zeespiegelniveau is in 2010 met 6 millimeter gedaald en zal verder dalen in 2011. Aldus de NASA in haar Jet Propulsion Laboratory rapport waar sinds 1993 de zeespiegel wereldwijd via satellieten gemeten wordt. Misschien een idee om de klimaatbangmakerij te stoppen, af te zien van megalomane dijkverhogingsplannen, een horde disfunctionerende ‘wetenschappers’ te ontslaan en bovenal fancy milieubelastingen te schrappen ?

De Deltacommissie van Veerman heeft zich gebaseerd op totaal verkeerde gegevens. Op basis van een populair doemscenario wil de politiek honderden miljarden aan belastinggeld verspillen aan het ongrijpbare spook van de klimaatsverandering.

Helaas verandert een dalende zeespiegel niets aan de ingeslagen weg van uw hooggeleerde beleidsmakers. Net als bij de euro moeten en zullen zij doorgaan om vooral maar geen gezichtsverlies te lijden. Zo wordt er bij Kijkduin 21 miljoen m³ zand opgespoten om de zee in te spoelen voor 50 miljoen euro. Aannemer Van Oord – Boskalis dankt u hartelijk voor deze lucratieve klus.

Met deskundigen als Willem Alexander (‘uw betrouwbare partner in watermanagementzaken’ ), geleerden als Pier Vellinga en de weloverwogen mening van de Staatsomroep kun je als burger alle hoop laten varen. De komende generaties Nederlanders zullen worden uitgezogen om hun geld milieubewust in de zee te kieperen, te injecteren onder een woonwijk of via CO2 heffingen weg te geven aan criminelen.

Het klimaat is een continue dynamisch proces dat niet valt bij te sturen of te regelen door de overheid (‘we falen in alles behalve in klimaatbeheersing’). Ook  constante bezorgdheid over ‘de toekomst van de kinderen’ en dat het (inmiddels al weer een jaartje of twintig) vijf voor twaalf is, helpt niet. De ontelbare onbetrouwbare klimaatmodellen die vanuit de politiek en de milieulobby onze omgeving vervuilen, hebben slechts verdere knechting, angst en geldklopperij ten doel.

Wat wel zinvol is, is te doen wat de mensheid al sinds zijn bestaan hier op aarde gedaan heeft:  je aanpassen aan de omstandigheden en het beste uit een veranderende situatie halen. Daardoor lopen u en ik en velen met ons hier nog steeds rond. Daar hebben we geen milieubeweging, politici en incompetente wetenschappers voor nodig.

 

22 REACTIES

 1. Een paar duizend jaar geleden kon je naar Engeland lopen. Vanwege een stijgende zeespiegel kan dat niet meer. Nederland daalt, de zee stijgt. uiteindelijk zal Nederland in zee verdwijnen.

  Een nieuwe ijstijd kan dat veranderen. Als er enorme hoeveelheden bevroren water op land blijven liggen daalt daardoor de zeespiegel. Een drijvende ijsmassa (Noordpool) heeft geen invloed op de zeespiegel, een ijsmassa op land (Antarctica) wel.

  Nederland wordt vroeg of laat getroffen door een zeer ernstige stormvloed, en dan spoelt het halve land weg. Of de zeespiegel een paar mm stijgt of daalt doet niet ter zake. Bij stormvloed stijgt de zeespiegel vele meters.

 2. “constante bezorgdheid over ‘de toekomst van de kinderen’… ”

  Zo komen de werkelijke beweegredenen weer mooi boven water. CO2 uitstoot wordt gebruikt als drogreden om ons meer geld af te troggelen. Dat hetzelfde gajes momenteel onze volledige wereldwijde economie en daarmee de ’toekomst van onze kinderen’ om zeep helpt… Maar nee, dat is natuurlijk allemaal niet waar. We vergeten weleens dat het allemaal in het belang van ons, het volk, dat zijn eigen boontjes niet kan mag doppen.

 3. Maar waarde Seneca, beseft u wel hoe staatsgevaarlijk uw uitingen zijn? Het grauw is net aan de gedachte gewend dat ze meer moeten betalen voor hun veiligheid. Al die ambtenaren die zich met watergedoe ledig houden krijgen een stuip als ze dit lezen. Het is ongehoord dat u deze opruiende gedachten publiek maakt. Foei toch.

  Overigens zal er vast wel een “geleerde” opstaan die zegt dat het normaal is dat de zeespiegel eerst daalt voordat ie stijgt. Een soort kosmisch eb en vloed … daar zal het wel op uitdraaien. Wacht nou maar af tot 21 december 2012, dan piept u wel anders, gij ongelovige.
  U wordt in ieder geval niet uitgenodigd om in de reddingsboten plaats te nemen. Dit soort uitingen worden strak in de gaten gehouden door onze beschermers. Onze nimmer falende overheid. U, meneer bent kansloos verloren.

  Ik ga nu eerst even aan de zuurstof, vanmiddag maar even therapie inlassen. Ben diep geschokt tot in de bodem van mijn ziel.
  Pff… Daling van de zeespiegel… Leest u geen kranten? Kijkt u geen TV?

  Wees lief voor uw dierbaren….

  Pendragon

  Seneca [4] reageerde op deze reactie.

 4. Eeeeh, sorry. Zit al uren naar het heerlijke plaatje bij dit artikel te staren. Waar gaat het artikel eigenlijk over? Even lezen…

 5. @Seneca
  Is de intro van dit artikel niet een beetje misleidend? Het is inderdaad waar dat de zeespiegel in 2010 is gedaald, maar gekeken naar de lange termijn is er een duidelijke stijging te zien met een gemiddelde van 3,2mm per jaar.

  Ik wil hiermee natuurlijk niet de bangmakerij (lees: geldklopperij) van de politici goedpraten.

 6. Jammer hoor, alles afzeiken behalve als het in jouw straatje past, want sinds wanneer is de staats instelling NASA alhier bekent als een betrouwbare bron? Als de berichtgeving anders was geweest was dit hoogstwaarschijnlijk een artikel over hoe fout het wel niet is om belastinggeld te gebruiken voor instellingen zoals NASA.

  Ben het wel met je eens wat betreft bangmakerij en geldklopperij maar waarom slaat men altijd zo door hier?

  voorbeeld:

  Jan: Het schip zinkt! snel naar de reddingsboten!

  Piet: Nee hoor niks aan de hand, volle kracht vooruit!

  – De realiteit is dat het schip wel degelijk water maakt, en terwijl jan en piet ruzie maken over wie er gelijk heeft lijkt er niemand te zijn die gaat kijken hoeveel water het schip maakt, of het lek te repareren valt, of de pomp voldoende capaciteit heeft en of de reddingsboten wel in orde zijn!

  Ik weet ook niet in welke conditie het schip verkeert maar ik weet wel jan en piet allebei (zonder de juiste kennis!) het risico nemen het schip te verliezen. En dat schip is onze planeet, er daar is er voor zover bekent maar 1 van.

  Seneca [12] reageerde op deze reactie.

 7. Klopt, de zeespiegel is niet constant en de recente daling helemaal niet uniek. De trend is gewoon versneld opwaarts.

 8. Zeespiegeldaling gemeten door NASA …
  En de milieu malloten proberen ons wijs te maken ,
  dat door de klimaat verandering ,de poolkappen smelten.
  En de zee spiegel gaat stijgen en half Nederland blank komt te staan .

  Onlangs zag ik op de Duitse TV ,op N24 ,
  zo een milieu bedrieger ,
  zeer ernstig verklaren dat de zee spiegel 70 METER zou stijgen !

  Milieu is tegenwoordig het meest MIS-bruikte woord !

 9. Misschien moeten jullie ook even de moeite nemen om het artikel te lezen dat bij de grafiek staat…

  Hierin wordt uitgelegd dat dit een tijdelijke dip is. Een dip die vaker voorkomt en altijd wordt gevolgd door een sterke stijging. Deze dip komt door La Nina, waardoor de zee kouder wordt en bij kou krimpt water. Als straks La Nina weer overgaat in El Nino wordt het zeewater warmer en zet uit, wat een stijging van het zeewaterniveau betekent.

  Tevens geeft NASA nog een simpele verklaring voor de daling van de zeespiegel: overstromingen. In 2010 waren er in Australië en in de Amazone zware overstromingen. Het water van deze overstromingen kwam uit de zee, wat dus een extra sterke daling van de zeespiegel betekent.

  Dom, dom, dom van Vrijspreker.nl

  Anton [11] reageerde op deze reactie.
  Seneca [13] reageerde op deze reactie.
  Seneca [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Oscar [10]:
  Zowel uit de grafiek als het bijbehorende artikel is op te maken dat de zeespiegel soms tijdelijk kan dalen, maar dat de trend een stijging is van 3,2mm per jaar.

  Ik vraag mij af of Seneca zelf het artikel wel gelezen heeft of alleen de titel van de grafiek.

 11. @Igor [7]: Beste Igor, het is ook niet snel goed he ? Voer ik een – in jouw ogen – objectieve club als NASA op (in plaats van een verdacht libertarisch instituut) en dan had ik dat moeten verketteren in plaats van aan te halen. Tsja, zo blijft er natuurlijk weinig over om naar te verwijzen.

  Igor [21] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [10]: ‘Dom, dom, dom van vrijspreker.nl’ Beste Oscar, bedoel je de website an sich ? De mens achter de machine ? Het medium of de oprichter van deze website ? Een onafhankelijk opererende virtuele machine ? Vragen, vragen….een leven is te kort voor al die vragen.

  Om aan jouw brandende verlangen naar de waarheid tegemoet te komen hier een nadere verklaring van Theo Wolters op het onvolprezen Climategateblog:

  http://climategate.nl/2011/08/27/het-verband-tussen-zeespiegel-en-temperatuurstijging/

 13. Ik denk dat dit wél invloed heeft op de politiek, alleen met dezelfde inertie als de klimaatpsychose: die heeft ook twintig jaar nodig gehad om tot impact in de politiek te komen.

 14. @keuleniscool [16]: Mjn inschatting is, dat 95% imbeciel genoeg is om in de overheid te geloven, waarom zou dan niet 50% imbeciel genoeg zijn om beneden de waterspiegel te gaan wonen? De overheid bewaakt voor ons toch de dijken en onze veiligheid?

  Ik kijk dus helemaal niet op van Zé’s uitspraak. Het is zelfs een logisch gevolg van het gedrag van “de Nederlander”. 😉

 15. @ keuleniscool

  ja klopt, het enige onderdeel van de beruchte publicatie van selfproclaimed ‘wetenschapper’ Al Gore en zijn club van milieufanaten dat op dit moment te meten is, is ook meteen helemaal fout. In 2011 zouden de nederlandregio verdwijnen onder 70 meter water. Later werd daar een foutje in ontdekt (moet kunnen jongens, geeft niks, kan iedereen gebeuren) en nu was de stijging nog maar 3 meter als ik goed begrepen heb (who cares anyway).
  Maar ik ga toch wel de deur uit vanavond, is nog geen nieuwjaar maar zal wel meevallen met die 3 meter denk ik. En anders dan zet ik wel een extra tafel onder mijn barkruk, mocht het toch ineens vochtig worden. Of wat extra absorberende viltjes op de bar.

  Zelfde man die ook zei dat de aarde een miljoen graden was van binnen. Echt een expert zullen we maar zeggen.

  Zal wel zijn blauwe ogen zijn waarom die man geloofd wordt. Of misschien hebben ze zijn lange neus niet in de gaten.

  Intussen heeft ie wel aan al die flauwekul een mooi huis overgehouden, maar dat mag. Als je mensen CO2 als gifgas kunt verkopen dan ben je ook een echte topper.

 16. @Seneca [12]:
  Ik geloof dat je de boodschap gemist hebt, ik zal het nog een keer proberen.

  Ik vindt dat er in dit artikel en in andere klimaat gerelateerde artikelen hier op vrijspreker een hoog “zie je wel” gehalte hebben.

  En met een hoog “zie je wel” gehalte bedoel ik, dat de schrijvers hun oordeel al klaar hebben en enkel onderzoek doen naar bronnen om dit (voor)oordeel te bevestigen.

  Neemt niet weg dat je zo een “leuk” artikel kan schrijven maar met onderzoeksjournalistiek of wetenschap heeft het niks van doen, net zoals het werk van veel zogenaamde journalisten en wetenschappers trouwens.

 17. Alles wat met milieu te maken heeft , wordt door bepaalde groepen extreem aangevallen , verdedigd en verdraaid .

  Milieu is helaas vaak ook terreur .
  Een voorbeeld is Nederland …
  In Nederland hebben de milieu bewegingen middels terreur ,
  bedongen dat polders onder water moeten worden gezet .
  We zullen en moeten de milieu terroristen begrijpen ? !
  Milieu is het meest misbruikte woord …
  Dierenbescherming , Groen ! , Milieudefensie, Green peace en Dier-activisten zijn veelal milieu-fanaten
  Volkert de Graaf ,de moordenaar van Pim Fortuyn , is ook zo een milieu-fanaat en zeer gevaarlijk.
  Daar kan niet vaak genoeg voor gewaarschuwd worden.
  Om hun gelijk te halen schuwen ze niks , zelfs moord en terreur vindt dit tuig ,,normaal,,
  Nu hebben de milieu fanaten de regering afgeperst en laat men Neerlands trots , polders onder water lopen !
  En de politici zonder ruggengraat , gaan langzaam maar zeker door de knieën
  .Natuur- en milieu-organisaties = terreur en bedrog !

  En de milieu terroristen zeggen dan , zie je we hen GELIJK gekregen !
  Ze bedoelen we hebben onze zin gekregen en dit middels terreur !
  Het school-voorbeeld in de korenwolf , een diertje dat hier niet inheems is en ook niet echt bedreigd wordt .
  Maar die milieu fanaten kosten ons wel miljoen euro,s en ze ontwrichten vaker de maatschappij ,
  en dat MOET STOPPEN !

  Weg met de demagogie van dit soort splinter groepjes !

Comments are closed.