” Er zijn reeds 420 miljard euro geïnjecteerd in de Europese banken.” maakte de EU-Commissie vrijdag (23 sept)  bekend.

En “we zullen doooorgaaaaan!!!”

Dit om de banken te helpen bij hun herkapitalisatie, en nu zijn ze in een veel betere vorm dan drie jaar geleden.

 

Die herkapitalisatie is een voortduren en doorgaand proces. Het is aan de gang sinds 2008. Er is echter geen groot Europees plan. De banken moeten zelf met een plan komen en de lidstaten moeten ze dan helpen.
Zie:   http://www.reuters.com/article/2011/09/23/us-eurozone-banks-idUSTRE78M23B20110923?feedType=RSS&feedName=businessNews&rpc=23&sp=true

Die miljarden zullen voor een deel van de belastingbetalers komen, en voor een ander deel door overheden worden bijgemaakt uit dunne lucht.
Dit laatste is natuurlijk ook een belasting via de geldontwaarding.

Dit bedrogspel heeft echter zijn grenzen. Dat zien we nu aan de gang van zaken in Griekenland. Het Griekse probleem oplossen via “bezuinigingen en belastingverhoging” leidt tot werkloosheid, koopkrachtvermindering, rellen en kapot gaan van de economie. En daardoor wordt de situatie alleen maar steeds erger.

Los van het feit dat “Griekenland” gewoon failliet IS, heeft kredietbeoordelingbureau Moody vandaag (21 sept) de kredietwaardigheid van 8 Griekse banken weer met twee stappen verlaagd!
Zie: http://nos.nl/artikel/275287-moodys-verlaagt-status-griekse-banken.html

En Portugal dreigt snel te volgen. Gisteren is ook de kredietwaardigheid van het Portugese Madeira weer met twee stappen verlaagd.

De enige goede oplossing voor die problemen is radicale vermindering van alle overheidsinvloed en betutteling.

Wees voorbereid om zelf zo goed mogelijk de gevolgen van het beleid van de politici op te vangen!

5 REACTIES

 1. Het is eerder de halve EU die bankroet is, en als de rest er lang bij blijft, die ook. PIGS werd PIIGS is nu BIG PIS (welkom Belgie) en straks DING FLOF BIPS. Vul zelf de tussenstappen in.

  Zeer opmerkelijk is dat politici zich totaal hebben afgekeerd van hun eigen kiezers en landgenoten en bij voorkeur met hun kop in elkaars reet blijven zitten – Angela Merkel is een mooi voorbeeld. Met als resultaat verlamming terwijl de financiele kanker voortwoekert.

  Zoals de schoonmoeder van Jan Kees Speknek een poosje geleden opmerkte: “Qu’ils mangent de la brioche”.

  EU = Nivellering van alles dat negatief is, en helaas de huidige vrijhandelsverdragen ook…

 2. Beste Hub, Het is jammer dat wij dat allemaal weten en dat zonder twijfel iedereen in de politiek die zelfstandig kan nadenken het ook weet. Feit is dat alleen een schokkende gebeurtenis tot echte veranderingen kan leiden. Wellicht het failliet van half Europa hoewel ik vrees dat zelfs dan alles op de oude voet door al gaan. Pas na totale afbraak kan een nieuwe maatschappij worden opgebouwd. Hopelijk heeft iedereen dan geleerd van de fouten uit het verleden. Helaas zijn de meeste mensen zo gehersenspoeld dat ze ervan overtuigd zijn dat de overheid met alles voor ze zal zorgen. De grauwe meerderheid voor wie het niet anders hoeft…

  Wat kunnen we als individu doen tegen de collectieve vernietiging?

 3. Misschien onthullend om het boek “Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar” van John Perkins te lezen -WikiP-.
  Griekenland etc. is overbeleend BUITEN het Verdrag van Maastricht om.”Goldman Sachs”. An offer U can not refuse. Daarna is er ingezet op een faillisement. Zo wordt het gedaan. Doel: beurzen laten kelderen, daar op inzetten, pensioenfondsen afromen. Lukt.

  Het zou nou ECHT leuk zijn als die makker Wilders DIT aan de orde zou brengen in de Kamer -:gewone” politici snappen het al helemaal niet- maar helaas: daar is ie te dom voor.

  Uiteindelijk denk ik is het een klassiek gebeuren: proberen de Duitse -want die draait er voor op- economie alsnog weer te torpederen. Britten spannen de USA voor hun karretje.
  De nekslag? Afbouwen van kernenergie.Siemens heeft de brui er aangegeven deze week.Wordt vervolgd.

 4. @Troy Ounce [5]:

  Zondag ochtend:

  Google News Nederland: geen enkel artikel over het plan van Europa om de banken met 2000 miljard Euro te redden zodat de bankbonus weer betaald kan worden

Comments are closed.