Sommige topambtenaren zijn net onkruid. Zijn ze eindelijk met pensioen, zoeken en vinden ze nog de pers. Neem Jabba Docters van Leeuwen. De man is bekend van zijn erotische roman Het reservaat (waar Winnie Sorgdrager vast een rol als frigide heks in zou hebben gehad, ware het niet dat het boek voor haar tijd uitkwam). De meesten van ons kennen hem vooral als de grote man van de AFM en de BVD (de huidige AIVD). Smerige spelletjes worden op het hoogste niveau nu eenmaal gespeeld door de vunzigste mannetjes.

Vandaag burpte Jabba in Vrij Nederland dat de AIVD de eurocrisis moet onderzoeken: Nadat een negatief bericht over de Franse bank Société Générale in een Britse tabloid was verschenen, dook meteen de koers omlaag. De vraag is wie dat verkeerde verhaal aan de verslaggever heeft verteld. Een financiële toezichthouder kan daar geen onderzoek naar doen, dat is inlichtingenwerk.

Dat deze man de AIVD heeft geleid, is werkelijk onvoorstelbaar. Als ik (als onbetaald klager op Vrijspreker) al met een paar muisklikken die inlichtingen kan leveren, waarom kan het ex-opperhoofd van de Nederlandse KGB dan niet over de juiste informatie beschikken voor een interview met een krant?

De pravda is dat het betreffende artikeltje in de Engelse krant een column was van het niveau Spitting Image, waarbij duidelijk stond vermeld dat het om een grap ging. De Fransman die het artikel door Google Translate haalde, heeft natuurlijk dat laatste zinnetje niet ingevoerd en heeft het verhaal als zijnde waar in zijn krant gezet. Fransen in paniek: koers daalde.

Daar hebben natuurlijk mensen, nou ja: speculanten, grof geld aan verdiend, en dus moet de AIVD onderzoek doen in Engeland en Frankrijk. Ik zie onze kaaskoppen daar al lopen en en passant ook nog eventjes de hele eurocrisis oplossen 😀

Is er ook nog goed nieuws? Jazeker! Volgens Docters van Leeuwen is er namelijk helemaal geen eurocrisis! Dus kunnen we dat hoofdstuk afsluiten op Vrijspreker. En dan het laatste nieuws:

Arthur Docters van Leeuwen heeft Sonja Bakker in de arm genomen om van zijn Jabba the Hut imago af te komen (*).

(*) dit was een grap. Stuur aub geen AIVD op me af: Ik heb geen aandelen Sonja Bakker. Ik herhaal: ik heb geen aandelen Sonja Bakker!

3 REACTIES

 1. Volgens Docters van Leeuwen is er namelijk helemaal geen eurocrisis!.

  Tja….de macht en invloed van de MSM kent geen grenzen , je kan mensen alles laten geloven.

 2. Zijn uitspraak klopt ook, net als alle andere uitspraken van politici op dit vlak, er is namelijk geen crisis voor HUNZELF!!!!!
  Je moet “ze” leren verstaan voor je begrijpt wat ze zeggen!
  Vuile gore smerige corrupte bende mafiosi zijn het!
  Wanneer gaan we “en masse” met zelfgebouwde galgen en guillotines naar Denhaag?

 3. Hij schijnt er trots op te zijn dat hij erin is geslaagd de Centrumpartij/CD van Hans Janmaat de nek om heeft gedraaid. De AIVD zat dus ook achter het Antifa-geweld. Zo ziet de democratie eruit.

Comments are closed.