Er was eens een lobbygroep die zich stoorde aan het aantal gewonden onder fietsers en voetgangers bij verkeersongevallen. Kan dat niet beter? vroegen zij zich hardop af. Prompt kwamen ze met het lumineuze idee om het dragen van een rood hesje met reflectiestrepen verplicht te stellen.

De minister van Verkeer luisterde goed. Met de leus: “Dood of rood” werd het dragen  van het rode hesje voor fietsers en voetgangers op de openbare weg verplicht gesteld. Er stond ook een boete tegenover: 175 euro stond er op het niet-dragen. Na drie maanden kwamen de eerste cijfers: Na een moeizaam begin hoefden boetes nog maar zelden te worden uitgedeeld: iedereen liep in een rood hesje. De minister van Verkeer was dan ook trots op het resultaat. De PvdA kirde: “Nu is echt iedereen gelijk: wat een ongekend succes!

Wat klopt hier niet?
Precies: het is totaal niet bekend of het dragen van het rode hesje een succesvolle stap was in het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Meestal blijkt jaren later dat al lang bekend was dat de maatregel geen succes was, maar: Ach, iedereen is er aan gewend, dus laten we het maar zo.

Handsfree
Zo is het inmiddels een publiek geheim dat handsfree bellen in de auto niet veiliger is dan bellen met de telefoon in de hand: het is het gesprek zelf dat afleidt. De wet afschaffen zal echter nooit gebeuren: die 180 euro per overtreder is immers hard nodig om de controleurs te kunnen betalen (…). Uitbreiden is gelukkig ook (nog) geen optie. Het is immers moeilijk onderscheiden voor Oom Agent of iemand aan het meezingen is met de radio, of dat hij aan het bellen was. Dus laten we een compleet overbodige wet maar in het wetboek staan en houden we tientallen, misschien wel honderden, ambtenaren aan het werk door ze op basis van leugens hun eigen salaris bij elkaar te laten sprokkelen. Zieker kan bijna niet. Of toch wel?

Anti terrorisme
Na dé 11 september zijn er een flink aantal wetten en wetjes bedacht om ons burgers te kunnen controleren. Zo zijn telefoonbedrijven verplicht onze belgegevens jarenlang te bewaren en zijn alle emailtjes die je aan je minnares zond over 2 jaar nog steeds beschikbaar voor de AIVD. Dat je dankzij geavanceerde apparatuur in je blote kont op een beeldscherm verschijnt op Schiphol is ook al zo’n fijne gedachte, net als al die vingerafdrukken in je paspoort en in diverse databases in binnen-, en buitenland. Om nog maar te zwijgen over de camera’s-met-kentekenregistratie boven de weg en de OV-chipkaart die keurig aan de database  meldt waar je geweest bent en wanneer. Dankzij de eerder genoemde data van mobiele telefoons, weten ze ook met wie.

Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP), heeft nu ontdekt wat de toegevoegde waarde was van al die maatregelen die zouden moeten hebben bijgedragen aan onze “veiligheid”. Het antwoord zal je vast niet verbazen: helemaal niets. Althans: de meerwaarde van Antiterrorismewetten is nooit aangetoond.

Zowel links-, als rechtsstemmers zijn allemaal gek op uitspraken als: “We trappen er een zooitje ambtenaren uit“. De waarheid is dat dat alleen kan als er ook wetten worden geschrapt. Wetten moeten immers worden gehandhaafd en zonder ambtenaren geen handhaving. Een goede eerste stap zou dus zijn om alle overbodige en achterhaalde wetten uit het wetboek te verwijderen. Maar gezien het feit dat de overheid dan het ongemakkelijke besluit moet nemen om duizenden ambtenaren te ontslaan, zal dat vast niet gebeuren…

PS Vanaf heden schrijf ik weer zo goed als dagelijks op mijn eigen blog www.libertaris.me. Het verhaal dat ik zelf het beste van de week vind, is donderdag ook te vinden op Vrijspreker. Hoort, zegt het voort 😀

21 REACTIES

 1. http://www.nu.nl/binnenland/2609944/noodsysteem-in-alle-autos-in-2015.html
  Verplicht systeem in autos dat automatisch 112 belt. Even 250 mensen interviewen op straat om de 5 sukkels die dat een goed idee vinden er uit te halen en in het nos journaal te laten zien, eventueel gevolgd door iemand die zichtbaar dronken is die er tegen is.
  Zo in 2017 kunnen alle bestanden gekoppeld zijn, zo dat de overheid precies weet of je ergens een baantje hebt waar ze niets van vangen. Total control, klaar voor wereldmunt in 2018.

  vrijeradikaal [6] reageerde op deze reactie.
  Andre NI [10] reageerde op deze reactie.

 2. De waxinelichtwerper zit nog vast. Een extreem linkse activiste hoorde een ‘maatregel’ van twee jaar tegen haar eisen vanwege het omduwen van een hek en het beledigen van een agent. Ze is daarmee veelpleger, en daar zijn speciale maatregelen voor.

  Steeds staatsvijandige berichten op het internet plaatsen zal wel volgen – zo iemand is veelpleger. De tekenaar Gregorius Nekschot werd al door tien zwaarbewapende agenten uit zijn huis gehaald en in de cel gegooid.

  Straks komen ze het geitje nog halen omdat hij blijft blaten dat de NAVO een terreurorganisatie is.

  zandhapper [21] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [218041]:

  De 5 sukkels die dat een goed idee vinden er uit te halen en in het nos journaal …..ehhhh.

  Heb ik hier al niet genoeg over gezegd , en let gewoon maar eens op de media in het algemeen.

  DE UNIE….hallo nogmaals DE UNIE.

  De publieke omroep: gretig graaien naar uw belastinggeld met de zegen van de HEERE
  Het ANP voorziet ondermeer de publieke omroep en de NOS van nieuws en bepaalt ook daar mede de kleur. Zeer onlangs op 6 mei dit jaar bracht Geen Stijl de NOS in opspraak toen deze het applaus voor koningin Beatrix bij de nationale dodenherdenking met 22 seconden had verlengd.18 Tijdens de doop van prinses Ariane op 20 oktober 2007, roept de menigte Maxima toe ‘Zorreguièta moordenaar’ voor zijn aandeel in het fascistische Videla-schrikbewind waaronder meer dan dertigduizend burgers verdwijnen, velen in zee vanuit vliegtuigen met opengesneden magen voor de haaien.19 In de NOS-rapportage, ook uitgezonden door RTL, heeft de Nederlandse Omroep Stichting alle onverkwikkelijke tegengeluiden weggefilterd.20 En zo zijn er legio voorbeelden van manipulatie te noemen.

  De kritiekloze houding naar Amerika, het koningshuis, religie, Israël, het bedrijfsleven en de politiek; kortom de gevestigde orde, is in goede handen bij de machtigste man van de Nederlandse Publieke Omroep: NPO-bestuurder en hoofd ‘corporate communications’ Henk Hagoort. Zoals altijd een strategische en machtsbestendigende pion op de juiste post. Opgegroeid in een Veluws orthodox christelijk milieu, lid van de ‘zwarte kousen’ Gereformeerde Bond, voormalig docent aan fundamentalistische creationismebolwerken als de Evangelische Hogeschool en reformatorische Hogeschool De Driestar – waar homoseksuelen Untermenschen zijn, moslims afgodendienaars en vrouwen ondergeschikt – alsmede als ouddirecteur van de Evangelische Omroep, is hij een man naar het hart van kabinet Balkenende. Hagoort is daarentegen met zijn macht en opvattingen een serieuze bedreiging voor de (seculiere) (pers-)vrijheid.21

  Ook in andere opzichten wordt het algemene publiek niet gediend. In plaats van inhoudelijke programma’s die een tegenwicht bieden aan de quizzen en soaps van de commerciële omroepen maar waar geen geld voor zou zijn, gaat uw belastinggeld op aan buitensporige zelfverrijking. Net als bij de commerciëlen zijn niet waarheidsvinding en eerlijke informatie de drijfveer maar harde pecunia: er is sprake van een verziekte graaicultuur.22 Televisiemaker Rik Felderhof zegt ‘niets te verwachten’ van de voorgestelde beloningscode en doet een boekje open over de exorbitante salarissen van presentatoren bij de publieke omroep van soms 800.000 euro per jaar naast de inkomsten uit hun privé-bedrijven (klik hier voor een overzicht van deze privé-bedrijven). Volgens Hangoort heeft ‘Felderhof blijkbaar niets begrepen van de maatschappelijke discussie’ en over Felderhofs opsomming van de vele mogelijkheden tot belastingontduiking zegt hij: ‘het stoort mij zeer, die bijna arrogante toon waarop hij de ontsnappingsroutes noemt.’ Op Hangoorts beschuldiging van arrogantie reageert ‘klokkenluider’ Rik: ‘Ik heb verteld wat veel mensen in Hilversum weten, maar wat blijkbaar niet openlijk verteld mag worden’, doelend op de democratische noodzaak voor de Nederlandse Publieke Omroep om transparant te zijn over de besteding van uw belastinggeld.23

  Bron : Anarchiel

  pcrs [14] reageerde op deze reactie.

 4. Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP), heeft nu ontdekt wat de toegevoegde waarde was van al die maatregelen die zouden moeten hebben bijgedragen aan onze “veiligheid”. Het antwoord zal je vast niet verbazen: helemaal niets. Althans: de meerwaarde van Antiterrorismewetten is nooit aangetoond.

  Dat is enigszins kort door te bocht. Evengoed zou je kunnen stellen dat er sinds invoering van die maatregelen geen succesvolle terroristische aanslag met vliegtuigen heeft plaatsgevonden en dat ’t dus allemaal werkt en dat we in de ‘oorlog tegen terrorisme’ aan de winnende hand zijn!

 5. Pas hoorde ik in een willekeurige politie- serie het volgende citaat; “wetenschappers met een mening betekenen de dood van de wetenschap”. In het licht van de wetenschapper (ben de naam even kwijt) die gisteren van de universiteit werd gekieperd omdat hij ‘wetenschappelijke’ feiten had verzonnen m.b.t. het agressieve en hufterige gedrag van vleeseters, een waarheid als een koe. (En velen gingen hem voor. Uiteraard en vanzelfsprekend)

  Toch vraag ik me langs de kantlijn af of een ‘wetenschapper’ die feiten heeft verzonnen over de schadelijkheid van roken, met dezelfde vanzelfsprekendheid publiekelijk zal worden verstoten… (U en ik weten natuurlijk het antwoord al lang)

  Verder wil het kabinet politie- vrijwilligers, en ‘moeten meisjes hun vriendjes gaan verlinken’ als die in een dronken bui een glas op de grond hebben gegooid.

  De “verdeel en heers” tactiek ten voeten uit.

  Uiteindelijk een maatschappij (van samenleving spreek ik al lang niet maar) waar vaders zonen verraden, moeders hun dochters, en buren de overburen.

  In herrinnering Roemenie:

  OnderdrukkingDe Roemeense bevolking werd systematisch onderdrukt en was door de vele infiltranten bij de geheime dienst niet veilig. Door de grote onzekerheid en armoede waar men in leefde, zag men vaak geen andere oplossing dan te spioneren voor de Securitate. Het was niet ongewoon dat iemands broer, zus, vader of moeder een infiltrant kon zijn zodat men zelfs binnenshuis niet kon zeggen wat men wilde. De DIE (afdeling externe inlichtingen van de geheime dienst) introduceerde eind jaren 70 van de vorige eeuw een afluistersysteem via de telefoon. Ook wanneer de hoorn op de haak lag, kon de geheime dienst meeluisteren. Aangezien het systeem alleen werkte met die ene door de geheime dienst speciaal ontwikkelde telefoon, werden op last van Ceauşescu alle telefoons in het land vervangen. In vrijwel alle andere plaatsen van hotels tot scholen waren afluistersystemen geplaatst van microfoontjes in een schilderij tot microfoontjes onderop in een bakje met suikerklontjes.

  (Zoek de 7 verschillen met de kabinetsplannen.)

  vrijeradikaal [16] reageerde op deze reactie.

 6. Ja ja ze zijn lekker bezig de laatste tijd, jammer dat veel mensen hier totaal geen concessies willen doen zodat we een visie kunnen bedenken waar veel meer mensen zich in kunnen vinden.

 7. @pcrs [218041]:

  Er komt geen wereldmunt. Economische krachten zijn groter dan politieke krachten (van von Mises, wellicht bekend bij jou 😉 ). Een opgedrongen munt valt vroeg of laat uit elkaar. Da’s precies wat er met de pleuro gaat gebeuren, en da’s ook precies wat er met een eventuele wereldmunt gaat gebeuren.

  Nou komt de kicker: euro/dollar gaat omlaag voordat-ie ploft, goudprijs in dollars gaat de komende jaren omhoog (nee ik heb geen kristallen bol, maar daar hoef je geen voodoo-adept o.i.d. voor te zijn). Kortom: dubbelop, kerching in het kwadraat. Happy days voor de oplettende medemens. Maar dat terzijde.

  pcrs [15] reageerde op deze reactie.

 8. het parool, gisteren: digitale ring scant alle auto’s. (op de rondweg
  om amsterdam. vindt de burgemeester van *mijn* stad een goed
  idee, terwijl zijn opperagent welten er bijna op klaarkomt.
  inderdaad, iedereen is nu goed in de gaten te houden en men weet
  precies wie amsterdam inkomt (over amsterdam uitgaan heb ik niets gelezen). de camera’s hangen er toch al (*vieze* vracht-
  auto’s). het zal wel aan mij liggen maar ik vind het simpelweg geen prettiog idee.
  de telegraaf, vandaag: opstelten wil een ander gebruik van camera’s. hij bedoelt dus: meer. heel makkelijk ook voor ernstige
  overtredingen als hondenpoep, op onjuiste tijden buiten geplaatst vuilnis, graffiti (3 dingen waar ik me ool aan erger, maar om daar nu op grote schaal camara’s voor te plaatsen,
  temeer omdat iemand daarna nog wel zal uitvinden waar ze nog (veel) meer voor te zijn gebruiken. en bedrijven mogen ze dan zo
  plaatsen dat ook een stuk openbare weg te zien is, ja, ja.
  onvolprezen n. kroes: alle auto’s in de eu binnenkort verplicht
  uitgerust met een handig kastje, waarmee igv een aanrijding oid
  automatisch 112 wordt gewaarschuwd. de rest van de mogelijk-
  heden zie al voor me.
  kortom, in 2 x 24 uur zie ik een fiks stuk van privacy en vrijheid
  ingeperkt worden.
  en dat dan ook nog (behalve amsterdam) door de vvd.

  Doompie [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico de Geit [218044]: “De buschauffeur, de politie de vuilnisophaler en veel andere ambtenaren doen nuttig werk”
  De buschauffeur en de vuilnisophaler wel ja. Maar die bonnenschrijver die alleen slachtofferloze misdaden aanpakt als inner van een verkapte belasting i.p.v. criminaliteit te bestrijden -waarvoor ie nota bene ooit bedoeld was en waaraan hij zijn legitimiteit ontleent- verricht m.i. geen nuttig werk.

  Nico de Geit [17] reageerde op deze reactie.

 10. @vrijeradikaal [218046]: Ik kijk ook niet naar de msm, ik heb dit bij de noagenda show gehoord, waar de MSM ontleed worden.
  Zo vertelde Curry vandaag dat hij destijds bij Classic Rock FM werkte en een uitspraak over de secretaris generaal van justitie deedt, waarna hij er niet alleen uitlag, maar het hele station verdwenen was binnen 3 maanden. Vergunning ingetrokken, financiers verdwenen. Zojuist is er weer een aanklacht tegen hem binnengekomen.

 11. @Andre NI [218051]: Elke crisis is een opportunity voor ze. Ik ben het met je eens dat de euro gaat falen, natuurlijk. Maar je ziet het nu al gebeuren:…hij was van het begin af aan fout … omdat er geen fiscale en politiek unie bij was
  Ik denk dat het resultaat een vlucht naar voren wordt, nog meer dwang als de oplossing van het falen van te weinig dwang. Maar misschien zijn ze al hun geloofwaardigheid al kwijt voor het zo ver is. Ik denk echter dat als ze iets goed kunnen, dit het timen van de implosie is op een moment dat de bevolking murf is en klaar voor een nieuwe laag bureacratie en machthebbers. Ze voelen dat allemaal heel goed aan, het is hun core bussiness.

 12. @.M [218053]:

  ‘Maar die bonnenschrijver die alleen slachtofferloze misdaden aanpakt als inner van een verkapte belasting i.p.v. criminaliteit te bestrijden -waarvoor ie nota bene ooit bedoeld was en waaraan hij zijn legitimiteit ontleent- verricht m.i. geen nuttig werk’

  Dat valt nog te bezien. Hoe denk je dat er op de weg gehandhaafd zal worden als de weg is geprivatiseerd, dus eigendom is van een pensioenfonds? Ook dan zal er gehandhaafd moeten worden. De eigenaar van de weg is aansprakelijk als het een zooitje wordt.

 13. @ergo [218052]:

  Het is bijna dagelijkse kost aan het worden.

  Moet je eens bij het koffie apparaat met je collega’s bespreken.

  Dagelijkse herhaling wordt een gewoonte, een gewoonte wordt als gegeneraliseerd opgeslagen in het geheugen. Ofwel iedereen weet dat het gebeurt, maar het is jaren geleden “klein” begonnen..dus wat de verdere gevolgen zijn, lijkt men niet meer te willen zien cq. over na denken. Vaak zijn dit ook kleinere kranten artikel, en komt het terug in de korte nieuws berichten op radio en tv. Men heeft geen idee meer…

  Maar de puzzle is ook groot, maar niet zo heel moeilijk te leggen.

  Het begint al met registratie van naam bij een gemeente in een land eigenlijk..maar goed laten we die even aannemen..

  Verplicht legitimatie opzak (wat een kaartje met je naam is welke blijkbaar een houdbaarheid heeft, naast slijtage, en wordt uitgegeven voor een ambtenaar)
  Daar moet een foto op welke aan een flinke lijst voorwaarden moet voldoen..Dat is ook niet voor niets. (FRS)

  Elk stukje informatie wat ze meer willen hebben, heeft een maximale implementatie tijd van 5 jaar (verlopen legitimatie wordt onder dreiging van geweld direct verboden en gehandhaafd) voor elke inwoner het heeft afgestaan. Toch een brilliant controle mechanise? Laatst de vinger afdrukken. Oh sorry dat is natuurlijk allemaal om `fraude` te voorkomen..

  Sinds enkele jaren is het aantal camera´s langs de wegen en in stads centra enorm toegenomen. hmmm..

  Politie helicopters met infrarood warmte camera’s
  Canabis siffer drones…

  registratie overal en nergens, leuke gadgets als smartphones, straks de gprs verbinding met die handige 112 kastjes, internet monitoring (laatst al bijna met DPI, nu nog even niet, hopelijk)

  En zo gaat het maar door en door..

  Stap voor stap naar een politie controle staat. Wat je wel en niet mag tot en met je vakantie dagen sparen is bepaald voor je, sterker nog is verplicht gesteld aan je..Wat je mag verdienen (ik bedoel dus verplicht uitbetaald worden in euro’s, andere vormen van een betaling doen zijn verboden) wat dat gene waard is, hoeveel je daarvan eerst moet afstaan voor het op je bankrekening staat. Klein bedrag pinnen mag?..je kan er paranoide van worden als je er teveel over nadenkt.

  Misschien zat George Orwell er toch niet zo ver naast..”Big Brother….”

 14. @IIS [218059]:

  Ja er bestaat inderdaad een schimmig clubje die zijn dol op symbolen en getallen……….eh…hoe heten die ook al weer ?

  Ze schudden elkaars handje ook op een speciale manier , ze ziet de laatste tijd niet anders meer op den kijkbuis….nou ja kijk maar :

  The Masonic Handshake That Bind Sheeple!

  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/48878/The_Masonic_Handshake_That_Bind_Sheeple_/

  En maakt uzelve geen illusie , dit alles zal moeten gebeuren.

  http://www.youtube.com/watch?v=FgY7eaYrc7A

  Snap je nu wat er gaande is in de wereld…noah…..een beetje dan.

 15. @Nico de Geit [218042]:

  De NAVO een terreur organisatie kom nou toch eens waar heeft u dat gehoord?zeker van een man genaamd GALDIO.

  Nee hoor en de bendne van Nijvel was er ook geen onderdeel van.Wat zegt u die recente overvallen op waard etrasporten waarbij de ene keer men vanuit de regio Den Bosch richting Amsterdam kon vluchten en de andere keer in omgekeerde richten en er op het hele traject geen road block was aangelegd.

  Ja hoe kun je als overheids of NAVO geheime eenheid snel geld vrij maken voor weer zo´n duistere operatie als de steun aan rebelen in libie etc.Heeft u na de bloemen langs de vangrail nog wat over die zaak gehoord.

  En hoe is het ook alweer met Holleeder.Heeft hij alweer stiekem een balletje gehakt bij zijn moeder gegeten of is hij langs dokter shumacher geweest voor een nieuw gezicht.

  Maar stel jezlf eens voor als men een auto zou uitvinden die absoluut nooit een aanrijding maakt door het gebruik van sencoren.Dan zouden er dus geen slachtoffers vallen.Zouden er dus veel minder medische voorzieningen en personeel hoeven zijn.Dan zouden er dus veel minder medicijnen nodig zijn.Dan zouden er veel minder auto reparatie bedrijven nodig zijn.Dan zouder er dus veel minder auto onderdelen nodig zijn.Dan zou er dus veel minder politie hoeven zijn.Dan heb je dus eingelijk geen verzekering en haar medewerkers nodig,dan heb je dus geen reclame spotjes van 3vo etc meer nodig.Dat zou dus betekenen dat de wereld economie aleen al door deze wijziging totaal va zijn stuk zou zijn.

  Deze zienswijze kun je op verschillende vlakken gebruiken zoa bijvoorbeeld van de brandstoffen.Als ik op 1 liter bezine 500 kilometr zou kunnne rijden hoe ziet de wereldeconomie er dan uit.Met andere woorden als men roept onderzoek te doe naar een beter gebruik of het vorkomen van ziektes dan liegt me dat men bast.Als kanker met 1 pil te genezen zou zijn hoe duur zou die ene pil dan moeten zijn waardoor farmaceuten net zoveel aan die ee pil zouden verdienen als aan al die chemo kuren.

  En zou je dat bedrag dan aan die ene pil willen betalen of valt het dan wel heel erg op dat alles wat ons dierbaar is in geld wordt uitgedrukt.

Comments are closed.